Şimdi Ara

EYT başvurularınız hangi aşamada? (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.270
Cevap
52
Favori
145.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sağlıkla kolaylıklar dilerim...

Uzun lafın kısası, şu(nlar):

https://forum.donanimhaber.com/eyt-basvurulariniz-hangi-asamada--155290547-61#159339172

ve

https://forum.donanimhaber.com/eyt-basvurulariniz-hangi-asamada--155290547-61#159404454

CİMER'e haftada bir başvurun derim. Son durum ne ise, bir sonrakini sorarak.

Ve her hafta ilgli SGK müdürlüğüne bizzat gidin derim, zor evet ama... başka türlü olmuyor.

GSS veya GSS prim borcu hakkında hiç tecrübem yok. Açık açık sorun tüm aklınızdakileri SGK müdürlüğü ilgili birimlere.

• hasan2006_ kullanıcısına yanıt

GSS borcu eğer bağkurdan emekli oluyorsa problem,ödemeden emekli olamaz.Ssk emeklisi olarak başvurduysanız GSS borcunun hiç bir engeli yok.

• phantasm P kullanıcısına yanıt

Kendi aralarındaki yazışmalar sonuçlanmışsa hesaplama kalmış demek ki... Eksik gün sorunu yoksa kısa sürede tamamlanır diye tahmin ediyorum.

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam.

Sanırım siz temmuz ayında başvuru yaptınız? Bu durumda iki kere günlük ödeme niye oldu acaba? Normalde Ağustos ayının 23 günlük ödemesini almanız gerekiyor. Eylül 23'te de 1 maaş almanız gerekiyor. Bir ek ödeme daha mı olacak?

Ben 20 Ağustos'ta başvuru yaptım. Biraz yeni olduğu için işlemler hızlı çözülmez gibi. Olmazsa bu hafta gidip bir yoklarım.

• şöyle bir haber var, emekli adayları okudu mu? aslı var mı? bilmiyorum.

"2024'ün ikinci yarısında emekli olan 2025'te emekli olandan ömür boyu daha fazla emekli aylığı alacak. Hem de öyle böyle fazla değil! Emeklilik sistemi tepeden aşağı adaletsiz ve eşitsiz! 2024 ve 2025 emeklileri arasındaki fark bunlardan biri"

• PeaceofMind P kullanıcısına yanıt

27 Mayıs başvuru tarihim.

Tahsis noyu farketmem ve ilk günlük ödeme tarihi 9 Ağustos.

Emeklilik tarihi: 1 Haziran

Benim yorumum:

Bunu SGK belirrti. Ağustos'ta günlük ödeme (Haziran, Temmuz maaşları. varsa vs) verildiği için ilk maaşı Eylül'de alacağım.

Ağustos'ta maaş verilmediği için ikinci günlük ödeme de, Ağustos maaşım.

Merhaba hocam,

Bugün 15:15'te 4A emeklilik kaydını kontrol ettiğimde harf ile başlayan bir tahsis no verildiğini gördüm.

Yaşlılık aylığı ve aylık/gelir ödenmektedir diyor.

DYS'de herhangi bir değişiklik yok.

Çalışma hayatım aynı çalıştığımız durumdaki gibi. Bir değişiklik yok.

Çalışan sekmesini tıklayınca 4A çalışan aktif görünüyor.

Emekli günlük ödeme kısmında da henüz bir değişiklik yok.

Önceki mesajları okumayanlar için not;

Sadece SGK 4A sigortam var. 3 farklı ilden girişlerim var. Beşiktaş, Bursa ve Kütahya

20 Ağustos'ta başvuru yaptım. 29 Ağustos'ta tahsis no çıkmış durumda.

Ekleme: Çalışma hayatımdaki bilgilerde gitti.

Emekli kısmında aylık başlangıç tarihi 01.09.2024 diyor.

Günlük ödeme kısmında alacak bir şey görünmüyor. Sanırım tahsis numaramın son rakamına göre 22.09 tarihinde ilk maaşımı ya tam alacağım ya da 22 günlük kısmını alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeaceofMind -- 29 Ağustos 2024; 16:43:22 >

Hayırlı olsun, 31 Temmuzdan beridir belge teslim ekranı değişmedi bende :( ilk giriş Bağkur- Sonrası 4 farklı şirket sigorta. Beklemeye devam ediyorum malesef. Bu İzmir sgk hakikatten yavaşmış, 170i de aradığımda aynı şeyleri söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi athloon -- 30 Ağustos 2024; 10:37:16 >

Dün itibariyle emekli oldum çok şükür.

• athloon kullanıcısına yanıt

Gördüğüm kadarıyla SGK ile işlem çok uzun sürmüyor. Bağkur yazmışları uzun sürüyor diye düşünüyorum. Herhangi borç var mı? Sorun var mı diye incelenmesi ve cevap bekleme süresi yüzünden işlem beklemededir. Umarım sizde bir an önce emeklilik hakkını elde edersiniz.

Çok teşekkür ederim. Tüm bekleyenlere nasip olmasını temenni ederim.

Hayırlı olsun. Güzel günlerde harcayın. Bereketli olsun.

• Gelen mesaj;

TÜRKiYE YÜZYILI EMEKTARI SAYIN ...., ÇALISMA HAYATINIZ BOYUNCA ÜLKEMiZE KATTIGINIZ DEGERLER VE FEDAKARLIKLARINIZ iÇiN EN KALBi SÜKRANLARIMI SUNUYORUM. EMEKLiLiK DÖNEMiNiZi GÖNÜL HUZURU VE ESENLiK iÇiNDE GEÇiRMENiZi DiLiYOR, SiZE SEVDiKLERiNiZLE BiRLiKTE RABBiM'DEN HAYIRLI, SAGLIKLI VE BEREKETLi BiR ÖMÜR NiYAZ EDiYORUM. BUGÜNE KADAR OLDUGU GiBi iNSALLAH BUNDAN SONRA DA DAiMA SiZLERiN YANINDA OLACAGIZ. RECEP TAYYiP ERDOGAN TÜRKiYE CUMHURBASKANI B002

• Ödeme bankadan çekilebilir durumdadır diyor. Maaş ödeme günü 22. 21 günlük ödeme yatmış . 22 Eylül'de de ilk maaş yatacak. Onu da elden çekeceğim.

Merak ettiğim bir şey var. Promosyon istiyorum ama henüz banka seçmedim. Garanti bankasına şimdilik maaş yatsa oluyor mu? Promosyona sonra karar vereceğim.

sözleşme yapmadan taşırsanız zaten promosyon almazsınız. taşımanız mümkün diye biliyorum. promosyon için sözleşme yapiyorsunuz.

• Herkese selamlar .aranızda yeniyim.4ay kadar önce emekliliğe başvurdum.ekranda dilekçe devir yazıyor ve bir gelişme yok.dilekcr devirin anlamını bilen de yok.yardimci olumusunuz
    EYT başvurularınız hangi aşamada?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese hayırlı emeklilikler dilerim.

Arkadaşlar, forumda şirket ortaklığı devam ederken SSK dan EYT li olarak emekli olan var mı ? Ağabeyime edevletten başvur dememe rağmen sgk ya gidip sormuş, ssk dan emeklilik şartlarınız tamam ama şirket ortaklığınız olduğu için sskdan eyt ile emekli olamazsınız demelerine takılmış,başvurmuyor.. EYT başvurularınız hangi aşamada? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallenangel_1903 -- 17 Eylül 2024; 18:21:15 >
  • Fallenangel_1903 kullanıcısına yanıt

şirket ortaklığı devam ederken SSK dan EYT li olarak emekli olur . beklemesıne gerek yok .

• quikcem Q kullanıcısına yanıt
    Hocam, bence de olunur ama eski toprak işte, memurun dediği doğrudur diye.. neyse..

Forumda böyle emekli olan varsa misal göstereceğim.

Siz veya yakınınız böyle mi eyt lisiniz ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fallenangel_1903 kullanıcısına yanıt

evet

• quikcem Q kullanıcısına yanıt

Kendiniz mi hocam ?

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.