Şimdi Ara

Fiesta 2010 1.4 Titanium LPG Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim üzere 2010 model 1.4 titanium ford fiestam var. 2015 başına kadar araç 23.000 kilometrede idi. Son 7 ayda 7.000 km daha yaptım ve 100km de yaklaşık 7.5 lt benzin yakıyor. Bu yüzden lpg'ye geçme kararı aldım. Görünen o ki yılda 10-12 bin kilometre yapacağım. Bunu da göz önünde bulundurursak. Araca en uygun fiyat/performans hangi kiti düşünmeliyim. Şuan 2 model arasında kaldım. Landirenzo evo (2200TL/9 taksit), Atiker gold (1350TL/9 taksit). Hangisini seçmeliyim ? Anladığım kadarıyla modelden çok işçilikte çok önemli. Bir de aynı araçtan kullanan ve lpg taktıran varsa yorumlarını ve ne kadar yaktığını öğrenebilirsem sevinirim. Şimdiden teşekkürler

• Atiker gold obd ozelliklidir, atiker gold takacak kisiye obd baglantisida yapip aktif etmesini isteyin mutlaka. Daha yeni bir baska konuda atiker gold takilip obd baglantisi yapilmamis veya calismayan bir baska forum uyesi gordum.

Ve bir oneri daha, atiker gold takmayi oneren ve obd baglantisini yapacak servisten, atiker safefast obd fiyatida alin. 1100-1200 tl arasi olur fiyat muhtemelen. Gold kit yerine safefast obd kit de gayet yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murataycicek -- 16 Temmuz 2015; 13:58:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murataycicek M kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler. obd özelliği tam olarak ne oluyor acaba ? safefast obd dediğiniz model sanıyorum atiker evo modeli fiyat aralığı uyuyor çünkü. Ayrıca yılda 15-20 bin km yapmıyorsanız tüp taktırmayın 60-70 bin km'de subapları yakar astarı yüzünü geçer diyorlar. Ne derece doğru acaba dediğim gibi şuan 100km de 7-7.5 litre benzin yakıyorum. Yılda ortalama 10.000 km yapacağım. Sizce geçmem mantıklı mı ? Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sell_items -- 16 Temmuz 2015; 17:10:31 >
  • Obd ozelligi, aracin kendi yakit sisteminin oksijen sensoru araciligiyla yaptigi hava yakit karisimi farklarini duzeltmekte kullandigi yuzdesel "fuel trim" degerlerini, lpg sistemine yapilan baglantiyla aktarilmasi sonucu, lpg sisteminin, yakit ayarlarini degisen duruma gore otomatik ve surekli guncellemesi demektir.

Boylece lpg sistemi benzin sistemine tam uyumla calisir, benzin gaz gecisi ve rolanti sorunlari minimize olur.

Obd olmasada sorun olacak diye bir zorunlu durum yok fakat arac model yili itibari ile obd destekli calismaya uygun ise (2000 model ve ustu genelde) tercihi bu yonde yapmakta fayda var. Cunku tum lpg sistemleri temelde ayni sekilde calismakta.

Atiker evo diye birseymi cikardi acaba bilemedim ama safefast (veya microfast) obd ozellikli kitler senelerdir takilmakta.

Lpg konusundaki yorumum bence hic beklemeyin taktirin :)

Gerektiginde benzin harcamaya raziyim yeterki subap arizasi olmasin derseniz, atiker kit tercih ederseniz ufak bir ayar onerisinde bulunurum, gaza tam bastiginizda motor benzinle calisir, hem performans sıkıntısı yasamazsiniz hemde subaplar zarar gormemis olur

• quote:

Orijinalden alıntı: sell_items

Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim üzere 2010 model 1.4 titanium ford fiestam var. 2015 başına kadar araç 23.000 kilometrede idi. Son 7 ayda 7.000 km daha yaptım ve 100km de yaklaşık 7.5 lt benzin yakıyor. Bu yüzden lpg'ye geçme kararı aldım. Görünen o ki yılda 10-12 bin kilometre yapacağım. Bunu da göz önünde bulundurursak. Araca en uygun fiyat/performans hangi kiti düşünmeliyim. Şuan 2 model arasında kaldım. Landirenzo evo (2200TL/9 taksit), Atiker gold (1350TL/9 taksit). Hangisini seçmeliyim ? Anladığım kadarıyla modelden çok işçilikte çok önemli. Bir de aynı araçtan kullanan ve lpg taktıran varsa yorumlarını ve ne kadar yaktığını öğrenebilirsem sevinirim. Şimdiden teşekkürler

2011 model Ford fiesta titanium aracima 1 yıl önce landirenzo taktirdim sorunsuz devam..

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost_41

quote:

Orijinalden alıntı: sell_items

Merhaba arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim üzere 2010 model 1.4 titanium ford fiestam var. 2015 başına kadar araç 23.000 kilometrede idi. Son 7 ayda 7.000 km daha yaptım ve 100km de yaklaşık 7.5 lt benzin yakıyor. Bu yüzden lpg'ye geçme kararı aldım. Görünen o ki yılda 10-12 bin kilometre yapacağım. Bunu da göz önünde bulundurursak. Araca en uygun fiyat/performans hangi kiti düşünmeliyim. Şuan 2 model arasında kaldım. Landirenzo evo (2200TL/9 taksit), Atiker gold (1350TL/9 taksit). Hangisini seçmeliyim ? Anladığım kadarıyla modelden çok işçilikte çok önemli. Bir de aynı araçtan kullanan ve lpg taktıran varsa yorumlarını ve ne kadar yaktığını öğrenebilirsem sevinirim. Şimdiden teşekkürler

2011 model Ford fiesta titanium aracima 1 yıl önce landirenzo taktirdim sorunsuz devam..

Hocam şehir içi ne kadar yakıyor öğrenebilir miyim ? Birde lpg'nin modelini ? Teşekkürler

• dostum yıllarca 2009 fiesta 1.4 collection aracı lpg ile kullandım ve toplamda 80000 km yol yaptım hic sıkıntı yasamadım kit atikerdi arac uzun yolda 90-95 km sabit hız 6 litre lpg sehir ici (bolu) seyrek trafik ve düz bir sehir max 9 litre yakardı gayet ekonomik bir aractı ve motorun lpg ile uyumu cok iyiydi gecenlerde cok samimi bir arkadasın 2011 1.4 titanum aracına brc taktık ankara mocan 1800e mal oldu yaknız işcilik ve dönüşüm mükemmel oldu deneme amaclı daha ilk gün araca aldıgımız 20 tl ( 10 litre otogazla ) 175 km yol yaptık ve sonuc harika oldu ve eski fiestamı sattıgıma pişman oldum senin aracın muhtemelen dönüşüm sonrası uzun yol sabit hızda 100km/ 5.5 , 6 civarı şehir icinde ise max 8-9 litre yakması muhtemel ve fordun 1.4 duratec motoru gercekten lpg icin bicilmiş kaftan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.