Şimdi Ara

engelli araçları fırsata çevirme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
2
Favori
11.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet hocam halen bızde
    37bınde sıkıntı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne çok çekemeyen varmış. bildiğim kadarıyla 2. derece akraba olması gerekiyor kullanabilmesi için. yani annesi babası ablası abisi kardeşi vs. amcası teyzesi kullanamıyor diye biliyorum yanlış olabilir. ayrıca kdv ödeniyor ötv ödenmiyor sadece. gene devlete vergisi veriliyor hertürlü. engelli araçlarını sorgulucağınıza devletin aldığı fahiş vergileri sorgulayın.
  • Şu konuyu açan arkadaşa gerçekten yazık. Allah kimseye bir engel vermesin. Gerçekten engelli kişiyede ailesinede çok zor bir durum. Keşke babamın gözleri görse kendi gözümü versem bütün malımı mülkümü versem. Öncelikle bu hassas konularda bir çok insanın yarasına tuz bastığını belirtmek isterim ve bundan utanmalısınız.
    Sosyal devlet diye birşey vardır. Devlet yoksula gaziye engelliye kimsesize bakmakla ve yardım etmekle yükümlüdür. Devlet böyle bir hak vermiş çokta iyi yapmış. Suistimale açık olabilir ama engelli kişi bu hakkını yeğenine, kardeşine, amcasına vs kime verdiyse bunu isteyerek yapmıştır. Devlette ona bu hakkı verdiyse tabiki alabilir. Kalkıpta ona hayrı dokunmayan bir insana da böyle bir hakkı kimse vermez. Bu hakkını kullandırdıysa bunun hesabını sormakta size hiç düşmez.
    Şahsım adıma param varsa BMW alırım yoksa gider Ford alırım Reno alırım buda kimseyi ilgilendirmez. Engelli insan sadece 50bin liralık araca binecek diye birşey yok. Devlet bu hakkı tanıdıysa parasıda varsa istediği araca binebilir. Babamı BMW veya Mercedesle gezdirebiliyorsam da bundan çok memnun olurum. Çünkü o engelli insan ve bütün engelli insanlar herşeyin en iyisine layıktır. Senin için rutin olan şeyler o engelli için ne kadar önemli bilemezsin.
    Onun için böyle milletin yarasına tuz basarak kendini tatmin etmeyi bırak bence. Dedemle babaannem de yatalak demişsin, alabiliyorsan al en pahalı arabayı onları bir gün çıkar gezmeye götür o arabayla dünyaları ona vermiş olursun.

• Kimin böyle bir imkanı olsa değerlendirir yada bu imkanı değerlendirmek yanlışmı soruları hem vicdani hem ahlaki sorular cevap ise kişiden kişiye çok değişken.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

quote:

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

Öncelikle şu olayı bir aydınlatalım...

Ticari araçlarda ki ÖTV oranı ile Hususi otomobilde ki ÖTV oranı aynı değil...

Ticari olarak üretilen ve hususi Ruhsatlı olarak kullanılabilen araçların listesini bilgi sahibi olan arkadaşlarım paylaşsın lütfen...

Ve son olarak ENGELLİ BİRİNİN adına araba alıp da 5 yıl boyunca demeyeceğim en az haftada 1 ya da 2 hafta da bir o engelli kardeşimizi abimizi ablamızı en azından bri gezmeye dahi çıkarmayanların (çok af buyurun çok özür diliyorum) Allah belasını VERSİN..!

aslında bu işin ticari yada hususi araçla da pek ilgisi yok. Engellinin ihtiyacını sw mpv tarzı araçlar karşılar.
    a180 alana passat alana gerçekten hakkımı helal etmiyorum. Benim polo aldığım fiyata gidip passat alıyor aramızdaki tek fark onun ailesinde engelli birinin olması. Engelli biniyomu o araca ? Hayır zaten %90 ve üzeri engellinin bir çoğunun akli dengesi bile yerinde olmuyor.

benim babam %99 engelli 80 yaşında evet passat aldık senin burada ki sıkıntın ne ?
    Ben dün bez aldım 2 aylık mama torbası nazogastrik sonda ( sonuncunun adını bile duymadın ) toplam 659 tl devlet bunun 400 küsürünü ödüyor sonda yı çıkartmak için her ay doktor geliyor ( totoya gelmiyor) idrar sonda sı takılı her hafta değiştiriyoruz doktor geliyor ( totoya gelmiyor ) bizim için babamızın orada sessizce yatması ne demek biliyormusun (ALLAHTA BİLMENİ NASİP ETMESİN ) psikolojik maddi ve manevi olarak çok zor
    Yazın yıllık izinde tatile gidermisin biz babamızın yanında birimiz kalmadan gidemiyoruz
    Devlet sonda takmak için kan almak için vs için doktor hemşire yolluyor ama yaşlı insanların damar yolunu yemek borusunu idrar kesesini bulmak o kadar zor ki bazen gelenler basit bir kanı bile alamadan gidiyorlar bunun için bildiğimiz uzman doktoru tecrübeli hemşireyi eve getiriyoruz
    Ha gelelim devlet bu ayrıcalığı yada hizmeti diyelim ( ambulans doktor hemşire ötv siz araç alımı ) vatandaş özürlü yakınına bakarken yükünü hafifletmek ve kendi akrabasına kendisinin bakması için sağlıyor
    Ha alıp başkasına kullandırtan için bir şey diyemem

• Fikirleri anlamaya çalışırım genelde.

Siz kendi açınızdan bakıyorsunuz olaya.

Benim annem yurt dışında çift eğitim almış bilgisayar programcısı ve doktor yardımcısı.

Dedem 8 senedir felçli, teyzem ise 10 senedir kas hastası.

Anadili gibi almanca,ingilizce konuşan;çift donanımlı bir bayan 10 senedir eve bağlı yaşıyor.

Hastalarımızın yemekleri, günlük ihtiyaçları için bakıma muhtaçlar. Aile dışından birine baktırmak zor bu devirde.

En basitinden tuvalet ihtiyaçları için bir yabancı zor olur. Kendinizi koyun.

Annemin bugün çalışıyor olsaydı maaşı 5.000 bandında seyrederdi. Fabrikanın iletişim bölümüne istenmiş, yönetici sıfatı ile çalışıyor olurdu.

Yıllardır hasta bakıyor ve %45 ötv indirimi ile diğer bir iki küçük avantajı insanların gözüne batıyor.

Üstelik hak hukuk edebiyatı yapıyorlar.

Keşke dedem de teyzem de iyi olsalardi. Annem de çalışsaydı.

Yaşamayan ve anlamayan insanlarla aynı toplumda yaşamak zor. İnşallah ailenizden birinin başına gelmez. Tecrübe etmeni istesem beddua etmiş sayılırım.

Ama diyeceğim bu sözlerle insanların kalplerini kırmayın. Bırakın da doblu mu passat mı onlar karar versin.

Sizi de Allah'a havale edelim. Hak hukuk konusunda o iyisini bilir.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1.Ferik

Fikirleri anlamaya çalışırım genelde.

Siz kendi açınızdan bakıyorsunuz olaya.

Benim annem yurt dışında çift eğitim almış bilgisayar programcısı ve doktor yardımcısı.

Dedem 8 senedir felçli, teyzem ise 10 senedir kas hastası.

Anadili gibi almanca,ingilizce konuşan;çift donanımlı bir bayan 10 senedir eve bağlı yaşıyor.

Hastalarımızın yemekleri, günlük ihtiyaçları için bakıma muhtaçlar. Aile dışından birine baktırmak zor bu devirde.

En basitinden tuvalet ihtiyaçları için bir yabancı zor olur. Kendinizi koyun.

Annemin bugün çalışıyor olsaydı maaşı 5.000 bandında seyrederdi. Fabrikanın iletişim bölümüne istenmiş, yönetici sıfatı ile çalışıyor olurdu.

Yıllardır hasta bakıyor ve %45 ötv indirimi ile diğer bir iki küçük avantajı insanların gözüne batıyor.

Üstelik hak hukuk edebiyatı yapıyorlar.

Keşke dedem de teyzem de iyi olsalardi. Annem de çalışsaydı.

Yaşamayan ve anlamayan insanlarla aynı toplumda yaşamak zor. İnşallah ailenizden birinin başına gelmez. Tecrübe etmeni istesem beddua etmiş sayılırım.

Ama diyeceğim bu sözlerle insanların kalplerini kırmayın. Bırakın da doblu mu passat mı onlar karar versin.

Sizi de Allah'a havale edelim. Hak hukuk konusunda o iyisini bilir.

Saygılar.

Ne güzel ifade etmişsiniz; sağlam görünümlü "sakat"lara ders niteliğinde...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ironeagle kullanıcısına yanıt
    çok doğru diyorsun kardeşim. Allah yardımcın olsun. tok açın halinden anlamaz. bizim de engelli yakınımız var. gerçekten çok zor. milletin dini imanı para olmuş. kalkmış da engellinin ucuza aldığı arabaya benzine göz dikmiş. bir de hakkımı helal etmiyorum demiş. Allah'ım ıslah eylesin. Düşünmeden koşuna böyle konu açan kişiye bile engel vermesin. Umarım çok yanlış düşündüğünü ve hatalı bir konu açtığını anlar da konuyu siler.
  • Yahu bu saçma sapan tepkilerinizi zavallı engellilerin üstüne vereceğinize, Bilmem hangi vakıfların üstüne ötv ve kdv siz alınan binlerce Nissan jeep'leri mevcut iktidar yanlısı şirketleri neden sorgulamıyorsunuz.? Yollarda dkkat ettiyeseniz yüzlerce abla Nissan jeep'lere biniyor özellikle istanbulda daha çok. 95.000*tl lik jeep lere yaklaşık 45.000-tl ye şirket adına kocaları alıyor bunlarda yollarda cirit atıyor.Gidin sorun bakalım o sözde şirketler ne iş yapıyormuş.! Ama yokkk soramasınız çünkü burda mağdur dururken güçlüye kim kafa tutma cesaretini gösterecek. Benimde %90 özürlü raporum var diyaliz hastasıyım kendime piaysa değeri 45.000-tl olan ötv düştükten sonra 27-28 bin tl ye gelen bir araba aldım Allaha çok şükür işimi fazla fazla görü
    yor,Ancaak eğer cebimde yeterli param olsaydı vallahi billahi gidip en lüksünü alırdım. Neden almıyacam kardeşim bana böyle bir hak tanınmış kullanmıyayımmı.? Bırakın bu hasetliği kıskançlığı,sanki sizin böyle bir avantajınız olsa kullanmıyacaksınız öylemi, hadi canım sizde gelin onu benin külahıma anlatın. Engelli indirimi ile lüks araç alıp adına lüks araç aldığı engelliyi bir defa gezdirmediyse sağa sola götürmediyse bu sizin değil o kişinin vicdani meselesidir yarın öbürgün onun hesabını mutlak bir yerde verecektir.Biz toplum olarak asla yapıcı olmuyoruz hep kıskançlık bir hasetlik çekememezlik birbirimize çelme takmak, bu eleştiren arkadaşlara soruyorum çok delikanlıysanız Adam gibi cevap verin Allah göstermesin kimseninde başına vermesin, Şu anda haftada 3. gün 4. saat kolunda hortumlar sağa sola dönmeden kim durmak ister.? Kaldıki Allaha çok şükür ben hastalık yaşayan çok çok iyi dirençli bir hastayım benden beterleri var.Neyse uzun oldu bir ata sözü ile noktalıyayım."Tok açın halinden anlamazmış" Bırakın insanlar yarım hayatlarında ne kadar mutlu yaşamak istiyorlarsa o kadar yaşamaya çalılsınlar. Eleştirilerinizi Devleti soyanlara, hortumlayanlara, haksız yere ölümcüler vergiler toplayıp halkın genelini mağdur edenlere yapın.

• keşke yeğenim engelli olmasaydıda devlete çok daha fazla vergi ödeseydik

• evet hakkımı helal etmiyorumcu diyen konu sahibi ve yandaşları önerim net. Teklifim net. Bekliyorum. Ya şimdi cevap verin veya ne böyle bir konu açın nede bilip bilmeden fikir yürütmeye kalmayın. Veya sonsuza kadar susun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

Hepimizin bildiği üzere %90 ve üzeri engelli olan bir vatandaş ötvsiz ,mtvsiz araç alabilir , ücretsiz hgs ve yakıt yardımı kullanabilir.

Bu araçları aracın vasisi ve 3.dereceden yakınları da kullanabilir. Gerçi ruhsatta kullanıcı ismi yazmadığı için isteyen kullanabiliyor.

Peki gelelim soruya ? Devletin engelli vatandaşına uyguladığı pozitif ayrımcılığı fırsata çevirenlere ne diyorsunuz ?

Benim bildiğim devlet engelli vatandaşına kolaylık olması için hak tanıyor. Engellininde en rahat edebileceği araçlar doblo kangoo sw araçlar. İndirmesi bindirmesi kolay, bagaj büyük , eşya taşınır , tekerlekli sandalye taşınır vs..

Peki gidipte bu araçları seçmeyip a180 , s60 , gibi lüks araç alanlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Birçoğumuz itiraf etmeliyiz ki engellinin bu araçtan ya haberi yok yada binecek hali yok , adına alınan aracı hayatında göremiyor. Bir başkası bu haklardan güzelce faydalanıyor.

Bence devlet bu tür bir kaç model araç belirlemeli piyasanın altına satmalı üstüne ötv almamalı böylece bu fırsat kapısını kapatmalıdır. Doğu bölgelerinde sadece bu araç için engelli raporu alanları duydum..

Engelli yakının adına gidip lüks sınıf aracı standart araç fiyatına alıp engellinin hayrına kullanmayana bu ülkenin ötvsini mtvsini hgsnini çatır çatır ödeyen bir vatandaş olarak HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

hgs ve yakıt indirimi ii atmışssın
    bunu ispatla alacağın arabanın ötv farkını ben vereceğim
    Bilip bilmeden kulaktan dolma eklemelerle iftira atıyorsun
    zaten adam engelli senin gibi keyif için mi almış
    ha başkası adına alıp kullanana diyecek lafım yok zaten onu da bir zahmet isim vererek şikayet et de forumu kirletme

• quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

evet hakkımı helal etmiyorumcu diyen konu sahibi ve yandaşları önerim net. Teklifim net. Bekliyorum. Ya şimdi cevap verin veya ne böyle bir konu açın nede bilip bilmeden fikir yürütmeye kalmayın. Veya sonsuza kadar susun.

helal kardeş.. bu kadar acık ve net....
  • Benim bir akrabam dacia , patronum a3 aldı herkes maddi durumuna göre alıyor, kimi ihtiyaç için kimisi faydalanmak için.
    Sonucta devlet imkan vermiş cebinden parada vermiyor yakıt hgs diye birşey hiç duymadım.
    Bu konuları sürekli açıp engelli insanları rencide etmeyelim,Allah kimsenin başına vermesin yaşayıp gören bilir, zaten sadece ötv indirimi veriliyor insanların ağzından burnundan getirmeyin.
    Devlet imkanlarıyla lüx içinde milyon dolarlık araçlarla gezen okadar insanlar dururken, böyle şeylerin lafını bile etmek çok ayıp bence.

• Bizde zamanında düşünmedik değil ama ruhsat sahibi engelli kişi geçiyor ve şunlar şunlar kullanabilir yazıyor.
    Engelli vefat ettiği zaman engellinin eşine çocuğuna kalıyor diye biliyorum. Kullanıcılara kalmıyor.
    Darülaceze de yatan teyzem var onun adına alacaktık düşündük ama sonra hem biraz vicdan yaptık hemde yarın bir gün birşey olursa Darülaceze'nin bünyesine geçebilirmiş araç sonradan öğrendik
  • Empati yoksunu böyle kişilerin açtığı konuları okuyunca utanıyorum... Çevrende mevcut verilen hakkı istismar eden bir kaç kişi var diye neden bu kadar tantana? Bir de alacağı araçlar için doblo kangoo diye öneride bulunmuş. Doblo kangoo yük taşımak için tasarlanmış araçlar arka sıraları arabalar kadar konforlu değil normal insan rahat edemiyor engelli yatalak hasta rahat edecek öyle mi? Kıskançlığınız gözünüzü kör etmiş... Tüm engellileri gidip saydın mı araca biniyor binemiyor diye nereden çıkarıyorsunuz bu hakkı kullanmadıklarını? Daha yazacak çok şey var ama bu kadaı da yeterli... Uygulama sosyal devlet ilkesine göre gayet doğru bir uygulama, eğer beğenmiyorsan önümüzde seçim var, bu uygulamayı kaldıracağını söyleyecek bir aday bulursan gider oyunu ona verirsin, bu kadar basit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

Empati yoksunu böyle kişilerin açtığı konuları okuyunca utanıyorum... Çevrende mevcut verilen hakkı istismar eden bir kaç kişi var diye neden bu kadar tantana? Bir de alacağı araçlar için doblo kangoo diye öneride bulunmuş. Doblo kangoo yük taşımak için tasarlanmış araçlar arka sıraları arabalar kadar konforlu değil normal insan rahat edemiyor engelli yatalak hasta rahat edecek öyle mi? Kıskançlığınız gözünüzü kör etmiş... Tüm engellileri gidip saydın mı araca biniyor binemiyor diye nereden çıkarıyorsunuz bu hakkı kullanmadıklarını? Daha yazacak çok şey var ama bu kadaı da yeterli... Uygulama sosyal devlet ilkesine göre gayet doğru bir uygulama, eğer beğenmiyorsan önümüzde seçim var, bu uygulamayı kaldıracağını söyleyecek bir aday bulursan gider oyunu ona verirsin, bu kadar basit...

adam haksız değil hocam.elbette engellilere belli kolaylıklar sağlansın ancak bu tamamen suistimal ediliyor, sizinde dediğiniz gibi bir oy malzemesi olarak kullanılıyor.zaten mevcut oy alma sistemi bu değilmi, kömür dağıt, para dağıt, buz dolabı dağıt, vergi muafiyeti dağıt.

engelliler illaki zorluk çekiyor, peki 1 yaşındaki çocuk yada 90 yaşındaki evden çıkmayan nine üzerinden bmw 320 almak bu zorluğa nasıl bir kolaylık sağlıyor.bunu açıklarsanız özür dilerim

• 3-5 kişinin mtvsi ödenmeyince bir şey olmaz vergisi sıfırlanan şirketlerin yerine saysınlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

quote:

Empati yoksunu böyle kişilerin açtığı konuları okuyunca utanıyorum... Çevrende mevcut verilen hakkı istismar eden bir kaç kişi var diye neden bu kadar tantana? Bir de alacağı araçlar için doblo kangoo diye öneride bulunmuş. Doblo kangoo yük taşımak için tasarlanmış araçlar arka sıraları arabalar kadar konforlu değil normal insan rahat edemiyor engelli yatalak hasta rahat edecek öyle mi? Kıskançlığınız gözünüzü kör etmiş... Tüm engellileri gidip saydın mı araca biniyor binemiyor diye nereden çıkarıyorsunuz bu hakkı kullanmadıklarını? Daha yazacak çok şey var ama bu kadaı da yeterli... Uygulama sosyal devlet ilkesine göre gayet doğru bir uygulama, eğer beğenmiyorsan önümüzde seçim var, bu uygulamayı kaldıracağını söyleyecek bir aday bulursan gider oyunu ona verirsin, bu kadar basit...

adam haksız değil hocam.elbette engellilere belli kolaylıklar sağlansın ancak bu tamamen suistimal ediliyor, sizinde dediğiniz gibi bir oy malzemesi olarak kullanılıyor.zaten mevcut oy alma sistemi bu değilmi, kömür dağıt, para dağıt, buz dolabı dağıt, vergi muafiyeti dağıt.

engelliler illaki zorluk çekiyor, peki 1 yaşındaki çocuk yada 90 yaşındaki evden çıkmayan nine üzerinden bmw 320 almak bu zorluğa nasıl bir kolaylık sağlıyor.bunu açıklarsanız özür dilerim

200 bin tl sınırı var bırak bmw d sınıfı araç bile alınamıyor artık,

Evden çıkıp çıkmaması neyi değiştirir ki o ailede bir engelli varsa bütün hayatlar ona endekslenir.

Ve artık 1. derece yakını kullanıyor anne,baba,oğul gibi. Bunları bildiğiniz hal de sorguluyorsanız bu durumu inşallah, ailende engelli olmaz ve bu duyguları yaşamazsın demekten başka bir şey demek istemiyorum size.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

quote:

200 bin tl sınırı var bırak bmw d sınıfı araç bile alınamıyor artık,

Evden çıkıp çıkmaması neyi değiştirir ki o ailede bir engelli varsa bütün hayatlar ona endekslenir.

Ve artık 1. derece yakını kullanıyor anne,baba,oğul gibi. Bunları bildiğiniz hal de sorguluyorsanız bu durumu inşallah, ailende engelli olmaz ve bu duyguları yaşamazsın demekten başka bir şey demek istemiyorum size.

o sınır yeni geldi.bakarsan 3.20 c180 filan dolu engelli araçlarında.bu tamamen bir oy malzemesi ve düz vatandaşın sırtına bir yüktür.ha bundan istifade edenler elbet savunacak bu olayı ama dediğim gibi izah etmediniz c180in bu aileye vereceği kolaylığı.c180 olmasada pejo 308 olsa nasıl bir zorluk yaşarsınız?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.