Şimdi Ara

ethernet lan port girişi turuncu yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
17.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar değişik bir sorunla karşı karşıyayım akıl akıldan üstündür diyerek yardım talep etmek istiyorum
    b450m a pro max anakarta sahibim cat6 kabloyla modeme bağlandığımda kasanın arkasında ki lan portu turuncu renkte yanıyor ve internet hızımı 10 mbit ile sınırlıyor aynı kabloyu laptopuma bağladığımda ise sorunsuz 100 mbit bağlantı sağlıyor bir kaç kez kabloyu kasaya tak çıkar yaptığımda ise asıl yanması gereken yeşil ışık yanıp sönüyor ve ethernet tanımlanıyor diyerek ağ ve paylaşım merkezinde uyarıda onunla birlikte yanıp sönüyor. yani kısacası 100 mbitle bağlanmayı tanımlayamıyor bilgisayara sonunda tak çıkar yaptıkça turuncuda yanık kalıyor ve dediğim gibi 10 mbit hıza sabitliyor kendini internetten bir kaç araştırma yaptığımda ağ ayarlarında gelişmiş sekmesinde speed dublex seçeneklerini 100 mbit ve 1 gbit e kadar yükselttim ama hala 10 mbit olarak gösteriyor hız durumunu bilgisayar yeni ondada sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ne hikmetse sabah bir kaç kez tak çıkar yaptığımda yeşil ışık yanık kaldı ve 100 mbit ile bağlandım bilgisayarı kapatıp açtığımda tekrar turuncuya döndü ve bu şekilde devam ediyor tak çıkar yapmaktan artık lan portuna zarar vereceğim ve kafayı yiyeceğim lütfen yardım edin. modem markası tplink td w8961n
    reset attım her şeyi denedim olmadı kablo uzunluğu 18 metre isterseniz konu ile alakalı video yükleyebilirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ethernet LAN Portunun Turuncu Yanmasının Anlamları

Ethernet LAN portunun turuncu yanması, genellikle ağ bağlantısında bir sorun olduğunu gösterir. Bununla birlikte, turuncu ışığın yanıp sönmesi veya sabit yanması gibi farklı durumlar, sorunun farklı nedenlerini gösterebilir.

Ethernet Kablosu Turuncu Işık

Ethernet kablonuz turuncu yanıyorsa, bu genellikle bir bağlantı sorunu olduğunu gösterir. Kablonun her iki ucunun da sıkıca takılıp takılmadığını kontrol etmelisin. Kabloyu çıkarıp yeniden takmayı da deneyebilirsin.

Ethernet Turuncu Işık Yanıp Sönüyor

Ethernet ışığın turuncu renkte yanıp sönüyorsa, bu genellikle ağ kartın ile yönlendiricin veya modemin arasında bir bağlantı sorunu olduğunu gösterir. Ağ kartının sürücülerinin güncel olduğundan emin olmalısın. Ayrıca, yönlendiricini veya modemini yeniden başlatmayı da deneyebilirsin.

Ethernet Kablosu Sarı Işık

Ethernet kablon sarı ışık veriyorsa, bu genellikle 10 Mbps hızında bir bağlantın olduğunu gösterir. Daha yüksek hızlara ihtiyacın varsa, Cat5e veya Cat6 gibi daha iyi bir kablo kullanmayı denemelisin.

Ethernet Işığı Turuncu Yanıyor

Ethernet ışığın sabit turuncu renkte yanıyorsa, bu genellikle ağ kartının etkin olduğunu ancak bir ağa bağlı olmadığını gösterir. Ağ kablolarının takılı olduğundan ve ağ sürücülerinin güncel olduğundan emin olmalısın.

Ethernet Turuncu Işık

Turuncu Ethernet ışığı, ağ bağlantısı sorunlarını gösteren en yaygın ışıktır. Bu sorunu çözmek için yukarıda belirtilen adımları takip edebilirsin.

Ethernet Işık Anlamları

Ethernet ışıkları, ağ bağlantısının durumunu göstermek için farklı renklerde yanar. Yeşil ışık genellikle iyi bir bağlantı, turuncu ışık bir bağlantı sorunu ve kırmızı ışık ise ciddi bir sorunu gösterir.

Ethernet Yok Ne Demek

Ethernet ışığın hiç yanmıyorsa, bu genellikle bir donanım sorunu olduğunu gösterir. Ağ kartının düzgün şekilde takılı olduğundan ve sürücülerinin güncel olduğundan emin olmalısın. Ayrıca, yönlendiricini veya modemini yeniden başlatmayı da deneyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Fikirlerinize ihtiyacım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir ethernet kablosuyla deneyebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muski

Başka bir ethernet kablosuyla deneyebilir misiniz?
    hocam malesef elimde başka bir kablo yok ve modeme 18 metre felan uzaklıktayım laptopda sorunsuz şekilde 100 mbit alıyorum sabah masaüstündede aldım tak çıkar yapa yapa ama tanımlamada bir sıkıntı var acaba gerçekten kabloda sıkıntı olabilir mi tekrar bir 18 metre almam gerekecek
  • Umarım bu bilgi faydalı olur.
  • Turuncu yaniyorsa giden var gelen yok tur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeşil ışık 1Gb ile bağlandığını gösterir. 100 Mb bağlantıda ışık turuncu yanar.
    Sadece bir taraftaki LED turuncu yanıyorsa 10 Mb bağlantı vardır.

100 Mb baglandi dediginize göre turuncu yanması gayet normal. Işığın yeşil olması için modeminizin Gb ethernetli olması lazım.

Desktop sistemlerde genellikle Gb ledi yeşildir. Bazi laptoplarda nadiren de olsa yesil LED 100 Mb anlamına gelebilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 2 Mayıs 2020; 10:5:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muski

Umarım bu bilgi faydalı olur.

Doğrumu bağlamış yani adam pek anlamadım ama

• quote:

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Yeşil ışık 1Gb ile bağlandığını gösterir. 100 Mb bağlantıda ışık turuncu yanar.
    Sadece bir taraftaki LED turuncu yanıyorsa 10 Mb bağlantı vardır.

100 Mb baglandi dediginize göre turuncu yanması gayet normal. Işığın yeşil olması için modeminizin Gb ethernetli olması lazım.

Desktop sistemlerde genellikle Gb ledi yeşildir. Bazi laptoplarda nadiren de olsa yesil LED 100 Mb anlamına gelebilmektedir.
    dostum turuncu yanıyor işte yeşil yanıp sonuyor tanımlamaya çalışıyor 100 mbit ama tanımlayamıyor sonra takıp cıkarıyorum turuncu yanık kalıp 10 mbit e sabıtlıyor
  • araştırmamla renk sırasını gerizekalı elektrilkçi yanlış çakmış acaba sorun bundan kaynaklı olabilir mi başlarındaki soketleri doğru renk sıralamasıyla çaktırsam sorun düzelir mi?
  • tanks55 kullanıcısına yanıt
    Yanlış bağlamış. 3 ile 6 aynı renkten olmalıydı. Hatalı bağlantı sinyallerin birbirine karışıp veri bozulması oluşmasına sebebiyet verebilir. Bu durumda hız otomatik olarak bir alt moda düşecektir. Mesafe kısa ise(1 2 metre) bu sorun olmaz. Ama uzun mesafelerde sorun yaratabilir.

Doğru sırada caktirin düzelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Mayıs 2020; 12:55:49 >
    Yanlış soldan sağa sırasıyla
    Turuncubeyaz > turuncu > yeşilbeyaz > mavi > mavibeyaz > yeşil > kahverengibeyaz > kahverengi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Yanlış bağlamış. 3 ile 6 aynı renkten olmalıydı. Hatalı bağlantı sinyallerin birbirine karışıp veri bozulması oluşmasına sebebiyet verebilir. Bu durumda hız otomatik olarak bir alt moda düşecektir. Mesafe kısa ise(1 2 metre) bu sorun olmaz. Ama uzun mesafelerde sorun yaratabilir.

Doğru sırada caktirin düzelecektir.

Resimdede gördüğün gibi 10 mbite sabitlemiş ne ayar yapsamda speed dublex vs 100 mbit ile çalıştıramadım doğru renkler ile tekrar çaktırsam sorun düzelicek mi peki kablo 18 metre cat6 bu arada
    Bir şeyi çok merak ediyorum bu kabloyla çok eski bir laptopu bağladığımda o nasıl 100 mbitle bağlanıyor anlam veremedim halbuki masaüstü sistemim çok daha güncel b450m a pro max anakart
    Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim

Edit sadece şans eseri takıp çıkardığımda masaüstümdede 100 mbit çalışmıştı ama 1 kereye mahsus oldu ve bilgisayarı yeniden başlattığımda 10mbit olmuştu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanks55 -- 3 Mayıs 2020; 12:55:56 >

Eski bilgisayar hızı düşürmeyebilir. Ancak daha güncel sistemler veri bozulmaları ile karşılaştığında hızı düşürürler. İlk anda 100 Mb çalışır ancak iletim hataları belirli bir eşiği aştığında hız bir alt kademeye düşer.

Sıralama neden yanlıştır? Çünkü
    Ethernet kartı diferansiyel sinyalle çalışır. Her sinyal + - şeklinde iki telden iletilir. Veri düzgünlüğü için bu iki tel birbirine sarılmıştır. Twisted pair adı da buradan gelir.
    Ethernet kartının çıkışı 1+ 1- 2+ 3+ 3- 2- 4+ 4- şeklindedir.
    Kablo hazırlanırken bu sinyal çiftleri ile kablodaki çiftler uyumlu olmak zorundadır. Yoksa kablodaki bir çiftten iki farklı sinyal geçmesi gibi bir durum meydana gelir. Bu da sinyallerin birbirleri ile karışması neticesinde iletim verimini düşürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Mayıs 2020; 13:12:16 >
  • quote:

Eski bilgisayar hızı düşürmeyebilir. Ancak daha güncel sistemler veri bozulmaları ile karşılaştığında hızı düşürürler. İlk anda 100 Mb çalışır ancak iletim hataları belirli bir eşiği aştığında hız bir alt kademeye düşer.

Sıralama neden yanlıştır? Çünkü
    Ethernet kartı diferansiyel sinyalle çalışır. Her sinyal + - şeklinde iki telden iletilir. Veri düzgünlüğü için bu iki tel birbirine sarılmıştır. Twisted pair adı da buradan gelir.
    Ethernet kartının çıkışı 1+ 1- 2+ 3+ 3- 2- 4+ 4- şeklindedir.
    Kablo hazırlanırken bu sinyal çiftleri ile kablodaki çiftler uyumlu olmak zorundadır. Yoksa kablodaki bir çiftten iki farklı sinyal geçmesi gibi bir durum meydana gelir. Bu da sinyallerin birbirleri ile karışması neticesinde iletim verimini düşürür.
    Teşwkkürler dostum bilgilerin için yarın kablonun uçlarını yeniden çaktırıp buraya gelişmeleri aktarıcam başkalarıda bu sorunla karşılaşırsa onlarda faydalanırlar bu konu sayesinde eminim ki karşılaşacaktır çünkü işini bilerek yapan yok şu memlekette bir elektrikçi şunun sıralamasını nasıl yanlış bağlar hiç mi haberi yok anlamıyorum

• Evet arkadaşlar an itibariyle kablonun renk sıralamasını doğru yaptırdım ve sorunum çözülü yeni bir elektirikçiye gittim adam yanlış bağlamış diyorum yoo böyle doğru diyor ben sıralamayı verdim o bağladı adamlar gerçekten işini bilmiyor sorunum kalmadı şuan takar takmaz ışık yeşil yandı ve 100 mbit hızla bağlanıyorum herhangi bir hız sınırı yok bu sorunu yaşayan arkadaşlar kablonuzun 2 ucundaki renk sıralamasını kontol edin yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim iyi forumlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.