Şimdi Ara

Evde Doğal Sabun Yapımı , Soğuk Proses Tekniği ile

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
33
Favori
36.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT : Link günceldir, dökümanı indirebilirsiniz.

Selam Arkadaşlar,
    Sabun yapımı konusunda oldukça çok şey öğrendim. Aslında çok güzel ve eğlenceli bir hobi, ilgisini çeken arkadaşlara her konuda yardımcı olabilirim.
    Lütfen ciddi ciddi uğraşacak ilgilenecek, öğrenmek isteyen kişiler yazsın. Elimden gelen yardımı yaparım.

Edit : Arkadaşlar kitaba aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
    Ek bilgi gerekirse burdan yazın lütfen.

LİNK GÜNCELLENMİŞTİR

Bu arada yaptığım sabunlardan birkaçının resmini ekliyorum;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madchemist -- 1 Ocak 2021; 17:53:18 >

• Merak ettim hocam gerekli malzemeler nelerdir ?
  • aklıma başka başka şeyler geldi.
  • Tekrar merhaba,
    Tüm ihtiyacınız olan malzemeler ;

Sodyum Hidroksit (NaOH)
    • Su
    • Borosilicate Beher
    • Çelik Tencere/Sütlük
    • Çelik Kaşık
    • Terazi
    • Blender
    • Termometre
    • Cam baget
    • Kalıp
    • Baharatlar
    • Bitkiler

Forum üzerinden link paylaşmak yasak mı ? Eğer değilse 1-2 gün önce konuyla ilgili site açtım, adresi paylaşabilirim.
    Reklam olduğunu düşünen arkadaşlara hemen cevap vereyim, sitede ne donate ne de sell butonu var tamamiyle paylaşım amaçlıdır. Sadece pratik değil teorik bilgiler de var.
  • ben öğrenmek istiyorum gerçekten boş zamanım çok oluyo
  • Yasak değil paylaş.

NaOH u nereden buluruz ?
  • Yasak değilse yaşadınız :)

www.sabunfatihi.com

sadece üye olmanız yeterli tüm bilgiler var sitede, reklam vs yok sadece paylaşım amaçlı

NaOH'i her yerden bulabilirsiniz. Mesela Migros veya Carrefour'dan alabilirsiniz. Genelde lavabo açıcı, kostik, lye gibi isimlerle satılır. Tek bakmanız gereken içeriğini okumak, 99,5 % üzeri NaOH içeriyordu benim baktığım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madchemist

Yasak değilse yaşadınız :)

www.sabunfatihi.com

sadece üye olmanız yeterli tüm bilgiler var sitede, reklam vs yok sadece paylaşım amaçlı

NaOH'i her yerden bulabilirsiniz. Mesela Migros veya Carrefour'dan alabilirsiniz. Genelde lavabo açıcı, kostik, lye gibi isimlerle satılır. Tek bakmanız gereken içeriğini okumak, 99,5 % üzeri NaOH içeriyordu benim baktığım.

Siteyi inceledim. Üyelik istiyor fakat pişman olmayacağınıza eminim. Açık ve kuvvetli bilgiler var. Artı olarak bir sorum var hocam. Şimdi bu NaOH lavabo açıcı olarak satılıyor da sonuçta içine farklı kimyasal maddeler karışıyor. Bu sorun çıkarmaz mı ?

• Merhaba,
    Ürünü alırken içeriğine bakın, normalde laboratuvarlarda kullanılan sodyum hidroksit bile 98-99%'luktur. Lavabo açıcı olarak satılan ve % NaOH içeriği 99% ve üstü olan NaOH rahatlıkla bulabilirsiniz. Migrosta gördüğümden eminim, lavabo açıcı olarak satılıyordu ve NaOH içeriği çok yüksekti.
    Daha iyi kalite ürün kullanmak istiyorsanız "Sodyum Hidroksit 1 kg" yazıp google da aratın, şeker gibi her yerde satılıyor :)
  • quote:

Merhaba,
    Ürünü alırken içeriğine bakın, normalde laboratuvarlarda kullanılan sodyum hidroksit bile 98-99%'luktur. Lavabo açıcı olarak satılan ve % NaOH içeriği 99% ve üstü olan NaOH rahatlıkla bulabilirsiniz. Migrosta gördüğümden eminim, lavabo açıcı olarak satılıyordu ve NaOH içeriği çok yüksekti.
    Daha iyi kalite ürün kullanmak istiyorsanız "Sodyum Hidroksit 1 kg" yazıp google da aratın, şeker gibi her yerde satılıyor :)

Peki alternatif başka maddeler var mı ?
  • Tam olarak anlayamadım, NaOH'e alternatif mi ?
    Neden alternatif arayışına girdiniz, doğal sabunda neden kimyasal kullanayım diye mi düşünüyorsunuz?
  • quote:

Tam olarak anlayamadım, NaOH'e alternatif mi ?
    Neden alternatif arayışına girdiniz, doğal sabunda neden kimyasal kullanayım diye mi düşünüyorsunuz?

Öyle demeyelim. Sadece farklı yöntemleride denemek isterim. Kimyasallarla derdim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben varım deniyecem bi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında NaOH' e alternatif olarak kül kullanılıyor ama çeşitlilik için NaOH'e odaklanmayın. Proses sırasında NaOH ile yağdaki yağ asitleri tam reaksiyona giriyor ve tuz ile gliserin oluşuyor. Yani sabunlaşmada miktarları hassas bir şekilde tartıp karıştırırsanız, ortamda hiç NaOH kalmıyor.
    Şunu da unutmamak gerek, sabunu yaptıktan sonra 4-6 hafta beklemelisiniz, curing denilen proses yani sabunlaşmanın tamamlanması bu kadar sürüyor.

Çeşitlilik için sınırınız yok. Sabuna sınırsız sayıda baharat, bitki ekleyebilir onlarca yağ deneyebilirsiniz.

Benim yaptığım bitkili birkaç sabunun daha resmini ekleyeyim ;

Çivitli melissa'lı ;

Lavantalı ;

Biberli ;

Bunlar ve şu ana kadar yaptığım tüm sabunların detaylı tarifleri sitede mevcuttur.

• Sabun Yapımımı Arkadaş Fight CLub Hayranı Sanırım [;
  • İzlemedim desem :(
    Sadece aşırı yoğun çalışıyorum ve kafamı boşaltmak için bir hobi aradım, bunu buldum.
  • para kazanılabilir mi ?
  • Kesinlikle !
    Normalde en doğal kalıp sabunda 19 tane kimyasal var, soğuk proses ile üretilen bu sabunda ise ;

Su, NaOH, Süt, Şeker, Yağ var isterseniz sadece Su, NaOH ve yağ ile de yapabilirsiniz. Burdaki tek kimyasal NaOH o da gliserine dönüşüyor. Gliserin hangi cilt ürününde yok ki ?
    Bu yöntemle üretilen sabunun yaklaşık 75%'i yağ, eğer zeytinyağı kullanacaksanız 1 kg sabunda yaklaşık 750 ml zeytinyağı kullanmalısınız ki bunun bile maliyeti 10 tl. Oysa 1 kg kalıp sabunun satış fiyatı 3 tl civarı, çünkü sabun değil aldığınız ürün sentetik sıkıştırılmış bir deterjan !

Bu kalıp sabunları üretip tanesini 5-7 tl den satabilirsiniz. Ama yaptığınız ürünün bir farkı olmalı, çünkü bu işi yapan çok fazla insan var. Ben ticari olarak düşünmedim hiç tamamen hobi olarak düşünüp başladım. Birçok yöntemi de deneme ile öğrendim. Denemediklerimi de yapabileceğimden şüphem yok çünkü mantığını çok net anladım.

Hatta ticari düşünüyorsanız, sütlü, zeytinyağlıyı bebeklere yönelik (Tahriş etmez, tamamen nemlendirici özelliklidir) , hindistancevizi yağı-palm yağı-ayçiçek yağı karışımlıyı yetişkinlere yönelik üretebilirsiniz.

Ben her konuda destek olurum, siz sorun olur mu yada nasıl olur diye ben cevaplayayım :)

• tyler olum senmisin ?
  • İzleyeyim şu filmi bari :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.