Şimdi Ara

Elektro gitar hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim İbanez marka bir elektro gitarım var bu gitarda switch denen bir kol var o kolu ne zaman nereye getirmeliyim soloda hangi manyetiğe getirmeliyim?

Gitarı baş parmağımla çalsam sorun olurmu penaya alışamadım da pek klasik gitardan geçtim çünkü elektroya gitarın tellerine zarar verir mi?

Ayrıca ben gitarda tuner ile gitarı ayarlarken hiçbir ses değişikliği olmuyor sapta telin sıkıldığını görüyorum fakat bir değişiklik olmuoyr neden?

• hangi manyetikleri kullanacağın tamamen senin müzik zevkine kalmış, bir kural yok o konuda

elektro gitarı parmaklarınla çalabilirsin, sanırsam zarar vermez gitara. fakat bir noktadan sonra penaya ihtiyacın olduğunu göreceksin.aslında ne tür müzikle ilgilendiğini, ne yapmak istediğini bilmiyorum ama penaya alış. çalışırsan yaparsın, bende klasikten geçtim aynı sıkıntıları çektim seni anlarım, şu an pena çok daha güzel geliyor emin ol

sap konusunu da pek bilmiyorum :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Switch için bir kural yok, ses nerede hoşuna gidiyorsa orada çal. Genelde sert ritim için köprüye yakın manyetikler kullanılır.(switch en aşağıda olacak.gitarın klavyesinden en uzak olan taraf yani). Daha temiz clean için orta pozisyon (single manyetik varsa orta pozisyon onu çalıştırır).

YouTube a gir, chris zoupa diye ara. Adam tırnakla çalıyor. Kolayına geliyorsa öyle yap, zararı olacağını sanmıyorum.

Gitarının modeli ne? Kullanmadım emin değilim ama floyd rose varsa onunla ilgili olabilir. Kilit vs bir şeyler var çünkü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dumb Truck kullanıcısına yanıt
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:56:19 >
  • İnternetten bak. floyd roselarda akort biraz farklı

.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:56:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemal Demirbolat

Gitarım iyi mi Soad filan çalmak için aldım bu arada Akor farklı derken akor basma olayı mı yoksa akor ayarlama olayı mı?

"Akor"dediğin şey mesela la minör gibi çoklu nota demek.

"Akort" demek doğru sesi ayarlamak demek.

İlk gitar için iyi. İlerde keşke floyd rose olmayan bir model alsaymışım demeyeceksen sıkıntı yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:57:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.