Şimdi Ara

Evden çat pat sesler geliyor. Tesisatçılar konuya bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle en uygun başlık olarak bunu buldum yanlışım varsa affola.

Arkadaşlar, özellikle tesisatçılar. Evde belli yerlerde özellikle geceleri pat mı desem tak mı desem yüksek bir ses geliyor. Evde bir normal banyo bir de ebeveyn banyosu var. En çok normal banyodan geliyor. Onun dışında ebeveyn banyosundan, tuvaletten, mutfaktan ve antreden geldiği de oluyor. Tam olarak nereden geldiğine hiç denk gelmedim. Aklıma gelen seçenekler elektrik, su gideri, fayanslar ve doğal gaz. Bu ses nerden geliyor olabilir. Dediğim gibi tak diye yüksek bi ses. Şimdi ayrıntı veriyorum;

1- FAYANSLAR: normal banyoda yukarıdan aşağıya doğru bitişik 2 sıra fayans kabarıp yerinden ayrılmış ama henüz düşmedi. Diğer bölgelerde elimle kontrol ettiğimde arkası boş gibi ses gelen fayanslarda var tok ses çıkartanlarda var. Ebeveym banyosu ve tuvalette de boş ve tok ses gelen fayanslar var ama kabarmış fayans yok. Mutfaktaki fayanslar tok ses veriyor. Antrede fayans yok. Mutfak ve antrese yerler parke ayrıca. Fayanslar kabarırken böyle ses çıkartırlar mı?

2- SU GİDERİ: antre hariç hepsinin ortak noktası apartmanın su gideri olması. Sular çok kireçli burada onunla alakalı olabilir mi? Birde eve taşınırken boya yaptık. 2 su giderinin dışı fayans kaplı 2 sinin dışı düz duvar. Bu düz duvar olan yerlerde boyada çatlak oluşmuş ufak ufak. Duvarda değil çatlak sadece boyada. Buralardan eve su kaçağı gibi bir durumda yok.

3- ELEKTRİK: İnternette sesin elektrik kablolarından gelebileceğini yazanlar olmuş. Mutfakta fırınla mikrodalga aynı prize takılı. Yani akım korumalı 3 lü prize. İkisini aynı anda açınca 15 saniye sonra akım korumalı priz kendini kapatıyor. Kaçak falan mı var bilemedim. Farklı prizlere takınca problem yok. Bunun dışında elektrik problemi yok. Neyse elektrikle alakası olabilir mi?

4- DOĞALGAZ: Bu daireye yazın sonlarında taşındım. Taşındığımda apartmanın doğalgazı yanıyormuş ama benim vanalar kapalı olduğu için benim kaloriferler yanmıyormuş 1 ay sonra farkettim. Benim kaloriferler çalışmazkende bu sesler geliyordu. Kalorifer boruları tabandan yani yerin altından geçiyor. Doğalgaz borularıyla alakalı olacağına pek ihtimal vermiyorum ama yinede sormuş olayım?

BONUS BİLGİ: Üst komşuya sorduk. Biz hiç duymadık ses dediler. 3 erkek çocukları var ondan duymamışta olabilirler :)

Evet arkadaşlar elimdeki tüm bilgileri yazdım. Ses sürekli gelmediği için tam noktasını bulamıyorum. Geceleri deprem oluyor diye korkuyoruz sesten bu yüzden bu işi çözmeye karar verdim. Sesin nereden gelebileceğine dair fikriniz varsa yardımcı olursanız teşekkür ederim.

GÜNCELLEME: Ses banyodaki kabaran fayanslardan geliyormuş. Son olarak yine yüksek bir patlama sesiyle birlikte kesildi. Fayanslar galiba kendini alçıdan kurtardı ve ses kesildi. Daha sonra ev taşıdım. Taşındığım evde de yine banyodan çat çut sesler geliyordu. Özellikle yazın artıyordu. Buradaki ses ise banyodaki asma tavandan geliyormuş. Evin içinde ceyran olunca artıyor. Umarım işinize yarar bilgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fixedzer0 -- 30 Ekim 2022; 15:55:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evden Çat Pat Sesler Geliyor: Tesisatçılar İnceleyebilir

Evden gelen çat pat sesler, çeşitli sorunların habercisi olabilir. Bu sesler tesisat kaynaklı olabileceğinden, profesyonel bir tesisatçının konuya bakması önerilir.

En yaygın sorunlardan biri, duvar fayanslarının patlamasıdır. Su hasarı, ısıtma sistemi arızaları veya yanlış montaj sonucu fayanslar patlayabilir ve yüksek sesler çıkarabilir.

Bir diğer neden, doğalgaz borusundan tak tak ses gelmesidir. Gaz borusundaki hava kabarcıkları veya gevşek bağlantılar, patlamaya benzer seslere yol açabilir. Bu durum tehlikelidir ve derhal bir tesisatçı tarafından araştırılmalıdır.

Fayanslardan ses gelmesi de başka bir sorunu işaret edebilir. Örneğin, fayans patlaması veya gevşek fayanslar, yürüme veya eşya düşürme sırasında ses çıkarabilir.

Doğalgazlı ocaktan veya kombiden gelen çat çat sesleri de tesisat sorunlarından kaynaklanabilir. Bu sesler, alev tutucunun arızalanması veya doğalgaz basıncının dengesiz olması gibi nedenlerle oluşabilir.

Evden gelen çat pat sesleri hafife alınmamalıdır. Bu sesler, su hasarı, gaz sızıntısı veya diğer ciddi sorunların habercisi olabilir. Bu nedenle, bu tür seslerle karşılaşıldığında profesyonel bir tesisatçının incelemesi ve gerekli onarımların yapılması önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilginç bir durum.

Biz buradan ne yazsak ne söylesek olmaz.

Siz bir tesisatçı bulun onlar kırmadan dökmeden termal kamera vs bir şekilde bakıyorlar.

Bi yerde çatlak patlak mı var bulurlar.

• tesisat demir ise ve yüksek basınç varsa daha çok olur. sen veya binadaki birisi suyu açtıktan sonra aniden kapatırsa basınç aniden artar(koç vuruşu) demir boru kendi boşluğundaki betona vurur, bazı klozetin rezervuar doldurma vanalarının şamandıraları sıkışıksa(bazen sıkışık olmasada) depo dolunca aniden kapatırsa demir tesisat olmasa dahi arkasında anlık basınç yükselmesi yaparak tak diye veya tak tak tak diye ses yapar(koç vuruşu), yada binadaki birisi musluğu çok açıp hızlıca kapatırsa(genelde alaturka tuvalet sifonu) oda tesisatta ses tak diye ses yapar(koç vuruşu). yada birinin kombisi ateşleme çubuğu pozisyonu iyi değilse gecikmeli yanma yaparsa o da gümleme kaparak kombideki demir aksamın birbirine vurmasına neden olur. vs vs biçok sebebi olur ama o saydığın elektrik, doğalgaz(20milibarlık basınç), pis su, fayanslarda arama

tek sebeb suyun önünün aniden kapanması sonucu tesisatta oluşan anlık basınç yükselmesi. kendin test edebilirsin

• Teşekkür ederim cevap için. Peki bu durumun bana bi zararı olur mu yoksa normal midir?

• Merhaba sorunu çözdünüz mü? Benzer bir sorun bende de var. Bi kaç gün önce eve beni banyosundan şiddetli bi patlama sesi geldi. Bugün ise önce şiddetli bi gümleme oldu sonrada evin diğer odalarını gezdi ses
  • Geçen sene taşındigim sıfır bina da duymuştum patlama sesleri , kolonlardan geldigini düşünüyorum , bı sure sonra kesilmişti sesler , bu sene yine sıfır binaya taşındım ses duymadım .
  • Peki siz sorunu cozebildinizmi? Suan ayni sekilde problem bizde var. Evde cat pat sesler geliyor.05457633575

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsmail kalyoncu -- 18 Kasım 2023; 2:5:13 >
  • Aaynı sorun benim evimde de var ve nerden geldiğimden emin olamıyorum

• Vitium V kullanıcısına yanıt

Başkan seninki kesin tesisattan

• Yerden ısıtma sistemi var, koridorda fayansların altından baya yüksek 'pat' sesleri geliyor. Sanki vileda sapı yere düşmüş gibi 10 kereye yakın ses geldi. Kombi tesisat sıcaklığını 55'ten 47'ye indirdim şimdilik geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 25 Kasım 2024; 0:47:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.