Şimdi Ara

engelli araçları fırsata çevirme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
11.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hazan

Hocam yanlışınız var 3 ay önce ötv muafiyetiyle araç aldık ruhsatta dahi 3. derece yakınları kullanabilir yazıyor

Yukarıdaki sorularımı cevaplayabilir misiniz hocam?
  • CyberBot kullanıcısına yanıt
    aynen oyle CyberBot. yakın dereceli akrabalarından birisi Allah kourusun engelli olsa bu ahkam kesen arkadaşlarda bu durumu kullanırlar hiç kaçırmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

Hepimizin bildiği üzere %90 ve üzeri engelli olan bir vatandaş ötvsiz ,mtvsiz araç alabilir , ücretsiz hgs ve yakıt yardımı kullanabilir.

Bu araçları aracın vasisi ve 3.dereceden yakınları da kullanabilir. Gerçi ruhsatta kullanıcı ismi yazmadığı için isteyen kullanabiliyor.

Peki gelelim soruya ? Devletin engelli vatandaşına uyguladığı pozitif ayrımcılığı fırsata çevirenlere ne diyorsunuz ?

Benim bildiğim devlet engelli vatandaşına kolaylık olması için hak tanıyor. Engellininde en rahat edebileceği araçlar doblo kangoo sw araçlar. İndirmesi bindirmesi kolay, bagaj büyük , eşya taşınır , tekerlekli sandalye taşınır vs..

Peki gidipte bu araçları seçmeyip a180 , s60 , gibi lüks araç alanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Birçoğumuz itiraf etmeliyiz ki engellinin bu araçtan ya haberi yok yada binecek hali yok , adına alınan aracı hayatında göremiyor. Bir başkası bu haklardan güzelce faydalanıyor.

Bence devlet bu tür bir kaç model araç belirlemeli piyasanın altına satmalı üstüne ötv almamalı böylece bu fırsat kapısını kapatmalıdır. Doğu bölgelerinde sadece bu araç için engelli raporu alanları duydum..

Engelli yakının adına gidip lüks sınıf aracı standart araç fiyatına alıp engellinin hayrına kullanmayana bu ülkenin ötvsini mtvsini hgsnini çatır çatır ödeyen bir vatandaş olarak HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

yakıt yardımı nasıl oluyor

• Engelli olmasaydım da ötv muafiyetli alamasaydım keşke...
  • quote:

Hocam yanlışınız var 3 ay önce ötv muafiyetiyle araç aldık ruhsatta dahi 3. derece yakınları kullanabilir yazıyor

Yanlışım yok...
    Benim aracimda engelli aracı ruhsatta öyle bir ibare yok...
    Emniyet ile bizzat görüştüm.Araci herkes kullanabilir diyorlar... Tabi yüzde 90 ve üzeri...
    Maliye her ne kadar bu duruma itiraz etsene emniyet seni yolda ben durdururum diyor maliye degil. Mantıklı da :)
    Ha şöyle bir durum var ama, eğer kaza yapan kişi 3. Dereceye kadar akraba değil ise kasko hiç bir ödeme yapmıyor..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 21 Mayıs 2015; 20:30:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ötv ile aynı aracı devlete de almış oluyoruz. imkanım olsa bende yapardım sizin eleştireceğiniz nokta yakını üzerine araç alanlar yerine devletin ötv de ki acımasızlığı olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erob -- 21 Mayıs 2015; 20:30:22 >
  • Devlet bize her türlü madik atarken iyi de, biz hakkımızı kullanınca devlet mi dolandırmış oluyoruz ? Tamam hakkı aramayı geçtim de artık bırakın var olan hakkımızı rahatça kullanalım.
  • Paul Klee kullanıcısına yanıt
    Babanneniz %90 ve üzeri engeli var mı?

quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

quote:

Yanlışım yok...
    Benim aracimda engelli aracı ruhsatta öyle bir ibare yok...
    Emniyet ile bizzat görüştüm.Araci herkes kullanabilir diyorlar... Tabi yüzde 90 ve üzeri...
    Maliye her ne kadar bu duruma itiraz etsene emniyet seni yolda ben durdururum diyor maliye degil. Mantıklı da :)
    Ha şöyle bir durum var ama, eğer kaza yapan kişi 3. Dereceye kadar akraba değil ise kasko hiç bir ödeme yapmıyor..!

Allah allah neye göre yazıyorlar ki o ibareyi o zaman. %98 ananemin raporu.

• bi tanıdık %80 oranla çok ihtiyacı olmasına rağmen dacia lodgy alamadı. Yasa diyorki %90 olursa alabilirsin bu oranın altında olursa sadece tertibat taktırarak kendin kullanabilirsin, iyide bu adamın zaten %80 gibi yüksek bir oranda raporu var ve araç kullanması da zaten imkansız tertibat takıpta nasıl kullanacak çok merak ediyorum, yasa yanlışlarla dolu.
  • Hazan kullanıcısına yanıt
    Evet hocam

• benzin bedava, vergi yok, bakım masrafı yok, kış lastiği derdi yok, ort yakıt tüketimi ne kadar derdi yok bla bla bla
    en iyisi makam araçları... vergilerimizle keyif çatıyor efendiler
  • Önceki konudaki verdiğim cevap sizi kesmemiş anlaşılan. Dediğim gibi siz sadece bu işin yürüme engeli kısmını düşünüyorsunuz oysa ki bunun böbrek, kalp gibi durumları da var. Bunlar da engel sayılıyor ve bu hak devlet tarafından veriliyor. Engelli vatandaş böbrek rahatsızlığı var diye illa suv mu almak zorunda yani bu mudur? Gidip onu kullanarak premium sınıfı alamaz mı?

Bence vizyonunuzu biraz genişletmeniz lazım, insanları küçük bir grup için genellemek çok yanlış bir davranış. Ayrıca haksız yere edilen beddua, sahibine geri döner. İyi akşamlar.

• Engellinin altındaki arabaya göz diker, sorsan keyfi için saray yaptırana oy veriyordur.

Tabii, adam sakatsa Passat'a falan niye binsin ki? Şahin'e binse yeter. Hatta arabaya falan da binmesin, evden de çıkmasınlar. Üç beş sakat mutlu olacak diye kıymetli paracıklarımız gitmesin.

Biz bu sakatları bir araya toplayıp yakalım en iyisi.

Yazmayı unutmuşum: Özenen arkadaşlar için Allah'a duacıyım. İnşallah sizin de ailenizde bir engelli fert olur da hayatınız boyunca A180lerde ucuza gezersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5CD1888D5 -- 21 Mayıs 2015; 23:06:55 >
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    Adam engelli annesine, babasına bakıyor. Binbir güçlük çekiyor. Bunun sonucu aldığı araç mı sizi rahatsız ediyor? Ne kadar sığ düşünüyorsunuz? Belki araçla engelli yakınını gezdirmese dahi o insanların engelli yakınları için neler yaptığını, nelerden fedakarlık ettiklerini bilemezsiniz. Olay sadece engelli insanı araca bindirmek değil.

Not: Annem, engelli teyzemin vasisi fakat engelli aracımız yok.
  • Hani bir laf var ya : ..... bir leylek mi kaldı?

Hadi , engelli vasisi harici kullanımı denetlemeyi anlarım da...Yok araç modelleri belirlenmeliymiş de...

Bu ülke bu insanların hayatına zırnık kadar saygı duymuyor zaten. Sokağa çıksalar, tekerlekli sandalyelerini yürütecek kaldırım yok. Olan kaldırımı da esnaf işgal etmiş. Rampaların önüne arabanızı park ediyorsunuz.

Devlet okul yapıyor. Engelli tuvaleti yok. Rampa yok...

Geçen hafta Bursa İkea'nın restoranında. camdan AVM otoparkına bakıyorum... Engelli otoparkına kuka konulmuş. Bir güvenlikçi , sürekli oraya parketmeye çalışan öküzoğlu öküzlerle uğraşıyor.

Engelli araçlarına kadar makam arabaları veya sadece caddede tur atamak için alınmış polis GS1200'lerine bakın siz.

Bu hükümetin yaptığı en güzel icraatlardan biri , bakıma muhtaç insanlara ve vasilerine yaptığı maddi destek. Ama bu parayı nasıl kullandıklarını denetleyen yok. Asıl siz buna bakın.

• Asıl sisteme ve sistemi savunanlara isyan edeceğine engellilere isyan etmek açık ve net acizliktir. Yiyorsa sırf vatandaşı soymak için ortaya atılan saçma ve haksız otv vb... saçma vergilere isyan et. Hatta bu yıl yeni bir vergi çıkarttılar ki akıllara zarar... Su geçirmeyen ayakkabı vergisi. Kışın üşütüp hastalanmasınlar diye çocuklarınıza aldığınız su geçirmeyen sertifikasına sahip ayakkabılara gözünü diken hükümet bu ayakkabılardan %35 ek vergi alacak! Umarım engelli aracı alabilecek rapora ihtiyaç duymazsınız, engelliye özenmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 23 Mayıs 2015; 0:53:39 >
  • herkes boş keseden atmış tutmuş. şartları müsait olup ta engelli indiriminden faydalanmayacak bir delikanlı varmı.
  • Engelli olduğu için ötvsiz araba alanları çekemeyip burada engellilere gitsin evinde otursun o zaman şeklinde atıp tutanların inşallah engelli bir çocuğu olur da onun araç alım hakkıyla arabayı alıp binerler şöyle çok güzel de bi rahatlarlar artık heralde ondan sonra

Keşke benim kardeşim engelli olmasaydı da %45 değil %200 vergi ödeseydik.

İnsanın başına gelmeyince atıp tutması bol keseden sallaması kolay oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki konuda verdiğimiz cevaplar yetmemiş heralde kendini haklı çıkarmak için bir de konu açmış. Allah ıslah etsin diyorum sizi. Engelli bir bireyin yaşam zorluğunu görmemiş, engelliliği sadece tekerlekli sandalye olarak gören birisinden başka da birşey beklenemezdi. Devletin o insanları biraz olsun iyi anlamda özel kılması, onlara bir nebze de olsa değer vermesi sizin ne kadar zorunuza gidiyor hepimiz görüyoruz!!!

• Çok yakın bir arkadaşımın halası var. Senelerdir aynı evde yaşıyorlar. Halası konuşamıyor ve yüzü felçli. Bazen krize giriyor evi yıkıp döküyor. Kafasına esiyor istediğini yapıyor. Arkadaşımın babasına istediği herşeyi fırlatıyor. Her ne kadar hala da olsa sonuçta evde anne baba çocuk yalnız değil ve aile hayatını olumsuz etkiliyor. Bundan 3 yaşındada olsa 20 yaşındada olsa aile içerisindeki her birey olumlu olumsuz etkileniyor. Devletin bunca olumsuzluklara rağmen yaptıgı yardım ayda 800 lira ki neredeyse sadece halasının sigara parası. Sizce arkadaşımın babası kardeşini gezmeye götürmek dışında o aracı kullanmayı ve ailesiyle gezmeyi hakediyor mu haketmiyor mu ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.