Şimdi Ara

Fiatcının 1.2 16 v el abea yakıt izlenimi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: xpug

Arkadaşlar da belirtmiş zaten. sürüş tarzı çok önemli. 1.6 benzinli fiesta ghia ile karışık kullanımda 7.3 yakıyorum yol bilgisayarına göre. sehir dışında ise yol bilgisayarında yazan kalan mesafe'den ortalama 20-25 km daha fazla yol yapabiliyorum. mümkün olduğunca sakin hızlanıyorum ve 3000 devir civarında kullanıyorum.

xpug senin araban normal sakin kullanım şartlarında uzunyolda 100km de 6 litre yakması normal..şehiriçinde ise 9 litre civarı zaten sen de karma kullanımda ortalama 7.3 litre belirtmişsin çok normal,yukarıda da belirtmiştim 1.4 palio ile şehiriçinde 550km şehirler arası yolda ise 800km menzile ulaşıyorum 45 lt benzinle..1.4 çok yakıyor diyenlere duyurulur..arabayı nasıl kullandığın çok önemli.. bi arkadaşın 1.4 karbüratörlü uno su vardı ve uzun yolda yarım depo ile taş çatlasın 250 km yapabiliyordu ama ben bir kere kullandım arabasını ve aynı yarım depoyla 385km yol yaptım..yolun yüzde 10 unda 170km hız kalanında hep 100 km ile gittim.. 99 model audi A4 1.6 101 hp ile şehiriçi 9.6 litre yakıyordum..araba 1200kg civarıydı.99 polo classic 100 hp 8V ile 3/4 depo ile rahatlıkla izmir'e ankara'ya gidiyordum deposu da 48 litreydi..ve 120-130 un altınada pek düşmüyordum..son bir örnek vw caddy 1999 model 1.9 SDI ile karma kullanımda ama sıkışık trafik ağırlıklı olarak 820 km yol yaptığımı biliyorum 49 litre mazotla..gaza doğru basmak,aracın yükü,vites değişim zamanlaması bu kombinasyonlar önemli,ani hızlanma-yavaşlama bu yanlış önemli olan istikrar devamlı 120 ile gitmek bi 160 bi 80 arasında gidip gelmekten daha az yaktırır arabaya..saygılar çok uzattım.

• Renault CLİO HB 1,2 16V şehir içi kilometrede 145kuruş yakıyor...Renault'un 1,2 motor teknolojisi gerçekten iyi....
  • HERSEY KULLANIMDA BİTİYO.GAZA BASARKEN KENDINIZE HAKİM OLABİLİYORSANIZ CEBİNİZ BİRAZ OLSUN GÜLER.(BEN GAZ PEDALINI Bİ YUMURTA GİBİ GÖRÜYORUM VE ONA GÖRE BASIYORUM.ÇÜNKÜ YUMURTAYI KIRARSAM CEBİME AKACAK BİLİYORUM)SAYGILAR....
  • quote:

Orjinalden alıntı: cosmos8727

yakıt cok cok az geldı bana ve kucuk motor ve sehır dısı olunca daha da az geldı ne dıyelım butun benzınlıler boyle olsa ahh ahh

su anda kullandıgım subaru forester 320 ykr falan yakıyo bana yıne de az gelıyo

kardeş madem arcın subaru forester neden volswagen fan clubune üyesin?
  • düşük motorlu bir arabayla basarsanız gerçekten çok yakıyor.mesela hyundai 1,3 motor basmazsan az yakıyor ama basınca çorba gibi içiyor benzini
  • Fiat Albea'nın yakıt değerleri fena değilmiş, acaba Albea LPG'li modeli nasıldır ? Oldukça ekonomik olmalı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaviBodrum

Fiat Albea'nın yakıt değerleri fena değilmiş, acaba Albea LPG'li modeli nasıldır ? Oldukça ekonomik olmalı.

bizim şirketlerden birinde var ...çok ekonomik ve çok kaliteli..fabrikasyon lpg olduğu içinde son derce güvenilir....lpgli kullananlar için biçilmiş kaftan
  • Herşey sağ ayağında bitiyo

Bu arada fiatcı kardeş kayserilimiyi z bende develi zile köyündenim
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanlı13

Herşey sağ ayağında bitiyo

Bu arada fiatcı kardeş kayserilimiyi z bende develi zile köyündenim

anne tarafı kayseri oraya arkadaşlar için gittik gazi kasabası bilirsin...yarısı arkadaşım benim oranın :)
  • sağ ayaklada alakalı ama devir sürat çelişkisine de bağlı aracın az yakması sürekli 3000 devir altında büyük vitesde kullanırsan beklediğinden belki daha az yakıt tüketebilrsin uzun yolda
  • bende de 2004 model 1.2 albea el var. şehir içi ve dışı kendimi o kadar kasmama rağmen min. 210 ykr ye düşürebildim. bakımlarınıda hep servisten yaptırdım. anlamadım valla. hava filtre eksoz tam takım gezenlere bakıyom 190 ykr dior uyuz oluyom(2001 model renault megane coupe 1.6). Tüp taktırayım dedim bu seferde çok güçsüz dolur diorlar. satacam garii yapacak bişe kalmadı. ama konforu nu renault clio da bulamadım desem yeridir. saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurfear

bende de 2004 model 1.2 albea el var. şehir içi ve dışı kendimi o kadar kasmama rağmen min. 210 ykr ye düşürebildim. bakımlarınıda hep servisten yaptırdım. anlamadım valla. hava filtre eksoz tam takım gezenlere bakıyom 190 ykr dior uyuz oluyom(2001 model renault megane coupe 1.6). Tüp taktırayım dedim bu seferde çok güçsüz dolur diorlar. satacam garii yapacak bişe kalmadı. ama konforu nu renault clio da bulamadım desem yeridir. saygılar..

Bence 210 ykr iyi gibi geldi bana , tüpe ve clio ya hiç gerek yok bu iyidir derim ben . Selamlar ...
  • özgürfear;1200 kiloluk araçtan nasıl bir tüketim bekliyorsun bilmiyorum ama 7.7 lt ortalama tüketimin normal bu bir,ikincisi senin kullanımında bir farklılık olabilir,üçüncü olarak çok yoğun şehiriçi trafiğine takılıp ortalamayı yükseltiyor olabilirsin..7.7 lt ortalama normal..benim 1.4 el paliom 112.500km de ve 99 model,ortalama 19-20 kuruş benzin tüketiyor..uzunyolda ise 700-800 km menzilim var 45 litre benzinle..istisnasız yüklü iken hemde(en az 3 yetişkin ve 50-60 kg bagaj yükü) arabanın boş ağırlığı 945 kg..

bende de 2004 model 1.2 albea el var. şehir içi ve dışı kendimi o kadar kasmama rağmen min. 210 ykr ye düşürebildim. bakımlarınıda hep servisten yaptırdım. anlamadım valla. hava filtre eksoz tam takım gezenlere bakıyom 190 ykr dior uyuz oluyom(2001 model renault megane coupe 1.6). Tüp taktırayım dedim bu seferde çok güçsüz dolur diorlar. satacam garii yapacak bişe kalmadı. ama konforu nu renault clio da bulamadım desem yeridir. saygılar..

• fiatci abi bende 1.2 16 almayı dusunen bırıyım (palio) zannedersem duzgun kullanılınca az yakar bıde lpg olursa...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgurfear

Arkadaşında dediği gibi suçu lendinde ara bence..hadi ben bu işin eğitimini gördüm motorun hangi rejimde en az yakıtla en fazla km yapacağını bilen birisimde böyle bi sonuç çıktı ancak diğer arkadaşlarda çok yakın veriler diyosa bence sen kendi kullanımını ve kullanım koşullarını düşün derim....

Bal_975

valla alabiliyosan multijetini al derim onlar dahada ekonomik..şimdi bunu alınca üstüne en az adam gibi bi lpg sıralı kit takacaksın mecburen buda 2500 ytl dajha vericeksin hesabını iyi yap ve alabiliyosan dizel al derim..

• abi sehır ıcınde mesela yokuslu yerden kac d/d da kullanıyorsun?
  • abi adamlar yakıt tasarrufu için motoru küçültdüler yakıt çoğaldı yanlış hesap bagdattan döner dmişler ama bizim hesapcılar daha dönmedi. düşünün 1,4 şahin lpg de 300 ykr yakıyor varmı böyle hesap 1,6 tipo var 140 ykr yakıyor onuda bırakın aynı model 1,6 şahin 185 ykr yakıyor mühendislerin hesapları sıfır bence
  • ankaranın dikmenindeyim, çıkarken -tabi trafik ışıkları izin verirse- 3000-4000 d/d da kullanıyorum, düz yolda 2000-3000 arasında , yokuş inişte de 2000 d/D da kullanıyorum.
    şehir içinde yokuşta kullanıyorken, hele de dikmen gibi bir yerde, biran önce hızlanıp trafik akışına ayak uydurmak için yüksek devirlere ceıkmak gerekiyor. bu da albeanın 1,2 motorunun bu kullanımda ekonomik avantajını kaybetmesine sebep oluyor.. ( yokuş inişte telafi edeiyorum acelem olmadıgı zamanlarda :) ))

quote:

Orjinalden alıntı: Bal_975

abi sehır ıcınde mesela yokuslu yerden kac d/d da kullanıyorsun?
  • 1.2 ıle yokusları cıkarken neden ekonomı kayboluyor max tork devrınde kullanınca neden ekonomıden cıkıyor bunu acıklarmısınız 1.6 da olsa gene max tork devrınde kullanacaksınız bır ust vıtes buda demektırkı genelde 3. vites 3.viteste 3000/4000 d/d ıle gıtmek demek 60-70 yapmak demek(en asa) bunuda sehır ıcınde yapmak mumkun degıl pek helekı tr gibi bozuk yollarda vede yokuslu yollarda kaldıkı araba 2. viteste gidecek 1.2 de olsa 1.6 da olsa neden ekonomıden cıkacak ben anlayamadım bunu anlatabılecek arkadas varmı acaba?
  • pompacıya çay ısmarsın ödeşirsin,z bence
    quote:

Orjinalden alıntı: Bal_975

fiatci abi bende 1.2 16 almayı dusunen bırıyım (palio) zannedersem duzgun kullanılınca az yakar bıde lpg olursa...

şaka bi yana ben bir yıldır bu araçtan kullanıyorum 2003 model olandan, düzgünkullanıldığı zaman inan çok çok az yakan bir araba. en güzel yanıda 3500 üstü hızlanmalarda gayet başarılı. (tabiiki sınıfına göre)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reddlion111 -- 6 Kasım 2006; 1:48:10 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.