Şimdi Ara

Ellerim ve ayaklarım ısınmıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
55.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı sorunlar bende de var ellerim ve ayaklarım çok üşüyor ve saatte bir idarara çıkıyorum kanımı ölçtürdüm 16 çıktı, sigara içtiğin için yüksek çıkmış olabilir dediler ama yinede normal gelmiyor bana, sık idrara çıktığımı söyleyince şekerden şüphelendiler ama şeker hastasıda değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cevahirx

Aynı üşüme sorunu bendede var
    Sadece el ayak ve burun üşümesi
    İnternette yaptığım araştırmalarda yukarda bugraq üyenin yazdığı gibi "Raynaud hastalığı" ile ilgil yazılar buldum
    Bilgile rmantıklı geldi
    Zira kansızlık yok test yaptırmıştım
    Birde B vitamini eksikliğinden de oalbileceğini duydum aynı sorunu yaşayan biirnden
    Doktor B vitamini vermiş ii gelmiş
    Bende bu Raynaud hastalığı neticesi olabilecek el ve ayaklara giden damarların diğer insanlara göre soğuğa daha çabuk tepki vermesiyle büzüşmesi sonucu oluşan üşümeyi o damarların büzüşmesini önleyen BİBERİYE çayı bilgilsine ulaştım
    Şimdi ihmal etmezsem içmeye çalışıyorum
    İçtiğimde ii geliyor gibi gözlemliyorum
    Sürekli içsem belki dah anet sonuç alırım

Hocam aynı durum bende de var bu biberiye çayı meselesini bizimle de paylaşırsan sevinirim.

• Arkadaşlar sadece el ve ayak üşüme sinin sebepleri arasında yüksek ve düşük tansiyon sorunu da yapabilir. Tansiyon sorununuz varmı ona da baktırın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bu el ayak üşümesi sabit şekilde otururken yaşanan bir sorunsa bence bir ayak ısıtıcısı kullanarak çözülebilir. Benim bir senedir kullandığım fanlı bir ayak ısıtıcısı var. Vigo diye Türk malı bir ürün. Fanlı olduğundan bedeni de ısıtıyor. Bildiğim kadarıyla fansız seçeneği de var. Bir inceleyin derim.
    http://www.pratikisinma.com/elektrikli-isiticilar-tr/camping.html

Burada da piyasadaki tüm ürünlerle ilgili teknik bilgiler var.
    http://www.pratikisinma.com/ayak_isitici_tablo.pdf

• ClioSS kullanıcısına yanıt
    İdrar konusu sana bağlı suyu fazla tüketirsen yarım saatte bile gidersin :) Sonra el ayak üşümesi konusu, öncelikle kafaein ve sigara damarlarda tıkanıklığa sebep olduğu için el ve ayaklara kan gitmesinde zorluk çıkarıyor .Kansızlık konusunun en büyük ilacı Pekmez. Tadı kötü olsa bile üşümemek için içiyorum :)
  • dostun Allah rizası için bi cevap yaz çözdünmü ayak soğukluğu sorununu?
  • Hayır hala çözemedim hala yaşıyorum aynı şeyi :)
  • Hareketsizlikten de olabiliyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkchild

Hayır hala çözemedim hala yaşıyorum aynı şeyi :)

biberiye çayı denedin mı? yukarda arkadaş bahsetmiş

• Kendimi bildim bileli bende de aynı sorun var, kışın ellerim ayakların buz gibidir, hiç değişmedi bu durum.

Bence tek sebebi var kansızlık, demir eksikliği, saç dökülmesi de var buna bağlı olarak bende.

Demir hapı kullanmayı düşünüyorum ama onda da fazla kullanıp vücuda zarar verir miyim diye düşünüyorum.

En kısa zamanda bir kan tahlili yaptıracam.
  • Kan tahlilinde sorun çıkmıyorsa problem Reynaud Fenomeni olabilir. (http://tr.wikipedia.org/wiki/Raynaud_fenomeni )
  • Sorunu çözebildiniz mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlueKing43

Sorunu çözebildiniz mi ?

Devam ediyor, kurum doktorunda küçük çaplı kan tahlil yaptırdım anlaşılamadı, devlet hastanesinde tekrar kan tahlili yaptırmaya gidecem.
  • Çok basit ve kolay bir yöntem yazacağım. Yüzde 80 - 90 işe yarayan bir yöntem, inşallah faydası olur.
    Ayaklarınız çok üşüdüğünde ve bundan rahatsız olduğunuz zaman veya özellikle soğuk ayakla yatağa girmeden önce şunu uygulayın:
    Ayaklarınıza dayanabildiği kadar sıcak suyun altında (veya içinde) 1 dakika masaj yapıp, sert şekilde ovalayın.
    Ve hiç vakit kaybetmeden buz gibi suyun altına (veya içine) sokun.
    Yarım dakika veya 1 dakika da bu soğuk suda tutun.
    Sonra güzelce kurulayıp yatın.
    Allah rahatlık versin.
    Kuruladıktan sonra çorap giyip, giymemeye, kendiniz deneyerek karar verin.
    (Not: Sigara içenler veya damarlarının daraldığından şüphelenenler bol bol siyah üzümü çekirdeği ile beraber yesinler, damar açma açısından önemli olan çekirdeği ona göre.)

• Ben de kendimi bildim bileli bu sorunu yaşıyorum illallah ettirdi artık nasıl düzelicez ya
  • Darkchild kullanıcısına yanıt
    Merhaba sebebını buldunuz mu acaba benımde öyle oluyor ve gitmediğim doktor kalmadı

• bende kışın oluyor elim terleyince derin dondurucu etkisi yaşıyorum hiçbir doktora gitmedim annemde kansızlık var bende varmı yokmu bilmiyorum ama hiçbir kansızlık belirtisi görmedim kendimde
  • Beyler bu ayak üşümesi sorununa bi çare bulundumu?
    Benim ayaklarımda kışın hiç ısınmıyor,çeşit çeşit çorap denedim alayında da ayaklarım yine çok üşüdü.Az bi terleme oluyor o ter kurumadan soğuyunca ayaklarım No frost buzdolabına dönüyor.Yok havlu çorap,yok pamuk çorap yok termal çorapmış,hepsini denedim.Bi arkadaş ayak üşümesini %100 polyester çorapla çözdüm demişti.Ben %100 polyester çorap satan bulamadım,bir sürü çorapçı gezdim halde!
    Ayaklarım 41 numara,kilo:63.boy:1.70
    Kan değerlerim normal,vucut kitle yağ oranım düşük.
    Pekmez,bal,polen ve propolis bunlarıda denedim.
    Bi arkadaş Biberiye çayının ayak üşümesine iyi geldiğini yazmış bunu daha deneyenedim.En kısa zamanda alıp deneyeceğim.
    Kışı sırf bu ayak üşümesi probleminden dolayı hiç sevemedim.
    Not: sağlık ocağı doktoru "kimi insanların ayaklardaki kılcal damarlar deriye yakındır soğuğu ve sıcağı çabuk alır demişti.Benimkiler deriye yani yüzeye yakınmı onuda anlayabilmiş değilim.
    Sonuç olarak bu olayı çözmemiz lazım arkadaşlar.:))
    Hiç kimsenin ayakları üşümesin.

• Arkadaslar sorunu çözen var mi

• Gizli şeker el ayak üşümesine yok açabilir ayrıca aktif testesteron testi mutlaka yaptırın, bu saydımlarım kan değerlerinizin normal çıktığı durumlarda yaptırılmalıdır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.