Şimdi Ara

Elektro gitar alacağım, başlangıç için hangi markayı ve hangi gitarı önerirsiniz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pek alakam yok, ilk defa bir müzik aleti çalacağım. Dinlediğim şarkıları çalmak istiyorum aslında, genelde bir kaç şarkısını sevdiğim grupları dinlerim denk gelirse falan farklı grupları dinliyorum. Progresif Rock, Art Rock, Psikedelik Rock, Blues rock,Alternatif Rock, Grunge Heavy Metal, Hard rock falan dinliyormuşum Klasik gitarda severim, paco estas tonne bir kaç isim daha, bildiğim bunlarla sınırlı ama Seçmek baya zormuş ama klasiği eledim. Akustik gitar ile elektro arasında kaldım biraz. Gerçi elektro öğrendikten sonra akustikte biraz öğrenilmiş olunur mu öğrenilir mi, pek bilmiyorum ama .

Hangi elektro gitarı önerirsiniz, amfi de lazım herhalde. Başka ekipman lazım mı? Fiyat olarak piyasa nasıl bilmiyorum ama öğrenci dostu bir fiyat olsa iyi olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Başlangıçta Youtube'dan öğrenmeyi düşünüyorum, selim ışık dersleri ile. Önerir misiniz, İyi mi veya sizin bu yollarla öğrendiğiniz biri var mı, ve bu iş evde öğrenilir mi en önemlisi

• ben sana hh yada hsh manyetik dizilimli bir gitar öneririm. bütçeni paylaşırsan daha iyi yardımcı olurum

• Six_Strings kullanıcısına yanıt
    2.el yada sıfır farketmez öncelikle. 700 gitar 300 de amfi olarak 1000 tl bütçem ama bu değişebilir. Yani biraz daha attırabilirim.

• Amfinin bütçesini 450-500 lere çıkarıp gitarı düşürmeni tavsiye ederim. 500 gitar 500 amp şeklinde. Eğer üzerine biraz daha koyabilirsen gitarı 700-750 gitar 500 amfi şeklinde de yapabilirsin. O paralara sana fiyat aralığında nam salmış line 6 spider iv, blackstar id core 10 ve roland micro cube gibi amfilerden önerebilirim. Özellikle roland micro cube 6 adet pille de çalışabildiği için çok işime geldi bi yere götürüp getirirken rahat oluyor. Line 6 spider roland micro cube Önceki kullandığım daha ucuz fiyatlı amfilere fark attılar. Gitar olarak yeni başlayan birinin dikkat etmesi gerek en önemli hususlardan biri bence sabit köprü. Floyd rose sistemi yeni başlayan biri için bela olur söyleyeyim :) buna göre epiphone les paul special 2 veya mümkünse studio öneririm. Dinlediğin türlere uymadığı için sss dizilimli squierleri yazmıyorum. Yamaha pacifica kullananların tavsiye ettiği bir gitar onu da tavsiye edebilirim. Daha bir çok gitar yazılabilir ama kullanmadığım gitarlar için yorum yapmak doğru olmaz. Zaten o fiyat aralığında alacağın gitarlar arasında pek bi fark olmaz her şey amfide bitiyor.gitarda alırken öncelikle potanslarını switchlerini kontrol et mümkünse deneyebileceğin birinden al. Fretlerde yani perde demirlerinde bir sorun var mı manyetikler orijinal manyetikleri mi sapta bir yamukluk var mı ve seri numarasından kontrol et. Hani tel cızırtı yapıyodur eskidir vesaire, bunlar ufak bi bakımla düzeltilecek şeyler sonuçta bir gitar kolay kolay bozulmuyor sadece bakıma ihtiyacı oluyor. Eğer baktın gitarın sap ayarı tel yükseklik ayarı tel değişimi yapılacaksa yeni başladığın için senin yapmanı önermem o yüzden kafadan 50-60 kağıt gider onun da indirimini istersin. İstanbul içindeysen gitarı alacağın zaman seninle beraber gelip yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six_Strings -- 11 Mart 2018; 2:15:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tamam hocam öyle yapayım, amfi gitar kadar önemli o zaman. Sabit köprü, Floyd rose vs. nedir bilmiyorum açıkçası, bela olacaksa bulaşmayayım. sss hss bunlar çalınabilecek tonları vs. mi belirliyor? Sss dizilim hangi türlere uyuyor mesela? Kontrol önerileriniz için teşekkürler bir araştırmam lazım potans nedir switch ne oluyor falan Genelde dinlediklerim led zeppelin the doors pink floyd metallica nirvana acdc blind guardian the cranberries radioh vs. Epiphone les paul daha farklı türlerde(tonlarda) çalmaya imkan mı sağlıyor o zaman, bir de squierler hangi türler için hocam. Mesela youtube'da
    youtube
    Pink Floyd - Comfortably Numb - Electric Guitar Cover by Kfir Ochaion
    https://youtu.be/fyqKJkyyCpw
    ,
    youtube
    RIP Dick Dale - Misirlou - Electric Guitar Cover by Kfir Ochaion
    https://youtu.be/0ZhdAnye0DM
    ,
    youtube
    Muse - Hysteria - Electric Guitar Cover by Kfir Ochaion
    https://youtu.be/0guqqGsYLMU
    . Bu bir çok türde cover yapıyor. Gerçi kullandığı gitar fender standard stratocaster mı, herhalde o. İstanbuldayım, çok iyi olur aslında uygun olduğunuz bir zaman haber verirseniz bakalım hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychedelic Reflection -- 11 Mart 2018; 3:59:13 >

• Çok ince ayrıntılara girmene gerek yok henüz yeni başladığın için. Zamanla sürekli gitar alırsın eline yavaş yavaş zevkin de oturmuş olur. Hh hsh bunlar manyetikleri gösterir h humbucker s ise single coil manyetik olarak geçer şöyle tarif edeyim tek sıra olanlar single çifli olanlar humbucker manyetik olarka geçer humbucker manyetikler distortion konusunda daha başarılıdır. Single coil dediklermiz ise clean tonlarında daha iyidir. Ben şuan epiphone les paul studio modelini kullanıyorum onu satabilirsem üzerine biraz daha para koyup lambalı bir amfi ve les paul standard modelini alacağım. Bi fikir edinmek istersen buluşalım seninle taksimde tünelde sana önerebileceğim amfi ve gitar kombinasyonlarını deneyerek daha iyi fikir edinirsin. Ama kesinlikle ikinci el almanı tavsiye ederm yarı yarıya bi fark oluyor fiyatta çünkü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi Gitarı almalıyım
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada kfir abimizi ben de takip ediyorum ama senin şuan o şekilde sesler alman imkansız çünkü abimizin binlerce liralık setupı var. Bir sürü pedal kullanıyor. Dediğim gibi henüz başlangıç seviyesi olduğun için çok farketmeyecek çünkü değiştire değiştire en son bi yerde duracaksın. İlerde farklı pedalların olması gerekecek ama şimdilik sadece amfi ve gitar işini görür en azından öğrenirken

İkinci el alacağım kesinlikle. Çok iyi olur hocam, uygun bir vaktinizde haber verirseniz bakalım.

• Amfi de çok önemli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.