Şimdi Ara

Evde bateri ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okulda ritim perkisyon dersinde çalıyoru 2 ay gibi bir süredir.Çok hoşuma gitmeye başladı.Eve bitane set alıcaktım ama evdekiler sesin sorun olucağını söylüyor.Sırf vakit geçirmek için kendi kendime ve okuldan aldığım yardımla öğrenebileceğimi düşünüyorum.Ama şimdilik sadece başlangıç için öylesine bakıcam.Elektronik olanları var,ped denilen bişeyler var hiçbir bilgim yok onlarla ilgili.Yardımcı olabilir misiniz ?

• Elektro gitaristim ama elektronik bateri al tak kulağına kulaklık sıkıntı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de elektro gitar çalığ şarkı söylüyorum ve dayanamayıp kendime bir elektro bateri aldım. Medeli dd512, ikinci el medeli dd5xx serisinden bulursan almanı öneririm. Ses sorunu gibi birşey olmuyor, 2+1 hoparlörden istediğin kadar kıs. Büyük bir kulaklıkla çalarsan daha iyi verim bile alırsın hoparlör yerine.
  • Evde bateri çalabilmek için özel mesh deriler var, Bunları kullanabilirsiniz.

Zillerin üzerine koymak için de deriler var. Ama bunların sesi çok azalttığı söylenemez.

Hi-hat arasına ve üstüne havlu koyarak durumu idare edebilirsiniz. Crash ve ride için de yoğurt kovası ideal :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer odan büyükse yumurta koyulan kutular var ya onlardan kendine küçük bir stüdyo yapabilirsin. Yok eğer büyük değil diyoarsan normal bateriler için deri ve keçeler var sesi makul miktarda kısar. O da yetmez dersen aynı şekilde elektronik bateri demem gerekiyor. Onlardan hiç ses çıkmaz sen istemediğin sürece.
  • Yumurta kapları ve süngerler ses yalıtımı için değil ses yansımasını engellemek içindir. Elbette biraz yalıtım sağlar ama bu çok verimli ölçekte değildir.
  • Ne kadar yalıtım yapmaya kalkarsan kalk yeteri düzeyde yalıtım sağlamayacaktır(gerektiği kadar para harcamadığın sürece). Hele yumurta kapları neredeyse hiçe yakın yalıtım sağlar. Yeni başlayacaksan sana tavsiyem akustik davul seti şeklindeki elektro davul seti alman. Ben öyle yapmıştım 5-6 sene önce çok işimi gördü. Sana da tavsiye ederim. Alırsın takarsın kulaklığını o şekilde çalışırsın,takılırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektro gitar teli koptu yardım
    11 yıl önce açıldı
    Gitar tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Terasta çalın hocam
  • hocam bende sizin gibi düşünüyordum fakat öyle olmuyor o işler merak etmeyin.
    padlerden gelen sesler kimseyi rahatsız edecek seviyede değiller ayrıca ben kulaklıkla çalıyorum kendim bile duymuyorum pad seslerini gayet memnunum yani
    size önerim yukarıda arkadaşın dediği gibi medeli markaya yönelmeniz
    bende rolad ın td-1k serisini aldım çok iyi sağlam fakat bir süre sonra yeterli kalmıyor ayrıca nakit paranız da varsa ikinci el almak çok daha uygun ve mantıklı.
    aklınınız daki soru acaba öğrenebilir miyim yaparmıyım gibi sorular olmalı bence çünkü elektronik baterilerin felsefesi sesi yokedebilmek local olarak takılabilmek diye düşünüyorum.
    bu konuda bildiğim kadarıyla yardımcı olurum,saygılar.
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 22 Eylül 2021; 20:39:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.