Şimdi Ara

fahiş zamlar ve boykot gerekliliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • siyasi kararlara boykot yapılabilir ancak ticaretin boykotu olmaz.
    arz-talep denen bir düzen vardır ticari hayatta. fiyatlar yükseldi diye araba almayacaksanız almayın. bir şekilde sistem dengesini bulacaktır. yurtdışından ithal edilen bir markanın muadil yerli markalara göre fiyatı %30 daha fazla olmasına rağmen otomobil satış listesinde 1nci sıradadır.
    bu durum ihracat girdilerimizin artışı sayesinde düzelebilir. bakınız arapların ihracat fazlası nedeniyle lüks ithal mallarını ciklet gibi alıp atıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 5 Şubat 2014; 19:06:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

%20 kur artisi + %5 otv + calisanlara yapilan yillik %10 zam iste %35 ediyor. Zamlar gayet normal.

Benim maaşıma neden yüzde 5 bile zam yapılmıyor?? Yıllık Yüzde 10 zam yapsınlar bende zamlar gayet normal diyebileyim... Devlet alışmış maktu vergilerle oynayıp insanların cebinden daha fazla para almaya, param var sorun yok diyenler için değişen bir şey yok ama benim bu durum zoruma gidiyor...

Sırf bu yüzden 1,6 motor üstü araç bakamıyorum kendime.

Neden 5% zqm yapilmasin ki. Zam yilbasinda veya ise girdiginiz tarihe gore her yil yapilir. Zam yapmiyorlarsa baska is bakin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

Orijinalden alıntı: pasa_

Neyi boykot edeceksin birader? Herşeye isyan eden tipleri hiç sevmiyorum. Daha düne kadar fiyatlar normaldi yine isyan ediyodunuz. İnş en ucuz araç fiyatı 80-90 bin olurda sadece parası olan biner. Şöyle boş muhabbetler dönmez.

yaş kaç sincap?

araba lüks değil ihtiyaçtır.en azından günümüzde ve türkiye şartlarında.

27

• quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Bu ülkeden ve milletten bir halt olmaz.

Aklı ve imkanı olan, medeni ülkelere gider, en azından kalan hayatını insan gibi yaşar.

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Sadece ekonomik yönden değil, her anlamda bu ülkenin çivisi çıkmış. İmkanım olsa beş dakika durmam.
  • Gecer gecer Buda gecer

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

Neyi boykot edeceksin birader? Herşeye isyan eden tipleri hiç sevmiyorum. Daha düne kadar fiyatlar normaldi yine isyan ediyodunuz. İnş en ucuz araç fiyatı 80-90 bin olurda sadece parası olan biner. Şöyle boş muhabbetler dönmez.

yaş kaç sincap?

araba lüks değil ihtiyaçtır.en azından günümüzde ve türkiye şartlarında.

27

daha düne kadar derken sen foruma ne zaman üye oldun da otomobil genel'in nabzını tuttun.

Burada her benzin ve otomobil zammında insanlar tepkilerini dile getirmiştir. Ha olayı bazı kurum ve kuruluşlar, oluşumlar sorumluluk üstlenip protesto başlatması gerekirken,
    Türkiyede böyle bir kıvılcımı atacak bir oluşum bulunmadığı için (kendiliğinden gelişen gezipark örneği hariç) sürekli ağlanırız o ayrı mesele.

sen benzinin fiyatına isyan etmiyor musun? kol gibi %57 artan patates fiyatına isyan etmiyor musun? insan gibi yaşamak için isyan etmiyor musun?

daha dün dediğin ne zaman? kaç yıldır burdayım, otomobilde sürekli bir artış olurdu ve bu da daha gelecek zamların habercisi olduğu için yine konuşulurdu.

• Adamın bütün alığı rüşvetlerinin,ihalelere fesat karıştırmasının ses kayıtları delilleri ortaya çıkmış milletin umrunda değil.

Ama benzine arabaya zam yapıldı diye boykot yapılacak.

Ya bu ülkenin çivisi çıkmış, herkes kendi menfaatini düşünüyor,ülke menfaatini düşünen yok, biz nasıl böyle bi utanmaz milletmişiz ben ona şaşıyorum valla,benim gördüğüm tablo şu anda şu Türkiyede ; eline para tutuşturulan susuyor ülke satılsa umrunda değil adamların

Yazık bize yazık, o şehitlere hepten yazık, çıkıp gelseler hepsi suratımıza tükürürdü.

• Bencede sessiz kalmamak gerek. Yeter bu kadar herşeyin faturası halka kesiliyor.
  • Dert edilecek birsey yok. Bence sizin paraniz bitmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

bizim millet de boykot yapacak irade,kararlılık,zeka,karakter vs.. hiç bir unsur yoktur...

hayattaki belli başlı amaçları ; çok para, güzel eş , rahat iş , malıyla mülküyle hava atmak gibi unsurları vardır bizim milletin...

Doğru söze ne denir...

• Nisan ayında 43 bin TL'ye alan benim bu arada.
    İyi ki beklememişiz gerçekten...

Yazık her markadaki bu fiyatlara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

quote:

Aklı ve imkanı olan, medeni ülkelere gider, en azından kalan hayatını insan gibi yaşar.

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Sadece ekonomik yönden değil, her anlamda bu ülkenin çivisi çıkmış. İmkanım olsa beş dakika durmam.

Kimse durmaz zaten arkadaşım, bakma sen burada cak cak konuşanlara. Parası ve imkanı olsa anında tası tarağı toplar gider hepsi.
  • Buraya yeni kayıt oldum fakat 1-1.5 senedir takip ederim.İsyan etmek maalesef çözüm değil.Bu zamana kadar isyan ettiğin hangi şey düzeldi? İsyan etmek yerine mantıklı hareket etsek zaten fiyatlar böyle olmazdı.Sebze ve meyvedeki artış tamamen çiftçinin işgüzarlığı hazır ortalık karışık bende vereyim zammı diyor.Bunun haberide vardı bulabilirsem link atarım.Bu devran böyle dönmez mutlaka benzinede,sebzeyede,otomobil fiyatlarınada indirim gelecek.Zaman her şeyin ilacıdır.İsyan etmek yerine sabretmenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pasa_ -- 5 Şubat 2014; 23:10:30 >
  • Bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum gerçek bir yazı suan günümüzü net anlatıyor .

amerikalı ünlü ekonomist john perkins’in “bir ekonomik tetikçinin itirafları” adlı kitabından birkaç alıntı;

* kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız..
    * sonra onlara arabalarımızı satarız..
    * daha sonra bankalarını satın alırız..
    * o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız..
    * böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmety

Bu kitabı okumanızı tavsiye ediyorum gerçek bir yazı suan günümüzü net anlatıyor .

amerikalı ünlü ekonomist john perkins’in “bir ekonomik tetikçinin itirafları” adlı kitabından birkaç alıntı;

* kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız..
    * sonra onlara arabalarımızı satarız..
    * daha sonra bankalarını satın alırız..
    * o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız..
    * böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle..

-Duble yollar öz kaynaklarla yapılıyor(Vergi) + YİD modeli (Otobanlar)
    -Alma, zorlamı satıyorlar. Yerli üretime yönel.
    -Devletin bankaları var.
    -Kredini onlardan al. Devlet bankaların geliri artar, dolayısıyla devletin cebine girer.
    -Öz kaynak olarak geri döner. Daha çok yol yapılır.

Bu kadar basit. Mesele bilinçli toplum olmakta.

• quote:

Buraya yeni kayıt oldum fakat 1-1.5 senedir takip ederim.İsyan etmek maalesef çözüm değil.Bu zamana kadar isyan ettiğin hangi şey düzeldi? İsyan etmek yerine mantıklı hareket etsek zaten fiyatlar böyle olmazdı.Sebze ve meyvedeki artış tamamen çiftçinin işgüzarlığı hazır ortalık karışık bende vereyim zammı diyor.Bunun haberide vardı bulabilirsem link atarım.Bu devran böyle dönmez mutlaka benzinede,sebzeyede,otomobil fiyatlarınada indirim gelecek.Zaman her şeyin ilacıdır.İsyan etmek yerine sabretmenizi tavsiye ederim.

bana kalırsa sebze meyve hep haldeki üç beş doğulu patronun fırsatçılığından kaynaklanıyor. Üreticinin yaptığı bir miktar zam kesinlikle koymaz. Bu konuyu ben hal'den mal alan
    bir market sahibi ile konuşmuştum. İçimizdeki vatan hainleri işte, rantçı deyyuslar.

piyasada bazı şeyler düşüşe geçmiyor, bir kilo peynir 12 liradan 16 liraya çıkmış, yumurta da bir süredir 30'lusu 10 lira'dan alıcı buluyor. Burası üsküdar, etilerde fiyat nasıldır kim bilir.

Tarım öldü, hayvancılık öldü diyorlar, şimdi onun istatistiğinden haberim yok ama bu sözler boş yere söylenmiyordur.

yükselmeyen tek şey asgari ücret. Ben pazardan marketlerden fiyatlardan çok iyi haberdarım, sadece dolardan euro'dan görerek konuşmadığıma inan, alım gücü sürekli düşüyor.

bundan 1 yıl önce 1lt ülker, sütaş pınar süt max 1.80 liraydı şimdi 2.40~2.60 şu 2 yıllık periyotta sürekli olarak kademe kademe bir zam var.

ben başkaları acaba ne yiyor içiyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

quote:

Kimse durmaz zaten arkadaşım, bakma sen burada cak cak konuşanlara. Parası ve imkanı olsa anında tası tarağı toplar gider hepsi.

Geçmişte ufak yaşta da olsa yurtdışında yaşamış biri olarak ülkemin kıymetini iyi bilirim. Ama gerçekten de bu ülkede yaşanmaz. Yaşayacaksan da yabancı pasaportla gelip tatil yapacaksın. Yahu şurada Bulgaristan var...Adamlar düne kadar Moskvitch'e biniyordu...

Ben şahsen dünyanın en pahalı akaryakıtını, internetini, elektriğini kullanmaktan yoruldum. 5 sene boyunca dağın tepesinde 60m2 lojmanda kaldık. Ne için? Birikim yapıp bir ev sahibi oluruz. Hem de ileride istediğimiz bir yere tayin çıkar dedik. Peki sonunda ne oldu? Bir sabah uyandık ki 4+4+4 diye bir garabet , bizi oraya çakmış. Ev fiyatları da uçmuş gitmiş. Elimizdeki nakit pul olmuş.
    Muz cumhuriyeti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 5 Şubat 2014; 23:42:23 >

• ben halimden memnunum...oturmuş milletin birbirinin yemesini izliyorum...makrnacılar düşünsün..
  • Aslında havanda su dövülüyor... Hep benzer serzenişler... Bataklık dururken, sivrisineklerle uğraşılmaz... Almanya' da adamın 30.000 liraya bindiği araca biz burada 60.000' e biniyoruz. Üstelik adam 4 aylık maaşıyla alabiliyor o arabayı. Şimdi gelelim tüm bu olumsuz durumları bayiler mi yaratıyor. Verginin vergisini ödeyen tek ülkeyiz. Bu durumda kimi ve neyi protesto edeceğiz? Şimdi biraz daha bir şeyler yazsam, burdaki bazı aklı evveller siyasete girme diyecekler. Hayatının 16 yılını kendini eğitmekle, geri kalan 25 yılını da devlete hizmet etmekle geçirmiş bir öğretmen bile bu ülkede yoksulluk sınırında yaşıyorsa, kim neyin protestosunu ya da boykotunu yapacak? Bir arakadaşımız 'asgari ücret' protestosundan bahsetmiş. Yani en düşük para kazanan kesimden. Yahu bu hükümete en çok destek onlardan gelmiyor mu? Hükümet en çok oyu varoşlardan alıyor. O zaman neyin protestosunu yapacaklar? Demek ki gidişattan memnunlar. O zaman kimse düzgün yaşamayı, insanca yaşamayı haketmiyor. Çünkü araba lüks değil ihtiyaçtır. Tutup 100. 000 TL üzerindeki araçlardan bahsetmiyorum. Sadece örnek olsun diye vereyim. Bir Astra Classic' i her orta tabakanın alabilmesi lazım. Arkadaşın biri %5 zamdan bahsetmiş. İyi de memura, emekliye verilen zam daha az ya... %3 zam veriyor, altı ay sonra vergi dilimiyle senden alıyor bunu. Daha önce yazmıştım bir kez daha yazayım, "Toplumlar layık oldukları şekilde yönetilirlermiş." Öyleyse hiç bir şeyden şikayet etmeye hakkınız yok. Gerçekten şikayetçi olmak istiyorsanız, bunu seçim sandıklarında göstermeniz gerek... Gerisi laf-ı güzaf. (Boş laf)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rutan -- 6 Şubat 2014; 0:20:06 >

• Millet olarak bir olmayı öğrenemedik. Ağız birliği yapacaksın. 100 kişi gidip 1 ay araç almayacak arkadaş. Vergileride, firmalarıda boykot edeceksin. Bak o zaman avrupa fiyatlarında araç alıyormusun almıyormusun ? Devlet bizim için değil biz devlet için varız bu ülkede.

Doğarken koyun olmak öğretiliyor bize. Yeni doğmuş bebek borçlu geliyor dünyaya bu ülkede. Ne desem boş.

Bunca yolsuzluğa, hırsızlığa dik dur eğilme bu millet seninle diyen koyuncuklar olduktan sonra nasıl düzlüğe çıkmayı bekliyoruzki zaten ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 6 Şubat 2014; 0:01:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.