Şimdi Ara

Facebook, ABD'de aynı cinsiyete sahip bireylerin evlenebilmesini kutluyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
0
Favori
4.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Allah şu devirde hala mağarada yaşayanları ıslah etsin. Saygı görmek isteyen saygı gösterir. Ezik kaynıyor bu forum, bu memleket. Ezik.

• quote:

Orijinalden alıntı: optimist0626

Siz benim yazdıklarımın tamamını anlayarak okuduğunuza emin misiniz ? Siz 1600 yıl önce insanın elinden yazıldığını düşünüyorsunuz ya , Ayeti de mikroskobik vs. tarzı canlıları da katarak yorumluyorsunuz."Kuran'ı o yıllarda insan yazsa o Ayetteki anlama bilmediği mikroskobik canlıyı nasıl katabilir ?" Bunun mantıklı açıklamasını yapın bana.Siz kendinizle çelişiyorsunuz dedim ben.

Zaten Kur'an-ı Kerim Allah'ın sözleridir.Bunu demeye çalışıyorum ben.Ayeti insan yazdı diyorsunuz , sonra da Ayeti yorumlarken mikroskobik canlıyı katıyorsunuz.Ayrıca belirttiğim gibi her Ayete tek başına anlam kazandırmak son derece yanlış olur.
    Tam bir anlam kazandırmak için Kuran'ın geneline hakim olmak gerekir.Çünkü bir çok Ayet birbiriyle bağlantılıdır.

Her şeyi işime geldiği gibi yorumlayan ben değil sizsiniz dikkatli okursanız yorumları.Kendiyle çelişen ben değilim.Kendi fikrinizi çürüttünüz.

Birçok ayeti "1600 yıl önce bilinemezdi bugün anlamı ortaya çıktı , bu mucizedir" diye yorumlayıp , işinize gelmediğinde "1600 yıl önceki insanlara nasıl anlatsın" demek de çelişkidir ki "sizin göremeyeceğiniz kadar küçük canlılar da vardır" yazabilirdi kuran'da gayet basit bir şekilde ama 1600 yıl önceki insan nerden bilsin de yazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strategen -- 28 Haziran 2015; 1:04:58 >

• brshr kullanıcısına yanıt
    "Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner. Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise söz doğrudur; yerini bulmuş olur. Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner."

İmanın kim de olduğunu kimse bilemez. Ben sorguluyorum belki de ve siz bana ne kafir diyebilirsiniz, ne de inançsız diyebilirsiniz. Körü körüne inanmak yerine okuyup araştırıp inanmak daha efdal değilmidir? Taklidi değil de tahkiki imana ulaşmak için araştırıp düşünmek gerekir.
  • "Zaten Kur'an-ı Kerim Allah'ın sözleridir.Bunu demeye çalışıyorum ben.Ayeti insan yazdı diyorsunuz , sonra da Ayeti yorumlarken mikroskobik canlıyı katıyorsunuz.Ayrıca belirttiğim gibi her Ayete tek başına anlam kazandırmak son derece yanlış olur."

Bu kanıya nasıl vardınız hiç anlamadım! Ayeti yorumlarken "zaten 1600 yıl önce insanın mikroskobik canlılardan haberi yoktur bu yüzden de her canlıdan çift yaratılmıştır şeklinde yanlış bir inanışın yazıyor olması insan ürünüdür " demekle nasıl kendi fikrimi çürütmüş oluyorum anlamadım.
  • Ben "1600 yıl önce bilinemezdi bugün anlamı ortaya çıktı , bu mucizedir" diye yorumlamadım bunu belirteyim.Ayrıca "1600 yıl önceki insanlara nasıl anlatsın" da demedim.Benim söylediklerime cevap verirseniz daha anlamlı bir tartışma olabilir.
    Bana benim söylemediğim cümlelerle post atıyorsunuz sonra da cevap vermemi bekliyorsunuz.Ben size sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak söylediklerinizin mantığını açıklayın diyorum.

Bakın yine kendi kendinize çelişiyorsunuz.

"Ama 1600 yıl önceki insan nereden bilsin de yazsın." diyorsunuz ya.Yukarıdaki postlarınızın birinde Ayeti yorumlarken mikroskobik canlıları neden katıyorsunuz ? Şimdi size kolay gelebilir. Her şeyi açık olarak anlatsaydı her şeyi yazsaydı diyorsunuz da.

Kuran ilk inmeye başladığı zaman dahi insanlar okumadan , olduğunu anlamadan düşman oldular.Kuran belli bir süre için inmiş bir kitap değildir.Tüm zamanlar için inmiş bir kitaptır.Ayet Ayet seçip Ayetleri tek başına yorumlamaya çalışıyorsunuz.Daha önce de size söyledim bunun yanlış olduğunu.Sanırım bu tartışma bir yere varamayacak.Aynı yerde dönüp duruyoruz.Zaten bir yere varsa bile ne siz vazgeçeceksiniz inancınızdan ne de ben.Bu yüzden daha fazla uzatmayalım.Ayrıca özel olarak bunları tartışmak isterseniz de bunu ben de isterim.

• Tanrı'nın yarattığı, o şekilde hissettirdiği insanların yaptıkları neden dinsizlik oluyor? Bence bu en doğal hakları. Keşke Türkiye'de de böyle bir şey olsa.

Not: LGBT bir birey değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'ya gitmezsiniz olur biter, amma çok kastınız ha... Adamlar sosyal devlette bizimkilerin birkaç yüzyıl ötesinde...
  • Orası şöyle , siz insanın yazdığını düşünüyorsunuz ya.İnsan o yıllarda mikroskobik canlının varlığından haberdar olmadığı için o ayette kullanamaz.Bu yüzden mikroskobik canlılar olmadığı için insan yazmıştır diyorsunuz.Bende diyorum ki o Ayetler Allah'ın sözüdür , ve neden mikroskobik canlı yazmadığını 2 şekilde aşağıda açıklıyorum.(Her şeyi bir anda öğretemezsiniz insana.Ve Ayetleri teker teker yorumlamak son derece yanlıştır Kuran'da.Bunu İlahiyatçı Profesörler , Tasvirciler de söylüyor zaten.)

Bakın şöyle anlatayım size genel olarak toplamak gerekirse.

Bir çocuğunuz var diyelim.Örneğin Doktor olsun istiyorsunuz.Çocuk direk doktor olabilir mi ? Önce ilkokula başlayıp okumayı öğrenmesi ve ana dersleri öğrenerek anlaması , temelden başlaması gerekir.Sonra liseye geçip matematik , fen bilimleri vs gibi derslerini daha iyi anlaması ve geliştirmesi gerekir.Üniversite de meslek eğitimi alarak tamamlaması gerekir.Sonra doktor olabilir.Size anlatmaya çalıştığım şey buydu aslında.İnsanlara bütün bilgileri bir anda verirseniz öyle bakakalır bir şey anlayamazlar.

Ve Kuran'ı en doğru şekilde yorumlayabilmek için de Kuran'ın geneline hakim olmak gereklidir.Ayet Ayet alıp yorumlayalım dersek ne bir şey anlarız ne de işin içinden çıkabiliriz.

İşte söylemeye çalıştığım şey bu.

• Dindarlardan biri çıkıpta 1600 yıl ne alaka dememiş kim cahil belli din konusunda :D

2000-600=1400
  • quote:

Orijinalden alıntı: peymacun

"Bir adam din kardeşine, ey kâfir derse, bu söz ikisinden birine döner. Eğer böyle denilen kişi söylenildiği gibi ise söz doğrudur; yerini bulmuş olur. Aksi takdirde bu söz söyleyene geri döner."

İmanın kim de olduğunu kimse bilemez. Ben sorguluyorum belki de ve siz bana ne kafir diyebilirsiniz, ne de inançsız diyebilirsiniz. Körü körüne inanmak yerine okuyup araştırıp inanmak daha efdal değilmidir? Taklidi değil de tahkiki imana ulaşmak için araştırıp düşünmek gerekir.

Biz Müslüman isek Allaha, peygamberine ve kitabına inanırız. Allah'ın kitabında yazan ayetleri sorgulamayız çünkü Kuran apaçık bir kitaptır çünkü hakkında ayet vardır. Kadınları terk edip erkeklere giden ve onlarla cinsi münasebet kuran bir kavmin nasıl yanlış bir iş yaptığı ve sapkınlığa düştüğü ve sonrasında helak oldukları anlatılmaktadır. Geylik te bu değil midir, budur. Eğer ben geylik olabilir bunda bir sakınca yoktur dersem Allah'ın ayetini inkar etmiş olurum. Allah'ın bir ayetinin kelimesi dahi inkar eden Müslüman olamaz dinden çıkmıştır tövbe etmesi gerekir. Eğer Müslüman iseniz yapmayın böyle Allah'ın ayetlerini inkar etmeyiniz. Eğer Müslüman da değilseniz Alla dizi doğru yola iletsin inşallah. Benim görevim anlatmak inanırsınız veya inanmazsınız sizin bileceğiniz iş. Allah affetsin ne diyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Honred

Dindarlardan biri çıkıpta 1600 yıl ne alaka dememiş kim cahil belli din konusunda :D

2000-600=1400

2015-610= 1405 kardeşim. Kim cahil öğrenmiş olduk.

• kazuya58 kullanıcısına yanıt
    Bu insanlar birbirini sevip aşık oluyorlar. Ne demek sevgi arkadaşlık aşk ile alakası yok ?

Hayatında tek bir eşcinselle bile konuştun mu ? Nereden çıkarıyorsun aşk, sevgi olmadığını ? Eşcinsellik ve LGBT bireyler hakkında gram bilginiz yok, önce gidin bir okuyun öğrenin nedir ne değildir diye sonra gelir karşı çıkarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 28 Haziran 2015; 3:52:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

Escinseller neden kurduklari iliskiye evlilik adi vermek istiyor? "Evlilik" ya da "Evlenme" dini bir fiildir, , neden israrla buna evlilik adini veriyor bunlar? Tamam ayni cinsten iki kisi iliski kurmak istiyorsa kimse engelleiyemez ama hem dinin koydugu sinirlari kirmak istiyorsun hem de bir baska dini fiili devami ettirmek istiyorsun, fazla celiskiye dusuyorlar

Evlenmek dini bir fiilmis aziz nesin hakkaten hakli ya

• quote:

Orijinalden alıntı: optimist0626

Arkadaşlar uğraşmayın boşuna , anlatamazsınız ateist insana bunları.Ben @Auroth'dan hala cevap bekliyordum acaba şimdi ne diyecek diye , yazdıklarım ona dokunmasın diye de bloklamış sanırım.

İşlerine gelmeyince blokluyorlar ki cevap veremeyeceği şeyin altında kalmasın.Çok gülüyorum yahu böyle insanlara.

Çoğumuz şunu demek istiyoruz;
    -Müslüman insan eşcinselliği savunamaz çünkü Kur'an-ı Kerim'e göre bu yasaktır.Savunacak olursa kendi dinine ters hareket yapmış olur.Gayet açık bir mantık hatası yani.
    İnsanlığın dünyada varoluşundan beri bakıldığında zaten bu insanın yapısına , doğasına aykırıdır.Bunu sıradan , normal birşeymiş gibi gösterip çocuklara bunun kötü birşey olmadığını söyleyerek mi yetiştirmek istiyorsunuz ?

Bunu bir türlü anlatamıyoruz arkadaş.Sizin başınıza gelse , sizin çocuğunuz eşcinsel olsa böyle düşünmezdiniz bence.Bu haber gerçekten foruma uygun olmadı , hele Ramazan ayında.

Asıl siz anlamıyorsunuz.
    Bu ülkede müslüman adam katili savunur, hırsızı savunur, bu ülkede baba anneyi öldürür, onlarca kişi reşit olmayan kıza tecavüz eder salınır, çocuklar istismar edilir fail salınır, bütün bunlar olurken ağzınızdan tek kelime çıkmaz ve yaşantınızda bir değişiklik olmaz.
    Birincisi: Siz Allah değilsiniz. Sizin Allah'a tek sorumluluğunuz var o da kurallarına kendiniz uyacaksınız.
    Ancak kalan insanların kendi ev ortamında ne yaptığı, kimi sevdiği falan sizi hiç ilgilendirmez. Tıpkı oruç tutmayan kişiye bi laf etme hakkınız olmadığı gibi, İsa'yı takip edenlerin kiliselerini yıkamayacağınız gibi, içki içmiyorsunuz, haram diye insanların içkisini yasaklayamayacağınız gibi eşcinsel bi kişinin de cinsel eğilimini yasaklayamaz, onu en temel insan haklarından mahrum bırakamazsınız. Bu tarz kararlar sadece bireysel sorumluluk altındadır, toplumu ilgilendirmez.
    Bizim en büyük sorunumuz dindar değil dinci insanlarla yaşıyor olmamız. Müslüman adam bu hakları desteklerse dinden çıkmaz, bunlar gayet temel insan hakları, kimse bi başkasının dini üzerinden yaşamak zorunda değil.
    Güya müslüman toplumuz, bizim kadar yozlaşmış kimse yok.

• Homofobi suç değildir. Homoseverler veya homolar için homofobiler neyse bizler için de homolar ve homoseverler öyledir. Madem saygı isteyenler var, homoseverler ve lgbtliler de saygı duymalıdır. Dünyanın önde gelenlerinin teşvik edici mesajlar yayınlaması, bu olayı normalleştirmesi bana göre yanlıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 28 Haziran 2015; 10:56:57 >
  • VAY CANINA NE KADAR ÇOK DİN DÜŞMANI VE EŞCİNSEL MERAKLISI VARMIŞ. NEREDEYSE TÜM İNANÇLI CEVAPLAR EKSİLENMİŞ. DÜNYANIN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ.

• Dostum çok güzel bir şekilde herşeyi, kutsal kitabımıza dayandirarak aciklamissin, öncelikle bunun için teşekkür ederim...

Size bir sorum olacak, hangi partiye oy verdiniz? 13 yıldır aynı parti ye mi oy verdiniz? Eğer cevabınız evet ise, kusura bakmayın ama savunduğunuz düşünceler, inandiginiz ayetler, din, tanrı olgularinin hepsini yerle bir etmiş oluyorsunuz, bunu soylememin nedeni ni kestiriyorsunuzdur umarim... Eger yok, vermedim ben iyiliği, dogrulugu, durustlugu, ezilenin yaninda olmayi, kitabimdaki gibi her zaman bildim ve korudum derseniz, allah sizden razı olsun ne guzelde dini gerekliliklerini uygulamis derim...

Not bende bir müslümanın

• İnsanlar Müslümanlığı tam yaşasa zaten o dediklerinizden birini dahi yapmaz. Suç işleyen insanlar üzerinden Müslümanlığı yargılayamazsınız. Müslümanlık öyle birşey değil çünkü okursanız anlarsınız.

Siz onlar üzerinden Müslümanlık böyle şöyle diyeceksiniz, bende Bursa çocukları üzerinden eşcinsel ve LGBT yi istediğim gibi anlatırım. Böyle olmaz.

Bizim kimsenin hayatına karıştığımız yok.Herkes istediği gibi yaşıyor zaten bu ülkede.

Biz onlara saygı gösterelim onlar bize neden göstermiyor. Ya bu durum bu insanların Dininde yasak diyen var mı hiç ? Sokakta bayan kıyafeti giymeyeyim belli olmasın diye düşünen gay varmıdır.Hiç düşünmüyorum üzerine vurgulamak isterler.
    Müslüman bi ülkede neyin yürüyüşü yapılıyor.
    Yaptıkları İslam dinine uygun değil, buna izin çıkacağını mı düşünüyorlar?
    Biz yaşamasınlar demiyoruz. Topluma yansıtmasınlar. Bunu desteklemek İslama terstir. Destekleyen Müslüman dine ters düşer.

Bir arkadaşta rakamlara takılmış, o kadar yazdıklarımdan sonra o cevabı verebilmen beni şaşırtmadı.

• Şuan cumhurbaşkanlığında oturan adamın bulunduğu, mensup olduğu partiye asla oy vermedim vermemde.
    Ha o pkk yı savunan kişilik yoksunu insanlara da asla vermem onu da belirteyim.

Ben teşekkür ederim hocam söylenenlere göz yummak yanlış olur. Herkes kendisine göre birşeyler söylüyor.

• İslam bir yana, eşcinsellik tabiata yani bilime aykırıdır. Doğuştan gay/lezbiyen doğulmaz, çocuk ortamda ne görüyorsa onu öğrenir. Doğuştan çift cinsiyetlilik çok ayrı bir konu, karıştırmayın.

Eşcinselliği çocukluktan sonra benimseyen kitle popüler kültürün kölesi olan kitledir, tedavi olması gerekir.

Birazcık düşünürseniz bile eşcinselliğin mantıklı olmadığını anlayabilirsiniz. Kadın üreme organındaki ve erkek üreme organındaki daha bilinmeyen onlarca fonksiyon var. Bu kadar ince ayarlanmış bir döngüyü bozamazsınız.

Kısa ve öz anlattım, umarım açıklayıcı olmuştur.

Örnek vermek gerekirse:

Gay bir sevgilinizin olduğunu düşünün. Erkeklerin yanına gitse de, kızların yanına gitse de kafayı yersiniz, çünkü tek bir cinsiyet değiliz, fiziksel olarak farklıyız.

Homofobi tıbbi bir vaka ve bilimsel bir şekilde tanımlanmış bir rahatsızlıktır, tedavi olmaları şarttır, bir seçim değildir. Amerika'dan her yapılanı ''doğrudur, bilimseldir'' diyerek almak yanlıştır, bu da popüler kültürün etkisine girer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.