Şimdi Ara

Elektro gitara başlangıç için

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elektro gitar başlamak istiyorum.Yurtta çalacağımdan kulaklık dışında çalmam mümkün değildir.

Sorularım ise ;

1-Kulaklıkla çalınacaksa amfiye gerek var mıdır ?
    2-Kulaklıkla çalarken gitarden ses çıkıyor mu ?
    3-800 Liraya kadar önerilerinizi bekliyorum çalacağım tarzlar Muse,Radiohead,Duman,Pearl Jam,Metallica gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5B663991E -- 23 Nisan 2017; 0:33:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kulaklığı direk gitara baglarsan temiz ses gelir reverb falanı da olmaz güzel ses vermez yani. Bir amfi alman lazım, en azindan vox'un metal-ac30 gibi kulaklık amfileri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dumb Truck -- 23 Nisan 2017; 16:40:27 >
  • Merhabalar, bende yurta çalıyorum ilk şunları söyleyim gitara direk kulaklık sokarak ses alamazsın...
    -Söylediğin guruplar arasında bir bağdaşma yok ve daha çok Metallica gibi yoksa Duman gibi sesleri mi çalmak istiyorsun
    -Güzel bi bilgisayarın varsa 2.El mi ses kartı alıp ortamalama 300-400TL VE geri kalan paran ile 2.el gitar almanı öneririm
    -Kulaklık konusuna gelecek olursak kulaklık baya bir baş ağrısı yapıyor belli çalımdan sonra O yüzden öyle bir şey önermem bilgisayarın eğer iyi ise Birazda olsa ses kartı alıp hem Dışarı ses vererek hemde kulaklık takarak çalışabilirsin.
    Gitar konusunda öneri yapamıyorum çünkü söylediğin gruplarla nasıl bir şey istediğini pek anlamadım maalesef üzgünüm ama dönüş yaparsan yazamaya çalışırım
  • nicovrobi kullanıcısına yanıt
    Merhaba , malesef bilgisayarım kötü tarz olarak daha çok alternatif rock ile grunge diyelim.Benim aklımdan SX SST62 ile VOX Amplug Headphone amfi almak var.Hem mini hoparlör alıp sesi dışa verme şansım var.Ikinci el ise gidip görme şansım olmadığı için sıcak bakmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitar güzel bir gitar ama amfi konusunda karar sizin onun verebileceği ses pek sağlıklı gelmeyip sesini beğenmeyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicovrobi -- 29 Nisan 2017; 15:33:2 >
  • Hocam eğer sürekli laptopu yanında taşımıyorsan bir kulaklık ucuz yollu amp modellemeleri olan bir prosesör ve 2.el strat kasa düşünebilirisin.(Metallica birsz ters olmuş diğerlerine nazaran sanki ama yine iş görür :-)

Bende seneye yurda çıkacağım ve Laptop taşıdığım için ses kartı falan düşünüyorum.Zor işler kolay gelsin.

Bu arada bilen arkadaşlar bir söylese iyi olur.Gitarın kendi akustik sesi başkalarını rahatsız eder mi?

• Amp olarak biraz araştırınca Black Star Fly 3 de fena durmuyor.Laptop için özellikleri iyi olması şart mi ? Ses kartı fikri fena durmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5B663991E -- 29 Nisan 2017; 18:46:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Başlangıç için Saksafon
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lambalı amfimi satıp bir yıldır yurtta akustiği ile idare etmeye çalışıyorum. Ve delirdim bu yüzden gitarımı sattım. Şuanda amfi alıyorum lambalı tekrardan. Küçükte olsa bir amfi almanı tavsiye ederim...
    Bu arada Gitarım Gibson les paul studio onun baya bir akustiği çıkıyor
  • Hocam önünüzdeki seçenekler belli bence az çok araştırırak,deneyerek iyi sonuçlar alabilirsiniz.

1-prosesör+kulaklık

2-ses kartı+kulaklık

3-micro cube ve benzeri taşınabilir bir amfi.Blackstar fly3'de olabilir.Denemeniz lazım.

Eğer dediğim gibi elinizde Laptop varsa bu bütçeye iyi bir verim alırsınız kanımca.Hem ileride kayıt işlerinde falanda rahat edersiniz.Kulaklık yerine iyi bir ses sistemi falanda kullanabilirsiniz.

Bu arada bende arada guitar rig kullanıyorum.İyi bir ses kartım olmamasına rağmen yine iyi bir clean ve overdrive alabiliyorum.İleride bir ses kartı ve iyi bir kabin alacağım bende daha iyi kayıtlar için.Sonrada umarım lambalıya falan geçiş yapabilirim :-)

Hocam Laptop özellikleri etkili olur mu diye sormuşsunuz evet olur çok çok kötü değilse sıkıntı olmaz bence.Masaüstünde işlemci eski baya o bile rahat açıyor.
    Laptop'ta i7 6700HQ var.Efektleri falan yükleyince hiç sıkıntı olmuyor.

Clean ve overdrive sesleri rahat alırsınız.Asıl sıkıntı distortion,high gain tonlar :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt gibi açım -- 30 Nisan 2017; 19:44:33 >

• nicovrobi kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuna kadar haklısınız gerçekten :-)

Bende lambalı kullanıp birden bıraksam herhalde gitarı falan bırakırdım :-)

Bide hocam Gibson gitardan bahsediyorsunuz.Gerçi siz daha iyi bilirsiniz baya bir ağır oluyorlar o sesin tınlaması diğer gitarlara göre daha farklıdır eminim.

• Laptopun özellikleri 2gb ram ve Intel Core 2 Duo işlemcisi var. Sıkıntı çıkarırım ki acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Randy_Rhoads

Hocam önünüzdeki seçenekler belli bence az çok araştırırak,deneyerek iyi sonuçlar alabilirsiniz.

1-prosesör+kulaklık

2-ses kartı+kulaklık

3-micro cube ve benzeri taşınabilir bir amfi.Blackstar fly3'de olabilir.Denemeniz lazım.

Eğer dediğim gibi elinizde Laptop varsa bu bütçeye iyi bir verim alırsınız kanımca.Hem ileride kayıt işlerinde falanda rahat edersiniz.Kulaklık yerine iyi bir ses sistemi falanda kullanabilirsiniz.

Bu arada bende arada guitar rig kullanıyorum.İyi bir ses kartım olmamasına rağmen yine iyi bir clean ve overdrive alabiliyorum.İleride bir ses kartı ve iyi bir kabin alacağım bende daha iyi kayıtlar için.Sonrada umarım lambalıya falan geçiş yapabilirim :-)

Hocam Laptop özellikleri etkili olur mu diye sormuşsunuz evet olur çok çok kötü değilse sıkıntı olmaz bence.Masaüstünde işlemci eski baya o bile rahat açıyor.
    Laptop'ta i7 6700HQ var.Efektleri falan yükleyince hiç sıkıntı olmuyor.

Clean ve overdrive sesleri rahat alırsınız.Asıl sıkıntı distortion,high gain tonlar :-)

Yani şöyle bir şey var. Akustiği fazla o yüzden söyledim oda biraz ağaç yapısı ile alakalı o yüzden düşük çaplı gitarlarda çok fazla akustik sesi gelmez insanları rahatsız etmez, zaten akustik sesi ile rahatsız olabilecek insanların olacağını sanmıyorum. İnsanı rahatlatıyor bildiğin.
    Bu arada senin önerdiğin şeyler gerçekten doğru en iyisi Guitar Rig bence de ya da Lambalı amfi benim düşüncem o tabi şöyle bir şey var, 2-2.5 yıl transistörlü amfilerle v.b şeylerle çalmış olmalısın neden diye sorarsan fark ondan sonra apaçık ortada oluyor. O yüzden yeni başlayan biri için Transistörlü amfi iyidir.

Not; Yurtta kalacağını söylüyorsun gitarına dikkat et herkesin eline verme bırak sen kötü ol ama kimsenin eline kolay kolay verme bir şey olur çeker gider sonra sen üzülürsün. Şuan ki gitar fiyatları belli çünkü senin içinde sıkıntı çıkar

• Prosesör + Kulaklık iyi bir tercih olabilir.(Hem bütçe içinde daha iyi. 800 liraya kadar alınan amfilerin çoğunun drive tonu insanı gitardan soğutur.) Artık çok iyi prosesörler var ama pedal ekleyip kullanırım dersen ses kartı + kulaklık yaparsın bilgisayardan takılırsın kayıdını alırsın.
  • Dostum haklısın gitara dikkat etmek gerekiyor o yüzden seneye ucuz bir gitar götürmeyi planlıyorum.Bazı yurtlarda çok sıkıntı yapıyorlar sanırım arkadaşlarım şikayetçi bu konuda.

• Hocam şöyle söyleyeyim en azından clean sesi rahat alırsın.Baktın seste çok gecikme oluyor o zaman iyi bir prosesör alıp sonradan elinden çıkarırsın yada baktın çok sevdin kullanmaya devam edersin.Mesala şu an ben evdeyim seneye yurda çıktığım zaman iyi bir kulaklık ve ses kartı alacağım.Sonradanda aynı ses kartını ev için uygun bir kabin ile kullanacağım.Şu an bende micro cube amfi ve ucuz bir ses kartı var.Bazen guitar rig'deki tonları daha iyi buluyorum.Ses kayıt için desende zaten guitar rig ve cubacase var.Bide hocam laptopu götüreceksin sanırım yurda değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurt gibi açım -- 20 Mayıs 2017; 12:49:1 >
  • Hocam arastirdimda prosesör tam olarak nedir anlayamadım.Bunu amfi gibi kullanabiliyor muyuz ?

• Amfi gibi ses çıkarmaz gibi büyük ve kapsamlı bir pedal gibi düşünün. Ama ayrı ses çıkışı vardır yani isterseniz amfiye bağlayıp kullanırsınız ama amfisiz de kulaklıkla kullanabilirsiniz veya direkt pc ye bağlayıp kayıt alabilirsiniz. Yeni başlayan biri için daha uygun bence analog setup dizerek başlamaya çalışmak gibi bir hata yaptım iyi ki dizmemişim hoşuma gitmedi elektro gitar amfimi sattım ses kartım duruyor klasik gitarımla kayıt alıyorum pc den
  • Processor olarak digitech rp50-70 segmentindeki başlangıç serisi ürünler işini görür, ilk pedalımdı rp50 metallica'nın dibine vururduk :)

gitar olarak deneyerek kulağına hoş gelen seslere göre seçmelisin.

kulaklık girişinden sessiz sessiz çalarsın, rp50 yada rp70 ile, ama millet uyurken çalma odadakileri rahatsız eder gitar akustik bir enstrüman olmasa bile :)
  • jonasrenksebendegilim kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevap için aradağım cevap son cümle idi benim.
    Bu arada metallica için artık guitar rig kullanıyorum.
    Line in girişine girip 15ms gecikme ile çalıyorum hafif hışırtı var ama biraz noise gate ile tam ac/dc ve metallica tonlarını alabiliyorum.Kararımı verdim en kısa zamanda iyi bir referans monitörü ve ses kartı alacağım ev ortamında her türlü memnun eder diye düşünüyorum ben.
    Umarım daha müstakil eve falanda geçebilirsem şöyle 50watt'lık tüplü Marshall falan hiç fena olmaz

• Kulaklık amfisini düşünmeyin. Tavsiyem ucuz yollu belki ikinci el bir prosesör ve hss manyetik dizilimli bir gitardan yana. Gitarı ikinci el almanız daha iyi bi model alabilmrnizi sağlar. Prosesör dışında da blackstar fly 3 güzel bir amfi kulaklık girişi direk 3.5mm çeviriciye gerek kalmıyor ben bas versiyonunu kullanıyorum güzel bir amfi. Ama yurtta çokta kullanamazsınız amfisini prosesör alırsanız efekt falan da açar eğlenirsiniz çalarken

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.