Şimdi Ara

FİAT EGEA 1.4 MÜ 1.6 E-TORQ MU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
33.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.6 etorq kullandım 6 ay kadar. Performansı pek yok ama konforlu. 301 c-elysee çok kötü, modern dünya arabası değil, Egea fersah fersah üstün. Ben olsam 1.6 alırdım, lpgde 2 litre fazla yakar 1.4'ten. 1.6 motor lpg'ye daha iyi uyum sağlıyor diye duydum. Ben sakin kullanırım 7,5 litre ortalama ile geçirdim 6 ayı. Tahminim sen 10-11 litre LPG yakarsın.
  • 90 bine 2-3 yaşında düşük km de ful dizel otomatik egea alırım
  • 1.6 e torg mükemmel bir makina. Lpg ye çok uygun ve ömürlük otomatik sanzimani var. 1.4 e bakma. Hem otomatik olması hem güçlü olması bakımından 1.6 derim. Ama illa manuel diyorsan mecburen 1.4 alacaksın. Eğer düşünürsen dizel otomatik dolu paket ikinci el 85 gibi alınır.
  • 1.6 Etorq kullanıyorum 13 aydır, ama aracım HB.

Yukarıda @R_DeNiro arkadaş aracı güzel özetlemiş, objektif bir yorumda bulunmuş, katılıyorum kendisine. 13 Aydır kullanıyorum, ilk yıl bakımını geçtiğimiz hafta sonu 750,00 ₺'ye yaptırdım. Sanırım bakım fiyatları da makul. Otomatiği geçekten sorunsuz, sadece 1-2, 2-1 geçişleri hafif hissettiriyor, diğer vitesler yağ gibi -deyim yerindeyse-. Tüketimi yüksek, son durum itibariyle Genel ortalamam (13/12/2018 - 15/04/2019 arası dönemin Depo ölçümü) 11,35 lt. Asgari 9,67 lt ve azami 13.09 lt olarak görünüyor. Bunun da %90 ı kısa mesafe ş.içi kullanımı.

Yakıtı ve performansı (spor-agresif kullanım motoru değil) dışında üzeceğini düşünmüyorum, "0" egea urban otomatik parasına aynı donanımda otomatik başka "0" araç varsa (focus, megane, 308, corolla v.s.) düşünmeden onları alın ama bildiğim kadarıyla fiyat konusunda Egea ile yarışacak araç yok.

Bazı mesajlardaki 301, C-Elysee önerilerine asla bakmayın, Egeanın eline (yakıt ekonomileri dışında) su dökecek araçlar değiller, mukayese etmek dahi abesle iştigal. Tıpkı Egea ile Passatı mukayese etmek gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 17 Nisan 2019; 13:26:50 >

• egea bes para etmez iigrenc bir araba bende de varfi bi ara boya dokulmesi yasadim uzak dur tavsiyem megane xoy alman plur
  • Arkadaşlar yardımınız için teşekkürler egea 1.4 fire aldım bir sorum olacak bakımlar 20 bin de bir dediler aracın yağı 20 bine kadar değişmeden mi gidiyor dizel aracimda 10 binde degistiriyorum
    Bir başka sorum yardımcı olacak varsa sevinirim araçta böyle inişli çıkışlı değişik ses geliyor stop halinde çalışırken yeni diye mi yoksa benzinli motorlar böyle mi çalışıyor
  • reiss35 R kullanıcısına yanıt
    Gule gule kullanin.Ancak 20.000km bakim araligi cok uzun geldi.Ayni arac sahipleri size daha doyurucu bilgiler vereceklerdir.
    Yağını devamlı kontrol etmenizde yarar var diye düşünüyorum.
    Hayırlı olsun. Güle güle binin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NazımHikmetRan -- 8 Mayıs 2019; 5:41:37 >
    Güle güle kullanın arabanızı, hayırlı uğurlu olsun. Bildiğim kadarıyla egealarda bakım aralığı 10 bin km. En azından benim 1.6 e-torq aracımda öyle. YA 1 sene ya 10 bin km, hangisi önce gelirse.

Motor sesi için bir şey diyemeyeceğim, kendi aracımda hiç dikkat etmedim açıkçası.

Dikkat edeceğiniz nokta yağ seviyesi. Arada yağı kontrol edin, eksilirse servise gidin eklesinler. İlk bakımda da yağı (facebook grubunda önerilen yağlar var) önerilen bir yağ ile değiştirin. Önerilen yağları kullanınca yağ eksiltmediğini söylüyor gruptaki kullanıcılar.

FB grubu:https://www.facebook.com/groups/fiategea.net/

• R_DeNiro kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.6 e torq un performansi mi daha iyidir 1.3 multijet in mi
  • ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt
    Şehir içi 1.3 multijet daha rahat ettirir, Torkun verdiği avantajla ama uzun yolda 1.6 E-Tork daha iyidir 6 vites olmasından dolayı.

Ancak dediğim gibi tork patlamasından dolayı 1.3 Multijet daha seri hisettirir kendini.
  • ultrAslan-BH U kullanıcısına yanıt
    1.3 multijet sadece bir kere sürdüm, 1.6 E-Torq'a göre daha performanslı hissettirecektir. 1.6 E-Torq'dan serilik beklemeyin. Ancak 1.3 motor biraz sesli çalışıyor onu da belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 21 Ağustos 2019; 16:43:0 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 6.vites 2000 devirde araç kaç km/h hız yapıyor?
    Hayırlı olsun bakımları 20 bin km doğrudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orktas

Merhaba, 6.vites 2000 devirde araç kaç km/h hız yapıyor?
    Arada takip etmeye çalışıyorum, şanzımana gördüğüm kadarıyla 2500 devirde kullanıyor aracı, bu halde düz yolda 110-120 km gibi gidiyor. Zaten üstüne çıkmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R_DeNiro

1.3 multijet sadece bir kere sürdüm, 1.6 E-Torq'a göre daha performanslı hissettirecektir. 1.6 E-Torq'dan serilik beklemeyin. Ancak 1.3 motor biraz sesli çalışıyor onu da belirteyim.
    Bende yeni 1.3 multijet aldım 2019 urban, bana çok sessiz geldi araç, hatta rölantide benzinliyle ayıramazsın içerden.
    Bayramda uzun yola gittim 180 km hızlara kadar çıktım deneme amaçlı 4000 deviri gördüm tabiki motor sesini diyorsun ama öyle çok denilen kadar rahatsız edici bir ses yoktu.
    Daha önce ki aracım 2005 model 1.6 Hdi Citroen c4 tü, Egea dan çok daha sesliydi, uzun yol dahil, belki bana o yüzden sessiz geliyordur.
  • Mixenon kullanıcısına yanıt
    Hocam benim kullandığım kiralık bir araçtı, belki sorunluydu. Bana çok sesli gelmişti rölanti hali bile. Sadece bir aracı denediğim için genel bi' yorum yapamam, belki kullandığım araçta sorun vardı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.