ben şanslıyım çünkü canlı izledim.ilk izlediğim zaman kim olduğunu bilmiyordum ama adam 25dakika falan solo attı daha diyecek bi şey yok bence.arıca Bület Ortaçgil albümlerinde de çalıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: darknight
ben şanslıyım çünkü canlı izledim.ilk izlediğim zaman kim olduğunu bilmiyordum ama adam 25dakika falan solo attı daha diyecek bi şey yok bence.arıca Bület Ortaçgil albümlerinde de çalıyor.
türkiyede zaten pek çalmıyor başkalarının albümlerinde genelde yurt dışında etnik müzik yapan gruplarda çalıyor... şanslıymışsın hakkaten ben de izlemek istiyorum ama nasip olmadı bi türlü
abi genelde bülent ortaçgilde çıkıyor.bazende tek konserleri oluyor bir ara taksimde afişini görmüştümde hatırlamıyorum. şuraya bakarsın arada sırada:http://home.arcor.de/erkanogur
www.erkanogur.net buda kendi resmi web sitesi. zaten erkan oğur pek parça sölemiyor genelde enstrümanları çalıyor ama tabii bu sesinin muhteşem olduğu gerçeğini değiştirmiyor
bende perdesiz gitar denemeleri isimli orjinal bir kaseti var. Gözüm gibi saklarım
quote:
Orjinalden alıntı: KaNaT
bende perdesiz gitar denemeleri isimli orjinal bir kaseti var. Gözüm gibi saklarım
sakla tabii yok saklayamam diyosan bana ver ben saklarım
Perdesiz klasik gitarın, e-bow'un (perdesiz elektro gitarın sesini gitaristin isteğine göre sonsuz uzatabilen, telleri titreştiren manyetik bir alet), elektro bağlamanın mucidi, Türkiyenin gelmiş geçmiş en iyi gitaristi ve müzisyeni...
Hakkında daha pek çok güzel şey söyleyebileceğimiz eşsiz insan, Bülent Ortaçgil ve Fikret kızıok'a da çalışmalarında eşlik etmiş ve etmektedir.
Arkadaşlar hepinize katılıyorum çok güzel tespitler yapılmış fakat (ukalalık etmek istemem) Türkiye'de ilk elektro bağlamayı, Orhan GENCEBAY'IN bağlamasına Erkin KORAY manyetik takarak yapmıştır. Ayrıca Erkan OĞUR perdesiz klasik gitarı icad etmiştir. Kendisini çok severim bir kez konserine gittim İzmir Fuar'da. Gerçekten etkileyiciydi. Hiç dinlemeyen biri varsa önce 2 şişe kırmızı şarap alsın sonra ışığı kapatıp mum yaksın.Sabaha kadar dinlersiniz.