Şimdi Ara

Evde gitar çalmayı öğrenebilir miyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gitar hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Klasik gitar alırım alırsam. Giriş seviyesi 150-200 civarında bir gitar ile evde tek başıma öğrenebilir miyim? Pek kursluk bir durum göremedim sonuçta el alışkanlığına ve biraz da yeteneğe dayalı bir şey. Yavaş yavaş başlamak istiyorum. Düzenli olarak günde bir kaç saat gitarla zaman geçirsem bir sene sonunda ne durumda olurum? Çalamasam bile en azından hevesim geçer :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her gün bir saat bırakmadan çalarsan usta olursun. Sistemli yavaş yavaş basit ritmler basit akorlardan başlayarak geliştirebilirsin. youtube'de videolar mevcut yardımcı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zegerezen

Her gün bir saat bırakmadan çalarsan usta olursun. Sistemli yavaş yavaş basit ritmler basit akorlardan başlayarak geliştirebilirsin. youtube'de videolar mevcut yardımcı olabilir.

Peki hocam önerebileceğiniz bir kaynak var mı?

• quote:

Her gün bir saat bırakmadan çalarsan usta olursun. Sistemli yavaş yavaş basit ritmler basit akorlardan başlayarak geliştirebilirsin. youtube'de videolar mevcut yardımcı olabilir.

Hergün 1 saat ile kim usta oluyormuş yahu , saçma sapan konuşmayın , dünyaca ünlü virtüözler ne kadar doğrudur bilemem ama günde 12 saat gitar çalıştıklarından bahsediyorlar ve bu insanlar 20-25 seneden fazladır gitarla uğraşıyorlar belkide , şimdi 250 bpmde Flight of the bumblebee yi çalsın bakalım günde 1 saat çalışarak usta olan adam , ustadan kastınız akor geçişi yapıp şarkı söylemekse , klasik gitar bunun için değildir , kötü niyetle söylememiş olabilirsiniz ama bazı insanlara haksızlık yapıyorsunuz böyle diyerek bence.

Örneğin

• Eddie Van Halen kullanıcısına yanıt
    Usta derken büyük usta ya da virtiözden bahsetmiyorum tabikide.
    Ama hergün 1 saat çalışarak 1 sene içinde ritm gitar olarak çalamayacağı parça olmayacaktır. (Popüler parçalardan bahsediyorum)
    Gitar konçertosu çalacam binlerce kişiye konser verecem diyorsanız tabiki 1 saat yetmez.

• 15Days kullanıcısına yanıt
    Ben müzik bölümü mezunuyum işim müzik. Enstrüman çalmaya yatkın olduğum için basit akorları nasıl basıldığını bilenlere sorarak öğrendim. Sadece basit akorları biliyorum. Bir kaynağa başvurmadım ama youtube'de kafana yatan anlatımı sana uyan herhangi bir video ile başlayabilirsin. Uygun bir zamanımda videolara bakayım.

• quote:

Ben müzik bölümü mezunuyum işim müzik. Enstrüman çalmaya yatkın olduğum için basit akorları nasıl basıldığını bilenlere sorarak öğrendim. Sadece basit akorları biliyorum. Bir kaynağa başvurmadım ama youtube'de kafana yatan anlatımı sana uyan herhangi bir video ile başlayabilirsin. Uygun bir zamanımda videolara bakayım.

Peki hocam teşekkür ederim :)
    Benim de amacım zaten popüler bazı parçaları çalmak ve yeni bir şarkı ile karşılaştığımda birkaç günlük antrenman sonunda çalabilecek düzeye gelebilmekti. Duyduğum her parçayı anında çalmak gibi bi düşüncem yok şuan için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi Gitarı almalıyım
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15Days

Gitar hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Klasik gitar alırım alırsam. Giriş seviyesi 150-200 civarında bir gitar ile evde tek başıma öğrenebilir miyim? Pek kursluk bir durum göremedim sonuçta el alışkanlığına ve biraz da yeteneğe dayalı bir şey. Yavaş yavaş başlamak istiyorum. Düzenli olarak günde bir kaç saat gitarla zaman geçirsem bir sene sonunda ne durumda olurum? Çalamasam bile en azından hevesim geçer :D

Tabiki de öğrenebilirsin lakin iyi bir usta olamazsin. Ben kendim evde öğrendim ve öğrenme malesef ki çabucak gerceklesmiyor. Sabır ve azimle gunler haftalar sonra meyvesini aliyorsun.
    Yalnız evde ogrendiginle ufkunu fazla genisletemeden gitara devam ediyorsun ve bilgi ve teknik dagarcigin bi yerden sonra tekerrure düşüyor ve o içindeki açlığı dolduramiyorsun.
    Ben 11-12 senedir çalıyorum. Şu anda her dinledigim sarkiyi çalıp söyleyebilirim ama ne kadar profesyonel olur orasi tartisilir.
    Ama ben adam gibi birinden muzik diliyle temelden öğrenmiş olsaydım şu an profesyonel bir gitarist olabilirdim. Gam, nota, muzik terimlerini bilmeden uygulamadan bu işe başlarsan ilerleyecegin yol çok kısa olacaktir.

Imkanin varsa ders al, kursa git. Gosterip yaptirma teknigiyle öğren ve ufkunu daha çok genislet, asla bıkma, pes etme.

• quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

quote:

Gitar hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Klasik gitar alırım alırsam. Giriş seviyesi 150-200 civarında bir gitar ile evde tek başıma öğrenebilir miyim? Pek kursluk bir durum göremedim sonuçta el alışkanlığına ve biraz da yeteneğe dayalı bir şey. Yavaş yavaş başlamak istiyorum. Düzenli olarak günde bir kaç saat gitarla zaman geçirsem bir sene sonunda ne durumda olurum? Çalamasam bile en azından hevesim geçer :D

Tabiki de öğrenebilirsin lakin iyi bir usta olamazsin. Ben kendim evde öğrendim ve öğrenme malesef ki çabucak gerceklesmiyor. Sabır ve azimle gunler haftalar sonra meyvesini aliyorsun.
    Yalnız evde ogrendiginle ufkunu fazla genisletemeden gitara devam ediyorsun ve bilgi ve teknik dagarcigin bi yerden sonra tekerrure düşüyor ve o içindeki açlığı dolduramiyorsun.
    Ben 11-12 senedir çalıyorum. Şu anda her dinledigim sarkiyi çalıp söyleyebilirim ama ne kadar profesyonel olur orasi tartisilir.
    Ama ben adam gibi birinden muzik diliyle temelden öğrenmiş olsaydım şu an profesyonel bir gitarist olabilirdim. Gam, nota, muzik terimlerini bilmeden uygulamadan bu işe başlarsan ilerleyecegin yol çok kısa olacaktir.

Imkanin varsa ders al, kursa git. Gosterip yaptirma teknigiyle öğren ve ufkunu daha çok genislet, asla bıkma, pes etme.
    Çalabilmek ile öğretebilmek farklı şeylerdir. über zor soloları inanılmaz hızlı phaseleri çalabilen birinden ders alırsan çok iyi öğrenirsin diye bir durum kesinlikle yok. bu işin öğretmeni olmak öyle kolay iş değil. şuan gideceğin 10 kurstan 9 u önüne tory stetinanın methodunu veya başka bi methodu koyuyor, ordan çalıştırıyor. Bundan 15 sene öncede böyleydi halada böyle. Bizde kafa 1 adım ileri gitmemiş. Burda hangi kursa gittiğiniz kimden ders aldığınız önemli. Düzgün gitar öğretmeni öğrenciye özel bi program belirler onu uygular. egzersizleri alıştırmaları öğrencisine göre hazırlar verir. Böyle hoca bulmanız samanlıkta iğne bulmakla eşdeğer.

O yüzden kursa gitmem lazım, mutlaka bi kursa başlamam gerekli diye kendi kendinizi şartlamayın. Gitmesenizde gayet olur. Önemli olan insanın kendi yanlışlarını göremesi için çaba sarfetmesi. Eğer kendi yanlışlarını görmek için çaba sarfetmiyorsanız herşeyi başkalarından bekliyorsanız zaten %95 ihtimalle kursada gitseniz smells like teen spritden öteye gidemeyeceksiniz. Öte yandan amaç pinhani, gökçe, emre aydın, oğuzhan koç falan gibi hiçbir müzik kalitesi olmayan, sığ, cıvık piyasa parçaları çalmaksa günde 15 dk çalışsanızda olur. 1 ayda 4 tane akor ezberleyip alayını çalarsın. 5-6 yaşında bebelerde çalıyor onları, youtubeda dolu video var. Gitar çalmak bu değil. Adam gibi gitar çalabilecek seviyeye gelmek için günde en az, altını çiziyorum en az 3-4 saat telefonu televizyonu pcyi kapatıp tam konsantre bi şekilde çalışmak gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 9 Eylül 2016; 14:45:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 5150 III

Çalabilmek ile öğretebilmek farklı şeylerdir. über zor soloları inanılmaz hızlı phaseleri çalabilen birinden ders alırsan çok iyi öğrenirsin diye bir durum kesinlikle yok. bu işin öğretmeni olmak öyle kolay iş değil. şuan gideceğin 10 kurstan 9 u önüne tory stetinanın methodunu veya başka bi methodu koyuyor, ordan çalıştırıyor. Bundan 15 sene öncede böyleydi halada böyle. Bizde kafa 1 adım ileri gitmemiş. Burda hangi kursa gittiğiniz kimden ders aldığınız önemli. Düzgün gitar öğretmeni öğrenciye özel bi program belirler onu uygular. egzersizleri alıştırmaları öğrencisine göre hazırlar verir. Böyle hoca bulmanız samanlıkta iğne bulmakla eşdeğer.

O yüzden kursa gitmem lazım, mutlaka bi kursa başlamam gerekli diye kendi kendinizi şartlamayın. Gitmesenizde gayet olur. Önemli olan insanın kendi yanlışlarını göremesi için çaba sarfetmesi. Eğer kendi yanlışlarını görmek için çaba sarfetmiyorsanız herşeyi başkalarından bekliyorsanız zaten %95 ihtimalle kursada gitseniz smells like teen spritden öteye gidemeyeceksiniz. Öte yandan amaç pinhani, gökçe, emre aydın, oğuzhan koç falan gibi hiçbir müzik kalitesi olmayan, sığ, cıvık piyasa parçaları çalmaksa günde 15 dk çalışsanızda olur. 1 ayda 4 tane akor ezberleyip alayını çalarsın. 5-6 yaşında bebelerde çalıyor onları, youtubeda dolu video var. Gitar çalmak bu değil. Adam gibi gitar çalabilecek seviyeye gelmek için günde en az, altını çiziyorum en az 3-4 saat telefonu televizyonu pcyi kapatıp tam konsantre bi şekilde çalışmak gerekli.

Hocam usta bir gitarist olmak gibi bir amacım yok. Gitara başlamayı istememin asıl sebebi güzel sesli tatlı bir kız. Ona da nothing else matters söyletemem doğal olarak. Piyasadaki isim yapmış güzel pop parçaları söylüyor. Bende ona gitarla eşlik etmek istiyorum. Emin olun akor terimi hakkında bile tanımı hariç hiçbir şey bilmiyorum. O yüzden sağlıklı ifade edemiyorum kendimi. İnternetten bakıp 1 günlük antrenmanla çalabilecek seviyeye gelmek istiyorum türk pop şarkılarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15Days -- 10 Eylül 2016; 11:47:15 >

• quote:

quote:

Hocam usta bir gitarist olmak gibi bir amacım yok. Gitara başlamayı istememin asıl sebebi güzel sesli tatlı bir kız. Ona da nothing else matters söyletemem doğal olarak. Piyasadaki isim yapmış güzel pop parçaları söylüyor. Bende ona gitarla eşlik etmek istiyorum. Emin olun akor terimi hakkında bile tanımı hariç hiçbir şey bilmiyorum. O yüzden sağlıklı ifade edemiyorum kendimi. İnternetten bakıp 1 günlük antrenmanla çalabilecek seviyeye gelmek istiyorum türk pop şarkılarını.

Alıntıları Göster
    internetten videolarla öğrenenleri çok duydum

• Daha once baska bir muzik aleti ile ugrastin mi? Veya cevrende gitar calan biri var mi? Bu ikisinden birine cevabin evetse ogrenirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: coreytoddgray

Daha once baska bir muzik aleti ile ugrastin mi? Veya cevrende gitar calan biri var mi? Bu ikisinden birine cevabin evetse ogrenirsin.
    Sırf kız için başlıyorsan bırak başlama. Kız ile olmuyor bu işler. Ben ana sınıfında iken bile gitar çalmayı çok istiyordum. Yıllar sonra kavuştum buna. Adam gibi bir hoca bul yoksa öğrenmen zor olur. Nothing Else Matters söyletirsin kıza ama çalamazsın. Elbette çevrende kuyunu kazanlar olabilecektir. Mesela çalarsın bunu yapabilir misin derler yapamazsan sıkıntı.

Gitar aşktır, kız uğruna gitara başlanmaz... Aşık olduğun kız gitarın olmalıdır.

Genede çalmak istiyorsan buradaki arkadaşlara sor onlar gösterir sana. 3 dakikada gitar çalmak başlığı altındaki videolara inanma. Bu arada cesaret verecek bir şey:

Asturias

• Evde kendi basina ogrenemessin. Daha dogrusu ogrenirsin biseyler ama mutlaka bazi seyleri yanlis ya da eksik ogrenirsin ve bu yanlislar ileride duzeltemeyecegin yanlislar olabilir. En iyisi bi gitar kursuna gitmen.

• İnternetteki videolarla öğrenirsin tavsiyem çalan3 birilerini mutlaka dinle canlı olarak

• quote:

quote:

sizin gibi insanlar yüzünden "gitar çalıyorum" demeye çekiniyorum. gitar çalıyorum deyince, akıllara floyd rose'lar güzel tatlı sololar stüdyolar melodiler riffler ibanezler fenderler gibsonlar değil de, çimenlikle kızlara 4 yıllık paslı tellerle akdeniz akşamları, saydım tarzı şarkılar çalan insanlar geliyor. gitar çalmak o kadar kolay bir şey değil be kardeşim. heves kırmak falan değil de, rica ediyorum sen başlama. hakkını vermeyeceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Uçamayan Pegasus

quote:

quote:

sizin gibi insanlar yüzünden "gitar çalıyorum" demeye çekiniyorum. gitar çalıyorum deyince, akıllara floyd rose'lar güzel tatlı sololar stüdyolar melodiler riffler ibanezler fenderler gibsonlar değil de, çimenlikle kızlara 4 yıllık paslı tellerle akdeniz akşamları, saydım tarzı şarkılar çalan insanlar geliyor. gitar çalmak o kadar kolay bir şey değil be kardeşim. heves kırmak falan değil de, rica ediyorum sen başlama. hakkını vermeyeceksin.

Alıntıları Göster
    Belki çalabilirsin ama öğrenemezsin Öğrenmek için hoca ve günlük 2-3 saat düzenli çalışma şart. Karı kız için çalacaksan hiç çalma. Önce neyle başlayacağına karar ver, öyle öğreneyim hepsini çalarım yok. Çoğu kişi elinde beş para etmez klasik gitarla kız avında onları görünce aklıma bu sahne geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 13 Eylül 2016; 6:33:25 >

• Türkçe Selim Işık, yabancı Justin Guitar videolarına bakabilirsin

• 15Days kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir enstrümanı kız tavlayacam diye öğrenmeye başlarsan zaten bi cacık olmaz senden. Anca üç akor beş şarkıcılardan olursun. Sen insanları boş konuşmakla suçluyorsun, sen "hepiniz kız için başlamadınız mı" derken çok dolu konuşuyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koios

Herhangi bir enstrümanı kız tavlayacam diye öğrenmeye başlarsan zaten bi cacık olmaz senden. Anca üç akor beş şarkıcılardan olursun. Sen insanları boş konuşmakla suçluyorsun, sen "hepiniz kız için başlamadınız mı" derken çok dolu konuşuyorsun

Özür dilerim kendimi tam olarak ifade edemedim. Gitar çalan birkaç arkadaşım var. Hepsi de sevgilisine yada sevdiği kıza çalarak başlamış. Benim için gitar sizin gibi bi anlam ifade etmiyor. Siz gitardan ne bekliyorsunuz? Mükemmel sololar atmak mı? Ben sadece çalıp söylemek istiyorum. Anlatabildim mi? Benim için gitar bu çünkü. 6 telli bi alet. Profesyonel olma gibi bi amacım yok. Artık bırakın şu egoistligi. Başlıkta da belirttim yanılmıyorsam. Benim gitar sevdam bundan ibaret. Hee siz onlara sahil gitaristi bu
    , salak bunlar ya falan diyorsanız da evet galiba olmak istediğim o sahil gitaristi dediğiniz tipler. Ritm gitar olarak çalamayacağım parça kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğim. Umrumda değil yorumlarınız basligi takip etmiyorum artık. Amacıma ulaştıktan sonra sizin ne düşündüğünüzün bir önemi kalmayacak. Teşekkürler... :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.