Şimdi Ara

Fiesta Aracımla Kaza Yaptım Yardım Gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2005 model Ford Fiesta aracım var, İstanbulda ikamet ediyorum.
    Maalesef bir anlık dikkatsizliğimin (emniyet kemeri takıyordum) sonucunda durmakta olan bir aracın arkasından çarptım. Çarptığım araç pikaptı, arka köşe tarafına çarptığım için pikapta pek bir hasar olmadı ama benim aracım ciddi manada hırpalandı.
    20 ile anca gidiyordum ama aracımın durumu aşağıda. Şimdi ben bir kaç şey sormak istiyorum.
    Anadolu Sigortadan kaskom var. Daha önce aracımı Bostancı Oto Sanayide bir ustaya götürüyordum. Aracımı burada kasko kullanarak tamir ettirince bir problem oluyor mu? Yoksa kasko sadece sanayilerdeki belli yerlerde mi yaptırmamı istiyor arabayı?
    Kasko kullanmak için kaza tutanağı, ehliyet, ruhsat, nufüs cüzdanı bilgileri haricinde bir gereksinim var mı? Daha önce kullanmadığım için pek bilmiyorum.
    Bir de araçtaki hasara göre sağ ön far, sağ ön çamurluk, sağ kapı değişir, sağ arka kapı ve sağ arka çamurluk tamir edilir diye düşündüm, siz ne düşünüyorsunuz?
    Son olarak da kafanız dalgınken, sinirliyken, telefonla konuşurken veya emniyet kemeri takmaya çalışırken araba kullanmayın derim. En büyük problem bir saniyelik dikkat dağılması çünkü.
    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brol1n -- 6 Nisan 2014; 12:54:17 >

• Geçmiş olsun
    Son cümlelerini malasef ben de tecrübe ettim: Sinirli bir şekilde direksiyona geçince 6000 liralık maddi hasarlı kaza yaptım
    Şimdi Anadolu Türk Anonim' den tazminat almakla uğraşıyorum
  • Öncelikle geçmiş olsun. Dalgınlıkla olabilicek şeyler ama insan hali oluyo niye oldu diyemezsin. Ayrıca aracınızı neden sanayide yaptırmayı düşünüyorsunuz kaskonuz varsa neden yetkili servis düşünmediniz.
  • geçmiş olsun hocam.
    işte sırf bu yüzden elektromekanik el frenini seviyorum.
    kemeri takmadan freni bırakmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isok

geçmiş olsun hocam.
    Öncelikle geçmiş olsun sizce birşey olmamış... Eğer kaskonuz varsa sanayide uğraşmayın serviste yaptırın derim ben zaten kaskodan expert gelip duruma bakacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkness88 -- 6 Nisan 2014; 13:17:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Öncelikle geçmiş olsun. Dalgınlıkla olabilicek şeyler ama insan hali oluyo niye oldu diyemezsin. Ayrıca aracınızı neden sanayide yaptırmayı düşünüyorsunuz kaskonuz varsa neden yetkili servis düşünmediniz.
    Valla arkadaşlar servise götürme gereksiz fazla masraf çıkarıyor dediler. Bu sebeple düşünmedim ama çok fazla fark etmiyorsa servise de götürebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brol1n

quote:

Öncelikle geçmiş olsun. Dalgınlıkla olabilicek şeyler ama insan hali oluyo niye oldu diyemezsin. Ayrıca aracınızı neden sanayide yaptırmayı düşünüyorsunuz kaskonuz varsa neden yetkili servis düşünmediniz.
    Valla arkadaşlar servise götürme gereksiz fazla masraf çıkarıyor dediler. Bu sebeple düşünmedim ama çok fazla fark etmiyorsa servise de götürebilirim.

Alıntıları Göster
    aracınızın kaskosu varken size bir masraf çıkmayacaktırki sanayide uğraşmayın garantili bir yer olarak yetkili serviste yaptırın zaten yetkili serviste gelen expere göre hareket ediyor ayrıca parçalarıda sigorta şirketi gönderiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: brol1n

quote:

Alıntıları Göster
    Kardeşim öncelikle geçmiş olsun, çok tecrübem yok ama daha evvel ayn ı şekilde aracıma vurup kaçtıkları için aynı bölgelerden benim aracımda hasar almıştı. Gördüğüm kadarıyla sağ,far,sağ çamurluk,sağ kapı değişir. Tampon ve arka sağ kapı tamir edilir diye düşünüyorum.

• Gecmis olsun. Kasko policenize bakın ve sigorta kurumunuzun anlasmali oldugu bir yerde yaptirin. Hatta yetkili servis ile anlasmalari varsa orada yaptirin. Tamir suresince kasko sirketinin size verecegi araci almayida unutmayin.
  • Vay be kötü olmuş. Gecmis olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Vay be kötü olmuş. Gecmis olsun.
    geçmiş olsun.dediğiniz gibi bir anlık bişey.cana geleceğine mala gelsin
  • quote:

geçmiş olsun hocam.

abi olay ne anlayamadım ben.
    adam da elektromekanik el freni olsa veya mk7 bi golf ü olsa bu kazayı yapmayacakmıydı.?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknaydmr

geçmiş olsun.dediğiniz gibi bir anlık bişey.cana geleceğine mala gelsin

Alıntıları Göster
    götürecğiniz tamirci veya servisin kasko ile anlaşmasının olması lazım .

ha yok ise siz cebinizden verirsiniz. bir ay içerisinde kasko sizin hesabınıza kuruşuna kadar ücreti yatırır.

nere götürürseniz götürün eksperin gelip bakıp onay vermesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

quote:

geçmiş olsun hocam.

adam da elektromekanik el freni olsa veya mk7 bi golf ü olsa bu kazayı yapmayacakmıydı.?

bilhassa kemer takma alışkanlığı pek olmayanlarda unutmayla vs olabiliyor aracı hareket ettirip kemeri takmak.
    elektromekanik el freni olsaydı emniyet kemerini bağlamadan arabayı hareket ettiremeyecekti
    dolayısıyla araç ilerlerken aklına gelince kemer takmak için dikkati dağılmayacaktı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

quote:

geçmiş olsun hocam.

bilhassa kemer takma alışkanlığı pek olmayanlarda unutmayla vs olabiliyor aracı hareket ettirip kemeri takmak.
    elektromekanik el freni olsaydı emniyet kemerini bağlamadan arabayı hareket ettiremeyecekti
    dolayısıyla araç ilerlerken aklına gelince kemer takmak için dikkati dağılmayacaktı.

heh abi tamam. konuyu yanlış okumuşum. kemerimi takmıştım diye okumuştum. ondan sizin cevabınızla örtüştürememiştim konuyu tamamdır.
    saygılar...

• Hocam gecmis olsun size birşey olmamis. Ve komşumda bu arabanın bir üst kasasi var kırmızıda dururken arkadan çarptılar neyse aracı Ford servisine bıraktı servis adamın sigortası Axa olduğu icin yan sanayi parça kullandı kaskoda ne olur bilmiyorum ama yan sanayi kullandirmayin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Hocam gecmis olsun size birşey olmamis. Ve komşumda bu arabanın bir üst kasasi var kırmızıda dururken arkadan çarptılar neyse aracı Ford servisine bıraktı servis adamın sigortası Axa olduğu icin yan sanayi parça kullandı kaskoda ne olur bilmiyorum ama yan sanayi kullandirmayin.
    geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun aracınızdaki ön çamurluk ve kapı sacı kesin değişir arka kapı ve çamurluk düzeltilebilir aracın yürürü vs etkilenmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

geçmiş olsun aracınızdaki ön çamurluk ve kapı sacı kesin değişir arka kapı ve çamurluk düzeltilebilir aracın yürürü vs etkilenmez..

Alıntıları Göster
    Bence ön kapı sağ arka ve ön çamurluklar değişir.

Arka kapı çizgiden eğilmiş belki o da değişmeli.

Servise götürün aracı belki perte çıkarırlar bu nednele resmi bayinin servisine götürün derim

Servis büyük ihtimal tüm sağ tarafı değiştirir 2 kapı 2 çamurluk + far 9+ bunun boyası bence servis güzel bir fiyat çıkarır.

Aracı pert edebilirler.

Bu nedenle özel servise götürün sonra faturaları alın.

Zaten hasar akydı boyutu bence çok önemli olmaz iki yerde de aynı şeyler değişecek mühim olan faturalarını almak

Aynı hasar en azından yetkili serviste yapılsa ben 8 bin hasar kayıtlı değil 10 hasar kayıtlı resmi serviste yapılanı alırım.

Hem de satarken elinizde kanıtlar olur daha rahat güvenir insanlar ama sizin kararınız.

Bu arada araç pert olsun istiyor musunuz?

• Tavsiyelerin için teşekkür ederim hocam :)
    Araç pert olsa da sorun değil kilometre olarak da yıpranmış bir araba. Daha önce de farklı problemleri olmuştu. Pert olmazsa da kullanmaya devam ederim maksat altımda araba olsun diye kullanıyorum.
    Normalde yeni bir araba alacaktım ama dolar ve faiz durumlarından dolayı mecbur öteledik.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.