Şimdi Ara

Eve Tesisat Döşemek Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar odama ses sistemi kurmak istiyorum herkez hiç ugraşma 5+1 felan al diyorlar ama benim gönlüm oto ses sistemlerinde 1 adet woofer 2 adet mid 1 adette amfi düşünüyorum bu konuda çok bilinçsizim lütfen yardımcı olun bana bu konuda bide şunu düşünüyorum ev amfisi alsam woofer baglayabilirmiyim çünkü digerlerini nasıl pc ye baglıcagımı bilmiyorum

• Madem aklına koydun, o zaman benim tavsiyem oto ses sistemi ile evde çook büyük beklentilere girme mesela araçtaki sesle evdeki aynı olamaz hatta aynı cihazları da kullansan olmaz bunu baştan belirteyim..Sonra beslenmesi kolay cihazlar alman lazım bütçe açısından...

Sub olarak Kicker comp12 veya RF punch 1 biraz daha fazla Rms li gto 4 olabilir
    Bunlara uygun amfi olarak da cadence 3004 / Alpine pmx 4 kanal / Sm c90
    Birde bunları kaldırabilecek adaptör alırsın..

Ev amfileri hem pahalıdır hemde köprüleme şansın yok...Oyüzden anca hoparlör bağlayabilirsin Sub değil
  • ayırdığın bütce nedir ve gecici bir heves mi yoksa ileriye dönük kalıcı birşeylermi yapmak istiyorsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasahin90

Madem aklına koydun, o zaman benim tavsiyem oto ses sistemi ile evde çook büyük beklentilere girme mesela araçtaki sesle evdeki aynı olamaz hatta aynı cihazları da kullansan olmaz bunu baştan belirteyim..Sonra beslenmesi kolay cihazlar alman lazım bütçe açısından...

Sub olarak Kicker comp12 veya RF punch 1 biraz daha fazla Rms li gto 4 olabilir
    Bunlara uygun amfi olarak da cadence 3004 / Alpine pmx 4 kanal / Sm c90
    Birde bunları kaldırabilecek adaptör alırsın..

Ev amfileri hem pahalıdır hemde köprüleme şansın yok...Oyüzden anca hoparlör bağlayabilirsin Sub değil

Peki teyp almaya gerek kalmaz deilmi bilgisayara baglayabilirim ses kartıda almayı düşünüyorum woofer da kabinli olması daha iyi olur deilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: süper cüp

ayırdığın bütce nedir ve gecici bir heves mi yoksa ileriye dönük kalıcı birşeylermi yapmak istiyorsun .

aslında tam bir bütçe yok aklıma yatan sistemi alırım ama fazla pahalıda olmucak 500 tl felan birde ben mid kolon da istiyorum sadece woofer deil sistemi ileri dönük düşünüyorum yani eskiyinceye kadar kullanıcam update de yapabilirim herhjalde böyle olunca amfiyi ona göre seçmem gerekicek
  • Teyp almak daha sağlıklı olur...Bir çift pioneer oval kolonlarından alırsınız..Birde woofer kabinsiz çalışmaz o gürültüyü sağlayan zaten kabindir.
  • bütce olarak bir SMPS ye 600 tl gibi verme imkanı varmı. sisteme güc kaynağından başlamak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: süper cüp

bütce olarak bir SMPS ye 600 tl gibi verme imkanı varmı. sisteme güc kaynağından başlamak için

Biraz açarmısın güç kaynagı konusunu
  • bu tür smps lerden bahsediyorum sanayi tipi ben kullanıyorum evladiyelik .100 amper ve üzeri değerlere sahipler 13.8 net 14.4 net değerlerde aynı anda 2 3 4 anfiyi kullanabilme imkanı . sistem acıkken mono anfi olsa bile 13.8 veya diğer değerlerde voltta hiç düşme olmuyor

Eve Tesisat Döşemek Yardım Lütfen
  • Peki fiyatı nedir bunun 2. el felan bulabilirmiyim birde teyp almalımıyım sence yani pc ye ses kartı alsam kurtaramazmıyım
  • resimdeki spms nin fiyatı 200 tl den aşşa değildir tahmınımce.2-3 adet 18 amper psu ile güç kaynağı işini halledebilirsin...
    diğer arkadaşların dediği gibi eve döşediğin oto tesisatta araçtakı sesi yakalayamıyosun ama yinede tatmın edici olur...
  • İlk malzemeleri alimde güç işini en son hallederim peki teyp almak zorundamıyım birde odam küçük içide akustik yalıtımlı home stüdyom var evde o yüzden sesi iyi alacagımı düşünüyorum
  • yakalar ve gecersin bu smps nin fiyatı tahmini 600 tl gibi . ben şuan bundan iki tane var ayrıca 3 anfi bir işlemci bircift 150 vat rms hoparlör ve 5102 pioneer calıştırıyor ama bu tür konularda beni pek kimse dinlemiyor malum siz uygun fiyat yönünden tercih edebilirsiniz ben olanları gösteriyorum
  • 600 tl smps için veremem ben komple ayırdıgım bütçe o kadar zaten
  • Ben de bu güç kaynağını almak istiyorum.
    Bu işler masraflıdır biraz arkadaşlar.
    Ucuza dandik şeyler alırsınız anca.

http://www.teknikpazar.com/store/ProductDetails.aspx?productId=63266
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darbaz34

600 tl smps için veremem ben komple ayırdıgım bütçe o kadar zaten

neyse sistemin performansı sistemi besleyen güc kaynağı ile paralel olarak yürür. benden size düşündüğünüz sisteme bas ilave etmeyin .

ana ünite pioneer 5000 yada 6000 serileri orta veya üstü 2 kanal 2*100 vat anf i bir cift 6*9 veya orta üstü 100 vat rms gücü ve ya üstü compenent
  • Ben oto teyp olmasından yanayım, çünkü SW RCA çıkışı ile woofer ı kontrol edersin.
    LPF ile bass ın yüksekliğini ve sertliğini-yumuşaklığını ayarlayabilirsin.
    HPF ile de orta ses ve tizleri ayarlayıp, yüksek seste ses bozulmasını önlersin.

Teyp olarak Pioneer Deh-P5150UB ya da Deh-P4150SD olabilir.

Deh-P5150UB 254 Tl + Kargo.
    http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_21_PIONEER_DEH-P5150UB__CD_MP3_USB_.html

Deh-P4150SD 232 Tl + Kargo.
    http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_20_PIONEER_DEH-4150SD_CD_MP3_USB_.html

Amfi olarak, Kicker ZX 650.4 mükemmel olur.
    Teyp almazsan, amfinin yanında verilen Bass Remote ünitesiyle, woofer ı tek başına kontrol edersin.

Kicker ZX 650.4 4 kanal amfi 390 Tl + kargo.
    http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_132_KICKER_ZX_650_4__OTO_ANFi.html

Woofer ı kabinli ve 4 ohm alman iyi olur.
    Tek bobin 4 ohm olmazsa, D2 olması gerekir, amfi ile uyum açısından.

Kolon olarak, Pioneer TS-A6973 olabilir, amfi ile tam çalar. 100 - 110 Tl onun fiyatı da, netten bakarsın.

4 kanal amfi almazsan, mono 1 amfi alırsın, woofer ile güç ve ohmaj uyumlu.
    Teyp de alman gerekir bu sefer.
    Kolonları 6973 yerine 6963 alıp, teypten beslersin.
    Wooferı da dual 4 ohm alırsan, bunu besleyecek amfiyi daha ucuza bulursun.
    Kolonlara da kabin yaptırırsın, istersen bu konuda yardımcı olurum, arkadaşım bu işi yapıyor, benim videodakileri o yaptı yolladı.
    10 numara işçiliği ve paketlemesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 31 Aralık 2009; 22:51:00 >

• Eski sistemden video.
    Amfi home receiver.

http://www.youtube.com/watch?v=H_bV-ISWZMs
  • mustang seni fiyatlandırmada tek sayıyorum maşallah yani aynı kafadanız
  • Teşekkürler.
    Arkadaşlara da yardımcı olmaya çalışıyorum.
    Herkes öncelikle ucuz olmasını istiyor.
    Ama bu işler zevk işi ve pahalı olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.