Şimdi Ara

engelli araçları fırsata çevirme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
11.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan yaklaşık bi 15 sene önce, ne motor ne de yıl sınırlaması vardı bu ötv indiriminde. Üstüne bir de yurtdışından araç sokulabiliyordu.

1999da bir adet 1989 model 230e getirtmişti peder. Ancak sadece onu getirtti ve bindi. Millet aldı aldı sattı önce yıl sınırlaması geldi. Ötvsiz araç beş yıl, gümrükten vergisiz getirtilen araç 10 yıl satılamaz, satıldığı takdirde de ötv ya da vergisi ödenir diye yönetmelik değiştirildi.

Yanlış hatırlamıyorsam 2005te de, 1600 cc sınırlaması geldi. Biz 2004te 2000cc kia carens almistik, kisa bir süre sonra gelmişti ordan hatırlıyorum.

Kısacası bu şartlar altında bir üçkağıt dönmesi mümkün değil. Engellilere bu hak tanınmalı bence. Ha bizim ötvsiz araç hakkımız var ve kullanmıyoruz şu an ama gerçekten ihtiyacı olanlar var. Düşünün ki yürüyemiyorsunuz ve eski bir araç alıp sanayide uğraşıcak ne gücünüz ne paranız var. Empati kurarsanız siz de hak verirsiniz.
    İyi forumlar.
    Edit: Bizim aldığımız özel tertibatlı araç. Birinci derece dahil hiç bir yakın kullanamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeftBehind -- 22 Mayıs 2015; 3:16:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu öyle biyere gelmiski adam anasına babasına bakıyor. utanmadan ben onlara iyi bakıyorum ,(Annemi babamı bindirmesem bile) lüks engelli araca binmeyeyim mi ye geliyor. Ana babaya bakarken bile çıkar gözetir olduk.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakın tanıdığım biri şuan babasının engelli indiriminden yararlanarak vw cc almaya hazırlandı evrak aşamasında babasını gezdirir mi bilemem ama sırf iş alanında sükse yapmak için aldığını kendi soyluyor ben hakkımı hem ona hemde 2.ve 3. ellere kullandırtana helal etmiyorum

• bu ülkede bazı partiler neden hep yüksek oy alıyor çok bariz belli. çünkü bizim fıtratımızda bu var.ya kardeşim ben niye indirim yapılıyor mu diyorum ? ne kadar acizsiniz ne kadar sığ düşüncelisiniz ne kadar ajitasyona açık insanlarsınız
    devlet hak vermiş bir açık kapı bırakmış diye gidipte cc alınabiliyorsa burda benim hakkıma gasp ediliyor.
    engelli aracı engellinin hayatını kolaylaştırmak içindir!ama şurda bazıları alevere dalevereyle aldıkları için engellinin bundan haberi dahi olmadığı için hatta arabaya binmedikleri için bu elemanlara söylediklerim dokunuyor

• Çok sığ bi düşünce benim babam yüzde 99 görme engelli ben c sınıfı alıp babamı rahatça istediği yere götürüyorum ayrıca yakıt yardımı hgs yenimi bilgim yoktu sadece ötv mtv yok diye biliyorum.

• Istismar eden olabilir ama her gordugunuz sedan veya luks arac da boyle olacak degil.
    Engellinin haberi bile yok demissiniz oyle sey olur mu hic. Nasil haberi olmaz?

Luks arac konusuna gelirsek parasi varsa lair ben bunda bir sorun gormuyorum. Devletin vergi sistemine gore luks arac tanimi 1.6 ve ustudur (dgru yanlis baska bir konudur). Bu tanima gore engelli indirimi ile luks arac alinamaz. Yani S60 da olsa bmw de olsa 1.6 altidir. 1.6 Bmwleri Mercedesleri devlet luks olarka kabul etmiyor ama 2.0 Renault luks olarak kabul ediliyor. Bunun engelli ile alakasi yok. Gereken sekilde luks araba alimi engellenmistir. Sorun luks araba taniminda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 22 Mayıs 2015; 7:15:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

Hepimizin bildiği üzere %90 ve üzeri engelli olan bir vatandaş ötvsiz ,mtvsiz araç alabilir , ücretsiz hgs ve yakıt yardımı kullanabilir.

Bu araçları aracın vasisi ve 3.dereceden yakınları da kullanabilir. Gerçi ruhsatta kullanıcı ismi yazmadığı için isteyen kullanabiliyor.

Peki gelelim soruya ? Devletin engelli vatandaşına uyguladığı pozitif ayrımcılığı fırsata çevirenlere ne diyorsunuz ?

Benim bildiğim devlet engelli vatandaşına kolaylık olması için hak tanıyor. Engellininde en rahat edebileceği araçlar doblo kangoo sw araçlar. İndirmesi bindirmesi kolay, bagaj büyük , eşya taşınır , tekerlekli sandalye taşınır vs..

Peki gidipte bu araçları seçmeyip a180 , s60 , gibi lüks araç alanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Birçoğumuz itiraf etmeliyiz ki engellinin bu araçtan ya haberi yok yada binecek hali yok , adına alınan aracı hayatında göremiyor. Bir başkası bu haklardan güzelce faydalanıyor.

Bence devlet bu tür bir kaç model araç belirlemeli piyasanın altına satmalı üstüne ötv almamalı böylece bu fırsat kapısını kapatmalıdır. Doğu bölgelerinde sadece bu araç için engelli raporu alanları duydum..

Engelli yakının adına gidip lüks sınıf aracı standart araç fiyatına alıp engellinin hayrına kullanmayana bu ülkenin ötvsini mtvsini hgsnini çatır çatır ödeyen bir vatandaş olarak HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

Önce şu yazdığına bi Açıklık getir, haktan hukuktan bahsediyorsun ama ispatsız şekilde umuma açık bir mecrada yalan yanlış yazıyorsun , koyu renkle işaretledim yerleri bi ilgili Yönetmelik -kanun ile ispatla bakalım. Hakları olmayan şeyi ,Kullandıkları bi hakmış gibi gösterip tepki toplanmasına neden oluyorsun. Haklarına giriyorsun. Ispatla özür dileyeceğim,

Ücretsiz hgs ve Yakıt indirimini ispatla .

• Engelli için kullanılacak olduktan sonra ister S serisi olsun ister 7 serisi. Ama ülkemizde büyük bir çoğunluk engelli kardesimizin üzerinden "kendisi için" arac alıyor, onu rahat ettireyim diye değil!

Şöyle örnek vereyim:
    Bir tanidigimiz kari koca öğretmenler ve memleketlerinden çok uzakta görev yapıyorlar. Bunlar gitti kardesinin üzerinden vw cc aldı. O engelli kardeşimiz arabayi yilda bir ay bile göremiyor belki. O bir ay da onu bindirip gezdiriyorlar mı derseniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

Hepimizin bildiği üzere %90 ve üzeri engelli olan bir vatandaş ötvsiz ,mtvsiz araç alabilir , ücretsiz hgs ve yakıt yardımı kullanabilir.

Bu araçları aracın vasisi ve 3.dereceden yakınları da kullanabilir. Gerçi ruhsatta kullanıcı ismi yazmadığı için isteyen kullanabiliyor.

Peki gelelim soruya ? Devletin engelli vatandaşına uyguladığı pozitif ayrımcılığı fırsata çevirenlere ne diyorsunuz ?

Benim bildiğim devlet engelli vatandaşına kolaylık olması için hak tanıyor. Engellininde en rahat edebileceği araçlar doblo kangoo sw araçlar. İndirmesi bindirmesi kolay, bagaj büyük , eşya taşınır , tekerlekli sandalye taşınır vs..

Peki gidipte bu araçları seçmeyip a180 , s60 , gibi lüks araç alanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Birçoğumuz itiraf etmeliyiz ki engellinin bu araçtan ya haberi yok yada binecek hali yok , adına alınan aracı hayatında göremiyor. Bir başkası bu haklardan güzelce faydalanıyor.

Bence devlet bu tür bir kaç model araç belirlemeli piyasanın altına satmalı üstüne ötv almamalı böylece bu fırsat kapısını kapatmalıdır. Doğu bölgelerinde sadece bu araç için engelli raporu alanları duydum..

Engelli yakının adına gidip lüks sınıf aracı standart araç fiyatına alıp engellinin hayrına kullanmayana bu ülkenin ötvsini mtvsini hgsnini çatır çatır ödeyen bir vatandaş olarak HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

Önce şu yazdığına bi Açıklık getir, haktan hukuktan bahsediyorsun ama ispatsız şekilde umuma açık bir mecrada yalan yanlış yazıyorsun , koyu renkle işaretledim yerleri bi ilgili Yönetmelik -kanun ile ispatla bakalım. Hakları olmayan şeyi ,Kullandıkları bi hakmış gibi gösterip tepki toplanmasına neden oluyorsun. Haklarına giriyorsun. Ispatla özür dileyeceğim,

kimin fake'isin bilmiyorum bu aralar buralarda dolanıp yazıp duruyosun da senle muhatap olmuyorum. Birazcık araştır kimin ne hakkı var ne hakkı yok görürsün. Ayrıca okadar dar okadar basık kafalısın ki sanki ben hgs ogs almasınlar yakıt yardımı almasınlar diyorum.
    Etrafta bir sürü soyunun sopunun raporundan faydalanıp lüks segment engelli aracını alıp gezen var diyorum ,engellinin hiçbir faydası olmuyor diyorum ,sen ve senin gibi bir sürü dar bakışlı at gözlüklü "ama benim hakkımmm ben kullanırım" diye ağlıyor.

Hani okadar engelli vatandaşları düşünüyorsunuz ya devlet almadığı ötv yi cash para halinde versin , kabul edecek misiniz? 100.000 'lik araçta 26-27bin ötv var güzel para.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1453rpm

Engelli için kullanılacak olduktan sonra ister S serisi olsun ister 7 serisi. Ama ülkemizde büyük bir çoğunluk engelli kardesimizin üzerinden "kendisi için" arac alıyor, onu rahat ettireyim diye değil!

Şöyle örnek vereyim:
    Bir tanidigimiz kari koca öğretmenler ve memleketlerinden çok uzakta görev yapıyorlar. Bunlar gitti kardesinin üzerinden vw cc aldı. O engelli kardeşimiz arabayi yilda bir ay bile göremiyor belki. O bir ay da onu bindirip gezdiriyorlar mı derseniz...

dediğm aynen bu ama burdaki bi sürü kişi anca ajitasyon yapıyo sanki almayın diyoruz.
  • Ailesinde özürlü olmayan insanlar açmışlar ağızlarını yummuşlar gözlerini, "suistimal eden var diye kaldırılsın bu uygulama" imasında dahi bulunulmuş.
    Ailesinde özürlü hastası olanlar o arabalara binip keyif alabiliyorlar sanıyorsunuz... Özürlü bir hasta ile uğraşın sonra gelip buraya klavye delikanlılığı yapın...

• airarmada A kullanıcısına yanıt
    Sen bir iddia da bulunuyorsun. Konu açıp diyorsun ki "engelli vatandaş ücretsiz hgs ve Yakıt indirimi alıyor" diyorsun. Iddia sahibi ispatla mükelleftir. Zaten öyle bir krize girmişsin ki sorumu bile anlayamıyorsun. adam gibi cevap bile yazamıyorsun. Ben Senin almasınlar dediğini mi söylemişim basık kafalı arkadaşım ? Oku lütfen ? (Ayrıca Birinin fake si neden olayım ? Herkesi kendin gibi mi sanıyorsun ?)
    Diyorum ki , bu yazdığını ispatla.
    Bak sen iddia ediyorsun. Ali Veli değil. daha ne söyliyim?
    Oraya yazıyorsun, sonra araştır bul diyorsun. Sen yazdığına göre araştırmışsındır değil mi cancağızım ? Bizi aydınlat hadi. Ispat et iddianı.
  • Olay engelliye araç almanin haksızlığı değil suistimali bulundugum ilçede iki tane 2015 highline Passat ve bir Passat Cc bakmakla yükümlü olduğu insanın engeli kullanılarak alındı ve araca Butun donanımlar ekletilmis durumda bu tam bir istismardir. Hasta yakınını 50 bin liralık bir araclada hastaneye goturebiliyorsun 150-200 bin liralık araca ne gerek var buna bir sınırlama gelmeli biz keriz gibi ÖTV verelim insanlar özrü bile fırsata çevirecek kadar vicdansız olmanın kaymağını yesin

• quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

Olay engelliye araç almanin haksızlığı değil suistimali bulundugum ilçede iki tane 2015 highline Passat ve bir Passat Cc bakmakla yükümlü olduğu insanın engeli kullanılarak alındı ve araca Butun donanımlar ekletilmis durumda bu tam bir istismardir. Hasta yakınını 50 bin liralık bir araclada hastaneye goturebiliyorsun 150-200 bin liralık araca ne gerek var buna bir sınırlama gelmeli biz keriz gibi ÖTV verelim insanlar özrü bile fırsata çevirecek kadar vicdansız olmanın kaymağını yesin

aynen öyle istismar edilmesine kızıyorum ve eleştiriyorum yoksa alan alsın böyle bir hakta kaldırılmasın diyorum.
  • Hocam mesleğim gereği bu işin az da olsa içindeyim.

Şöyle söyleyeyim engeli olmadığı halde, engeli varsa fakat adına aldığı kişiye bakmıyorsa, onun için kullanmıyorsa hakkım zehir zıkkım olsun sizinlen hem fikirim.

Ama gerçekten engelli çocuğu (fiziksel-zihinsel-işitme-görme) olanlar ve ya anne baba yakınıu olup bakanlara helali hoş olsun varsın fazlası olsun.

Engelli birisine , yatalak bir hastanın bakımını, yaşlı bakımının zorluklarını çok iyi biliyorum. Eğer böyle birine bakan birisi varsa

benim accente bindiğim paraya varsın s60 a binsin benden yana hakkım helal olsun
  • Bu konuda bana kalırsa empati yapmak önemli, komşumun engelli kardeşi var. Daha önce yazmıştım ama yine yazayım, yaklaşık 35 yaşında-zeka yaşı 1 dir belki, sakallı, saçları dökülmüş, tüm diş ve ağız yapısı bozuk olan, altı bağlanan, yürüyemeyen, konuşamayan, sürekli bağıran, 45-50 kg ağırlığında... daha fazla devam etmeyeceğim. yüzde bile veremiyorum. Allah kimsenin başına vermesin. Annesi babası yıllardır sırtında taşıyor, artık yaşlanmışlar. kaldırmakta zorlanıyorlar.

Burada şunu gördüm, "Bir engelli ailesinin tüm hayatını engelliyor". tabi ki kendi istemiyor bunu. Kimse istemez. Ama etki alanı çok çok fazla. 2. 3. derece akraba olayında belki kızabiliriz ama ben komşu olarak bile etkileniyorum. Aile olarak mutlaka etkisi vardır. Buradaki ölçü aracın size göre lüks olması olmamalı. -ki zaten değil. İstismar ile alakalı benim görüşüm tabi ki net, istismar ın tanımına bakalım belli zaten her şey. Ama istismar ettiğini düşündüğümüz kişi aslında gerçekten istismar etmiyor olabilir, arka planda çok farklı şeyler yapılıyor olabilir. -ki duyduğuma göre ötv indiriminden faydalanıp araç alan ailelerin bazılarının aylık yardımı da kesiliyormuş.

bu konu hakkında yazarken ve konuşurken dikkat etmek lazım. Ne birileri isteyerek Engelli olur veya doğar. Ne de yakınları "engelli yakınıyız, oh be indirimli araç alıyoruz" der. Burada bir şekilde kılıfına uydurup sahte engelli raporu alabilen varsa ( -ki o da çok zor, bakınız; engelli raporu alma aşamaları ) zaten hem kanunen, hem vicdanen her türlü hakkı yemiş oluyorlar. Bunu savunacak kimse yoktur bu forumda sanırım. buradan hakaret etmeme de gerek yok...

• engelli vatandaş ücretsiz hgs ve Yakıt indirimi alıyor

Bu iddiayı ortaya atan, nerede okuduğunu söyleyebilir mi? İspatlayabilir mi?
    Çünkü büyük bir iddia ve ben nasıl uygulanabileceğini açıkçası merak ediyorum.

Özel ucuza veren benzin istasyonları var da herkesten gizleniyor mu?
    Benzin fişlerini devlette bir yere götürünce para iadesi mi yapıyorlar?

Nedir bu iddianın altında yatanlar...

Selamlar
  • Yakıt yardımı ve hgs var mı gerçekten engelli araçlarına?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖmerI -- 22 Mayıs 2015; 11:53:40 >
  • arkadaşlar bu kadarr oy veriyorsunuz.
    peki kendinizi neden sorgulamıyorsunuz.
    ötv yi dibine kadar vuran kim.
    ötv olmasa sizde engellinin kulandı dediği arabayı paranız varsa rahatça alırdınız.
    demekki size ötv batmıyor .
    sadece nüfusun binde birinin kullandığı ötvsiz araç batıyor.
    seçimler yakında
    hangi delikanlı çıkıp ötv yi kaldıracağım dedi.
    bak vatandaş müdürüne mercedes makam taksisi tahsis edecekmiş.
    senin ödediğin ötv ler nereye gidiyor bir bak.
    avrupada hangi bakanın altında mercedes var.
    bu arada bende özürlü araç kullanıyorum.hiçte zoruma gitmedi.
    kazandım aldım.bu yaşıma kadar ilk defa bir istisnadan yararlandım.iyide oldu.
    70bin km yaptım ve mazot için ödediğim ötv 70 binlira
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

quote:

kimin fake'isin bilmiyorum bu aralar buralarda dolanıp yazıp duruyosun da senle muhatap olmuyorum. Birazcık araştır kimin ne hakkı var ne hakkı yok görürsün. Ayrıca okadar dar okadar basık kafalısın ki sanki ben hgs ogs almasınlar yakıt yardımı almasınlar diyorum.
    Etrafta bir sürü soyunun sopunun raporundan faydalanıp lüks segment engelli aracını alıp gezen var diyorum ,engellinin hiçbir faydası olmuyor diyorum ,sen ve senin gibi bir sürü dar bakışlı at gözlüklü "ama benim hakkımmm ben kullanırım" diye ağlıyor.

Hani okadar engelli vatandaşları düşünüyorsunuz ya devlet almadığı ötv yi cash para halinde versin , kabul edecek misiniz? 100.000 'lik araçta 26-27bin ötv var güzel para.

dediklerine saygiliyim engelli icin alipta kullanmiyanlarada ama HGS VE YAKIT INDIRIMI KONUSU YOK YAKIT INDIRIMI YAPMIYORLAR HGS DE AYNI

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.