Şimdi Ara

En İyi Viraj Alma yöntemleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
40.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bende öğrenmek istiyorum
  • ben valla viraja girmeden arabamı tanıdıgm icin makul olan hızı ayarlıyorum ve viraja sabit hızla giriorum bilmiorum ama virajda gazı cektimi araba virajı kavramıo gibi geliyor kendi düşüncem virajda gaza basmak yol tutuşunu arttırıyor
  • Yok artık! Ben anahtarı masaya bırakır, ceketimi alır giderim arkadaş

• Babamın Connect ile virajlarda zorlanıyorum araba savruluyor belki de benim sürüş hatam bilemiyorum ama

yavaşlamadan dönemiyorum mesela başka bir arkadaşımın arabasında yolcu olarak seyahat ettiğimde benden çok daha hızlı girip çıkıyorlar viraja

ben viraja girmeden frenleyip öyle toparlıyorum hız kaybı yaşamak normal ama sanki bende cesaret eksikliği var gibi :)

otobanda bir kere frensiz döneyim dedim tatlı bir viraj vardı tabiri caizse içim ürperdi toparladım araçtaki kimse hissetmedi ama insan ürperiyor sanki dönmeyecek gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: RX-7

viraja hızlı girmek değil virajdan hızlı çıkmak marifettir......eğer bir ralli pilotu veya drift çi değilsen viraj için özel olarak yapman gereken pek bir şey yoktur yanlızca viraj içinde frene basmaman viraj içindeki kontrol açısından önemlidir....mesela ben geçen hafta 120 gibi bir hızla çok büyük bir kaza atlattım....arabanın 120 ile giderken yolda 90 derece bir sağa bir sola döndüğünü ve bu dönüşle yolun kenarında duran bir grup insan ve arabanın ortasına dalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını düşün....işte benim başımdan geçen böyle bir şeydi......neyseki geçmişten gelen drift tecrübem bir hayli vardı ki frene basmadan direksiyon hareketleriyle arabayı zamanında toparlamayı başardım...yoksa allah korusun çok kötü şeyler olacaktı.....tecrübe gerçekten çok önemli ve bu;hergün evden işe işten eve giderek kazanılmıyor ne yazıkki....boş alanlarda arabanızı el freni,sol ayak freni yardımı ile kontrollü olarak kaydırarak arabanızın sınırlarını öğrenmenizin önemi sandığınızdan daha büyük....büyük konuşmayayım ama benim yerimde olacak trafikteki sürücülerin yüzde 99.9 u o kazayı yapmıştı...pek çok can almıştı...

iyi de sen niye o hızda gidiyorsun madem profsun
    yazık bide ders veriyor bravo sana

• quote:

Orijinalden alıntı: RahmanAkyar

Babamın Connect ile virajlarda zorlanıyorum araba savruluyor belki de benim sürüş hatam bilemiyorum ama

yavaşlamadan dönemiyorum mesela başka bir arkadaşımın arabasında yolcu olarak seyahat ettiğimde benden çok daha hızlı girip çıkıyorlar viraja

ben viraja girmeden frenleyip öyle toparlıyorum hız kaybı yaşamak normal ama sanki bende cesaret eksikliği var gibi :)

otobanda bir kere frensiz döneyim dedim tatlı bir viraj vardı tabiri caizse içim ürperdi toparladım araçtaki kimse hissetmedi ama insan ürperiyor sanki dönmeyecek gibi

2006 konusunu nasıl buldunuz?

• Yol müsaitse virajı ne kadar dar alırsan o kadar iyidir.
  • Viraja nasıl gıreceğin vırajına gore değişir. Net bı cevabı yok yanı bu konunun. Altımdakı araba arkadan itişse yan, 4 çekerse dip gaz girmek tercihim olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihg70

quote:

Orjinalden alıntı: ugurBJK

Ben bi kere Palio ile saga dönücem, adam da öyle kararsiz gidiyo ki, mecbur onu sollayip girmeye karar verdim. Sollarken bi baktim, anaa kavsagi geçiyoz, ben yide de kirdim. gaza da yüklendim mecburen adam sagimdan gömmesin diye. Virajda direksiyonu kiramadim korkudan devrilirim diye, iyice frenleyip yavaslayinca dönüse devam ettim.

Aha böyle bisey oldu

En İyi Viraj Alma yöntemleri

En İyi Viraj Alma yöntemleri

tam yorum yapmaya girmiştim bunu görünce kafadan koptum,kafam yerine gelince yazarım

• vira deyince aklıma apeks geliyor
  • en iyi viraj dönme sistemi

Viraja girilirken tek vites düşürülür yüksek hızlar için arabacın gazı yemesi sağlanır ve gaza ufak dokunuşlarla viraj yedirilir. arada bir aracin hafifce savrulmasina milimetrik direksiyon hareketleriyle izin verilir ve toparlanir.
  • Teorik olarak
    Pedal Yonetimi Viraja Girmeden Once Yavaslamak Viraj Icinde Sabit Hizla Gidip Viraj Cikisi Gaza Abanmak
    Direksiyon Olarak Mumkun Oldugunca Viraja Girmeden Once Dis Serite Yanasip Virajin Icine Dogru Girip Mumkum Oldugunca Virajin Cikisina Dogru Genis Aciyla Cikmak Gerekiyormus.

Audi ileri Surus Tekniklerinde Ogrendik.Tabi uygulama cok onemli Bu yuzdan F1 de herkes Farkli surelerde Pisti turluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Babamın Connect ile virajlarda zorlanıyorum araba savruluyor belki de benim sürüş hatam bilemiyorum ama

Hortlamış konu oldu ama yeni açıp daha fazla kirletmiyeyim dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

quote:

Hortlamış konu oldu ama yeni açıp daha fazla kirletmiyeyim dedim

Ne kadar çevreci bir forum üyesi

• bilmediğiniz viraja girerken temkinli olun, viraj çok sert olabilir, birde normalde avrupada otoyollarda keskin viraja izin vermezler ama bizim otoyollar wrc pisti gibi mübarek
  • Antalya yolunda iki tane keskin viraj var. Hızım 100/110 civarı seyrediyorum. Normalde o hızla dönülebilir virajlar oluyor daha çok bilenler bilir. Derken, önümde yine bir viraj belirdi. Ben tabi dikkat etmedim, diğer virajlar gibi bu hızla dönerim diye var aklımda. Viraja girmemle çıkmam nasıl oldu anlayamadım. Frene hafif hafif basıyorum, soğukkanlı bir şekilde. Bir yandan aracın arkasını görüyorum dönerken, eyvah dedim ben savrulacağım karşıdan gelende bana Zor bela dönüşü tamamladım. Yanda hatuna baktım, hiç bir şey olmamış gibi doğayı izliyor farkında değil olayın. Dedim biraz önce tırsmadın mı? Ne oldu ki diyor Kaç sene geçti hala aklımda. Ben verilmiş sadakam varmış diyorum bu olaya..

• Viraja nasil girmen gerektigi senin virajda ne kadar heyecan yasamak isteginle orantili
    Surat istiyorsan disa kacican ve ice dogru duz bir cizgi cikarip bu cizgide kalmaya calisacan normali budur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dıştan içe yanaşarak giriyorum ben durum müsaitse tabiki. Viraj içünde fren yapılmamalı diye düşünüyorum vites düşürerek hız düşürülebilir. Usta bi sürücü değilim yaş 23.

•  En İyi Viraj Alma yöntemleri
  • Viraji rahat alacak hiza virajdan once ulasilir, viraja girilir, yakinda arac yoksa virajin orta kisminda hafif gaz verilip direksiyon terse 10derece kadar ani hamleyle oynatilir, arac tatli tatli yanlar. Arkadan itisin keyfine bakilir

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.