Şimdi Ara

Enteresan bir problem!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar şöyle bir problemle karşılaştım ve sebebini bulamadım dilerseniz birde siz fikir yürütün ben uygulayayım.
    Donanımlar: Anakart:Gigabyte A320M-H İşlemci:AMD ryzen 5 1600 Ekran kartı:RX580 PSU:Frisby 650W HDD:1TB WD BLUE Ram:8GB 3200MHZ Ripjaws XMP PROFİLİ AKTİF!
    problem ise şu şekilde; oyunlarda aniden GPU kullanımı 0'a vuruyor FPS 1 ila 2 değerlerine düşüyor fanlar duruyor, aynı şekilde gözlemlediğim bir diğer kısım ise CPU kullanımı ne zaman yükselse bu ekran kartına vuruyor. Format atıp güncel drivlerlarla tekrar deneyeyim dedim fakat sonuç aynı oldu acaba ekran kartında problem olabilirmi diye düşünerek Ryzen 5 2600lü bir kasaya taktım hiçbir problem olmadan çalıştı şimdi size sorum şu;

Bahsettiğim donanımlar arasında ne gibi bir uyumsuzluk veya ne gibi bir problem olabilirki GPU kullanımı 0'a vuruyor. Bahsettiğiniz her yöntemi tek tek deneyeceğimden emin olabilirsiniz.

Bu arada lütfen Grafik driver güncelle yok program yanlış gösteriyordur 0 imkansız gibi yorumlar yapmayın program yanlış gösterse oyun niye donsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikidokuz -- 29 Şubat 2020; 9:1:40 >

• Öncelikle hangi fanlar duruyor ?
    Ve oynadığın oyunun ayarları nedir ?
    O işlemci oyunların %70 inde , %40 zor görür.
    Birincisi ram zaten yetersiz bugün Windows zaten 4gb ram kullanıyor.
    İkincisi kullandığın güç kaynağı başlı başına problem.
    Son olarak HDD sıkıntılı olabilir ve tüm sistemi frenleyebilir.
    Çünkü HDD depolamada öteye gidemez oyun sistemlerinde sadece depolama amaçlı kullanmak lazım nedeni çok yavaş olmaları.

Son olarak ısılar ne alemde ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaos_3492 -- 29 Şubat 2020; 4:29:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaos_3492 kullanıcısına yanıt
    1.Ekran kartı fanları duruyor hocam
    2.Oyunun ayarları fark etmiyor low high ultra hepsinde veriyor bu sorunu örnek vermek gerekirse oyun olarak detroit become human,The division 2
    3.Ram az evet biliyorum hocam ama ramden kaynaklandığını sanmıyorum çünkü rami değiştirip denedim sorun devam ediyordu
    4.Burada size katılıyorum güç kaynağı çok kalitesiz fakat diğer parçalarda bir sıkıntı çıkarmadığı için güç kaynağınıda eledim.
    5.HDD'den bende ilk başka şüphelendim fakat 4 5 test programına tabi tuttum ve hepsinde sağlıklı görünüyordu bu arada HDD 2 haftalık olmasına rağmen ne zaman format atıp ekran kartı driverı kursam (bu arada format attıktan sonra windows updateleri kapatıp ilk iş ekran kartı driverı kurarım) şöyle bir ekran karşılıyor bizi fotoğrafını paylaşıyorum.
    6.Isılar gayet normal işlemci yükte 65 ekran kartı 60 65Enteresan bir problem!

BU ARADA ÇOK ÇOK ÖZÜR DİLEYEREK YANLIŞIKLA KENDİ KASAMDAKİ İŞLEMCİYİ YAZMIŞIM İŞLEMCİNİN DOĞRUSU RYZEN 5 1600 ŞİMDİ DEĞİŞTİRDİM YAZIYI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikidokuz -- 29 Şubat 2020; 9:2:28 >

• ikidokuz İ kullanıcısına yanıt
    Ekran kartın gigabyte mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iexplore kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam msi rx580 8gb

Msi afterburner ile biraz down grade yapmayı dener misin ?

• iexplore kullanıcısına yanıt
    Hocam undervolt mu kast ediyorsunuz ? bu arada deneyeyim fakat diğer kasada problem çıkmıyor bu ekran kartıyla :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OLMAZ BÖYLE Bİ PROBLEM
    18 yıl önce açıldı
    Bir garip arıza
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
    evet :) pardon orayı kaçırmışım.
  • Ram progilinden kaynaklı bi sorun olabilir. Xmp yi kapatıp manuel oc yapmayı dener misiniz? Windows uptade kurulumun hemen ardından kapatmayın update kendisi gerekli şeyleri indirsin bi iki gün sonra kapatırsınız. Driverleri falan otomatik bulur. Sıkıntı anakarttan kaynaklı da olabilir güncel bios var mi bakın

• hib.96 kullanıcısına yanıt
    Hocam son sürüm bios yüklü şu an bios ayarlarını default aldım fakat aynı problem devam etmekte dilerseniz video çekerek gösterebilirim
    Şuan aklıma gelen çözümler bunlar başka power la deneme imkanınız var mi

Malesef ama dediğim gibi powerdan olsa diğer parçalardada anormallik olmazmıydı ?
    Diğer parçalarda ne gibi anormallik bekliyorsunuz? Psu ekran kartı yüke binince fanlar duruyor yanlış anladıysam güç problemi var gibi

hocam dediğiniz mantıklı geliyor evet, fakat bende psu değiştirecek potansiyel yok malesef bu tanıyı psu değiştirmeden başka bir şekilde anlamamım yolu varmı
    Sistemi sadece cpu bench e sokun sonra sadece gpu bench e sokun son olarak hem cpu hem gpu bench e sokun sistemin çektiği enerjiyi msi afterburner ile ölçün

tamam ölçüp yazacağım

• psu sorunu gibi duruyor,yük binince gerekli akımı sağlamıyor
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    dediğiniz testleri yapıp fotoğraf atacağım

• psu degiseceker er ya da gec. hata kodu her seyi gosteriyor. thermaltakenin herhangi bir psusunu alip omur boyu kullaniyorsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.