Şimdi Ara

ford focus titanyum hb dizel mi hyundai i30styl dizel mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ottoman24

quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

quote:

Orjinalden alıntı: toz-koparan

Bravo,Auris i30 dan farklı değiller tutmadı bir türlü...
    yalnız focus hepsinden önde..

focus titanyum ile i30 style arasında 5 bin lira varki es geçilecek rakam değil...
    burda tercih önemli..uzun yıllar satma fikri yoksa i30,Bravo,Auris zevke göre alınabilir..aksi halde Focus..

şahsen 36bin seviyesinde naktim olsaydı i30,bravo gibileri yerine daha bilindik ve gözde modelleri tercih ederdim..

EDİT: 36binlerde en harika bulduğum 308 hdi..

Bilginiz olsun diye söylüyorum,Bravo 308'den daha kaliteli,en azından benim fikrim bu.Marka imajından dolayı kaybediyor.

İ30 kullanıcıları araçlarından memnun.Tipi pek hoşuma gitmiyor;ama fiyat/performans oranı iyi gibi duruyor.

@ottoman24

Sorento'yu Hyundai fabrikalarında mı üretiyorlar?Ayrıca yazdığınız iki modeli görünce benim ağzım sulanmıyor :)

Kia Hyundai'nin kuruluşudur,aynı fabrikada üretilmese bile alt yapı arge çalışanları aynıdır.Motor parçaları aynıdır,herhangi bir Hyundai veya Kia'nın kaputunu açtığınızda parçaların üzerinde hyundai-kia yazısını görürsünüz.Ağız sulanma konusu genel bir şeydir.Zevkler ve renkler tartışılmaz.

Bunu öğrendiğim iyi oldu,teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: onelan

ER lere bak ulen 2 mesaj atmışlar hadi biri neyse fikir alıyorda diğeri tam ortalık karıştırmaca sanki bozacı şıracı gibi bi koku aldım

ne alaka er felan hayat tecrübesinimi yazıyorlar oraya illa mesaj atmak için 1000000000 mesajımız mı olcak
  • quote:

Orjinalden alıntı: levent--

quote:

Orjinalden alıntı: toz-koparan

bulunduğum şehirde sadece 1-2 tane görüyorum auris hayalet gibi..... corolla -avensis-yarisler çok daha gözdeler...
    sen klübünde fanatikliğine devam et istersen.. engiin bilgilerinde içinde kalsın...

Sence hayaletler gerçekten var mı toz-koparan? Benim engin bilgilerim bu soruyu cevaplamaya yetmiyor. Bana yardımcı olsana..

Bu arada ben şimdi sana otomotivciler odasından iki tane görevli gönderiyorum senin şehirde olan araçları tutulanlar olmayanları da tutulmayanlar diye sınıflandırıp yeni bir 2008 in en çok satanlar listesi yapacaklar...

benzetme amacıyla kullanılan -gibi- eklemesi yaptım fanatikliğin ve boş lafların alemi yok...
    düzeltme : senin araç 2008 ve dahi tüm zamanların en tutulan aracı!! oldumu?

• ford da kullandım hyundai de.hyundainin çıtasını i serisi ile yükselttiğini düşünüyorum.o yüzden de i30 aldım.ha ford zaten iyi o belli ama hyundaiyi de haksızlık etmeyelim.kaçınız kullandı i30?bi test sürüşü yapın öyle yazarsınız tekrar.fiyat farkı önemliyse i30 öneririm ben.gayet atak bir araç.performans sorunu yaşamadım daha.donanım olarak da fazlası var eksigi yok stylein.
  • focus titanyum hb derim ben. hem o kalite fiyat farkına değer hem kolay ve daha pahalı satarsın aracın şimdiden hayırlı olsun.
  • 2sene oldu i30 kullanıyorum 30000km deyim, senin kaldığın ikilemlerde bizde kaldık.
    bırak 4000tl yi aynı fiyat olsalar bile i30 u önerirdim.
    Sorunsuzluk,garanti,tasarım,motor,donanım,fiyat bir incele bakalım sonra içine sineni al.
    Burda yazılanlara da pek aldırma,parayı veren insanın kendisi olmayınca "bırak fordu hyundaiyi BMW al mercedes al" bile derler
  • quote:

Orjinalden alıntı: alpercan

2sene oldu i30 kullanıyorum 30000km deyim, senin kaldığın ikilemlerde bizde kaldık.
    Sorunsuzluk,garanti,tasarım,motor,donanım,fiyat bir incele bakalım sonra içine sineni al.
    Burda yazılanlara da pek aldırma,parayı veren insanın kendisi olmayınca "bırak fordu hyundaiyi BMW al mercedes al" bile derler

gerçekten güzel bir açıklama
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

quote:

Orjinalden alıntı: laprace

bence i30 al araba yanılmıyorsam bmw 1 serisi ile aynı platformda üretildi zaten içine binince kaliteyi hissediyorsunuz o yüzden bence i30

BMW 1 serisi ile aynı platformdamı üretildi ?

Bence bilgilerini bir kez daha gözden geçir

Aynı platformda üretilmedi , i30 bmw 1in çakması ordan akılda o şekilde kalmış olabilir.

haklısınız aklımda o şekilde kalmış yanlış bilgi için kusura bakmayın

• ben ford focus derim ama i30 zunda içi harika
  • Güzel yorum alpercan kardeşim
    Bende 1 yılı aşkın süredir İ30 kullanıyorum, tavsiye ederim mutlaka test sürüşü yapın.
    quote:

Orjinalden alıntı: alpercan

2sene oldu i30 kullanıyorum 30000km deyim, senin kaldığın ikilemlerde bizde kaldık.
  • genelde focus deniyor galiba ama i30 da yabana atılmaz gibi
  • HERKESE TEŞEKÜR EDİYORUM.gerçekten güzel yorumlar.ama aramızda bu araçları kullananlar yok mu?i30 sahibi arkadaşlar yorum yapmışlar,hepsi araçlarından memnun.benim öğrenmek istediğim bu aracın hiç mi eksileri yok,var ise neler.aynı şekilde focus kullanıcları da yorum yaparsa memnun olurum.yani ricam şudur-ben focus veya i30 kullanıyorum ve bu aracın eksik yönleri şunlardır diyebilecek arkadaşlar yok mu?
  • 2005 ağustostan beri focus trend stil paket kullnıyorum suan aracım 42binde ve herhangi bir sorun cıkarmadı tek kötü yanı donanımının cok düşük olması ki sen titanium demişsn bence güzel bir araç tavsiye ederim
  • Merhaba, ben Avrupa'daki ilk i30 sahiplerinden biriyim. Ağustos 2007'den beri kullanıyorum. Aracım şu ana kadar normal bakımları ve benim bir sorum için gitmem dışında servise hiç uğramadı.

Aracın en büyük eksikleri, Style Plus dışındaki donanımlarda ESP olmaması ve hız sabitleme özelliğinin bulunmaması diyebiliriz.

2 gündür katılanlarla i30 sahiplerinin sayısı forumumuzda 49 oldu. Şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yaşayan, şikayette bulunan olmadı. Her araçta olabilecek ufak tefek şeyler tartışılıyor.

Kimse yoğurdum ekşi demez diye düşünmemek lazım. Markaya bağımlılığımız yok, bu araçtan önceki tüm araçlarım Almandı. İlk kez Hyundai kullanıyorum ve şahsen çok memnunum, önemli bir şikayetim şimdilik yok. Zaten aklımıza takılanları forumda yazıyoruz. Benim tek sıkıntım tüketimimin şehir için 8.2lt civarı olması, forumda aynı araçla 6 lt civarı yakıyor arkadaşlarımız, hatta benzinli araçla 4.6 lt yakan bile var.

Sonuç olarak, eğer marka takıntınız yoksa, şu anda i30 aynı fiyata alabileceğiniz araçların tümünden donanım olarak üstün durumda. Euro NCAP'tan 5 yıldızlı, donanım olarak en baz modelde dahi birçok markanın üst modellerine rakip donanım alabileceğiniz bir araç. Daha önce de yazdığım gibi Avrupa'da bu araç çok daha pahalı. Örneğin, Türkiye'de 33bin TL olan Style donanım Hollanda'da 21,995, Almanya'da 19,940 Euro'ya satılıyor ki bu fiyatlara renk farkı dahil değil (NL 650, DE 450 Euro) ve 3 yıl garanti dahil. Türkiye'de ise garanti 5 yıl ve fiyat %30 daha ucuz.

quote:

Orjinalden alıntı: usluhüseyin

HERKESE TEŞEKÜR EDİYORUM.gerçekten güzel yorumlar.ama aramızda bu araçları kullananlar yok mu?i30 sahibi arkadaşlar yorum yapmışlar,hepsi araçlarından memnun.benim öğrenmek istediğim bu aracın hiç mi eksileri yok,var ise neler.aynı şekilde focus kullanıcları da yorum yaparsa memnun olurum.yani ricam şudur-ben focus veya i30 kullanıyorum ve bu aracın eksik yönleri şunlardır diyebilecek arkadaşlar yok mu?

• Bu arada donanımlar yakın demişsiniz ama doğru bir kıyaslama yapmamışsınız sanırım.

i30 Style Plus 36,250.

Focus Titanium, 36,125.
    ayrıca buna eklenmesi gerekenler: ESP (1548 TL) metalik boya (777), parçalı deri koltuklar (2048, ki i30 Styleplus full deri), park sensörü (516)
    Yani gerçek fark 5,000 TL'nin üzerinde, ayrıca daha zayıf bir motor da cabası.

Karşılaştırmayı i30 Style ile yaparsak ki ESP hariç hepsi Style'da da var, Focus Titanium'a eklenmeleri gerekiyor. Gerçek fiyat farkı 6500 TL'nin üzerine çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur23 -- 8 Şubat 2009; 1:31:11 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pis@gor -- 8 Şubat 2009; 2:18:38 >
  • Bencede Style Plus al madem bütçen yeterli,
    özgür'ün yazdıklarına ek olarak Sunroof,ısıtmalı deri koltuklar,katlanan aynalar,17"spor jantlar,lastik basınç uyarı sistemi vs. vs. yanına kar kalır.
    quote:

Orjinalden alıntı: ozgur23

Bu arada donanımlar yakın demişsiniz ama doğru bir kıyaslama yapmamışsınız sanırım.

i30 Style Plus 36,250.

Focus Titanium, 36,125.
    ayrıca buna eklenmesi gerekenler: ESP (1548 TL) metalik boya (777), parçalı deri koltuklar (2048, ki i30 Styleplus full deri), park sensörü (516)
    Yani gerçek fark 5,000 TL'nin üzerinde, ayrıca daha zayıf bir motor da cabası.

Karşılaştırmayı i30 Style ile yaparsak ki ESP hariç hepsi Style'da da var, Focus Titanium'a eklenmeleri gerekiyor. Gerçek fiyat farkı 6500 TL'nin üzerine çıkıyor.

Park sensörleri eklemem lazım X paket almak gerekiyomuş
    ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları da opsiyonelmiş , serviste takıcaklarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpercan -- 8 Şubat 2009; 1:59:36 >

• ÖZGÜR KARDEŞ SİZİN FORUMU TAKİP EDİYORUM.aylardan berii30 aklımda ve her gün i30 takımına girip ordaki bilgi alış verişi takip ediyorum.benim 4000 tl fark dediğim i30 styl dizel -focus titanyum dizel,birde sizin orda okudum bi arkadaş demişti 10 lt yakıyor diye ,hemde dizel,başka arkadaşlar da 5-5.5 gibi bahsediyor.ya aslında gönlüm focus diyo mantığım i30.nasip bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pis@gor

...

Dostum ne vardı burda da kaldırdın?
    Merak ettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: levent--

quote:

Orjinalden alıntı: Pis@gor

...

Dostum ne vardı burda da kaldırdın?
    Merak ettim

Aşağıdaki resmi koymuştum birileri için ama sonra vazgeçtim.

ford focus titanyum hb dizel mi hyundai i30styl dizel mi

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.