Şimdi Ara

Evdeki superonline fiber kablosu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anladım hocam mh tekrar arıcam ve izmit e gidince şubesine gidicem sorucam bakalım tekrar ne diyecekler olmadı ttnet fiber bağlatcam altyapı da artık ne sorun varsa düzelene kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chosen312 kullanıcısına yanıt
    eğer süperonline bağlatamazsan ttnet bağlat bence.
  • Daire numaranıza ait kablo bağlı mı kutuda?

• Öyle yapıcam hocam artık

Hocam ona hiç dikkat etmedim tekrar gidince bakarım artık

• Fiber kablosu etnernet kablosu gibi buyuk ve jakli degilmi ? Baya bildigin kalin kablolu normal bir ethernet kablosu gibi bizimki wan girisine takiliyor.Bu bildigimiz ham fiberoptik kablo bunu nasil baglayacaklarmis modeme ? Ayrica cok ince.

Ya bizdeki fiber degil yada bu isi bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya yöneticiye soruver niye bu kadar uğraşıyorsun
  • Onder Akbas O kullanıcısına yanıt
    Bu fiber kablo terminal araciligi ile internete cevriliyor. İki modem var gibi. Sizin sistem fttb-binaya kadar fiber sonra cat kablo. Fiber kılının kullanıldığı sistem ftth ve daireye kadar fiber kablo kullanilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: IsO6

Bu fiber kablo terminal araciligi ile internete cevriliyor. İki modem var gibi. Sizin sistem fttb-binaya kadar fiber sonra cat kablo. Fiber kılının kullanıldığı sistem ftth ve daireye kadar fiber kablo kullanilir.

O zaman dejavantajliyim ben.Dediginiz gibi binaya kadar fiberdir muhtemelen ama daireye normal ethernet kablosuyla geliyor.

Bir sorun olur mu bu yani daireye kadar gelen fiberle daha iyi performans aliriz gibime geliyor,eger sikintiysa superonline'i arayayim eve kadar ceksinler tabi yaparlarsa.

• Gerek yok hocam 100mb/s'e kadar sorun olmaz. Eger gbit hiz isterseniz ftth gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IsO6 -- 21 Eylül 2015; 17:33:18 >
  • quote:

Gerek yok hocam 100mb/s'e kadar sorun olmaz. Eger gbit hiz isterseniz ftth gerekir.

Hocam hiz degilde pingimin dusmesini istiyorum ttnet adsl speedtestte 10 ms ping verirken sehir ici superonlinw fiber 31-40 ping veriyor.Haliyle sehir icinde bu kadar fark olunca yurtdisi cikislarinda adslye gore pingim daha yuksek oluyor.

Yukarda ftth daha dusuk ping verir denmis eger oyleyse guzel olur ama yaparlar mi sanmiyorum.

• Onder Akbas O kullanıcısına yanıt
    Yok hocam olay bununla alakali degil. Telekomun her sokak basinda pop noktasi var baglantilar kolayca atliyor ama solda boyle degil, pop noktasi az ve uzak dolayisiyla dolambacli atliyor. Altyapi yayginlasirsa pingler acisindan biraz daha rahatlariz. Bende ayni sorunu yasiyorum.

• quote:

Yok hocam olay bununla alakali degil. Telekomun her sokak basinda pop noktasi var baglantilar kolayca atliyor ama solda boyle degil, pop noktasi az ve uzak dolayisiyla dolambacli atliyor. Altyapi yayginlasirsa pingler acisindan biraz daha rahatlariz. Bende ayni sorunu yasiyorum.

Ttnet adslde 40-45 ping superonline fiberde 62-100 arasi degisiyor.

Adamlara gore sorun yokmus cunku 100 ping onlar icin onemli bir deger degilmis.Bizim ulkemizin sorunu hani ttnet 40-45 ping veriyorsa insan bekliyorki guya isik hizinda netin pinginin ayni olmasini veya daha iyi olmasini ama gel gelelim daha kotu.

Bu yuzden taahhutum biter bitmez taahhutsuz 1 ay ttnet deneyecegim sonra uydunet fiber deneyecegim hangisi iyiyse onda kalacagim superonline hem pahali hemde hizmet kalitesi yetersiz.Ayrica servis elemanlari cok kaba.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.