Şimdi Ara

Facebook, ABD'de aynı cinsiyete sahip bireylerin evlenebilmesini kutluyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
0
Favori
4.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evlensinler ok. de mümkünse benden uzak dursunlar gay hayvan falan yok yani doğal değil doğal olmayan birşeyi doğuştan gelen birşeymiş gibi gösterip normalleştirmeye çalışıyorlar o yüzden bu elemanları sevmiyorum ama yinede saygı duyuyorum medeni yaşamın gereklerinden dolayı o ayrı.

Sevmeme rağmen o insanları yinede evlenme hakkının verilmesi gerekiyor o doğru bir olay ama kesinlikle evlatlık çocuk alamamalılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 28 Haziran 2015; 15:43:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın kudursunlar mı ? Kimsenin kudurduğu yok kendinizi kandırıyorsunuz.

Ülke çoğunluğu Müslüman gayet açık buna bir itirazınız mı var ?

Amerikada düne kadar hemcinsler evlenemiyordu , Biz gericiyiz ya koskoca Amerika bile düne kadar yasaklıyordu bunu.
    Amerika buna izin vermeden önce neden böyle insanlar çıkıp kendilerini savunmadılar ? Şimdi Amerika da izin verildi , büyük ülke tabi bizimde yapmamız gerek.Bu düşünce mi yani şimdi ortaya çıkmanıza sebep olan.
    Daha önce neden biriniz bile çıkıp savunmadı bu insanları ?

Ayrıca son kez diyorum şunu anlayın artık.Müslümanlığı , İslamı tam yaşamayan , kötü Müslümanlar üzerinden yargılamayın.Bu sizin acizliğinizdir , kolaya kaçar kötü örnekler toplar kötülemek için kullanırsınız.Halbuki aslı asla öyle değildir.
  • Müslüman ülke demekle tam olarak neyi kastettiğimi sorsaydınız keşke yorumlamadan önce ?

Ülke çoğunluğunun %90 civarında (belki daha yüksek belki daha az) Müslüman olduğunu görmezden gelemezsiniz herhalde.Müslümanlığa tamamen ters bir durumu bu ülkede legal hale getirin bakalım neler olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: optimist0626

Müslüman ülke demekle tam olarak neyi kastettiğimi sorsaydınız keşke yorumlamadan önce ?

Ülke çoğunluğunun %90 civarında (belki daha yüksek belki daha az) Müslüman olduğunu görmezden gelemezsiniz herhalde.Müslümanlığa tamamen ters bir durumu bu ülkede legal hale getirin bakalım neler olacak.

%90 mı ?

La sadece karikateist'in 500.000 den fazla üyesi var 10 milyon kürdün %70-80'i müslüman değil.. Bunun ermenisi var yahudisi var hristiyanı var... Turkiyede hiç camiye gitmeyen , namaz kılmayan , oruç tutmayan islamın hiçbir şartını yerine getirmeyen milyonlar var... Kimliğinde yazana göremi bakıyorsun sen ?

turkiyede gerçek müslüman sayısı %20 yi geçmez.Hadi üstüne müslümanlıkla alakası olmayan ama müslümanım diyen hayatında kuran açmamış insanalarıda katsak max %50- 60 dır...

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

Tanrı'nın yarattığı, o şekilde hissettirdiği insanların yaptıkları neden dinsizlik oluyor? Bence bu en doğal hakları. Keşke Türkiye'de de böyle bir şey olsa.

Not: LGBT bir birey değilim.

Eşcinseller genetik bir bozukluk yaşamazlar. Çocuk da yapabilirler. Eğer genetik bozukluk olsaydı bazı toplumlarda daha sık görülen bir olgu olurdu. Örneğin sarışın olmak kuzey toplumlarında daha sık görülür, çünkü genlerle geçer; ancak eşcinsellik buna benzer biçimde belli bir yerde toplanmıyor. Yani psikolojik tedavi şart.

Küçüklüğümüzde oynadığımız kare,üçgen,daire köşeleri olan, puzzle'a benzeyen blokları biliyorsunuzdur. Birleşmeleri için kesilmiş boşlukları vardır. Kareyi üçgen boşluğa sokamayacağın gibi kare boşluğa da üçgen girmez, düzeltmeniz gerekir yoksa kale yapamazsınız. Bu yüzden eşcinsel kişilerin tedavi görmesi gerekmektedir.

Ben moleküler biyoloji ve genetik öğrencisiyim. Saç rengi, saç tipi, göz rengi gibi şeylerle; LGBT birey olmayı aynı kefeye koymak absürt bir durum olur. Bu bireylerin eşey belirleyici gen dizilimleri, sizin-benim gibi normal bireylerden hiçbir farkı olmayabilir. Bu onların da bizim gibi olmak zorunda oldukları anlamına gelmez.

Bu etrafta gördükleriyle benimsenebilecek bir durum da değildir. Bu daha çok hormonlarla ilgili bir durumdur. Siz güzel bir kız gördüğünüzde içiniz kıpır kıpır oluyorken; çevre etkeniyle hiçbir şekilde bu durumun dışına çıkamazsınız. Siz busunuz. Hiçbir LGBT birey ilk başta normal; sonradan LGBT olamaz.

Türkiye'de binlerce, belki de milyonlarca LGBT birey var. Bu bireyler İstanbul gibi büyükşehirlerde de olabilir, Kars'ta da olabilir. Ki emin olun vardır da.

• %50-60 öyle mi Müslamanlığını ne kadar yaşadığına siz karar veremezsiniz bu birincisi.Kurtlerin %80 i müslüman değil diyelim , 8 milyon. 500 bin üyesi var dediniz onu da ekleyelim.Ermeni , yahudi vs. 5 milyon diyelim.Ki bu kadar olacağını da sanmıyorum.

Dediğinize göre , 13,5 milyon kişi çıkıyor.Ermeni yahudi diye yazın tatile gelen insanları saymıyorsunuzdur umarım.Şuan Türkiye nüfusu 78 Milyon. 13,5 milyon bunun %50 si mi yapıyor ? Hayır sadece %17-18 arası.Geriye kalanlar ne peki ? Kendiniz hikaye uydurup kendiniz inanıyorsunuz lütfen bırakın bunları.

Türkiye'nin %50-60 ı Müslümanmış. Buna ancak siz inanırsınız.
  • quote:

%50-60 öyle mi Müslamanlığını ne kadar yaşadığına siz karar veremezsiniz bu birincisi.Kurtlerin %80 i müslüman değil diyelim , 8 milyon. 500 bin üyesi var dediniz onu da ekleyelim.Ermeni , yahudi vs. 5 milyon diyelim.Ki bu kadar olacağını da sanmıyorum.

Dediğinize göre , 13,5 milyon kişi çıkıyor.Ermeni yahudi diye yazın tatile gelen insanları saymıyorsunuzdur umarım.Şuan Türkiye nüfusu 78 Milyon. 13,5 milyon bunun %50 si mi yapıyor ? Hayır sadece %17-18 arası.Geriye kalanlar ne peki ? Kendiniz hikaye uydurup kendiniz inanıyorsunuz lütfen bırakın bunları.

Türkiye'nin %50-60 ı Müslümanmış. Buna ancak siz inanırsınız.

Kürtler'in %80'i Müslüman değil mi?

• Arkadaşın dediğine göre fazla fazla hesapladım hocam ben , %80 inin Müslüman olmadığını düşünmüyorum ben. :)

• quote:

Arkadaşın dediğine göre fazla fazla hesapladım hocam ben , %80 inin Müslüman olmadığını düşünmüyorum ben. :)

Sen olaya siyasi ve dini açıdan bakıyorsun arkadaşım. Bir Doğulu olarak, Kürtler'in nerdeyse tamamının bağnazlık derecesinde dinci olduklarını garanti edebilirim. PKK örgütünün bile ilk kurulduğundaki hedefi, bağımsız bir Kürt-İslam devleti kurmaktı. Siz İŞİD'i, PKK'yı İslam ile bağdaştırmıyor olabilirsin. Fakat üyeleri ve destekçileri şöyle veya böyle Müslüman.

• Onlarla ilgili bir yorum yapmadım hocam farkındaysanız. Onlar beni ilgilendirmiyor, ayrıca onlara Müslüman gözüyle bakmıyoruz zaten.

• quote:

quote:

quote:

Tanrı'nın yarattığı, o şekilde hissettirdiği insanların yaptıkları neden dinsizlik oluyor? Bence bu en doğal hakları. Keşke Türkiye'de de böyle bir şey olsa.

Eşcinseller genetik bir bozukluk yaşamazlar. Çocuk da yapabilirler. Eğer genetik bozukluk olsaydı bazı toplumlarda daha sık görülen bir olgu olurdu. Örneğin sarışın olmak kuzey toplumlarında daha sık görülür, çünkü genlerle geçer; ancak eşcinsellik buna benzer biçimde belli bir yerde toplanmıyor. Yani psikolojik tedavi şart.

Küçüklüğümüzde oynadığımız kare,üçgen,daire köşeleri olan, puzzle'a benzeyen blokları biliyorsunuzdur. Birleşmeleri için kesilmiş boşlukları vardır. Kareyi üçgen boşluğa sokamayacağın gibi kare boşluğa da üçgen girmez, düzeltmeniz gerekir yoksa kale yapamazsınız. Bu yüzden eşcinsel kişilerin tedavi görmesi gerekmektedir.

Ben moleküler biyoloji ve genetik öğrencisiyim. Saç rengi, saç tipi, göz rengi gibi şeylerle; LGBT birey olmayı aynı kefeye koymak absürt bir durum olur. Bu bireylerin eşey belirleyici gen dizilimleri, sizin-benim gibi normal bireylerden hiçbir farkı olmayabilir. Bu onların da bizim gibi olmak zorunda oldukları anlamına gelmez.

Bu etrafta gördükleriyle benimsenebilecek bir durum da değildir. Bu daha çok hormonlarla ilgili bir durumdur. Siz güzel bir kız gördüğünüzde içiniz kıpır kıpır oluyorken; çevre etkeniyle hiçbir şekilde bu durumun dışına çıkamazsınız. Siz busunuz. Hiçbir LGBT birey ilk başta normal; sonradan LGBT olamaz.

Türkiye'de binlerce, belki de milyonlarca LGBT birey var. Bu bireyler İstanbul gibi büyükşehirlerde de olabilir, Kars'ta da olabilir. Ki emin olun vardır da.

Erkeğin erkeğe ilişkiye girmesi için gerekli genler olmadığından anormal olduğu bilirsiniz o halde.
    Yürüyüşlerde hep ''biz normaliz'' diyorlar. Aslında ''Bize saygı duyun'' deseler kimse bir şey demeyecek, herkesin şeyi kendine. Bu kişilere ''kusuru'' var diye saygısızlık yapmak cahilliktir, ama toplum gözünde de ''normalleştirmemek'' lazım çünkü insanın/çocukların neyi örnek alacakları ve hangi ''yanlışları'' deneyecekleri belli olmuyor.

Normalleştirme çabasında olanlar ve ''bilimsel'' diyenler açıkça şeref yoksunudur.

Özetle; eşcinsele saygım vardır, ama bilime(tabiata) ters olan bir olayı normalleştirmek şerefsizliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 28 Haziran 2015; 18:34:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Onlarla ilgili bir yorum yapmadım hocam farkındaysanız. Onlar beni ilgilendirmiyor, ayrıca onlara Müslüman gözüyle bakmıyoruz zaten.

Tamam dostum, sinirlenme.

• quote:

quote:

Arkadaşın dediğine göre fazla fazla hesapladım hocam ben , %80 inin Müslüman olmadığını düşünmüyorum ben. :)

Sen olaya siyasi ve dini açıdan bakıyorsun arkadaşım. Bir Doğulu olarak, Kürtler'in nerdeyse tamamının bağnazlık derecesinde dinci olduklarını garanti edebilirim. PKK örgütünün bile ilk kurulduğundaki hedefi, bağımsız bir Kürt-İslam devleti kurmaktı. Siz İŞİD'i, PKK'yı İslam ile bağdaştırmıyor olabilirsin. Fakat üyeleri ve destekçileri şöyle veya böyle Müslüman.

O İslamı yorumlamak ile alakalı. DEAŞ(İŞİD)'in üyeleri radikal islamı destekliyor, Türkiye'deki Müslümanlar ise ılımlı (farklı yorumlara açık) kişilerden oluşuyor. PKK terör örgütünün hiç islamı desteklediğini görmedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Estağfurullah hocam sinirlenmedim. :) Birbirimizi kırmaya asla gerek yok, düşüncelerimizi uygun bir şekilde ifade edelim yeter.

• inançsız biri olarak karşıyım eşcinsel evliliğe.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Erkeğin erkeğe ilişkiye girmesi için gerekli genler olmadığından anormal olduğu bilirsiniz o halde. Ben de Elektrik-Elektronik Müh. öğrencisiyim, çok fazla gen ve tıptan anlamam ancak bilimsel konulara ilgim vardır.

Yürüyüşlerde hep ''biz normaliz'' diyorlar. Aslında ''Bize saygı duyun'' deseler kimse bir şey demeyecek, herkesin şeyi kendine. Bu kişilere ''kusuru'' var diye saygısızlık yapmak cahilliktir, ama toplum gözünde de ''normalleştirmemek'' lazım çünkü insanın/çocukların neyi örnek alacakları ve hangi ''yanlışları'' deneyecekleri belli olmuyor.

Normalleştirme çabasında olanlar ve ''bilimsel'' diyenler açıkça şeref yoksunudur.

Özetle; eşcinsele saygım vardır, ama bilime(tabiata) ters olan bir olayı normalleştirmek şerefsizliktir.

Sizin nezdinizde şerefsiz olsam da, bana göre normal bir durumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 28 Haziran 2015; 17:01:14 >

• quote:

quote:

quote:

O İslamı yorumlamak ile alakalı. DEAŞ(İŞİD)'in üyeleri radikal islamı destekliyor, Türkiye'deki Müslümanlar ise ılımlı (farklı yorumlara açık) kişilerden oluşuyor. PKK terör örgütünün hiç islamı desteklediğini görmedim.

Ben bölge halkındanım. Hayatı Kanal D'ye göre yaşamıyorum. Bildiklerimi, gördüklerimi yazıyorum. BDP mitingi bittikten sonra, kutlu doğum haftası mitingine gidiyorlar.

• Devian kullanıcısına yanıt
    Benim sözlerimi düz mantıkla yorumluyorsun
    anne baba evlat vs gibi bir yakınlık yoksa söylediklerinin hepsi cinsel dürtüden dolayı yapılan eylemlerdir, sex sadece cinsel birleşmeden ibaret sanıyorsunuz, çok dar bir düşünceniz var.

ve sizin eşcinsel olup olmamanız konu itibariyle çok önemlidir.
    bunu söylemekten kaçınıyorsanız sizinle tartışmam bitmiş demektir

- eşcinselsiniz ve bunu bu sanal ortamda gizliyorsanız (fiziki ortamda gizlemenize birşey diyemem) eşcinsellğinizden utanıyorsunuz, bunu bir sorun olarak görüyorsunuz demektirki buda savundugunuz şeyin tam zıttıdır, 2. yüzlüsünüz demektir.
    - eşcinsel degilsiniz ve eşcinselliği şiddele savunuyorsunuz,(bakın eşicinsellerin haklarını savunmakla eşcinselliği savunmak apayrı şeylerdir, siz eşcinselliğ savunuyorsunuz), bu durumda savundugunuz şeyi yapmıyorsunuz demektir, buda 2 yüzlülüktür
    - veya cool olma çabasında yozlaşmış moderntenin kıskacına sıkışmış sivilceli bir ergenden başkası degilsiniz ki buda sizi 2 yüzlü yapar

kısacası her durumda sözleri ve eylemleri birbirine zıt olan 2 yüzlü birisi gibi davranıyorsunuz

bu durumda deveye bale öğretmek size laf anlatmaktan daha kolaydır.

@Devian
    @Auroth

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazuya58 -- 28 Haziran 2015; 17:12:56 >

• Eşcinsellik seçimdir, hastalık değildir saçma sapan konuşup faşistlik taslamayın burada hadi dağılın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurOnly -- 28 Haziran 2015; 17:27:03 >
  • Öncelikle şunu açıkça belirtmek lazım, eşcinsellik normal bir durum değildir. Bu tamamen insanların kendilerinin yarattığı bir ruh hastalığı. Eşcinsel insanı eşcinsel olduğu için yargılayamam ama bu durumun normal olduğunu da söyleyemem. Bunun dışında, insanların çoğu konunun özünü kavramamış. Eşcinselliğin artış göstermesi, Yeni Dünya Düzeni harekatı için önemli bir adım çünkü tek bir insan modeli yaratılmaya çalışılıyor. Eşcinsellik kavramından sonra fark ediyorsanız kadın ya da erkek gibi belirli bir cinsiyet farkı da ortadan kalkmış oluyor.

Eşcinsel olup oruç tutan var mı? Eşcinsel olup camide namaz kılan var mı? Dindar biri olmama rağmen bunlar benim dahi dikkatimi çekebiliyorsa, eminim ki bu farklılaşmalar belirli bir düzen hareketi adına oluşturuluyor.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.