|
Bildirim
|
Engelli olmasaydım da ötv muafiyetli alamasaydım keşke...
|
Biz ötv indirimli araç alacaktık. Ablam üzerinden. Ablam %99 engelli, kendisi yemek yiyemiyor, konuşamıyor, sadece yürüyebiliyor. Ona da şükür, bizim için yürümesi güzel bir olay. Size de hak veriyorum, hiç çocuğuna bakmayan, arabasına bindirmeyenler vardır. Biz otomobil alacakken, normal olarak minibüslere baktık fiyatı yüksek geldi. Ötv indirimi azmış. Mpv'lere baktık, fiyatları malum çok yüksek. Mecburen bakım ve yakıt maliyetleri az diye Megane aldık. Yoksa Scenic almayı çok istedik ama fiyatları yüksek. Bize benzeyen yüzlerce aile var. Genel olarak izlenimim aileler symbol, accent, logan, megane, fluence, linea gibi araçlar alıyor. Daha lüks alanlar da zengin insanlardır. Benim param olsa en iyisini almayı isterim. Şimdi Peugeot 5008 aracımız olsa çok mutlu olurdum ama şartlar uyumlu değil. Bir engellinin altına bez bağlayan, yemek yediren, onu her zaman mutlu etmeye çalışan ailesine ötv ödenmeme imkanı sağlanması güzel bir olay. Biz otomobili aile aracı olarak kullanıyoruz ve ablam arabaya binmeyi çok seviyor. Yaşı 28 ama zihinsel engelli olduğu için çocuk gibi. Arabada hep zıpladığı için arka amortisörler kırıldı, yaptırdık
![]() |
Senin elinde fırsat olsa sende alırsın hemşerim.
|
benim babam %99 engelli 80 yaşında evet passat aldık senin burada ki sıkıntın ne ?
Ben dün bez aldım 2 aylık mama torbası nazogastrik sonda ( sonuncunun adını bile duymadın ) toplam 659 tl devlet bunun 400 küsürünü ödüyor sonda yı çıkartmak için her ay doktor geliyor ( totoya gelmiyor) idrar sonda sı takılı her hafta değiştiriyoruz doktor geliyor ( totoya gelmiyor ) bizim için babamızın orada sessizce yatması ne demek biliyormusun (ALLAHTA BİLMENİ NASİP ETMESİN ) psikolojik maddi ve manevi olarak çok zor Yazın yıllık izinde tatile gidermisin biz babamızın yanında birimiz kalmadan gidemiyoruz Devlet sonda takmak için kan almak için vs için doktor hemşire yolluyor ama yaşlı insanların damar yolunu yemek borusunu idrar kesesini bulmak o kadar zor ki bazen gelenler basit bir kanı bile alamadan gidiyorlar bunun için bildiğimiz uzman doktoru tecrübeli hemşireyi eve getiriyoruz Ha gelelim devlet bu ayrıcalığı yada hizmeti diyelim ( ambulans doktor hemşire ötv siz araç alımı ) vatandaş özürlü yakınına bakarken yükünü hafifletmek ve kendi akrabasına kendisinin bakması için sağlıyor Ha alıp başkasına kullandırtan için bir şey diyemem |
ne çok çekemeyen varmış. bildiğim kadarıyla 2. derece akraba olması gerekiyor kullanabilmesi için. yani annesi babası ablası abisi kardeşi vs. amcası teyzesi kullanamıyor diye biliyorum yanlış olabilir. ayrıca kdv ödeniyor ötv ödenmiyor sadece. gene devlete vergisi veriliyor hertürlü. engelli araçlarını sorgulucağınıza devletin aldığı fahiş vergileri sorgulayın.
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 21 Mayıs 2015; 16:32:29 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 21 Mayıs 2015; 16:42:31 > |
|