evet arkadaşlar demirdöküm şofbenm var cok büyük boyutlarda değil banyoda sigorta var sadece şofbene bağlı olan sigma marka ve c32 yazıyor üzerinde bu öznür kablo adında bi markanın 2.5mm çapında kablosuyla şofbene bağlanmış banyoya giriyorum 3. kademeye alıyorum 10dk kadar sonra banyodaki sigorta atıyor sonra hemende kalkmıyor şofbeni kapattıgım halde sigorta ateş gibi oluyor ellediğimde 3. kademeye almasam 2. kademede kullanıyım diyorum ozamanda 15 dk sonra banyodaki sigorta atıyor ateş gibi oluyor sigorta ve yine kalkmıyor şofbeni kapattıgım halde 3-4dk bekliyorum neredeyse ve buz gibi oluyor içerde titriyorum sobalı evde oturdugumdan sizce nerede sıkıntı var ne yapmalıyım
quote:
Orijinalden alıntı: mertcan78
evet arkadaşlar demirdöküm şofbenm var cok büyük boyutlarda değil banyoda sigorta var sadece şofbene bağlı olan sigma marka ve c32 yazıyor üzerinde bu öznür kablo adında bi markanın 2.5mm çapında kablosuyla şofbene bağlanmış banyoya giriyorum 3. kademeye alıyorum 10dk kadar sonra banyodaki sigorta atıyor sonra hemende kalkmıyor şofbeni kapattıgım halde sigorta ateş gibi oluyor ellediğimde 3. kademeye almasam 2. kademede kullanıyım diyorum ozamanda 15 dk sonra banyodaki sigorta atıyor ateş gibi oluyor sigorta ve yine kalkmıyor şofbeni kapattıgım halde 3-4dk bekliyorum neredeyse ve buz gibi oluyor içerde titriyorum sobalı evde oturdugumdan sizce nerede sıkıntı var ne yapmalıyım
Şofben çok akım çekiyor, şofben çok akım çektiğinden dolayı kablo ısınıyor. Kabloyu korumak için de sigorta atıyor ve soğumasını bekliyor hemen kaldıramıyorsun. Daha kalın bir kablo döşenmeli ve ona uygun sigorta takılmalı.
mertcan78M
kullanıcısına yanıt
Bir ara bizdede öyleydi. Lakin şu an hem şofben hemde sıcak el suyu cihazı aynı sigortaya bağlı. Banyodan sonra bazen ısınmış oluyor. Fazlada yükseltip zorlamak ta istemiyorum. Allah korusun sıkıntı açmasın başımıza.
Kesin çözüm istiyorsan ana girişten banyoya 3x4 lük kablo hattı çektir.Evin giriş sigortalığındakine 63A banyodakine 40A siemens marka sigorta taktır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme