Şimdi Ara

Facebook, ABD'de aynı cinsiyete sahip bireylerin evlenebilmesini kutluyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
0
Favori
4.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

Kimse doğuştan eşcinsel doğmuyor. Şu safsatayı bir kenara koyun. Eşcinsellik bir hormonel hastalık, eksiklik veya fazlalık olarak hayat devam ettikçe ortaya çıkar. Kimi zaman yenilen içilenden, kimi zaman çevresel faktörler, kimi zaman baskılar, bazen de tamamen psikolojik sebeplerden.

Bu olaya karşı çıkmak ise yobazlıktan başka bir şey değil. O insanların hayatlarına karışıyorsanız kendince İslam kuralları koyan IŞİD'den farkınız kalmaz. Ha eşcinsel beraberlik yaşayana karışmışsın, ha oruç tutmayana saygısızlık yapmışsın, ha "sana göre" İslam'a uygun davranmayanın kafasını kesmişsin. Hiçbir farkı yok. Dinini nasıl yaşadığını başkaları da biliyorsa, show haline getirdiysen, yanlış yoldasın demektir. Cinsel hayatını aynı şekilde "ben eşcinselim" diyip show, popülarite malzemesi haline getirdiysen yine yanlış yoldasın. İşin en kötüsü ise; başkasının hayatını dini veya cinsel yönden sorguluyorsan diğer tarafta en sıcak yerden yerin zaten hazır, merak etme..

Milletin kitlendiği nokta o zaten. Eşcinsellik normal bir şey değil ama o insanların hayatına bize zarar vermedikleri sürece kimsenin karışmaya hakkı yok lakin belli bir güruh eşcinselliği normal bir şeymiş gibi ifade ediyor. Bu normal değil, eşcinsellik hastalıktır ve Yeni Dünya Düzeni doğrultusunda meşrulaştırılmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: WarriorAngel

Eşcinsellik bir hormonel hastalık, eksiklik veya fazlalık olarak hayat devam ettikçe ortaya çıkar. Kimi zaman yenilen içilenden, kimi zaman çevresel faktörler, kimi zaman baskılar, bazen de tamamen psikolojik sebeplerden.

bu lafın için bir kaynagın , araştırman tezin vs varmı yoksa tamamen atmasyon mu ? Mesela yenilen ve içilen den nasıl eşcinsel olunur bir açıklarsan (kaynaklı) sevinirim.
  • O konuda bilgim yok fakat bazı Hadisleri İslam düşmanı insanlar söylemiş olabilir.Bir programda bu Hadis konusu da geçiyordu linkini size atarım. Eğer hepsini reddiyorsa dediğiniz doğrudur hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimist0626

Caner Taslaman'ın Müslüman olmadığına dair ispatınız varsa Buyrun sergileyin.
    İftar programında İslam ile ilgili konuşan ve Kur'an ı yorumlayan insan Hristiyan mı ?

Diğer konuda size cevap vermeyeceğim. Dinle alaycı tavrınız seviyenizi belirliyor. Şu kendinizi üstün görme, sadece ben düşünüyorum, ben soruşturdum bunlar sorgusuz inanıyor fikrini kafanızdan atın artık. Sadece siz yoksunuz bu dünyada. Ve sizin Kalan insanlardan bi üstünlüğünüz de yok.Ayrıca neden hep kötü örnekleri gösteriyorsunuz Müslümanlık hakkında ,işinize gelmiyorsa söyleyin bilelim.

Caner taslaman açık ve net deisttir. Hristiyan falan da değil deist. Tanrıya inanıyor sadece. Bir iddia varsa, bunun kanıtlama yükümlülüğü sizdedir. Bu konu hayatınıza işlemiş artık hem dininize hem davranışlarınıza. Müslümanlığın kanıtlanması olayında bile, olmadığını kanıtlayın dersiniz, aynı olay caner taslaman olayında da yaşandı işte. Adam kuran hakkında yorum yapacak elbette, yazılarında asla sadece kuran demez, tevrat ve incildende bahseder. Müslüman olduğunu kendisi açıklamadı. Sizin söylediğiniz şeyi bir hristiyan da rahatlıkla söyleyebilir, hristiyan olmadığını kanıtlayın, diyebilir. Adam bir dine mensup olduğunu belli edecek hiçbir şey yapmadı. Konuyu caner taslamana getiren sizsiniz, durup dururken eşcinsellik konusuna müslümanlığı karıştıran, lut kavminden girip caner beyden çıkan sizsiniz. Tiksinti duyuyorum sizin şu herşeyin içinden dini çıkartmanıza. Eşcinsellik konusunda da boş durmuyorsunuz işte, yine dini karıştırdınız olaya.

Elbette sadece ben sorguladım, elbette siz sorgulamadınız, din sorgulanmaya açık bir şey değil zaten. Neyini sorgulayacaksınız. Oturup muhammed'in söylediklerinin kanıtlanmış olup olmadığını elbette sorgulamadınız. Siz müslümanlar sorgulasa sorgulasa İslam iyi bir din mi kötü bir din mi sorusunu sorgular. Bunu yapmışsınızdır tabi siz de sorguladınız peki. Varsa İslamı kanıtlayan en az üç hakemli dergiden ve bilimsel otorite sahibi kuruluşlardan onay alan makale, deney yada araştırma, varsa zevkle okumak isterim. Buyrun sorgulamanızı görelim? Tekrar söylüyorum ortada bir iddia varsa bunun kanıtlama yükümlülüğü iddia sahibi şahıs yada kuruluştadır. Hiç kimse iddia'nın geçersiz olduğunu söyleyebilmek için iddia'nın aksini ispatlamak zorunda değildir. Bu sebepledir ki muhammed'in söylediklerinin doğruluğunu önce siz kanıtlayacaksınız bilimsel olarak, ardından üniversitelerde yürütülen çalışmalar ile bunun aksi kanıtlamaya çalışılır. Bilimsel olarak şuanki yargı bilinemez olduğudur. Kanıtın yokluğu, yokluğu kanıtı olmadığı gibi varlığının da kanıtı olamaz. Buyrun söz sizde.
    Anlatabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 28 Haziran 2015; 21:22:39 >

• quote:

O konuda bilgim yok fakat bazı Hadisleri İslam düşmanı insanlar söylemiş olabilir.Bir programda bu Hadis konusu da geçiyordu linkini size atarım. Eğer hepsini reddiyorsa dediğiniz doğrudur hocam.

Hocam bir kere bile peygamberimiz şöyle buyurdu dediğini duymadım.
    Kütüb-i Sitte yani sahih hadisler Kuran-ı Kerim'den sonra ki en büyük İslam kaynağıdır.
    Şuan bütün Müslümanlar orada ki Hadis-i şeriflere göre namaz, oruç, zekat ve hac ibadetlerini yerine getirir.
    Bunları toptan yok soymak Müslümanlık olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yûnus -- 28 Haziran 2015; 21:28:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru diyorsunuz haklısınız hocam, düzelttiğiniz için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vito Carleone

ABD Lut Kavmi gibi helak olabilir.

Kıyamete kadar hiçbir kavim helak olmayacaktır.Maalesef dostum.Keşke helak olsalardı.

• Iyi ki çocuk yapamıyorlar...

• Demek istediğinizi anladım.Fakat hala ben sorguladım siz sorgulamadınız lafını yanlış buluyorum. Ayrıca dini direk karıştırmam konusu kendi yorumumdur. Özgürlükten bahsediyor ve yorumuma karışıyorsunuz şuan. Herkes istediğini düşünmekte özgürdür.Farkındaysanız kimseye düşüncesinden dolayı post atmadım, bana yazan insanlara yazdım sadece.

Taslaman konusunu diğer arkadaşta açıkladı. Doğru söylüyorsunuz o konuda haklısınız. Yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

Şunu belirteyim diğerlerini bilmem ama ben sorgulamadan inanmış değilim. Sizde benim neleri düşündüğümü ne yaptığımı bilmeden sorgulamadığım fikrine varamazsınız. Müslüman insanlara bu ön yargıyla yaklaşmayın lütfen.

• quote:

Demek istediğinizi anladım.Fakat hala ben sorguladım siz sorgulamadınız lafını yanlış buluyorum. Ayrıca dini direk karıştırmam konusu kendi yorumumdur. Özgürlükten bahsediyor ve yorumuma karışıyorsunuz şuan. Herkes istediğini düşünmekte özgürdür.Farkındaysanız kimseye düşüncesinden dolayı post atmadım, bana yazan insanlara yazdım sadece.

Taslaman konusunu diğer arkadaşta açıkladı. Doğru söylüyorsunuz o konuda haklısınız. Yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkür ederim.

Şunu belirteyim diğerlerini bilmem ama ben sorgulamadan inanmış değilim. Sizde benim neleri düşündüğümü ne yaptığımı bilmeden sorgulamadığım fikrine varamazsınız. Müslüman insanlara bu ön yargıyla yaklaşmayın lütfen.

Peki, dediğiniz gibi olsun. Bu konuda olmasa da sorguladığınız düşünce ve fikirleri, ulaştığımız sonucu ve sebeplerinj PM atarsanız sevinirim. Beni islama inandırabilecek birisi çıksın, artık 40 sene kölesi olurdum her halde? Sorgulama konusunda haklısınız, birisi hakkında bilgi sahibi olmadan yorum yapılmaz fakat ben henüz sorgulayan ve bunu bana gösterebilen bir teist görmedim. Hristiyanıyla da müslümanıyla da hindusuyla da konuştum. Elbette benden 10 kat fazla sorgulamış teistler vardır ama ben göremedim. Benden daha vurucu argümanlar sunan ateistler gördüm ama "işte bu" dediğim bir teist savunması hiç göremedim. Eğer zamanınız varsa bu fikrimi değiştirebilirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 28 Haziran 2015; 22:09:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pybs147

quote:

Kıyamete kadar hiçbir kavim helak olmayacaktır.Maalesef dostum.Keşke helak olsalardı.

Kıyamet ne zaman kopar diyorsunuz? Bir tahmininiz var mı? İnsanlık başka gezegenlere koloni kurmaya başlamadan önce gibi? Cübbeli Ahmet bey de benzeri bir şey söylüyordu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Honred

quote:

Orijinalden alıntı: Tübba

Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız.
    nahl 93

rabbim beyan etmiş ama kaderin üstünde bir kader vardır

Eğer ben sizin kafanıza silah dayayıp suç işlemeye zorlarsam bende azmettiricilikten ceza alırım yani tek suçlu siz olmazsınız...

Anlayana :D

kaderin üstündede bir kader vardır iyi düşün

• quote:

quote:

Bunu yanlızca Allah bilir

• Öyle bir kaynak bulursam sizinle paylaşırım tabi hocam mutlu olurum bundan. Sizinle konuşmak güzeldi teşekkürler tekrar.

• Dostum eğer ateist falansan tartışmaya girmek istemiyorum.Yazmış olduğum yazı biz müslümanların kitabında,Allah'ın kitabında yazmaktadır.Arkadaş helak olsunlar demiş bende olamayacaklarını belirttim kaynagım da:
    Ta-ha Suresi,
    129. Eğer Rabbin tarafından daha önce söylenmiş bir söz, belirlenmiş bir süre olmasaydı, bunlar için de helâk kaçınılmaz olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9C3390505 -- 28 Haziran 2015; 22:23:02 >
  • Saygı duyuyorum ama bir müslüman olarak kesinlikle desteklemiyorum.

• quote:

quote:

Hocam helak derken ülkenin siyasi,ekonomik vb. açıdan yok olması.Dediğiniz gibi keşke helak olsalardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

Evlensinler ok. de mümkünse benden uzak dursunlar gay hayvan falan yok yani doğal değil doğal olmayan birşeyi doğuştan gelen birşeymiş gibi gösterip normalleştirmeye çalışıyorlar o yüzden bu elemanları sevmiyorum ama yinede saygı duyuyorum medeni yaşamın gereklerinden dolayı o ayrı.

Sevmeme rağmen o insanları yinede evlenme hakkının verilmesi gerekiyor o doğru bir olay ama kesinlikle evlatlık çocuk alamamalılar

Gugula yaz bakalım hayvanlarda eşcinsellik diye var mı yok mu gör.

• Bunlar kıyamet alametleri işte

• quote:

Öyle bir kaynak bulursam sizinle paylaşırım tabi hocam mutlu olurum bundan. Sizinle konuşmak güzeldi teşekkürler tekrar.

Ben teşekkür ederim, konuşmak güzeldi. Ben sadece neden bir dine mensup olduğunuzu sordum aslında, demek ki zamanınız yok. Anlaşılabilir bir durum, zaman bulursanız mutlaka öğrenmek isterim, eğer İslam gerçekten doğruysa neden sonsuza kadar yanayım :). Elbette inanmak istiyorum bir aracı lazımdı bana :). İstediğiniz zaman ben hazırım, zaman bulunca neden İslam dinine mensup olduğunuzu yazarsınız. Ben sizi dinlerden vazgeçirmeye çalışmayacağım, sadece beni ikna etmenizi isteyeceğim her zaman :).

İyi akşamlar...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.