Şimdi Ara

engelli araçları fırsata çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
2
Favori
11.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hepimizin bildiği üzere %90 ve üzeri engelli olan bir vatandaş ötvsiz ,mtvsiz araç alabilir , ücretsiz hgs ve yakıt yardımı kullanabilir.

Bu araçları aracın vasisi ve 3.dereceden yakınları da kullanabilir. Gerçi ruhsatta kullanıcı ismi yazmadığı için isteyen kullanabiliyor.

Peki gelelim soruya ? Devletin engelli vatandaşına uyguladığı pozitif ayrımcılığı fırsata çevirenlere ne diyorsunuz ?

Benim bildiğim devlet engelli vatandaşına kolaylık olması için hak tanıyor. Engellininde en rahat edebileceği araçlar doblo kangoo sw araçlar. İndirmesi bindirmesi kolay, bagaj büyük , eşya taşınır , tekerlekli sandalye taşınır vs..

Peki gidipte bu araçları seçmeyip a180 , s60 , gibi lüks araç alanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Birçoğumuz itiraf etmeliyiz ki engellinin bu araçtan ya haberi yok yada binecek hali yok , adına alınan aracı hayatında göremiyor. Bir başkası bu haklardan güzelce faydalanıyor.

Bence devlet bu tür bir kaç model araç belirlemeli piyasanın altına satmalı üstüne ötv almamalı böylece bu fırsat kapısını kapatmalıdır. Doğu bölgelerinde sadece bu araç için engelli raporu alanları duydum..

Engelli yakının adına gidip lüks sınıf aracı standart araç fiyatına alıp engellinin hayrına kullanmayana bu ülkenin ötvsini mtvsini hgsnini çatır çatır ödeyen bir vatandaş olarak HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

• Biz ötv indirimli araç alacaktık. Ablam üzerinden. Ablam %99 engelli, kendisi yemek yiyemiyor, konuşamıyor, sadece yürüyebiliyor. Ona da şükür, bizim için yürümesi güzel bir olay. Size de hak veriyorum, hiç çocuğuna bakmayan, arabasına bindirmeyenler vardır. Biz otomobil alacakken, normal olarak minibüslere baktık fiyatı yüksek geldi. Ötv indirimi azmış. Mpv'lere baktık, fiyatları malum çok yüksek. Mecburen bakım ve yakıt maliyetleri az diye Megane aldık. Yoksa Scenic almayı çok istedik ama fiyatları yüksek. Bize benzeyen yüzlerce aile var. Genel olarak izlenimim aileler symbol, accent, logan, megane, fluence, linea gibi araçlar alıyor. Daha lüks alanlar da zengin insanlardır. Benim param olsa en iyisini almayı isterim. Şimdi Peugeot 5008 aracımız olsa çok mutlu olurdum ama şartlar uyumlu değil. Bir engellinin altına bez bağlayan, yemek yediren, onu her zaman mutlu etmeye çalışan ailesine ötv ödenmeme imkanı sağlanması güzel bir olay. Biz otomobili aile aracı olarak kullanıyoruz ve ablam arabaya binmeyi çok seviyor. Yaşı 28 ama zihinsel engelli olduğu için çocuk gibi. Arabada hep zıpladığı için arka amortisörler kırıldı, yaptırdık. Yine zıplıyor ama en sevdiği şey arabayla gezmek. Ben kaç yaşıma geldim ablama oyuncak alırım beraber oyun oynarım. Hayatını engelli çocuğuna adamış insanlar için 10 bin lira indirim para mı sanıyorsunuz ? Bez masrafları bile az miktarda değil. Biz ablam iyileşsin diye bütün mal varlığımızı vermeye hazırız. Eminim çoğu aile de benim gibi düşünüyordur. Her yerde fırsatçılar olabiliyor a180 alanlar belki 5.20i alanlar bile olabilir. Onlar da çocuğunu gezdiriyorsa laf edemem. Dediğiniz mantıklı keşke mpv araçlar biraz ucuz olsa. Ama minibüslerin ötv oranı %3-%8 gibiyken kimse de gidip minibüs almaz.
    benim babam %99 engelli 80 yaşında evet passat aldık senin burada ki sıkıntın ne ?
    Ben dün bez aldım 2 aylık mama torbası nazogastrik sonda ( sonuncunun adını bile duymadın ) toplam 659 tl devlet bunun 400 küsürünü ödüyor sonda yı çıkartmak için her ay doktor geliyor ( totoya gelmiyor) idrar sonda sı takılı her hafta değiştiriyoruz doktor geliyor ( totoya gelmiyor ) bizim için babamızın orada sessizce yatması ne demek biliyormusun (ALLAHTA BİLMENİ NASİP ETMESİN ) psikolojik maddi ve manevi olarak çok zor
    Yazın yıllık izinde tatile gidermisin biz babamızın yanında birimiz kalmadan gidemiyoruz
    Devlet sonda takmak için kan almak için vs için doktor hemşire yolluyor ama yaşlı insanların damar yolunu yemek borusunu idrar kesesini bulmak o kadar zor ki bazen gelenler basit bir kanı bile alamadan gidiyorlar bunun için bildiğimiz uzman doktoru tecrübeli hemşireyi eve getiriyoruz
    Ha gelelim devlet bu ayrıcalığı yada hizmeti diyelim ( ambulans doktor hemşire ötv siz araç alımı ) vatandaş özürlü yakınına bakarken yükünü hafifletmek ve kendi akrabasına kendisinin bakması için sağlıyor
    Ha alıp başkasına kullandırtan için bir şey diyemem
    ne çok çekemeyen varmış. bildiğim kadarıyla 2. derece akraba olması gerekiyor kullanabilmesi için. yani annesi babası ablası abisi kardeşi vs. amcası teyzesi kullanamıyor diye biliyorum yanlış olabilir. ayrıca kdv ödeniyor ötv ödenmiyor sadece. gene devlete vergisi veriliyor hertürlü. engelli araçlarını sorgulucağınıza devletin aldığı fahiş vergileri sorgulayın.
  • Hırsızlar !
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

Hırsızlar !
    Öncelikle şu olayı bir aydınlatalım...

Ticari araçlarda ki ÖTV oranı ile Hususi otomobilde ki ÖTV oranı aynı değil...

Ticari olarak üretilen ve hususi Ruhsatlı olarak kullanılabilen araçların listesini bilgi sahibi olan arkadaşlarım paylaşsın lütfen...

Ve son olarak ENGELLİ BİRİNİN adına araba alıp da 5 yıl boyunca demeyeceğim en az haftada 1 ya da 2 hafta da bir o engelli kardeşimizi abimizi ablamızı en azından bri gezmeye dahi çıkarmayanların (çok af buyurun çok özür diliyorum) Allah belasını VERSİN..!

Bu arada şahsi görüşüm problem araç tercihinde değil insanın kişiliğinde...

Örnek verecek olursak;

Mercedes A/B/C/E ve GLA modellerine uygulanabilen ve MERCEDES tarafından entegre edilen iniş biniş sistemi...

Böyle bir araç almış birini nasıl suçlayalım???

engelli araçları fırsata çevirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 22 Mayıs 2015; 17:12:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

Öncelikle şu olayı bir aydınlatalım...

Ticari araçlarda ki ÖTV oranı ile Hususi otomobilde ki ÖTV oranı aynı değil...

Ticari olarak üretilen ve hususi Ruhsatlı olarak kullanılabilen araçların listesini bilgi sahibi olan arkadaşlarım paylaşsın lütfen...

Ve son olarak ENGELLİ BİRİNİN adına araba alıp da 5 yıl boyunca demeyeceğim en az haftada 1 ya da 2 hafta da bir o engelli kardeşimizi abimizi ablamızı en azından bri gezmeye dahi çıkarmayanların (çok af buyurun çok özür diliyorum) Allah belasını VERSİN..!

aslında bu işin ticari yada hususi araçla da pek ilgisi yok. Engellinin ihtiyacını sw mpv tarzı araçlar karşılar.
    a180 alana passat alana gerçekten hakkımı helal etmiyorum. Benim polo aldığım fiyata gidip passat alıyor aramızdaki tek fark onun ailesinde engelli birinin olması. Engelli biniyomu o araca ? Hayır zaten %90 ve üzeri engellinin bir çoğunun akli dengesi bile yerinde olmuyor.

• airarmada A kullanıcısına yanıt
    Yukarıda mesajımı güncelledim...Önce bir bak sonra bu olayı suistimal eden var ise beraber helal etmeyelim ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: L&M

Hırsızlar !
    Sadece fiziksel engelli olarak düşünmemek gerekli.
    Fiziksel engelliler, daha doğrusu tekerlekli sandalye kullanmak durumunda olanlar için söylediğiniz mantıklı, Touran, Zafira, Ford Smax, Peugeot 5008 tarzı araçlar mantıklı.

Amma velakin bu engelliler arasında böbrek vs. gibi olanlar da var.
    Ve bunlar bu engelli durumlarına rağmen fiilen araç kullanıyorlar ve trafikteler.
    Ve kendilerine sağlanan bu hakla istedikleri aracı alabilirler. ve bence alabilmeliler de

Eskiden 1.6 maks. motor hacmi seçenekleri kısıtlıyordu.
    Premium markalarda turbo yardımıyla bu kısıtlama altındaki seçenekler arttı.
    Eskiden E sınıfı veya D sınıfı bir araçta 1.6 motor yok gibiydi. E180, 520i ler geldi.

Benim bu konuda üzüldüğüm nokta, araca belki de hiç binmeyecek olan teyzesinin, halasının indiriminden faydalanıp araç alanlar.
    Bunların hangi sınıf araç aldığı hiç önemli değil, isterse doblo alsın, isterse E180.
    Bana fırsatçılık gibi geliyor ve hoşuma gitmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 21 Mayıs 2015; 16:32:29 >

• Allah kimsenin başına vermesin arkadaşlar.
    Benim ablam %92 raporuyla 2011 sonunda dacia Logan aldık halen kullanıyoruz.
    Bu hakkı suistımal edenler de var onlara bende hakkımı helal etmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Senin elinde fırsat olsa sende alırsın hemşerim.

• quote:

Yukarıda mesajımı güncelledim...Önce bir bak sonra bu olayı suistimal eden var ise beraber helal etmeyelim ;)

bu ülkede o araç satmaz kardeşim :) biz genel olarak araçlarla övünen bir milletiz. O yüzden engelli plakası kalktı ,herkes mercedesler bmwler doldu.
    Ailemde engelli var , yatağından kaldırıp gidipte raporunu aldırmıyorum. Geçenlerde farklı bir sebepten heyet raporu alması gerekmiş ötvsiz aracıda rapora ekletmişler , istiyorsan al dediler ya dedim boşverin ağrısız başımı niye derde sokayım.
    seninde engelli bir aracın olduğunu biliyorum yetiydi sanırım , tam engelliye uygun bir araç..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

Allah kimsenin başına vermesin arkadaşlar.
    Benim ablam %92 raporuyla 2011 sonunda dacia Logan aldık halen kullanıyoruz.
    Bu hakkı suistımal edenler de var onlara bende hakkımı helal etmıyorum.

benim bir hakkım varsa (olduğunu düşünmüyorum) helali hoş olsun. Gidipte a180 c180 alan adam var ya. Neymiş engelliymiş ya bi gidin derler adama.
    Satar satmaz ayrı konu ama bir aksilik çıkmaz ise ve maddi gücüm el verir ise şu koltuk olayı yüzünden bile Mercedes tercih edebilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Sadece fiziksel engelli olarak düşünmemek gerekli.
    Fiziksel engelliler, daha doğrusu tekerlekli sandalye kullanmak durumunda olanlar için söylediğiniz mantıklı, Touran, Zafira, Ford Smax, Peugeot 5008 tarzı araçlar mantıklı.

Amma velakin bu engelliler arasında böbrek vs. gibi olanlar da var.
    Ve bunlar bu engelli durumlarına rağmen fiilen araç kullanıyorlar ve trafikteler.
    Ve kendilerine sağlanan bu hakla istedikleri aracı alabilirler. ve bence alabilmeliler de

Eskiden 1.6 maks. motor hacmi seçenekleri kısıtlıyordu.
    Premium markalarda turbo yardımıyla bu kısıtlama altındaki seçenekler arttı.
    Eskiden E sınıfı veya D sınıfı bir araçta 1.6 motor yok gibiydi. E180, 520i ler geldi.

Benim bu konuda üzüldüğüm nokta, araca belki de hiç binmeyecek olan teyzesinin, halasının indiriminden faydalanıp araç alanlar.
    Bunların hangi sınıf araç aldığı hiç önemli değil, isterse doblo alsın, isterse E180.
    Bana fırsatçılık gibi geliyor ve hoşuma gitmiyor.

aslında aynı şeyleri konuşuyoruz zaten kendi kullanabilen istiyosa ferrari alsın umrumda değil. Ama teyzesiydi halasıydı yengesiydi onun adına araç alıp zavallı engellinin bundan haberi olmadan dışarda hava atan milyon tane insan var. Bunlara hakkımı helal etmiyorum.

• + birde şuan plakalarda logolarda kalktı yerine onaylı bi evrak verıyor tescıl sube.
    Bence kaldmamalıydı.

• Devlet engelli aileye firsat vermiş. Bütçesine göre istediği aracı alır. Yok engelli binmiyor görmüyor bunlar sizin düşünceniz ve belki binde bir olan olaylar. Bu hak pozitif ayrımcılık yapılarak sehit ailelerine de verilmeli.

• quote:

Satar satmaz ayrı konu ama bir aksilik çıkmaz ise ve maddi gücüm el verir ise şu koltuk olayı yüzünden bile Mercedes tercih edebilirim...

senin gibi duyarlı ve gerçekten bu iş için bu hakkı kullanan okadar az kişi varki. O yüzden hayal diyorum..
  • Mnr980 kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şey vermiyorlar hocam
  • Onur kırıcı olduğu için kaldırdılar engelli plakasını, bende 2-3 ay önce öğrendim. Yoksa avm deki engelli park yerine park eden, normal plaka araçlara sövüyoduk boş yere

Maalesef...

Vicdan olacak önce...Merhamet olacak ama YOK YOK YOK...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 21 Mayıs 2015; 16:42:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Devlet engelli aileye firsat vermiş. Bütçesine göre istediği aracı alır. Yok engelli binmiyor görmüyor bunlar sizin düşünceniz ve belki binde bir olan olaylar. Bu hak pozitif ayrımcılık yapılarak sehit ailelerine de verilmeli.

şu forumda hergün ötvsiz bmw mi alayım merso mı alayım apssat mı alayım jettamı alayım diye bir sürü konu açılıyor. Okadar çok suistimal ediliyorki haberiniz yok!
    Geçen sene şehit aileleri için böyle bir kanun hazırlanıyordu bilmiyorum ne oldu.
  • Herkesin engeli aynı değil ki? Hem bu kişisel tercih buna pekte karışamayız.İndirme-bindirme sorun olacağı halde yinede o aracı tercih ediyorlarsa ne diyebiliriz ki?

Ancak bunu suistimal eden insanlara, yalandan rapor alanlara, ne bileyim engelli adına alınıp bir kez bile engellinin rahat ettirilmesi için uğraşılmadığı, engellinin hiç binmediği durumlarda itiraz edebiliriz, Sonuna kadar karşı durabiliriz.
    Öte yandan eğer engelli için bir sorun oluşturmuyorsa istedikleri segment ve kalitede araç tercih edebilirler.Bu bir sorun değil.

Benim kardeşim zihinsel engelli ve ayrıca epilepsisi var.Çeşitli komplikasyonlardan dolayıda 0-5 yaş aralığındayken birkaç kez beyin ameliyatı geçirdi.Bu da hastalığını biraz daha tetikliyor.Yorgunluğa, üzüntüye, sevince gelemiyor.İlacını içmiş olsa bile Ya yolculuk esnasında yada akşam epilepsisi tutuyor, anlayamadığım şekilde birazda ağır geçiyor diğer hastalara nazaran.nöbeti tutunca hadi bir şekilde onu atlatıyor ama 1-2 gün kendine gelemiyor.
    Hal böyle olunca kardeşimin karayollarında olabilecek en iyi, en rahat, en konforlu koşullarda seyahat etmesini isterim.Bu açıdan lüks araç tercihi benim için sorun teşkil etmiyor, zaten bu özel bir durum.Bu yol ihtiyacıda son birkaç yılda oluştu zaten daha önce böyle bir muhabbetimiz yoktu ama lüks araç kullanmak yerine hemen hemen saat başı mola vererek gidiyor babam uzun yollarda.O da 66 yaşında aslında tam manada sürücü yardımcılı bir araç güvenliklerini daha çok artıracaktır ama hem yavaş yavaş gider hem sık sık mola veririm diyerek bu araçlardan kaçınıyor.
    Şu an engelli aracı kullanıyor musunuz? Derseniz; kullanmıyoruz.Babam istemiyor, biraz parası var ve param varken özel indirim yaptırıpta araç almam yakışıksız olur diye düşünüyor.Yavaş giderim, çok mola veririm ne gerek var düşüncesinde, yol biraz uzuyor ama böylede idare ediyoruz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.