Şimdi Ara

Falken övüldüğü kadar iyimi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
7
Favori
278.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela bir dönem turanza er 300 lastiklerini yerden yere vurdular. Ancak ben çok memnunum kalmıştım. Lastik çok geç ısınıyordu fakat ısındığı zaman da yola zamk gibi yapışıyordu. Daha sonra kardeşimin tavsiyesi üzerine Falken aldım. Almadan önce kardeşim uzun uzadıya araştırma yapmış. O zaman ki enerji etiketi yakıt tüketimi yanlış hatırlamıyorsam B ıslak zeminde kavrama C olması lazım. 2 sezon kullandım oldukça memnun kalınca çok yakın arkadaşımın golf 6 sı için de aynı lastiği aldık.
    Kalite tesadüf değildir. Aradan 1.5 sene geçtikten sonra arkadaşım da kuzenin mazda 3 ü için aldırdı. O da genel olarak memnun kaldı. O sadece yol gürültü seviyesinin hissedilir derecede arttığından şikayet etmişti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konuyu ben açtım falken aldım çok çok memnun kaldım hatta eskittim attım

Şimdide başka bir marka denemek istiyorum falken kadar memnun kalırım inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesur_0342

Gecen hafta petlas bayiinden lastik degisimi yaptim.
    Milestone blazer marka lastik aldim.
    Ama adama defalarca 2020 nin lastigini tak dememe ragmen bana soyledigi kahveyi icerken 2019 un 42 ci hatfasini takmis.

Yani tam 5 aylik lastigi takmis.
    Sizce bu adami sikayet etsem tuketici hakem heyetine bana yeniden 2020 cikisli lastik takar mi?
    Milesstone çok şikayet edilen ve yanaktan kendiliğinden yırtılma sorunu olan bir lastik büyük cesaret onu takmanız

• quote:

Orijinalden alıntı: özbekli35

Milesstone çok şikayet edilen ve yanaktan kendiliğinden yırtılma sorunu olan bir lastik büyük cesaret onu takmanız

Alıntıları Göster
    Bir arkadasim 3 yil önce taktirdi.
    Bir sorun yasamadi.
    Artik olan oldu. Hemde 5 ay evvelki lastigi takti adam bana

• Falken'in ithal (japon) modeli olan Azenis fk510 nasıldır...? Tecrübe eden varım...?
    Aracıma 245 45 r17 ebatta bu lastikten düşünüyorum,
    yada bunun yerli (Çankırı) muadili olan Ecorun ze 310 var, japon olanıyla aralarında lastik başına 125 tl fark ediyor yani dört lastikte 500 tl ilk bir fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: first_officer

Falken'in ithal (japon) modeli olan Azenis fk510 nasıldır...? Tecrübe eden varım...?
    yada bunun yerli (Çankırı) muadili olan Ecorun ze 310 var, japon olanıyla aralarında lastik başına 125 tl fark ediyor yani dört lastikte 500 tl ilk bir fark var.
    Azenis serisi sınıf olarak daha üst bir seri..Tercih sizin ama ben olsam 500 tl fark verir Japon üretimi alırdım.

• Ziex 914 modelini 15 bin km sonra ön arka değişim ve balans yaptırdım.

Fark edilmeyecek kadar az aşınma olmuş o da ön tekerlerde.
    Bu 2. Falken takımlarım memnunum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.McRae

Azenis serisi sınıf olarak daha üst bir seri..Tercih sizin ama ben olsam 500 tl fark verir Japon üretimi alırdım.

Alıntıları Göster
    Bende azenis teecih ettim... Lastikleri bir alacak karşılığı alacağım, yerli alırsam bir miktar alacağım kalıyor, yani alamıyacağım bir miktar.... azenis için ise üste 250₺ daha vermem gerek, azenis istedim parayı gönderdim, aracı sakin kullanırıım, lastiklerin yumuşaklık konfor ve sessizlik hissiyatından umarım memnun kalırım

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Troller mesaj sayısının azlığından anlaşılır. Yorumların çoğu gerçek kullanıcılardan ve lastik gerçekten fiyat/performans lastiği. Etiket ve test değerleri de zaten bu yönde. Bende kullanıcı olarak memnunum. Kardeşime de yan marka Dunlop aldırdım, oda memnun.
  • Valla ben bildiğim ve sevdiğim ürünü tekrar aldım 205 55 16 falken ze310, tavsiyem sizde hiç düşünmeden alın

• Aracimin ustunde michelin gelmisti. 215 55 16. Sonra michelin aldim. Bir sonrako degisimde michelin 700 tl civarinda idi. Falken i 320 tl ye aldim. Michelinden farki benim farkettigim biraz yol tutusu kotu. 130-140 km hizlarda sanki yol tutusunda azalma oldu. Genel anlamda memnunum. Michelin fiyatlari degismedigi surece falkenle devam ederim gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: first_officer

Falken'in ithal (japon) modeli olan Azenis fk510 nasıldır...? Tecrübe eden varım...?
    Alacak karşılığı tercih ettiğim Falken azenis fk510 lastikler kargodan bugün elime ulaştı.
    Şu an lastik ihtiyacım olmadığı için, kısmetse yaza takmayı düşünüyorum.
    Yalnız bir hususu burada yazayım, falkenin ultra yüksek performans (hız endeksi Y =300km/s) Azenis serisi japon üretimi diye biliyorduk, yakın zamana kadarda öyleymiş, fakat geçen yılın ikinci yarısından sonra Azenis serisininde kalıpları japonyadan gelmeye başlamış ve bu serinin pek çok ebadıda artık made in turkey damgasıyla çankırıdaki fabrikada üretiliyor. (sadece bazı ebatlar ithal) Benim ebatlar 245/45/17 idi ve aralık 2019 sonu yerli üretim lastik geldi.
    Fabrika %80 japon ortaklığı ve denetiminde olduğundan pek bir kalite farkının olacağını düşünmüyorum, ortaklığın yüksek payı ve denetim japonlarda ise; üretimde ve kullanılan malzemede belli bir standardı mutlaka vardır

• Almam alana da mani olmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Almam alana da mani olmam
    sebep...?

• Ben bu lastikten aldım. 215 60 16 xl 99h . Ze310 ecorun. Alma sebebim japon teknolojisi (yerli üretim biliyorum) , fiyat avantajı ve etiket değerleri. Artık bir lastik takımına 3000-3500 lira verecek gücüm yok. Benim lastik ebadı çok pahalı. Ekonomi çok kötü bir durumda. Fiyat performans için buna inandım ve aldım. Şehir içi araç konforlu ve sessiz. Patinaja eskiyen goodyearlarım gibi düşmüyor. Fren güven veriyor. Bugün ilk şehirler arası yolumu yaptım. 1 sene sonra ne olacak bakacağız ama şuan 1500 değil de 3000 liralık lastik almışım gibi güven konfor ve sessizlik sağladı. Bu güne kadar michelin ve goodyear dışında lastik kullanmamıştım. Bana 3-4 sene 40000km böyle gitsin yeter. Falken dışında lastik almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batistuta -- 19 Mart 2020; 9:7:39 >
  • Bu sene de bunu deneyeceğim gibi duruyor. Haftaya taktırmış olurum tahminen.
  • Batistuta kullanıcısına yanıt
    Aracınız nedir? Ara ölçüymüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Aracınız nedir? Ara ölçüymüş.
    2015 skoda yeti 1.2 tsi 110hp euro6. Motoru özellikle yazdım dizelin lastikleri farklı.
  • Bende bugün itibarı ile Ziex ze310 ecorun takdırdım. Uygun fiyata denk geldi internet üzerinden. Tavsiye ve forumlar yardımı ile aldım. Gerçi benim lastikçi lassa / bridgestone bayi olduğu çin hoşlanmadı bu durumdan, ileri geri de bir iki laf etti ancak genel olarka çevremdekilerin tecrübesi iyi olduğu yönünde. İlk izlenimden çok birşey anlayamadım tabi ama genel anlamda yumuşak ve sessiz.
  • Benimde 1 ay olacak gayet memnunum araç gerçekten yumuşak gidiyor yolda.. geçen yağmurda fren testi yaptım gayet başarılı.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.