Şimdi Ara

Facebook, ABD'de aynı cinsiyete sahip bireylerin evlenebilmesini kutluyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
0
Favori
4.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tübba

Allah dileseydi hepinizi bir tek ümmet kılardı; fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yaptıklarınızdan mutlaka sorumlu tutulacaksınız.
    nahl 93

rabbim beyan etmiş ama kaderin üstünde bir kader vardır

Eğer ben sizin kafanıza silah dayayıp suç işlemeye zorlarsam bende azmettiricilikten ceza alırım yani tek suçlu siz olmazsınız...

Anlayana :D

• Dediğin o kadar anlamsız o kadar saçma birşey ki gülüyorum şuan. :)

Kur'an da şuan ulaşılmış tüm kurallar olsa sizce başka dine mensup veya ateis insanlar görebilirmiydik ?

Tabi ki hayır.

Fakat Kur'an asla bilimle ters düşmemiştir.Bilime destek vermiştir.Daha önce başka bir arkadaşa da söylediğim gibi geçmişte bir çok Müslüman insan bilime katkıda bulunmuştur.
  • Neredeyse 300 kg ağırlığındaki top mermisini bir insanın aşırı adrenalin ile kaldırabileceğini düşünüyorsunuz yani ? Sizce bu insanın doğasına aykırı değil mi ? Karınca mı yahu insan.Kütle arttıkça dayanıklık azalır , bu yüzden insan ağırlığının 3 katına yaklaşık birşeyi asla kaldıramaz.

Ve şunu da belirteyim , Dua psikolojik rahatlamadır diyorsunuz ya.Askerler orada canını dişine takıp savaştı.Ahiret inancı olan kimse ölüme her zaman hazırdır.

Ve siz sözlediklerinizle birlikte milyonlarca insanın boş inançlara sahip olduğunu düşünüyorsunuz.Ama bu milyonlara göre azınlık olan ateistlerin doğru olduğuna inanıyorsunuz.
    Herkesin inancı kendine , ben seni zorla Müslüman yapamam sende beni ateist yapamazsın kendi tercihlerimizdir.Fakat milyonlara yanlış deyip te kendinizi doğru görmeniz de kibir gibi değil mi ? Biz düşünüyoruz , sadece biz sorguluyoruz gibi düşünmek değil mi ?

• http://www.kuranca.com

Bir açın ilk sayfada yazanlara göz gezdirin.

Bütün bilimsel bilgiler Kuran'da şifrelenmiş bir şekilde yazıyor mu yazmıyor mu cevabı tam bilinemeyen bir şey çünkü şifreli. Zaten bütün bilimsel bilgiler Kur'an da sanki ders kitaplarında olduğu gibi açık açık yazsaydı bu insanları tembelliğe iterdi
  • Anlamsız birşey yok. Madem o kadar şey kuranda yazıyordu da , neden milyonlarca hatip arasından biri çıkıp da bulamamış? Hep başkası bulup , bunlarda "Bak burda zaten yazıyordu' demekten öteye geçememişler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    İşine geldiği gibi yorumlamış herkes.Güneşle ilgili ayetlere bakılırsa aynı Ay gibi Dünyanın etrafında döndüğü anlamı çıkar.

• Hocam Kur'an-ı Kerim'i hiç açıp okudunuz mu acaba ne yazıyor diye ? Dedikleriniz gerçekten mantıksız.Kuran'da herşey açıkca yazsa dünyada herkes Müslüman olmazmıydı ?
    Böyle olursa nerde kaldı insanların hayat sınavı , dünyaya gelmemizin bir anlamı kalmıyor.Sizin sonraki sorunuzu tahmin ederek şunu da söyleyeyim;
    -Allah herşeyi biliyor , kimin ne yapacağını.Neden insanları dünyaya gönderdi peki ? İnsanoğlu nankördür , günümüzde bile bunu haberlerde örneklerini hergün görmek mümkün.Hiç dünyaya gönderilmeseydik insanoğlu ben öyle yapmayacaktım ,
    iyi insan olacaktım deme hakkı kalmasın diye dünyaya gönderildik.

Konuya geri dönecek olursak , Kuran'da fizik kuralları niye yok dediğiniz şeyin açıklaması şudur.Kuran'da fizik kuralları olsa insanlara seçim şansı kalmayacaktı.Direk İslam Dinine inanacaklardı zaten.Bunu anlatamıyorum galiba size.Profesör Caner Taslaman'ın da dediği gibi
    "Kuran evrenin başlangıcından bitişine kadar herşeyi açıklar.Ve yaşamın tüm zamanları ile uyumludur."

Fizik kuralları günümüzden kaç yüzyıl öncesine kadar biliniyordu ? Fizik kuralları Kuran'da yazılı olsa insanlar bu ne deli saçması deyip geçip gitmezlermiydi ? Olayın genelinden bakmıyorsunuz maalesef.

• strategen kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz ayetleri gösterin
  • Konuyu nerden nereye getirmişler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Of homofobikler basmis gene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuran hiç de bilimle uyuşmaz.mesela Zariyat-49. Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.

Halbuki biz eşeyli olmayan canlılar olduğunu biliyoruz. O zamanın inanışlarına göre yazmışlar işte.

• nacker kullanıcısına yanıt
    "Andolsun biz (bilmediklerinizi size) açık seçik bildiren ayetler indirdik." Hani nerede açık seçiklik?
  • Kuran hiç de bilimle uyuşmaz derken bu Ayeti kendi düşüncenize göre yorumlayarak bi düşünceye varamazsınız.
    Birçok farklı yorumlanış şekli vardır bilmem bilir misiniz. Ayrıca ayetleri tek tek anlamlandırmak yerine bir bütün olarak anlamlandırır sanız daha sağlıklı bir bilgiye ulaşmış olursunuz.
    Tek bir ayetle orada mikroskobik canlılara kadar kastettiğini nereden bilebilirsiniz ?

"Ki mikroskobik canlıları da kastediyorsa kendinizle ters düşersiniz , 1600 yıl önce insan Kuran'ı yazmış olsa o cümleyi asla o anlamı taşıyarak yazamaz."

Buyurun bu yazıyı da okursanız demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz;
    http://www.kuranbilgisi.com/kurandan-bilgiler/2681-kuran-i-yanlis-yorumlama-nedenleri.html#.VY8TFfntlBc

• Allah ıslah etsin ne diyelim
    Kuran'daki dini hükümler açık seçiktir. İnsanın nasıl yaşaması gerektiği, yapması gerken ibadetler açık seçik yazılmıştır. Eski kavimlerin hikayeleri de açık seçik yazılmıştır. Bilimsel bilgiler de bazıları açık seçik yazılmıştır bazıları da kapalı olarak yazılmıştır. Bütün bilimsel bilgiler orada yazsaydı insanlar tembelliğe gitmez miydi? Ayrıca kapalı yazılan ayetler de tamamen kapalı değildir. İnsan arkasındaki anlamı, verdiği mesajı yahut söylediği bilgiyi anlamak için Kur'an üzerine yoğunlaşır ve sonunda bulur. Ve bu sayede insan yaratıcısının azametini daha fazla hissetmeye başlar. Bu da bir ibadettir. Zaten bilimsel araştırmalar yapıp sonuçlarına ulaştıkça bu mükemmel düzene hayret etmemek mümkün değildir.-kendimden biliyorum-

Ayrıca bir şey sorayım, siz neye inanıyorsunuz ?

• Herşeyi işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz, oysa ki kuranda herşeyin açık seçik olduğu yazar."1600 yıl önce insan Kuran'ı yazmış olsa o cümleyi asla o anlamı taşıyarak yazamaz" diyorsunuz da hani kuran Allah'ın sözleriydi?
    Bir şey daha söyleyeyim eğer tefsir okur (elmalılı h. yazır vs.) veya izlerseniz Kur'anın ne kadar muhteşem bir kitap olduğunu ve insan eliyle yazılmasının mümkün olmadığını fark edersiniz
  • Lütfen, bizim dinimize, örfümüze, adetlerimize ve Türk aile geleneğine uygun olmayan bu ve bunun gibi haberleri yayınlamayınız...

• Siz benim yazdıklarımın tamamını anlayarak okuduğunuza emin misiniz ? Siz 1600 yıl önce insanın elinden yazıldığını düşünüyorsunuz ya , Ayeti de mikroskobik vs. tarzı canlıları da katarak yorumluyorsunuz."Kuran'ı o yıllarda insan yazsa o Ayetteki anlama bilmediği mikroskobik canlıyı nasıl katabilir ?" Bunun mantıklı açıklamasını yapın bana.Siz kendinizle çelişiyorsunuz dedim ben.

Zaten Kur'an-ı Kerim Allah'ın sözleridir.Bunu demeye çalışıyorum ben.Ayeti insan yazdı diyorsunuz , sonra da Ayeti yorumlarken mikroskobik canlıyı katıyorsunuz.Ayrıca belirttiğim gibi her Ayete tek başına anlam kazandırmak son derece yanlış olur.
    Tam bir anlam kazandırmak için Kuran'ın geneline hakim olmak gerekir.Çünkü bir çok Ayet birbiriyle bağlantılıdır.

Her şeyi işime geldiği gibi yorumlayan ben değil sizsiniz dikkatli okursanız yorumları.Kendiyle çelişen ben değilim.Kendi fikrinizi çürüttünüz.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.