Şimdi Ara

EYT başvurularınız hangi aşamada? (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.270
Cevap
52
Favori
145.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    EYT başvurularınız hangi aşamada?

Böyle kaldı benimki , cimerden yaptığım başvuruya bile yanıt vermediler daha. Bağcılar'a mı gidip dürtcez bunları işlerini yapsın diye?!

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Hocam cevabınızı geç gördüm, destek ve bilgi için teşekkür ederim. Hali hazırda çalıştığım iş yerinden çıkış ve girişim yapıldı , benim yapmam gerekn bir işlem varmı hiç bir yerde bulamadım. Müşavirinde ilk tecrubesi benim o da yol göstermedi, şirket merkezi İzmirde ben Trakya da uzaktan çalışıyorum, İzmire gitsem sgk ya selm versemmi diye düşünüyorum. 4b ile başlayan sosyal güvenlğim 6500 gün ile 4a devam etti. Dys ekranı aşağıda hiç değişmedi, bir bildirim vs yapmalımıyım onu da bilmiyorum , şirket tarafından sgk çalışma durumum bildirilmiş onu görüyorum.170 i arayacağım ama aşağıda gözğkenden farklı bilgi verirlermi çok umudum yok. 4b kaydım Edirnede, sizinde yazdığınız gibi belkide oradan bilgi bekliyorlar. Forumu komple okudum ve izmir sgk ile ilgili yorumlar çok moralimi bozdu.

EYT başvurularınız hangi aşamada?

• phantasm P kullanıcısına yanıt

CİMER'e yaptığım iki başvuruyu paylaşayım...

Lisan, usul öyle mi olmalı bildiğimden değil...

Altı çizili olanları siz kendi bilgilerinizle doldurursunuz.

SGK İl Müdürlüğü şahsen dedi ki: Gidip şahsen görüşmeniz ne yararlı ne de zararlı olur.

Ama bence arada ilgili birimlere (benim durumumda iki farklı müdürlüğün farklı birimlerine gittim) gidip güzelce ormak gerekli. Hatta şaka falan... bi biskrem versem... gibi.

13 Haziran 2024

Sayın Yetkili,

27 Mayıs 2024 tarihinde (varide tarihi) 4/a emeklilik müracaatımı Şişli SGK Müdürlüğü nezdinde Unkapanı SGK Müdürlüğü hizmete kapalı olduğu için Fatih SGK Müdürlüğü'ndeki Şişli SGK 4/a Başvuru Birimi'ne yaptım. Tarafıma bildirilen varide numarası: 9xxxxxx3 .

4/a SGK sicil no: 3xxxxxxxxxxxx6

4/b SGK sicil no: 1xxxxxxxx5

4/a emeklilik başvurum, 4/b hizmetim ile birleştirilerek değerlendirilecektir.

4/a emeklilik başvurumun ne aşamada olduğu hakkında bilgi talebimi arz ederim.

Saygılarımla,

cafyon

GSM telefon no: 5xxxxxxxx6

E-posta: @

YANIT

28.06.2024

Göztepe SGK'dan 4/B bilgisi göndermesi bekleniyor.

01 Temmuz 2024

Sayın Yetkili,

27 Mayıs 2024 tarihinde (varide tarihi) 4/a emeklilik müracaatımı Şişli SGK Müdürlüğü nezdinde Unkapanı SGK Müdürlüğü hizmete kapalı olduğu için Fatih SGK Müdürlüğü'ndeki Şişli SGK 4/a Başvuru Birimi'ne yaptım. Tarafıma bildirilen varide numarası: 9xxxx3 .

4/a SGK sicil no: 3xxxxxxxxxxxx6

4/b SGK sicil no: 1xxxxxxxx5

Unkapanı SGK Müdürlüğü'ndeki Şişli SGK 4/a Emeklilik Birimi'nin, Göztepe SGK Müdürlüğü'nden 4/b hizmet ve prim ödemesi bilgilerimi talep etmiş olduğunu CİMER'e yapmış olduğum 2xxxxxxxxx5 kayıt numaralı başvuruma cevaben öğrendim.

4/b hizmet ve prim ödemesi bilgilerimin, Göztepe SGK Müdürlüğü tarafından cevaben Unkapanı SGK Müdürlüğü'ndeki Şişli SGK 4/a Emeklilik Birimi'ne iletilmesi işleminin ne aşamada olduğu hakkında bilgi talebimi Göztepe SGK Müdürlüğü'nden arz ederim.

Saygılarımla,

cafyon

GSM telefon no: 5xxxxxxxx6

E-posta: @

Buna da aynı yanıt geldi iki gün içinde.

İçten kolaylıklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 15 Ağustos 2024; 2:49:30 >

• athloon kullanıcısına yanıt

Rica ederim kolaylıklar dilerim.

Benim maceram şunlar:

https://forum.donanimhaber.com/eyt-basvurulariniz-hangi-asamada--155290547-60#159265982

ve

https://forum.donanimhaber.com/eyt-basvurulariniz-hangi-asamada--155290547-60#159297121

ve

https://forum.donanimhaber.com/eyt-basvurulariniz-hangi-asamada--155290547-61#159339164

Özetle, CİMER, 170, bulursanız e-posta, e-devlet (SGK Emeklilik sayfaları), SGK DYS ve mutlaka haftada bir kez bizzat SGK müdürlüğüne giderek takip edin.

Çok bir acayip büyük ve aynı oranda gereksiz stres kaynağı...

Siz takip edin, yeterli.

Ek:

Sizin durumunuza özel olarak... E-devlet 4/b prim borcu (belki de alacağı idi) sayfasına bakın. Fazla ödemeniz varsa... Onu da SGK Müdürlüğüne giderek hazır dilekçe ile isteyin. 5 Ağustos'ta talep ettim. 1,5 ay sürer dediler... Ooofff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 15 Ağustos 2024; 2:52:12 >

Ortalama başvurudan 15-20 gün sonra dürtmenizde fayda var. Ben 21 haziranda başvurdum, gittim dürttüm temmuz 10 gibi Fatih'de elemanları ...Yaa sizin Bağcılardan isteğe bağlı sigorta kayıtları dosyası istenmiş onu bekliyoruz,dur bir bakayım belki bugun gelenlerdedir dedi aradı taradı altlardan çıkardı dosyayı koydu en tepeye işlem yapmak üzere. 17 temmuz gibi haziran payım yattı,sonra da maaş yattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 16 Ağustos 2024; 13:46:56 >
  • Günlük (birikmiş) ödeme miktarından maaş hesabı yapılabilir mi?

Diyelim ki henüz ilk maaşı almadık. Meraktan çatlıyoruz, kaç para maaşım diye.

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasını da kullanmayalım.

Aşağıdaki senaryoya göre... bir hesap yapılabilir mi?

Maaş bağlanma tarihi: 1 Haziran 2024

Günlük ödeme toplamı: 30 bin

2024 Kurban Bayramı ikramiyesi 5 bin

İlk maaş günü: Ağustos 2024'ün 20'li günlerinin birinde.

Aklımdaki hesap ama çarşıya uyar mı?

Günlük - İkramiye = 30 bin - 5 bin = 25 bin

Haziran ve Temmuz günlüğü bunlar desem, 60 gün yani 2 ay

25 bin / 2 ay = 12.500 aylık

mı acaba?

Genelleştirirsek...

(GünlükToplam - Varsaİkramiye)/AySayısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 20 Ağustos 2024; 3:18:16 >

• Gelecek nesle atılan büyük kazık. Türkiye mevcut krizi atlatsa bile bu EYT yüzünden tekrar çok ciddi ekonomik bunalım yaşayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhafız. kullanıcısına yanıt

niye hocam ben 25 yıl prim ödemişim görende sen ödüyorsun sanacak benim maaşımı,sağda solda okudugun şeyler gaza gelme

• Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt

şu an asgari ücretli 5-6 bin prim ödüyor. 45 yaşında emekli olan var. 25 yıl 5 bin lira öde 40 yıl 13-14 al.

ha bu arada zaten asgari ücretlinin maaşını şu anki calısanlar ödüyor. ben emekli olunca da o zamanki çalışanlar ödeyecek ama ben 65 yaşında olucam.

• evet haklısın, herkes bir tripte arkadaş... 25 yıl kesintisiz prim ödemişim ve Allaha şükür bu devlete hiç bir yüküm olmamış ne bir sağlık harcaması (ameliyat vb.) ne işsizlik maaşı almışım, bu benim zaten hakkım, ama burada haksızlık aslında aldığım 12500 TL. maaşta, 25 yıl kesintisiz prim öde karşılığı 12500 TL. olmamalı, ev kirasına bile yetmiyor??? ve şunu hiç bir zaman unutmayın yeni çıkan bir kanun geriye doğru işletilemez bu evrensel bir kuraldır, eyt de işin kilit noktası bu konuydu zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jimmy77 -- 20 Ağustos 2024; 10:26:21 >
    Ooo siz emekli olana kadar biz 20 yıldan fazla maaş alacağız çatır çatır yiyeceğiz 😁😁😁
    Ben halen çalışıyorum halen SGDP adı altında prim ödüyorum devletime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pistevo35 -- 20 Ağustos 2024; 23:22:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşte çalışma çağındaki insanları emekli ederseniz emekli maaşını 12 bin yapmak zorunda kalırsınız. Eyt sadece gelecek nesillere ihanet değil 60li 70li yaşlardaki ihtiyar büyüklerimiz için de haksızlık.

45 yaşındaki adam çift maaş alacak da ak partiye oy verecek diye yapıldı bunlar. Yunanistan sırf erken emeklilik yüzünden battı!

İstikbal karanlık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

sen şunu anlamıyorsun,biz zaten emekli olmalıydık yasa ile engel olundu,yani senin haberin bile yoktu bizim emekli oldugumuzdan eğer hakkımız yenmeseydi

• 60 70 yaşındaki İhtiyar büyüklerimize saygısızlık olacak derken :)) Muhafız hiç o yaşlıları döneminde emeklilik kanunlarına baktın mı bakalım kaç yaşında hangi şartlarla emekli olmuşlar ? Dayım 40 ında emekli olduktan sonra 1 gün çalışmadı ibiş.Yaşı 65 lerde artık. 2000 öncesi emekli olan herkes bu şartlarda emekli oluyor.

Ben size söyliyeyim kadında emeklilik 38,erkekte 43 tü.Yani o emekli gruba kafam girsin ponçik kalpleri kırılıyorsa,bundan sonrası için emekli olacaklara ve gençlere üzülebilirim açıkçası.Bunu daha 2. maaşını almış 43 yaşına bastığı gün başvurusunu yapmış eyt li olarak yazıyorum.Akp den önce de bunu demirel yapıyordu.Popülist siyaset böyle birşey. Bakın EYT ile beğenirsin beğenmezsin bir geriye dönük işletilmiş hak ihlali sorunu çözüldü.Bundan sonrası için emeklilik kuralları net.Keyfini çıkarabilirsiniz.Biz de kuşa dönen maaşlarımızla keyif yaparız.Bu arada emekli maaşıyla hayatını geçindireceğini düşünüp de ona göre kendini planlamayan önünü bu kadar göremeyen adam net şekilde dar görüşlüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 21 Ağustos 2024; 23:40:6 >

Merhaba hocam,

Bir gelişme var mı sizin işlemde?

Ben 20.08'de başvuru yaptım. 21.08'de TAHSİS TALEP İŞLEMDE yazmış. Sanırım bundan sonrası uzun sürecek.

4A emekli başvurusu yaptım. İstanbul Beşiktaş, Bursa ve Kütahya olmak üzere üç ilde sigorta günü var.

Sanırım farklı illerde olduğu için biraz uzun sürüyor veya kurumun yoğunluğuna göre...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceofMind -- 22 Ağustos 2024; 16:24:4 >
  • hiçbir değişiklik yok

• PeaceofMind P kullanıcısına yanıt

Bugün cimerden yaptığım başvuruya cevap geldi.

''Hizmetlerinize ilişkin yapılan yazışmalar sonuçlanmıştır. Emeklilik işlemleriniz dosya kontrolünün tamamlanmasını müteakip evrak sırasına göre sonuçlandırılacaktır. '' diyor.

Bekle kardeşim işimiz var demişler. Cimerden yanıt gelmesi haricinde hala bir değişiklik yok.

• @PeaceofMind ve @phantasm lütfen ilgili SGK müdürlüğüne gidip sorun.

Ben de TAHSİS TALEP İŞLEMDE idim. Gidip sormamın etkisi oldu mu bilmiyorum ama bir haftaya günlük/birikmişimi aldım ve maaş miktarını o zaman öğrenemesem de e-devlette MAAŞ ALIYOR statüsüne (e-devlette tahsis no ve emekli kaydım oluştu) geçtim.

Bugün öğrendiğim...

Geçen hafta başı günlük/birikmişimi bankadan aldım. Ama ilk maaş henüz yatmadığı için (ödeme günüm ayın 23'ü) promosyon ve bankaya "maaşım size aktarılsın" işlemlerini yapamamıştım.

Eh bugün ayın 23'ü malum. Bankaya gittim. Hayır havuzda ödemeniz yok dediler. SGK başvurum sırasında bankayı belirtmiş olmama rağmen... belki başka banka havuzundadır vs. diye SGK'ya gittim.

Anlatılanlar:

Günlük/birikmişinizi Ağustos ayı içinde hakettiğiniz için... ilk maaşınız Eylül ayında yatacak.

Hayır, size henüz bayram ikramiyesi yatmamış.

İlk aldığınız/haketiğiniz günlük/birikmişiniz tek değil, bir tane daha olacak.

Hayır, ikinci günlük/birikmişinizi veya bayram ikramiyesi ne zaman görünür bilmiyoruz.

Evet, banka, belirttiğiiz banka.

Ha, maaşınız da şu kadar, ikinci günlük ödemeniz de şu kadar olacak.

Not: görünmek, haketmek, tahakkuk vs. terimlerini ortaya karışık kullandım ama anlaşılıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 23 Ağustos 2024; 17:5:23 >

• cafyon C kullanıcısına yanıt
    Hocam sizinki babaminkine biraz benzer geldiği gibi size sormaktayim babam geçen sene emekli olmak için giriş çıkışı tanıdık müşavire yanlış yaptırdığı için cevap gelmemişti bu sefer yeni girişi izmir mendereste gözüktüğü için daha kolay oldu Bağcılardan cevap gelmiyordu çünkü.

Babam engelli olduğu ve eksik günü olduğu için engelli vergi indirimi alıp o şekilde buca SGK'dan başvurusunu geçen hafta yaptı ve dysde şuan evrak işlemde gözüküyor, konak ek bina gözüküyor ve konakla ilgili çok şikayet olduğunu gördüm. Şuan hiçbir şekilde emekli kaydı emekli maaş bilgisi veya banka bilgisi hiçbirinde birşey çıkmıyor. Kaç ayda veya haftada sonuçlanır sizce cimerden detaylı bilgi için iki haftada bir yazmam gerekli midir, (ayrıca babamin başvurusu yaşlılık aylığı adı altında gözükmektedir.) GSS 4a prim borcu da var bunun başvuruyu reddetmede etkisi olur mu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan2006_ -- 23 Ağustos 2024; 18:8:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.