Şimdi Ara

Elektro gitarda akor basamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:56:1 >

• o yukarı aşağı mevzuuna alternate picking deniyor, youtube da alternate picking egzersizleri diye aratırsan ihtiyacını görecek videolar mevcut.

ordaki x'i de anlamadım örnek bir tab veya link atarsan kesin birşey söylerim ama büyük ihtimal telde herhangi bir perdeye basmadan çal manasındadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarımsaklıyoğurt S kullanıcısına yanıt
    .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:55:43 >
  • Oktav vururken arada kalan tel o.

3'e işaret, 5'e yüzük parmağınla (veya serçe) basıyorsun diyelim. Benim bildiğim 2 yol var onu susturmak için.

Ya orta parmağınla tele hafifçe dokunacaksın, ya da 3'e öyle bir poziyonda basacaksın ki işaret parmağın aradaki tele dokunacak.

İki yolun da prensibi aynı aslında.

Mesela en üst teli (kalın mi) yi engellemek için de ben baş parmağımla dokunuyorum. Dokunmanın belli bir şiddette olması lazım, fazla ya da az olursa ses çıkar.

"How to mute middle string while playing octave" diye ara youtubeda orada burada. Videodan daha iyi anlarsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlış anladın çalma değil, çal ama herhangi bir perdeye basmadan çal yani genelde 0 olarak gösterirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3e bastığın parmağınla altındaki tele de dokun. Yani dik basma 3ü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gitar Pedalı
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.