Merhaba, Bu ay EYT yasasıyla emekliliğe hak kazandım. (+8250 gün, 26 yıl) Şu an çalıştığım şirkette 17. yılım. Bu ay sonunda ayrılıp, emekli maaşımı bağlatıp, kıdem tazminatımı alıp, aynı şirkette çalışmaya devam etmeyi düşünüyorum. Fakat şirket, kıdem tazminatımı gelecekte ayrıldığım zaman ödeyeceğini söylüyor. (sanırım özel sözleşme imzalatacaklar) Benim size sorum şu; Eğer şirketin tazminat konusunda vereceği herhangi bir özleşmeyi imzalamadan devam ettiğimi varsayarsak, daha sonra kendi isteğim ile işten ayrıldığımda, (emeklilik tarihi öncesine ait) kıdem tazminatımı alabilir miyim? Yoksa şirketin beni haksız yere işten çıkarmış olması şartı mı aranır? (Yasal mevzuat bu konuda ne diyor onu öğrenmek için soruyorum. Yani şirket ile tazminat ödemesi konusunda özel bir anlaşma imzalamadığımızı farz ederek soruyorum. Muhtemelen bu konuda bir sözleşme imzalayacağız. Özel bir sözleşme olmaması durumunda yasalara göre tazminat hakkı ne olur?) Konuyu bilen kullanıcılar bilgilendirebilirse çok sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 22 Mart 2023; 14:51:31 > |
Bildirim