Şimdi Ara

fahiş zamlar ve boykot gerekliliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
2.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zaten en önemli olay paranın değer kaybedip, dediğiniz gibi "PUL" olması.

6 ay öncenin 5 bin TL geliri, oldu size 3 bin TL neredeyse. Ekonomik veriler kafa karıştırmaya yönelik.
  • Yalnız çevremdede dikkat ettim bu muhabbetleri yapanlar hep orta direk he.Pis fakirler

Durumu ortanın üzerinde olanların zamlardan haberleri bile yok.Adam kiralıyor zaten, vergiden vs den düşüyo ucuza biniyor.Adam babasının arabasını bile babasından kiralıyormuş diye gösterip vergiden düşüyormuş yuh dedim.

Anca konuşuruk burda biz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an forumu hayretle izliyorum, boykotu destekleyenler, karşı çıkanlar, parasıyla hava atanlar vs. Gerçekten bazılarının haline üzülüyorum, parayla adam olduğunu sananlar var...

• Passenger kullanıcısına yanıt
    evet hocam sizin alışınızı misal olarak göstermiştim. aklımda mayıs diye kalmış. dediğiniz gibi fiyat artışı dehşet verici.
  • Sizden bir tırt olmaz siz diyorum çünkü araba sahibi değilim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmety A kullanıcısına yanıt
    o eski iktisatın teorisidir. artık bilişim teknolojileri revaçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zvjezdan

Şu an forumu hayretle izliyorum, boykotu destekleyenler, karşı çıkanlar, parasıyla hava atanlar vs. Gerçekten bazılarının haline üzülüyorum, parayla adam olduğunu sananlar var...

başka insan grubu kalmadı zaten herkesi hayretle izlediğiniz manası çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

quote:

Orijinalden alıntı: Zvjezdan

Şu an forumu hayretle izliyorum, boykotu destekleyenler, karşı çıkanlar, parasıyla hava atanlar vs. Gerçekten bazılarının haline üzülüyorum, parayla adam olduğunu sananlar var...

başka insan grubu kalmadı zaten herkesi hayretle izlediğiniz manası çıkıyor.

Çıksın hocam, boykotu destekleyenler ile desteklemeyenlerin manasız kavgalarını hayretle izliyorum desem daha doğru olabilirdi.

• Ocağın basinda 69.000 Tl ye aldigimiz 1.4 TSI DSG comfortline Passat su an 89.100 olmus.Ayip ya cidden.Nolacak bu isin sonu bilmiyorum

• Ben temmuzda 2011 model polo 1.4 comfortline aracımı aldığımda sıfırlar 34200 idi. En son yılbaşı zammında 38500 olmuştu, şubat ayı ile 41200 yapmışlar. 38500e ağzım açık kalmıştı şimdi söyleyecek laf bulamıyorum. Gidipte sıfırına o parayı vermektense misal, 2012 veya 2011 en temizinden 33-34'e rahatlıkla almak mümkün (genel fiyat ortalaması, polemik konusu yapmayalım)

Daha sıfırlardaki bu aşırı ve hadsiz artış 2. ele yansımamış.
  • düşüş yapabilir firmalar sıfırlarda, euro 3.00'a düştü
  • Bence ikinci el araç kullanın.ben 6 yaşında araç kullanıyorum 40 bin tlye aldım. bu aracın sıfırı 150 bin tl üzerinde. sıfır araç alınmasına karşıyım. aldığım aracın bakımlarını da kendim yaptığım için fazlası ile kardayım. sıfır olarak adlığınız aracın % 70'i vergi. ama esas sıfır araç almak istememe sebebim yepyeni bir araç alıp sokağa bırakmak. büyük çoğunluğunuz şehirlerde yaşadığı için ve de birçok kişinin otoparkı (kapalı ya da açık ) olmadığı için ve de çoğu araç kredi ile alınıp borcu da ödenmeye devam ettiği için bence sıfır araç ziyandır.
  • Tacox kullanıcısına yanıt
    Maalesef çok doğru tespitler.Katılmamak elde değil....
  • arkadaşlar, gözönüne almadığınız bir durum var ötv artışı zaten otomobil satışlarını frenlemek, , ekonomiyi soğutmak için bir tedbir olarak uygulamaya konuldu,yani senden istenen zaten bu ; '' araba alma ''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 6 Şubat 2014; 17:01:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

böyle giderse 100bine golf satarlar yakında

satarlar ve herkes de alır bence

sokakta hep yeni golf görüyorum 70bine alıyorlarsa 100bini de verirler
  • otomotiv yetkili satıcıları derneğine dayandırılan habere göre otomobile %20-30 kadar daha zam gelecekmiş.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25772013.asp
  • Şu anda mesela ben araba almayla ilgilenmiyorum çünkü ülkede anormal şeyler oluyor. Bu durumda tek yapabileceğim şey, 1-2 yıl para biriktirerek önümü görmek. Şu anda şükür 4 tekeri olan yürüyen bir aracım var.

Bence herkes böyle davranmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

iyi de söz konusu aracı almak zorunda değilsiniz, otomobil ne zamandan beri zorunlu bir eşya statüsüne geçti bireysel kullanıcılar için?

cebimizdeki paraya göre araç almalıyız.
    bütçemiz ne kadar? 30bin.
    30bin'lik araca binmemiz gerekir, bu araç niey 45bin deyip boykot kararı pek doğru değil.

Ülkede boykot edilmesi daha çok önemli konular var.
    Açlık sınırında asgari ücret mesela.
    Ceza kanunlar, çifte standartlar gibi şeyler mesela.

Er kişi 2013 yılında 40 bin'e aldığı araç 2014'te 55bin'e çıktı diye boykot edilmez.
    Yabancı ülkede, gülerler bu halimize.

Bahsi geçen araç yurt dışında 25 bin iken ülkemizde 55 bin fiyat isteniyorsa gayet de boykot yapılır hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kesheyma

quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

iyi de söz konusu aracı almak zorunda değilsiniz, otomobil ne zamandan beri zorunlu bir eşya statüsüne geçti bireysel kullanıcılar için?

cebimizdeki paraya göre araç almalıyız.
    bütçemiz ne kadar? 30bin.
    30bin'lik araca binmemiz gerekir, bu araç niey 45bin deyip boykot kararı pek doğru değil.

Ülkede boykot edilmesi daha çok önemli konular var.
    Açlık sınırında asgari ücret mesela.
    Ceza kanunlar, çifte standartlar gibi şeyler mesela.

Er kişi 2013 yılında 40 bin'e aldığı araç 2014'te 55bin'e çıktı diye boykot edilmez.
    Yabancı ülkede, gülerler bu halimize.

Bahsi geçen araç yurt dışında 25 bin iken ülkemizde 55 bin fiyat isteniyorsa gayet de boykot yapılır hocam.

Boykot elbet yapılır ama öncelik başka konular olmalı.
    Açlığa, yolsuzluğa, haksızlığa, çifte standarta, yaşam dengesizliğine boykot etmek varken araç fiyatları çok altta kannımca.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.