Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (130. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
137.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NDS

quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

Arkadaşlar ciddi bir sorunum var, Moskova ile oynuyorum ve Karadeniz civarındaki topraklarım Sünni, buraların dinini değiştiremiyorum bir türlü, sırf Sünni oldukları için -2 alıyorlar zaten, missionary strength hep ekside hatta 3 küsürlere kadar çıkıyor bazı yerlerde. Din değişmeyince kültür de değişmiyor, unrest de yüksek oluyor, hoş değil. Osmanlı ile takır tukur değişiyor halbuki, buna bir çözüm bulmak istiyorum ülkeyi Sünni mi yapsak o da nasıl olacak tam bilmiyorum. Çözüm önerisi sunan olursa çok sevinirim.

Bir de Patriarch Authority kısmını fullesem +2 missionary strength alacağım en azından ama onu nasıl yapacağımı da bilmiyorum, bilen var mı?

+2 missionary strenght veren advisor al
    stability ni 3 yap
    sünni toprakları state yap, tekrar corela. istersen bunun üstüne clergy e verebilirsin ama ben pek kullanmıyorum (+2 veriyor)
    en önemlisi religious idea tamamla hem rusya oynadığın için bir her yere bedava casus belli edinmiş olursun başka ortodoks devlet yok gibi zaten

bu saatte bunlar aklıma gelenler bunlar, eventlerle felanda gelebiliyor +2 bonus

birde en son patchle autonomy çok yüksekse aylık çevirme parası çok fazla olmuş autonomy düşürürsen daha ucuza gelir çevirme işlemleri

Alıntıları Göster
    Öyle advisor şuan yok hocam ne yapabilirim gelmesi için? Alıp kovmak mı gerekli, o da maliyet gerçi.

Stability 3 zaten ona rağmen bu rakamlar, 2 veren advisor alsam da tek başına çoğu şehir için yetmeyecek.

State yapsam +2 kazanırım territory cezası kalkacağı için ama en iyi gelir getiren yerleri state yaptım ve şuan state limitim dolu. Oraları tekrar territory yapıp sunni yerleri state yapmak bir yol olabilir ama maliyetli olacak yine.

Religious idea açtım getireceği +2'yi heyecanla bekliyorum ama baştayım henüz onun da zamanı var.

Religious +2 gelince diğer iki maliyetli yoldan birini seçmem gerekecek sanırım. Ne kadar zorlamışlar yahu bu işi.

Hocam bir de bir kültürü accepted culture yapmak ne işe yarıyor? Corruption artıyor, para ve asker geliri %15 cezaları kalkıyor diye tahmin ediyorum. İsyan riski düşüyor mu peki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Öyle advisor şuan yok hocam ne yapabilirim gelmesi için? Alıp kovmak mı gerekli, o da maliyet gerçi.

Stability 3 zaten ona rağmen bu rakamlar, 2 veren advisor alsam da tek başına çoğu şehir için yetmeyecek.

State yapsam +2 kazanırım territory cezası kalkacağı için ama en iyi gelir getiren yerleri state yaptım ve şuan state limitim dolu. Oraları tekrar territory yapıp sunni yerleri state yapmak bir yol olabilir ama maliyetli olacak yine.

Religious idea açtım getireceği +2'yi heyecanla bekliyorum ama baştayım henüz onun da zamanı var.

Religious +2 gelince diğer iki maliyetli yoldan birini seçmem gerekecek sanırım. Ne kadar zorlamışlar yahu bu işi.

Hocam bir de bir kültürü accepted culture yapmak ne işe yarıyor? Corruption artıyor, para ve asker geliri %15 cezaları kalkıyor diye tahmin ediyorum. İsyan riski düşüyor mu peki?

admin tech te ilerleyince state slotu verir
    advisor içinde çöpçüleri kovman gerekli ama estatelerden bakan alabiliyorsun orda vardır misyoner kovmadan halledersin

kültür kabul edince corruption artmaz yav. hem cezaları kaldırıyor hem unrest azaltıyor daha az isyan çıkar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NDS

quote:

admin tech te ilerleyince state slotu verir
    advisor içinde çöpçüleri kovman gerekli ama estatelerden bakan alabiliyorsun orda vardır misyoner kovmadan halledersin

kültür kabul edince corruption artmaz yav. hem cezaları kaldırıyor hem unrest azaltıyor daha az isyan çıkar

Alıntıları Göster
    Hocam kabul ederken gösteriyor şu kadar corruption artacak diye, tek seferlik anladığım kadarı ile. Kabul etmek iyidir yani öyle mi, zararı var mı?

• quote:

Hocam kabul ederken gösteriyor şu kadar corruption artacak diye, tek seferlik anladığım kadarı ile. Kabul etmek iyidir yani öyle mi, zararı var mı?

corruption artmaz, o uyarı "bak ülkende corruption var bu eylemi gerçekleştirmek normalden daha puan harcayacak" uyarısı
    corruption "all power cost +" negatif özelliği veriyor her türlü puan harcayan şey corruption ne kadar fazlaysa o kadar pahalı oluyor. teknolojiden tut general çıkarmaya kadar.

oyundaki herhangi bir sayı-açıklama-kutucuk vs üzerinde 1 sn bekleyince detaylar açılıyor öğren öğren bitmiyor 1000 saate yakın zamanım var hala bir şeyler kapıyorum bende

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar Multi etkinliğim var, katılmak isteyenler için detaylar aşağıda:https://www.youtube.com/watch?v=opPpUbbiic8
  • selamun aleyküm. arkadaşlar bi sorum olcak. malum oyun çok detaylı, ben de henüz çok iyi değilim bilenler bi yardımcı olabilirlerse iyi olur. 1.22 versiyonunda oynuyorum, hollandla başladım netherlands kurdum, ticaretle ilerliyorum tamamen. amerikada 4 tane güçlü kolonim var, afrika sahilleri bende, hindistana güneyden girdim henüz daha yeni bi kaç toprak aldım, filipinlerde yeni yeni koloniler kuruyorum, yani dünya ticaretinin büyük kısmını kontrol ediyorum veya etmeye çalışıyorum denebilir. yıl 1680 falan, english channelda en güçlü devlet benim, ivory coast, cheseapeke bay falan her yerden english channela transfer trade power yapıyorum bütün merchantlarla. toplamda aylık 120 ducat falan geliyor english channeldan. videolarda falan görmüştüm, tüm merchantlarla bi yere steer yapıp ordan toplama olayını. başka hiçbiyerden collect yapmayınca her merchant başına yüzde 10 trade power veriyomuş topladığımız trade node da. 120 gelir az değil çok sağlam para evet ama bide diğer türlü deneyim dedim, mesela karayipten chesepake a transferleyip ordan da english channel a transferliyodum. karayipteki merchantı collecte çevirdim, aylık 36 toplamaya başladı. ivory coasttakini de aynı şekilde yaptım, hindistandakini de collecte çevirdim, english channeldaki trade powerım ve gelirim düştü ama toplamda trade income ım 150 küsürlere çıktı yani daha karlı oldum genele vurunca. doğrusu nedir bunun, bu şekilde yapmak daha mantıklı değil mi yoksa hepsiyle english channela steerlemeye devam mı edeyim. eğer olay bi süre sonra english channeldaki gücümü kaybetmem, ingilterenin beni geçmesi falan ise o mümkün değil sayılır, ingiltere yakındaki toprakları kaybetti fransaya

• Öncelikle merhaba.Uzun süredir oyuna girmiyordum geçenlerde tekrardan oynamak istedim.Oyuna tıklıyorum çalışıyor-eşitleniyor diyor ve hiçbir şey olmuyor öylece kalıyor. Sildim yükledim modları iptal ettim eski sürüme aldım ama olmadı.Nasıl çözeceğim bilen var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan-37

selamun aleyküm. arkadaşlar bi sorum olcak. malum oyun çok detaylı, ben de henüz çok iyi değilim bilenler bi yardımcı olabilirlerse iyi olur. 1.22 versiyonunda oynuyorum, hollandla başladım netherlands kurdum, ticaretle ilerliyorum tamamen. amerikada 4 tane güçlü kolonim var, afrika sahilleri bende, hindistana güneyden girdim henüz daha yeni bi kaç toprak aldım, filipinlerde yeni yeni koloniler kuruyorum, yani dünya ticaretinin büyük kısmını kontrol ediyorum veya etmeye çalışıyorum denebilir. yıl 1680 falan, english channelda en güçlü devlet benim, ivory coast, cheseapeke bay falan her yerden english channela transfer trade power yapıyorum bütün merchantlarla. toplamda aylık 120 ducat falan geliyor english channeldan. videolarda falan görmüştüm, tüm merchantlarla bi yere steer yapıp ordan toplama olayını. başka hiçbiyerden collect yapmayınca her merchant başına yüzde 10 trade power veriyomuş topladığımız trade node da. 120 gelir az değil çok sağlam para evet ama bide diğer türlü deneyim dedim, mesela karayipten chesepake a transferleyip ordan da english channel a transferliyodum. karayipteki merchantı collecte çevirdim, aylık 36 toplamaya başladı. ivory coasttakini de aynı şekilde yaptım, hindistandakini de collecte çevirdim, english channeldaki trade powerım ve gelirim düştü ama toplamda trade income ım 150 küsürlere çıktı yani daha karlı oldum genele vurunca. doğrusu nedir bunun, bu şekilde yapmak daha mantıklı değil mi yoksa hepsiyle english channela steerlemeye devam mı edeyim. eğer olay bi süre sonra english channeldaki gücümü kaybetmem, ingilterenin beni geçmesi falan ise o mümkün değil sayılır, ingiltere yakındaki toprakları kaybetti fransaya
    Light ship gönderiyor musun? Birde korsanlara dikkat etmelisin geliri düşürüyor node da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Komutan Kangal

Light ship gönderiyor musun? Birde korsanlara dikkat etmelisin geliri düşürüyor node da.

Alıntıları Göster
    hocam light ship var önemli olan yerlerde de, bu korsanlara napacaz onu bilmiyorum. mission kısmında hunt pirates var sanırım onu yapmam lazım da hiç yapmadım şimdiye kadar. çok etki ediyo mu o olay. bide morocco kaşınıyo habire bildirim geliyo sailor çaldı şu kadar para çaldı bilmemne diye o olayı da tam anlamadım illa savaş mı açayım buna onu mu istiyo
  • quote:

hocam light ship var önemli olan yerlerde de, bu korsanlara napacaz onu bilmiyorum. mission kısmında hunt pirates var sanırım onu yapmam lazım da hiç yapmadım şimdiye kadar. çok etki ediyo mu o olay. bide morocco kaşınıyo habire bildirim geliyo sailor çaldı şu kadar para çaldı bilmemne diye o olayı da tam anlamadım illa savaş mı açayım buna onu mu istiyo

Alıntıları Göster
    Hunt pirate yapıp yağmanın olduğu bölgelere göndermeniz gerekiyor light shipleri.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Fas kıyı bölgelerini yağmalıyor aynı zamanda nodedan para çalıyor. Tahminince baya çalıyordur. Korsan için ise illa light şip göndermene gerek yok. Diğer gemileride gönderebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 4 Mart 2019; 0:34:24 >

• yeni başladım İstanbul'u gerekli şartları sağladıktan sonra fethettim ardından gaza gelip Atina'ya savaş nedeni oluşturup fetih için girmemle, Macarlar,Eflak Boğdan, Avusturya vs koalisyon oluşturup bana girmesi bir oldu, diğer taraftan Memlüklüler girdi alt f4 çektim. hoi4 gibi kolay sandım ama değilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C8C79990A

yeni başladım İstanbul'u gerekli şartları sağladıktan sonra fethettim ardından gaza gelip Atina'ya savaş nedeni oluşturup fetih için girmemle, Macarlar,Eflak Boğdan, Avusturya vs koalisyon oluşturup bana girmesi bir oldu, diğer taraftan Memlüklüler girdi alt f4 çektim. hoi4 gibi kolay sandım ama değilmiş.
    Ecdad hepsini aynı anda yenebiliyor biraz zorlasaydın keşke.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HOİ4 buna göre çok çok basit zira onda bu kadar diplomasi yok. O oyundaki diplomasi sadece savaş ilan etmek üzerine kurulmuş neredeyse.

Bende bugün Brandensburg olarak başladım Prusya'yı kurmayı deneyeceğim youtubedan oynanışlara falan bakıyorum bu kadar karmaşık bir oyun görmedim doğrusu ama HOI4'te başta bana öyle gelmişti şimdi o oyuna baktıkça bu neymiş diyorum.
  • Öğrendikçe daha zevkli oluyor. Extended timeline modu var onunla çok çok daha zevkli bence. Normal oyundan sıkılınca kurarsınız. M. S 100-150 li yıllarda Roma ile oynayıp çöküşüne tanık olabilirsiniz yada günümüz dünyasında oynayabilirsiniz tarih aralığı geniş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Espa

Öğrendikçe daha zevkli oluyor. Extended timeline modu var onunla çok çok daha zevkli bence. Normal oyundan sıkılınca kurarsınız. M. S 100-150 li yıllarda Roma ile oynayıp çöküşüne tanık olabilirsiniz yada günümüz dünyasında oynayabilirsiniz tarih aralığı geniş.
    Ya kardesim sen ne bicim bir insanmissin. Senin yuzunden gitti yine 1000 saat daha!! nereden soyledin su modu ya!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Ya kardesim sen ne bicim bir insanmissin. Senin yuzunden gitti yine 1000 saat daha!! nereden soyledin su modu ya!!

Alıntıları Göster
    Extended timeline modunu normal oyundan daha çok oynamışımdır herhalde. Senin de öyle olacak

• Espa kullanıcısına yanıt
    Extension nasıl engelleyeceğim. Herkes bana saldırmaya çalışıyor. Prusya'yı kuramadım.

• Savaş sonunda toprak alırken orada hangi ülkenin ne kadar ae yiyeceği gözüküyor. Onları kizdirmadan ufak ufak genişleyin İlişkileri hep iyi tutun. Bazı idea lar da ae yı azaltıyor. Koalisyon kurarlarsa tutunmak çok zorlaşıyor çünkü.

• Espa kullanıcısına yanıt
    Alman imparatorluğunu kurmak çok zor olur o zaman. 2 tane devletle savaşıp bütün topraklarını aldım hemen birlik olup saldırdılar.

• 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.