Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.586
Cevap
37
Favori
353.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sadece domuzlu olanı var ama diğer çeşitlerinde yok hocam yavru maması da tavuklu.
    www.farmina.com
    Farmina Pet Foods - KEDİNİZ İÇİN - N&D PRIME KEDİ MAMASI - Chicken & Pomegranate Kitten
    https://www.farmina.com/tr/kediniz-icin/n&d-prime-kedi-maması/144-chicken-&-pomegranate-kitten.html

ben mamayı önce bir cam kavanoza koyuyorum oradan mama kabına günde birkaç kere yedikçe ekliyorum bayatlamasın diye çünkü kokusu gidince sevmiyor çok da önemli değil aslında fazla doldurmadan günlük ortalama ne kadar yiyorsa o kadar koyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phases -- 18 Aralık 2019; 23:28:30 >

• yener44 kullanıcısına yanıt
    Kilosuna göre koyun mamayı. Nd nin arka kısmında gramaj listesi var. Ona göre verin ki ilerde kilo alıp, diyet olayına girmesine izin vermemiş olursunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben hep açık mama alıyorum. kedilere ne verirseniz aslında yiyorlar. alıştırmaya bağlı tüm olay
  • Bende 2 kedi var nd ile sıkıntı yaşamadım kabızlık gibi. Fakat ben artık çeşitli besliyorum. Mesela değişik çeşit yaş mamalar aldım. Yaş mamanın içindeki su oranı yüksektir, kabızlık gibi durumlara yardımcı olur. Haftada 2-3 ögün yaş mama veriyorum. Kuru mamayı da 2 ayrı markadan alıp karıştırıyorum. Ayrıca tavuk haşlayıp porsiyonlara böldüm arada bir ev yapımı mama yemiş oluyorlar. Bence tek marka veya çeşit beslemek çok mantıklı değil.

Birde şu tip ürünler var kabızlık olayında kedinin sıvı takviyesi için.
    urun.n11.com
    Miamor Vd Ton Balıklı 135 Ml Kedi Çorbası 12 Li Paket - n11.com
    https://urun.n11.com/konserve-mama/miamor-vd-ton-balikli-135-ml-kedi-corbasi-12-li-paket-P397397433

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karub77 -- 3 Ocak 2020; 13:24:23 >

• rerea kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de kedi besleyenlerin pek bilmediği fakat kuş besleyenlerin çok iyi bildiği bir marka var. VerselaLaga markası ve bu markanın Tr'de kedi maltıda satılıyor. Ben kullanıyorum tavsiye ederim. Marka olarak 10 numaradır.
  • yener44 kullanıcısına yanıt
    Domuzlu mamalar aslında zayıf hayvanlara tavsiye edilir. Yağ oranı yüksek, güclü ve besleyecidir.
  • Kiloluk Vakumlu mama satan yerler var. Tavsiye ederim daha uzun süre tazeliğini ve kokusunu koruyor.
    urun.n11.com
    Nd Tahılsız Tavuklu Narlı Kısır Kedi Maması 1kg Vakumlu Açık - n11.com
    https://urun.n11.com/kuru-mama/nd-tahilsiz-tavuklu-narli-kisir-kedi-mamasi-1kg-vakumlu-acik-P380208319

• quote:

Orijinalden alıntı: phases

En iyi yaş mamalardan Naturea, Sapphere, Almo nature, Applaws, Instinct, Miamor Fileto, Brit care konserve gibi çeşit çeşit mamalar alıyordum eskiden ama çoğu bulunmuyor artık. Schesir, Animonda Carny ve Gimcat dışında zor buluyorum N&D konservelerini pek sevmiyor Nutri feline ve bir yerde Kitcat gördüm içerikleri iyi gibi, deneyeceğim. Piyasada bir sürü kalitesiz yaş mama var sanırım bunlar fazla satmadığı için getirmiyorlar.
    Birde bunu tavsiye ederim. Miamor çok sevdiğim bir markadır. yaş mamalarımı ben miamor alıyorum.
    urun.n11.com
    Miamor Pastete Kedi Konserve Karışık 6'lı Deneme Seti - n11.com
    https://urun.n11.com/konserve-mama/miamor-pastete-kedi-konserve-karisik-6li-deneme-seti-P398457813

urun.n11.com
    Miamor Etli Karışık Kedi Konserve 12 Adet - n11.com
    https://urun.n11.com/konserve-mama/miamor-etli-karisik-kedi-konserve-12-adet-P401608312

urun.n11.com
    Miamor Balıklı Karışık Kedi Konserve 12 Adet - n11.com
    https://urun.n11.com/konserve-mama/miamor-balikli-karisik-kedi-konserve-12-adet-P401608037

bu ara kampanyalılar baya ucuzladılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karub77 -- 3 Ocak 2020; 13:23:19 >

• Karub77 K kullanıcısına yanıt
    Eyv. Denerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karub77

Bende 2 kedi var nd ile sıkıntı yaşamadım kabızlık gibi. Fakat ben artık çeşitli besliyorum. Mesela değişik çeşit yaş mamalar aldım. Yaş mamanın içindeki su oranı yüksektir, kabızlık gibi durumlara yardımcı olur. Haftada 2-3 ögün yaş mama veriyorum. Kuru mamayı da 2 ayrı markadan alıp karıştırıyorum. Ayrıca tavuk haşlayıp porsiyonlara böldüm arada bir ev yapımı mama yemiş oluyorlar. Bence tek marka veya çeşit beslemek çok mantıklı değil.

Birde şu tip ürünler var kabızlık olayında kedinin sıvı takviyesi için.
    https://urun.n11.com/konserve-mama/miamor-vd-ton-balikli-135-ml-kedi-corbasi-12-li-paket-P397397433
    ND mamadan kaynaklıymış. Mamasını değiştirdim direkt düzeldi çünkü. Şimdilik üriner bir rahatsızlık geçirdiği için diyet mama veriyorum. Ben çiğ beslemeye geçmeyi düşünüyorum. Ama biraz daha detaylı araştırma yapmam lazım. Bu hazır mamalar hiç içime sinmiyor. Tamamen iyileşsin muhtemelen çiğ beslemeyi deneyeceğim.
    Tavsiye ürün için de teşekkür ederim ☺️

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alişderler

ben hep açık mama alıyorum. kedilere ne verirseniz aslında yiyorlar. alıştırmaya bağlı tüm olay
    Mesele sırf yesin karnı doysun değil ki. En sağlıklı ve ihtiyacı olanı bulmak

• quote:

Orijinalden alıntı: yener44

Hocam cevabınız için teşekkür ederim, ameliyatıyla alakalı bir durumu kalmadı nd bende çok duydum ama domuzla alakalı bir şeylerin bulunduğu mamalardan yedirmek istemiyorum nd marka mamanın böyle bir içeriği var mı? Bir de ben mama kabını hep tepeleme dolduruyorum doğrumu yapıyorum sizce nasıl yapmalıyım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Alıntıları Göster
    Ben mama kabını tepeleme dolduruyordum. Rahatça yesin diye. Dikkat etmemişim, dipte eski mama kalmış sürekli. Bayatladığı için benim tatlı minik oğlum kustu iki gün kendine zor geldi 😔 Artık sadece yiyeceği kadar koyuyorum kavanozdan. Birkaç günlük ihtiyacına göre kavanoza koyup oradan kullanmak da önemli.

• Çiğ beslemede etin çok temiz olmasına dikkat etmeniz lazım. Soğukta uykuya yatıp, biraz ısınınca ortaya çıkan bakteriler var. Açıkçası çok çok güvenmiyorsanız tavsiye etmem.

• Kilosuna göre gramaj tabloları var. O şekilde koyun mamasını. Yoksa kilo almasının önüne gecemeyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SineMelawen

Çiğ beslemede etin çok temiz olmasına dikkat etmeniz lazım. Soğukta uykuya yatıp, biraz ısınınca ortaya çıkan bakteriler var. Açıkçası çok çok güvenmiyorsanız tavsiye etmem.
    Kendi yediğim et neyse ondan vermeyi düşünüyorum. Mamalardaki etler çok daha şaibeli. Üç dört haftalık dondurma ile pek çok bakteri yok oluyor. Zaten çiğ beslenenler için altı ayda bir test yapılması gerektiğini söylüyor veteriner.

Benimki zaten çok iştahlı bir çocuk olmadığı için henüz ihtiyaç duymadım gram hesaplamaya. İlerde belki ☺️

• İşte yanlış bilinen bir gerçek o. Bakteriler dondurucuda ne kadar bekletirseniz bekletin yok olmaz. Uyku moduna geçerler. Sağlıkçı olduğum için söylüyorum. O yüzden güvenmediğiniz yerden almayın dedim. Et vs verecekseniz de haşlayıp verin derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: SineMelawen

İşte yanlış bilinen bir gerçek o. Bakteriler dondurucuda ne kadar bekletirseniz bekletin yok olmaz. Uyku moduna geçerler. Sağlıkçı olduğum için söylüyorum. O yüzden güvenmediğiniz yerden almayın dedim. Et vs verecekseniz de haşlayıp verin derim ben.
    Bu konuyla ilgili çeşitli makaleler okumuştum. Zararları yüksek olan özellikle iki bakteri için deney yapılmış ve üç veya dört haftada yok olduğu tespit edilmiş.
    Tamamen nerden geldiği belli olmayan etlerden yapılan, doğru düzgün kontrolü olmayan, önce hasta edip sonra bu hastalığa uygun üretilen hazır mamalardansa sık veteriner kontrolü ile çiğ beslemeyi tercih ederim muhtemelen.
    Görüşleriniz için teşekkür ederim yine de

• Çiğ besleme de iç parazitini 30 40 güne düşürmeniz gerebilir.
    Ama size tavsiyem kaliteli bi mama ile beraber haftada 2 3 kere çiğ yada su kaynayıncaya kadar bekletip kaynayınca ocağı kapatarak bakterileri daha iyi öldürebilirsiniz.
    Mama tavsiye etmemde ki sebep iyi bi mamada sadece et yiyerek alamayacağı vitaminler vardır.

• tabiki ama insan gibi düşün bazı insanlar yemek seçmez kedinin böylesi neden olmasın ??
  • Purina One Streril cat Sığır etli mamasını benim 13 yaşından 3 ay almış yaşlı Persian kedim günde en az 4 oğün istiyor.

Üstelik yazın çok ciddi bir ameliyat geçirip Veterinerin fazla yemesin tavsiyesine rağmen..

Ama öyle bir duygu sömürüsü yapıyor ki, beni çözdü, dayanamıyorum..

Yine de bu yaşına rağmen gücü kuvveti hareketliliği yerinde ve sorun yok bebişimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 4 Ocak 2020; 19:56:56 >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.