Şimdi Ara

EYT başvurularınız hangi aşamada? (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.270
Cevap
52
Favori
145.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Selam
    Kesinti falan yok hocam. Bu sene emekli olacaklar seneye olacaklardan daha fazla maaş hakedecek. Tek sebebi de enflasyon rakamları.
  • callandor kullanıcısına yanıt

Aslında sorum biraz eksik oldu sanırım.

seneye 2025 sonrası versem emekliliğimi herkesten mi %30-35 kesilecek olacaktı.

çünkü mantığım almıyor en alt sınırda alan emekliden ne kesebilir ki zaten. Bunun bir kademesi yok mu

misal 10-15.000 TL alandan kesilmez, 15-20 üstünden %10, 20-30.000 tl arası alandandan %20 gibisinden. Bu rakamları örnek verdim. Çünkü 10-15 bin tl emekli maaşı alandan nasıl kesilir ki %30 zaten sınırdalar

• Mertccc M kullanıcısına yanıt
    Selam
    Bu sene emekli olursan 130 tl alacaksın, seneye olursan 100tl. Bu sene emekli olup 130tl almaya hak kazanırsan seneye 100tl olmayacak. 130 + enf zammı ile devam edeceksin. Olay bu. Mevcut masş alan emeklinin maaşı falan kesilmeyecek.
  • Merhaba, 8 gün önce tahsis numaramı 4a emeklilik kaydında gördüm. Ama emekli aylıok bilgisi ve günlük ödeme hala gözükmedi. Maaşımı tekrar hesaplatmak istediğimde ise sistem yaşlılık aylığı var diye hesaplamıyor.. Şimdi ben emekli oldummu, olmadım mı? bilen var mı? Emekli günlük ödeme de alacağım tutarlar gözükmelimiydi ?.. Başvurum 15 kasımda yapıldı.... Bilgi verebilecek olan sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugrulg1 -- 27 Kasım 2024; 11:59:34 >
  • Önceki sayfalaraki mesajları okur musunuz...

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Merhaba, Okuduğum için yazdım zaten.. Yazan arkadaşlar 3-5 gün sonra emekli günlük ödemede tutar görmüşler..benimki bir haftayı geçti.. Normal mi diye yazdım. Yinede cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugrulg1 -- 27 Kasım 2024; 12:21:25 >
  • Niyetim ne çıkıntılık yapmak, ne "ben bilirim" demek, ne de uzağa sıvı atma yarışı...

İlk sorularımdan -bilgim az olan dönemden-, yaşayarak öğrendiğim bilgi ve tecrübelerimi şu şekilde okuyup onlardan yararlanabilirsiniz. İlla ki benim yaşadığım gibi olacak demek değil. Ama bazı kilit işler, yapılması, tekrarlanması gereken şeylerden bahsettim o mesajarda.

Hepsi bir kenara... süreç yıpratıcı olabiliyor. Kendinizi strese sokmayın. SGK'yı strese sokun.

https://forum.donanimhaber.com/eyt-basvurulariniz-hangi-asamada--155290547?q=@cafyon

Neden böyle bir bağlantı paylaştım?

Önceki mesajlarımda değindiğim aynı yahut benzeri şeyleri tekrar yazmamak adına...

Gönlünüzce olsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 27 Kasım 2024; 12:33:0 >

• Arkadaşlar ben de 25 Kasım itibariyle işten çıkış alıp 27 Kasım da başvurumu yaptım. Aslında Ekim ayı itibariyle doldu görünse de sisteme geç yansıdığından Kasım da başvurmuş oldum.

E-devlet de gelir aylık ödenek ekranında Kurum Evrak Numarası ile Sıhhiye Sosyal Güvenlik merkezinde dosya açılmış görünüyor.

Merak ettiğim şu;
    Günleri ve yılı doldurup başvuru yaptığım tarih mi referans alınıyor yoksa tahsis numarası mı referans alınıyor?

Sormamın nedeni ise 2025 e sarkarsa, olacak olan maaş düşüklüğü.

Teşekkürler
  • Başvuru kayda giriş tarihi.

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.