Şimdi Ara

engelli araçları fırsata çevirme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
11.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: airarmada

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Sadece fiziksel engelli olarak düşünmemek gerekli.
    Fiziksel engelliler, daha doğrusu tekerlekli sandalye kullanmak durumunda olanlar için söylediğiniz mantıklı, Touran, Zafira, Ford Smax, Peugeot 5008 tarzı araçlar mantıklı.

Amma velakin bu engelliler arasında böbrek vs. gibi olanlar da var.
    Ve bunlar bu engelli durumlarına rağmen fiilen araç kullanıyorlar ve trafikteler.
    Ve kendilerine sağlanan bu hakla istedikleri aracı alabilirler. ve bence alabilmeliler de

Eskiden 1.6 maks. motor hacmi seçenekleri kısıtlıyordu.
    Premium markalarda turbo yardımıyla bu kısıtlama altındaki seçenekler arttı.
    Eskiden E sınıfı veya D sınıfı bir araçta 1.6 motor yok gibiydi. E180, 520i ler geldi.

Benim bu konuda üzüldüğüm nokta, araca belki de hiç binmeyecek olan teyzesinin, halasının indiriminden faydalanıp araç alanlar.
    Bunların hangi sınıf araç aldığı hiç önemli değil, isterse doblo alsın, isterse E180.
    Bana fırsatçılık gibi geliyor ve hoşuma gitmiyor.

aslında aynı şeyleri konuşuyoruz zaten kendi kullanabilen istiyosa ferrari alsın umrumda değil. Ama teyzesiydi halasıydı yengesiydi onun adına araç alıp zavallı engellinin bundan haberi olmadan dışarda hava atan milyon tane insan var. Bunlara hakkımı helal etmiyorum.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadan yaziyorsunuz. Teyze hala amca adina nasıl araba aliniyor bir aciklarmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerçekten engelli kişinin ihtiyacı için aracı alanlar zaten lüks araçlara bakmıyor. Ama nerede Volvo, Mercedes, BMW bakan var bunların %98'i bu durumu suistimal edenler oluyor malesef. Devlet 1.6 sınırı koymuş ama 5 serisinde bile 1.6 motor var. Onun yerine engelli kişilerin engel tiplerine göre araçlar belirlenip sadece o araçlarda ÖTV alınmayabilir. Böylece yılda 1 kere bile ziyaret etmediği dedesinin, amcasının vs. üzerinden son model lüks araçlara ÖTV'siz binen çakallara dur denilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Sadece fiziksel engelli olarak düşünmemek gerekli.
    Fiziksel engelliler, daha doğrusu tekerlekli sandalye kullanmak durumunda olanlar için söylediğiniz mantıklı, Touran, Zafira, Ford Smax, Peugeot 5008 tarzı araçlar mantıklı.

Amma velakin bu engelliler arasında böbrek vs. gibi olanlar da var.
    Ve bunlar bu engelli durumlarına rağmen fiilen araç kullanıyorlar ve trafikteler.
    Ve kendilerine sağlanan bu hakla istedikleri aracı alabilirler. ve bence alabilmeliler de

Eskiden 1.6 maks. motor hacmi seçenekleri kısıtlıyordu.
    Premium markalarda turbo yardımıyla bu kısıtlama altındaki seçenekler arttı.
    Eskiden E sınıfı veya D sınıfı bir araçta 1.6 motor yok gibiydi. E180, 520i ler geldi.

Benim bu konuda üzüldüğüm nokta, araca belki de hiç binmeyecek olan teyzesinin, halasının indiriminden faydalanıp araç alanlar.
    Bunların hangi sınıf araç aldığı hiç önemli değil, isterse doblo alsın, isterse E180.
    Bana fırsatçılık gibi geliyor ve hoşuma gitmiyor.

aslında aynı şeyleri konuşuyoruz zaten kendi kullanabilen istiyosa ferrari alsın umrumda değil. Ama teyzesiydi halasıydı yengesiydi onun adına araç alıp zavallı engellinin bundan haberi olmadan dışarda hava atan milyon tane insan var. Bunlara hakkımı helal etmiyorum.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadan yaziyorsunuz. Teyze hala amca adina nasıl araba aliniyor bir aciklarmisiniz

sen araştır bulursun ben bilgi sahibi değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: Cesc_

Gerçekten engelli kişinin ihtiyacı için aracı alanlar zaten lüks araçlara bakmıyor. Ama nerede Volvo, Mercedes, BMW bakan var bunların %98'i bu durumu suistimal edenler oluyor malesef. Devlet 1.6 sınırı koymuş ama 5 serisinde bile 1.6 motor var. Onun yerine engelli kişilerin engel tiplerine göre araçlar belirlenip sadece o araçlarda ÖTV alınmayabilir. Böylece yılda 1 kere bile ziyaret etmediği dedesinin, amcasının vs. üzerinden son model lüks araçlara ÖTV'siz binen çakallara dur denilebilir.

%100 katılıyorum +1907 dediğim aynen bu

Engelli için kullanılacak araçlar piyasada seçilsin normal fiyatı 50 mi bu insanlara 45 olsun üstüne ötv alınmasın.
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Hocam var
    Onaylı özürlü olduguna adil evrak veriyorlar. Ama plakalarında logo yok.

Bizım aracımızda logo var ablam 54yaşında bu hakkı ılk kez kullandık ( babam bu yasa kadar kullanmadı)
    Ben ablamı kucağımda taşıyorum araçta bindiriyorum. Gerısını anlatmayayım.

Dendiğim gibi Allah kimsenin başına vermesin
    Atsan atılmaz satsan satılmaz
    Zor....

Bu işi suistımal edenlerinde Allah bildigi gibi yapsın.

Şuda var yaa bı polis bı yetkili hıçmi sormaz bu araçları kullananlara senın kullanma yetkin varmış diye. Aracı alırken özürlünü vasıleri noterden evrak verıyor aracı yetkilim kişiler vb. Tarafından kullanılacak diye
    Bana ve babama 4,5 yılda soran olmadı!

• quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

Hocam var

Bizım aracımızda logo var ablam 54yaşında bu hakkı ılk kez kullandık ( babam bu yasa kadar kullanmadı)

Zor....

Şuda var yaa bı polis bı yetkili hıçmi sormaz bu araçları kullananlara senın kullanma yetkin varmış diye. Aracı alırken özürlünü vasıleri noterden evrak verıyor aracı yetkilim kişiler vb. Tarafından kullanılacak diye

aynen öyle kimse sormuyor ah bir sorsalar ah bi şu kanunu çalıştırsalar ne güzel olacak.

• Mnr980 kullanıcısına yanıt
    2.5 yıl önce ÖTV indirimi ile engelli aracı aldım...Tescil işlemlerini yaptrıdım (MUAMELECİ YAPTI) ve ruhsat harici hiç bir evrak verilmedi.

Enteresan olan bir kaç kez çevirmeye girmeme rağmen siz engelli kişinin neyi oluyorsunuz diye soran da olmadı...

Hoş yuzde 90 ve üzeri engelli araçlarında ki 3. dereceye kadar akrabalar kullanır ibaresi de kaldırıldı...

Bu arada Allah yardımcınız olsun...Neler yaşadığınızı anlayabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 21 Mayıs 2015; 16:56:20 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

Hocam var

Zor....

aynen öyle kimse sormuyor ah bir sorsalar ah bi şu kanunu çalıştırsalar ne güzel olacak.

Hocam 5 yılda 2 kere cevırmeye girdım
    Sadece ehliyet-ruhsat sordu
    Yav sorsana sen bu aracı kullanabılmeye yetkilimizin diyee...
    Ikısındede ben gösterdim evrakları polis amcalara

• Devlet beni soyuyor başkasını da soysun mu diyorsunuz? Bence bu bencillik. Öyle bir imkanım olsa ben de faydalanabilirdim, 50binlik arabayı kimse 80bine almak istemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Devlet beni soyuyor başkasını da soysun mu diyorsunuz? Bence bu bencillik. Öyle bir imkanım olsa ben de faydalanabilirdim, 50binlik arabayı kimse 80bine almak istemez.

valla ben bencilsem sen fırsatçının önde gidenisin.

ÖTV alınsın demiyoruz ,ihtiyaca yönelik araçlardan alınmasın diyoruz.
  • Ne yani. Maddi durumu 100.000 lik aracı almaya yetecek biri engelli indirimi Hakkı varken bunu kullanmasın mı ? Illa Doblo mu alsın bu nasıl mantık ? Engelli çoluğu çocuğu olan kişi illa fakir mi olmak zorunda ?
    Yasal olarak A kişisinin bu Hakkı varsa alır ve ÖTV ödemez. Istediği aracı da kullanır.
    Yasa 3.derece akrabanın araç kullanmasına izin veriyor mu ? Veriyor. O zaman kullanmasında sıkıntı yok.

Peki siz bu 2-3. Derece akrabanın engelli Kişi için bir Şeyler yapmadığını nereden biliyorsunuz ? Belki arabaya bindirmiyor ama en iyi ilaçlar ve ekipmanlar ile rahat ettiriyor. Illa o arabaya mı bindirip rahat ettirecek siz öyle dediniz diye ? En iyi doktorlar ile rehabilite ediliyor , ne biliyorsunuz ki ? Durumun ne kadar zor olduğunu kaçınız yaşıyorsunuz ?

Şu forumda her Allah'ın günü ALINAN vergilere laf etmiyor muyuz ? Al işte birinin yasal olarak buna Hakkı var. Ve senin o adil bulmadığın vergiyi ödemeden araç alıyor , buna niye karşı çıkıyorsunuz ? Acaba bunun Altında bir kıskançlık mı yatıyor ? Iyi düşünün. Fırsatını bulsanız vergisiz araç almaz mısınız ? Bal gibi de alırsınız. Gelip burada Dürüstlük , tüm vergisini veren vatandaş, vergi kaçırmayan ,namuslu ayaklarına yatmayın boşuna . Ne kadar fırsatçı bir millet olduğumuzu bana anlatmayın.
    Ha dersiniz ; engelli değil ama raporu bir şekilde almış, bu sayede araç alıyor o zaman Allah belasını versin. Aksini bilmeden konuşmayın.

• CyberBot kullanıcısına yanıt
    Ben hala sövüyordum boş yere günaha giriyormuşum iyi oldu öğrendiğim Konuya gelecek olursak ben de gerçek engelli vatandaşın alamayacağı türden arabaları alıp cirit atan yakınlarına hakkımı helal etmiyorum. Ama amacına uygun araçlar alan ya da yine de kendi psikolojisini düzeltmek adına da olsa alıp kendi kullanan engeli bulunan abilerime kardeşlerime helal olsun eğer bir hakkım varsa. Allah hepsinin yardımcısı olsun

• Biz ötv indirimli araç alacaktık. Ablam üzerinden. Ablam %99 engelli, kendisi yemek yiyemiyor, konuşamıyor, sadece yürüyebiliyor. Ona da şükür, bizim için yürümesi güzel bir olay. Size de hak veriyorum, hiç çocuğuna bakmayan, arabasına bindirmeyenler vardır. Biz otomobil alacakken, normal olarak minibüslere baktık fiyatı yüksek geldi. Ötv indirimi azmış. Mpv'lere baktık, fiyatları malum çok yüksek. Mecburen bakım ve yakıt maliyetleri az diye Megane aldık. Yoksa Scenic almayı çok istedik ama fiyatları yüksek. Bize benzeyen yüzlerce aile var. Genel olarak izlenimim aileler symbol, accent, logan, megane, fluence, linea gibi araçlar alıyor. Daha lüks alanlar da zengin insanlardır. Benim param olsa en iyisini almayı isterim. Şimdi Peugeot 5008 aracımız olsa çok mutlu olurdum ama şartlar uyumlu değil. Bir engellinin altına bez bağlayan, yemek yediren, onu her zaman mutlu etmeye çalışan ailesine ötv ödenmeme imkanı sağlanması güzel bir olay. Biz otomobili aile aracı olarak kullanıyoruz ve ablam arabaya binmeyi çok seviyor. Yaşı 28 ama zihinsel engelli olduğu için çocuk gibi. Arabada hep zıpladığı için arka amortisörler kırıldı, yaptırdık. Yine zıplıyor ama en sevdiği şey arabayla gezmek. Ben kaç yaşıma geldim ablama oyuncak alırım beraber oyun oynarım. Hayatını engelli çocuğuna adamış insanlar için 10 bin lira indirim para mı sanıyorsunuz ? Bez masrafları bile az miktarda değil. Biz ablam iyileşsin diye bütün mal varlığımızı vermeye hazırız. Eminim çoğu aile de benim gibi düşünüyordur. Her yerde fırsatçılar olabiliyor a180 alanlar belki 5.20i alanlar bile olabilir. Onlar da çocuğunu gezdiriyorsa laf edemem. Dediğiniz mantıklı keşke mpv araçlar biraz ucuz olsa. Ama minibüslerin ötv oranı %3-%8 gibiyken kimse de gidip minibüs almaz.

• Engelli vatandaşlarımıza gelene kadar kimler nelere yok pahasina biniyor .

Engelli vatandaşlar da binsin benden yana sıkıntı yok . 2 torpille bir yere gelip altına Audi A8 alacağına bazı Şahıslar varsın engelli abimiz A180 alsın

• Bir engelli arkadaşım var, tekerlekli sandalye kullanmak durumunda. Fakat ailesi doblo aldılar, arka kapıdan rahatça binebilsin diye, rampa vs. donanımlı.
    Bir kuruş devletten indirim alamadılar ve engelli plakası bile alamadılar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Devlet beni soyuyor başkasını da soysun mu diyorsunuz? Bence bu bencillik. Öyle bir imkanım olsa ben de faydalanabilirdim, 50binlik arabayı kimse 80bine almak istemez.

valla ben bencilsem sen fırsatçının önde gidenisin.

ÖTV alınsın demiyoruz ,ihtiyaca yönelik araçlardan alınmasın diyoruz.

Ben zaten fırsatçının önde gideniyim, fırsatları kaçırmamak lazım

• Arkadaşlar daha önce de yazmıştım, bana arabayı dedemle babannem onları hastaneye şuraya-buraya götüreyim diye almışlardı. Babannem yürüyemiyor. Sorularım şu:
    1- Babannem bu ötv mtv indiriminden faydalanabilir mi? Faydalanabiliyorsa hangi araçları ne kadar fiyata alabiliriz?
    2- Yalnızca babannemin belirlediği kişiler mi arabayı kullanabilir?
    3- Allah korusun babannemin vefatından sonra arabanın miras durumu ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Arkadaşlar daha önce de yazmıştım, bana arabayı dedemle babannem onları hastaneye şuraya-buraya götüreyim diye almışlardı. Babannem yürüyemiyor. Sorularım şu:
    1- Babannem bu ötv mtv indiriminden faydalanabilir mi? Faydalanabiliyorsa hangi araçları ne kadar fiyata alabiliriz?
    2- Yalnızca babannemin belirlediği kişiler mi arabayı kullanabilir?
    3- Allah korusun babannemin vefatından sonra arabanın miras durumu ne olur?

Cevap verebilecek kimse yok mu? Biri eksilemiş bi de. Engelli araçları fırsata çevirmeyi düşünmüyorum. Böyle bir hakkımız olduğunu yeni öğrendim, onunla ilgili soru soruyorum.
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlışınız var 3 ay önce ötv muafiyetiyle araç aldık ruhsatta dahi 3. derece yakınları kullanabilir yazıyor
  • Adam anasi babasi o raporu alabiliyosa anasi babasida hakkini helal ediyosa sıkıntı yok.
    sacma olan 5 sene icinde satarsan otvyi odemek zorunda kalman. Niye raporu olan adam araba tutkusu olamaz mi tabi boyle olursa adam al sat al sat para kazanacak en iyisi 3 sene.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.