Yaklaşık 3 hafta önce bilgisayarıma internet bağlattım.İnternetten arkadaşlarımda yararlanabilsin diye başvururken kablosus modem aldım.Ancak bilgisayarım biraz eski olduğu için ethernet kartı bulunmuyordu.Onun için hemen eski bir model olan Realtek uyumlu Edimax Fast Ethernet Pcı Adaptör adlı bi ethernet kartı aldım.Bilgisayarımın anakartını tam olarak bilmiyorum ama Xp kullanıyorum ve ethernet kartı Xp uyumlu olduğunu biliyorum. Ancak sorun burda değil;Sorun bilgisayarın kartı görmesi ancak kartın modemi görmemesi!!! Kartı çalıştırabilmek için günlerdir uğaşıyorum,sürücüyü güncelleştirme,anakartta farklı slotlara takma ama ne yaptıysam olmadı. İlk önce kartın düzgün çalışıp çalışmadığını öğrenmek için Başlat-Çalıştır-''ping 192.168.1.1 -t'' yazıp tamam diyorum 32 bayt veri ile ping ediliyor diyor sonra Hedef ana bilgisayara ulaşılamaz yazmaya devam ediyor. Modemde tüm ışıklar düzgün yanıyor ancak ağ bağlantılarımda sınırlı bağlantı var diyor bende şöle bişi denedim Başlat-çalıştır-cmd-ipconfig/all burdan ethernet kartına verilen ip elle ağ bağlantı ayarlarından yazıyorum bağlandı diyor anca yine değişen hiç bir şey yok! Web arayüzünden modemi kurmayı deniyorum 192.168.1.1 ; 192.168.1.2 ; 192.168.2.1 ... hepsine sayfa yüklenirken hata oluştu diyor. Bunların haricinde problem belki ethernet kartının kurulumundadır diye bir çok şey yaptım ama olmadı. Denetim masası-Yönetimsel araçlar-Bilgisayar yönetimi-Aygıt yöneticisi-Ağ bağlaştırıcılar-Realtek RTL8139/810x family fast Ethernet aygıt durumuna tıkladığımda Üstte Pcı Yuva3(Pcı veriyolu2,Aygıt1,İşlev0) Altta Bu aygıt düzgün çalışıyor yazıyor. Son olarak bilgisayar açılırken siyah ekranda ethernet kartı için configuration menü 2.11 shift + f10 basın diyor Çıkan mavi ekranda Network Boot Protocol:PXE ; RPL Boot order: Int 18h ; Int 19h ; Pnp/Bev(BBS) ; Room disable Shor config message: Enable ; Disable Show message time: 3 ; 5 ; 8 yazıyor.Açıklamalarıda şöle Int 18h:Boot the devices ordered in BİOS setup Int 19h:Always boot network first,then local devices PnP/Bev(BBS):Boot ordered by BBS BİOS,if BBS BİOS present Room Disable:Network boot disable ,boot local devices yazıyor!!! Yazdıklarım biraz uzun biliyorum ama ayrıntılı olarak içinde bulunğum durumu bildirmek istedim.Lütfen okuyan ve bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan cevap bekliyorum iyi günler..
Modeminiz kablosuz ama siz ethernet kartı aldınız ! (Yanlış anlamadım sanırım)
Modeminizin kurulumunu bir laptop üzerinden denediniz mi ?
modem kablosuz derken wireless modem demek istedim önce sabit bilgisayara ethernet kablosuyla bağlamamız gerekiomuş ???
Kavram kargaşası olmuş burda biraz. Ben sana gerekli adımları tek tek yazayım sen kontrol et.
1) Bilgisayar kapatılır, fişten çekilir. 2) Ethernet kartı uygun bir pci slotuna takılıp sabitlenir. 3) Ethernet kablosu ve fişi onboard ethernet girişine takılıysa ordan çıkartılıp yeni ethernet kartın girişine takılır. 4) Elektrik fişi prize takılır ve bilgisayar açılır. 5) Windows yeni donanım bulundur der ve cd kullanılarak ethernet kartın sürücüsü yüklenir. 6) Makine isterse restart atılır ve cihaz şu an kullanıma hazırdır (en azından öyle olmalı)...
Bir süreliğine kullanmak zorunda kaldığım çok eski bir anakartın ethernet yuvası bozuktu ben de gittim 7.5YTL'ye bir ethernet kart aldım taktım gayet de sorunsuz kullandım. Bilgisayardan anlayan birine benziyorsun o yüzden yanlış anladıysam affet lütfen ama sanki söylenenlerden modem wireless diye ethernet kartı kablo olmadan modeme bağlayabilirmişsin gibi düşündün sandım. Şu antenli ethernet kartlardansa evet bağlayabilmelisin tabi. Wireless ethernet kart ise olur. Ama değilse kablo şart malum.
:) ewet karıştı biraz bende tam derdimi anlatamadım.bende ethernet kartını yeni aldım fiyatıda 10 tl filen ama wireless değil kablo bağlamam gerekio.ayrıca ethernet kartı ilk taktığımda donanımı yükledim ama bilgisayar ethernet kartı gördüğü halde ethernet kartı modemi görmüo.başlat çalıştırdan ping atıyorum cevap vermio sanırım kartta sorun ama yeni aldım nasıl oldu onuda anlamış değilim:S xp için sizin bi tavsiyeniz varmı anakart biraz eski şöle tak çalıştır tarzı bişi olursa çok iyi olur daha fazla uğraşmak istemiyorum :D yada bu kartı başka nasıl çalıştırabilirim değişik yolları varsa bi söyliyiverin:)
arkadaşlar yaw bilen biri yok mu bi ethernet kartı bilgisayar onu gördüğü halde neden çalışmaz benin anladığım tek sorun modemi ethernek kablosuyla ethernet kartına takmam;ethernet kartının ışığının yanması ama ethernet kartının modemi görmemesi.yok mu yardıcı olabilcek biri ?
Modeminizin marka ve modelini buraya yazabilir misiniz ?
Modeminizde USB girişi varsa (ki vardır) anakartınızın usb girişlerinden birine bağlayıp kurulumu öyle yapabilirsiniz.
işte onun için kasıyorum malasef modemin usb girişi yok sadece ethernet çıkışı var modem Exper EWM-01 tek portlu
arkadaşlar aynı sorun bende de var aztec modemle bilgisayar bağlanıyorum. geçenlerde elektrik kesintisi sonucu onboard karttan bağlantı yapamaz oldum bende bir adet ethernet kartı taktım (ancak taktığım kart hp). bilgisayar kartı görüyor modeme reset atınca başka bilgisayar bağlı değilse bir kereliğine giriyor. ama senmisin bilgisayarı kapatan bir daha giremiyorum. sınırlı bağlantı yada bağlantı yok ikazı veriyor. format dahil herşeyi denedim. olmadı. yalnız ilginç olan modelleri farklı olan arkadaşlara ait 3 adet hp dizüstü bilgisayar da benim yaşadığım sorunu yaşadı. arkadaşı en iyi anlayan benim. bazı arkadaşlar usb bağlan falan diye yazıyor. eğer imkan olsa bağlanırız ama olmuyor. bu arada benim kasayı arkadaşın airties modemiyle onun hatta denedim bir sıkıntı olmadı. aklıma gelen bu bazı kartlar modem seçebiliyor olabilirmi? eğer soruna çözüm bulursanız benim içinde çözüm olacak. şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
ipconfig komutu ile bilgisayarın aldığı ip bloğunu kontrol ettiniz mi? bazen modemler saçmalıyor,ve garip garip adresler atıyor pc lere,bu sorunla defalarca uğraşmama rağmen bir türlü başaramadım.169..... bi ip atıyor pc ye modem statik bile verseniz yine kabul etmyor.çok sinir bozucu birdurum.
quote:
Orjinalden alıntı: cihanx
bazen modemler saçmalıyor,ve garip garip adresler atıyor pc lere,bu sorunla defalarca uğraşmama rağmen bir türlü başaramadım.169..... bi ip atıyor pc ye modem statik bile verseniz yine kabul etmyor.çok sinir bozucu birdurum.
Bu atadığını söylediğin IP numarası, modem ile ethernet kartı tam iletişime geçemediğinden modemin bilgisayara verdiği ipdir.Aslında veremediği ipdir, modem vermez bu ipyi, ethernet kartı kendisi alır. Şimdi arkadaşların sorununa gelince; Öncelikle yerel ağ bağlantı ayarlarında iplerin elle verildiklerinden emin olsunlar. Sonra yerel ağ bağlantısına sağ tıklayıp özelliklere tıkladıktan sonra bakınız bilgisayar hangi ip numarasını almış? 169lu birşey ise sorun var demektir.Ama 192.168 ya da 10.0.0.lu birşeyse sorun başka birşeydir bunu anlamış oluruz.. Gelelim ip alamamasına; bu sorun var ise; ethernet kablosu bozuk olabilir.Onu değiştirerek denediniz mi hiç?
Beyler bendede şöyle bir sorun var ethernet kartını taktım sonra işte driveri fln yükledim... ondan sonrabilgisayarın interneti gelmedi bilgisayar ethernet kartını algılıyor ama çalıştırmıyor ağ kablosu takılı değil diyor ama o kablo takılı
Not:bilgisayarın yanında jel verdiler onu ne yapıcağım ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme