Şimdi Ara

Exper kablosus modem!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
20.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 hafta önce adlsl başvuru merkezinden bulunduğumuz adres için adsl açtırttık ek olarak ttnet tarafından exper kablosus modem isteğimize bağlı olarak bize verildi.Bilgisayara modemi bağladım ve sinyalin gelmesini bekledim 12 saat içinde sinyal geldi ancak modemi bilgisayara bir türlü okutamadım!Tüm dsl ayarlarını otamatik yaptım kullanım klavuzunda söylenilenlerin hepsini yerine getirdim ethernet kartımı ve kabloyu kontrol ettim hepsi doğru gözüküyor ve modem üstünde bulunan lan,ethernet ve dsl ışıkları sabit ve sürekli yanıyor.ancak başlat-çalıştıra ''ping 192.168.1.x -t'' yazıp tamam dediğim zaman bilgisayar ulaşamıyot diyor eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim iyi çalışmalar

• 1-ethernet kartına elle ip vermiş olabilirmisin? verdiysen oto yap
    2-modemin arayüz ip si 192.168.1.x ip bloğundamı?
    3-eğer ping atamıyorsan ethetnet kartında yada sisteminde bir sorun olabilir aldığın ip kaç bi onu kontrol et derim detaylı açıklama yaparsan daha ii olur
  • oncelıkle yerel ag baglantısınına gır..xp kullanıyosan yukarıda destek cıkcak..burayı kontrol et ıp adres olarak..192.168.1.2 alman lazım..
    eger 169 lu ıp alıyosan..pc ve modem arasındakkı baglantından bı problem var...bırde modemı acında dsl ısıgı dırekmı yanıyor..yanıp sonme yaptıktan
    sonra sabıtlenmesı gerekıyor..eger oyleyse..192.168.1.1 e gırıs yap
    ılk acısılısta kul.adı admin sıfresı ttnet dır..
    daha sonra menuye gırdıkten sonra gerısını kurabılırısn..
    yada destek ıcın 444 0 375 ttnet adsl destek hattını ara ve 5i tusla...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cybermg

1-ethernet kartına elle ip vermiş olabilirmisin? verdiysen oto yap
    2-modemin arayüz ip si 192.168.1.x ip bloğundamı?
    3-eğer ping atamıyorsan ethetnet kartında yada sisteminde bir sorun olabilir aldığın ip kaç bi onu kontrol et derim detaylı açıklama yaparsan daha ii olur

1)elle ip verip te denedim oto yapıp ta denedim olmadı
    2)kullanım kitapçığında 192.168.1.1yazıyor ama senin tam demek istediğini anlıyamadım?
    3)ethernet kartını daha yeni aldım xp kullanıorum
    EDIMAX EN-9130TXL FAST ETHERNET KARTI bilgisayarla uyumlu olması lazım ve donanım eklemeden baktığımda bu aygıt sorunsuz çalışıyor diyor.
    Modemi taktıktan sonra modemin cd ni takıp kolay kurulum programını çalıştırıorum ama bilgisayar modemi göremiyor ve yerel ağda sınırlı bağlantı var diyor ...?

• quote:

Orjinalden alıntı: dovmee

oncelıkle yerel ag baglantısınına gır..xp kullanıyosan yukarıda destek cıkcak..burayı kontrol et ıp adres olarak..192.168.1.2 alman lazım..
    eger 169 lu ıp alıyosan..pc ve modem arasındakkı baglantından bı problem var...bırde modemı acında dsl ısıgı dırekmı yanıyor..yanıp sonme yaptıktan
    sonra sabıtlenmesı gerekıyor..eger oyleyse..192.168.1.1 e gırıs yap
    ılk acısılısta kul.adı admin sıfresı ttnet dır..
    daha sonra menuye gırdıkten sonra gerısını kurabılırısn..
    yada destek ıcın 444 0 375 ttnet adsl destek hattını ara ve 5i tusla...

ilk dediğini 192.168.1.1 yapıp internet tarayıcısını açıp satıra 192.168.1.1 yazıp arama yapıorum ancak sayfaya ulaşılamıyor diyor.ama 192.168.1.2 yazıp denemedim denerim
    ışıklar yanıp söndükten sonra sabitleniyor orda bi sorun yok gibi görünüyor...?

• ipleri otomatik alın. Öyle deneyin default olarak o modemler dhcp desteği verir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kunter

ipleri otomatik alın. Öyle deneyin default olarak o modemler dhcp desteği verir.

ip yi otamatik almayı internet iletişlim kurrallarından yapıyorum ama olmuyor ve default olarak modemin dhcp desteği vermesi ne anlama geliyor anlıyamadım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AirTies modem resetleme aracı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eger detekde varsayılan ag gecıde 192.168.1.1 varken..
    Sen bu sayfayı acamıyosan..modem yazılımında yada pc de sorun olabılır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.