Şimdi Ara

FORMULA 1 2017 -- sezonu --- L.Hamilton 363 puan -- - Mercedes 668 puan (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
7
Favori
18.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vettel niye hamilton'u zorlamadı anlamadım. Zaten motorunu kullandığı son yarış. Haftaya İtalya'da yeni motora geçecek. Ne vardı limitlerinin sonuna kadar zorlasa? Koskoca Ferrari motoru iflas edecek değildi ya...Kendi kaybetti !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik spa yarışlarına göre sadece yarışın SC sonrası heyecanlıydı.

Benim favorim bu yarışta Vettel'di ama hesaba katmadığım iki aracın arasında bariz güç farkı olduğuydu. Bence 50 - 60 beygir Mercedes motoru daha güçlüydü ki bunun sebebi de Hamilton'ın yeni, Vettel'in ömrü bitik motor kullanmasıydı. Monza da Hamilton'ın motoru Spa'dan yorgun çıkmış olarak yarışacak ve Toro Rosso ile burada zafer kazanan Vettel de sıfır motor ile yarışacak. Bu açıdan Monza yı iple çekiyorum. Diğer yandan lider giden Hamilton dışında hangi pilot olursa olsun Vettel'in bu presine karşılık kesin hata yapar derdim.

Yarıştan sonra ortamı kasıp kavuran tartışma da Ocon'mu yoksa Perez'mi hatalıydı oldu. Bana göre ikisi de hatalı değildi, sadece kazaya sebebiyet veren mücadeleye giriştiler. Yine de Ocon un yerinde olsam Eau Rogue girişinde böyle bir çaylaklık yapmazdım. Çünkü araç bu kadar hızlıysa düzlükteki rüzgar koridorundan %100 Ocon galip çıkardı ama Ocon'un yapmak istediği sanırım Eau Rogue öncesi geçip Perez'i viraj dışına sallamaktı. Bu açıdan Ocon a ait temiz yarışçı imajı alt üst olmuştur. Böyle aptallıklar pazar fiyatlarını düşürür. Perez ise zaten yavaş pilotların hızlısı olduğu biliniyor. Ocon herşeye rağmen umut vadediyor.

Alonso konusuna gelirsek, araç yarış içinde tur tur güç kaybetti, Bu anlaşılır bir durum değil. Sanırım Honda 'yı Ilmor da kurtaramayacak. Hakkinen 'in katili Ilmor 'du Alonso'nun katili de Honda+Ilmor olursa çok üzülürüm. F1 böyle isimlere sahip çıkmalı. Duyduğuma göre Williams Alonso'yu çağırmakla kalmamış Stroll'ün babası da Williams 'a geçmesi dahilinde Alonso'ya sponsor olacağını ima etmiş. Al birini vur ötekine durumu söz konusu ama Alonso F1 de kalmalı. Yeri gelmişken yorgun Massa çok iyi iş çıkardı.

• Sercann35 kullanıcısına yanıt
    Mercedes motorunun diğer motorlara üstünlüğü inanılmaz gerçekten. Mercedes Monza'da duble yapamazsa çok şaşırırım. Spa'nın 2. sektörü gene Ferrari'ye oldukça uygundu ve tempo açısından göze çok batmadılar. Ama Monza öyle değil.

Bottas bu sezon ilk defa Barrichello tadında net bir 2. pilot sürüşü çıkarttı. Tüm haftasonu oldukça kötüydü.
    Rai sıralamaların son kısmına kadar hep Seb'in önünde oldu, Q3'te sorun yaşadı ve gene Seb'in gerisinde kaldı. Üstelik yarışta adil olmayan bir cezaya çarptırıldı. Hani 5 ya da 10 saniye zaman cezası neyse de 10 saniye dur/kalk, aşırı kaçtı.
    Perez de beter(!) olup gitsin artık. Kaç yarış oldu, Ocon'un kendisinden hızlı olmasını yediremediğinden neler yapıyor herif.
    Honda'nın söylediğine göre Alonso'nun motorunda sorun yokmuş. Honda motoru yetersiz olabilir ama Alonso resmen "küstüm, oynamıyorum ben" diyerek garaja çekmiş. 2.5 sezon olmuş olabilir. Ama gridin en fazla maaş ödenen pilotusun sen. Böyle antikalıklar yaptığı sürece Hamilton, Vettel gibi rüştünü ispatlamış / Ricciardo, Hülkenberg gibi araçlarından fazlasını başaran / Verstappen, Ocon gibi gençler varken kimse sana "al senelik 40 milyon €, şu araçla da şampiyon olmaya çalış demez.

Hamilton'a tebrikler. Schumacher'in pol rekorunu egale etti. Muhtemelen bu sezon geçer de. Hatta geçmemesi mucize olur. Belki galibiyet sayısında Schumacher hâlâ geçilmez bir yerde duruyor ama Hamilton'ın kariyeri bitmeden en azından podyum sayısında da Schumi'yi geçmesini muhtemel görüyorum. Galibiyetlerde Schumacher 91-58 önde, podyumlarda ise 155-111 durum.

Bu sezon Hamilton da şampiyon olsa, Vettel de şampiyon olsa saygınlığı oldukça yüksek bir şampiyonluk kazanmış olacak bu arada. 2 pilot da kalitelerini, performanslarını sonuna kadar piste yansıtıyorlar. [Şahsi görüşüm; Hamilton şampiyon olacak çünkü araçların yarış temposu çok yakın olsa da, hatta Ferrari ufak bir farkla daha üstün olsa da sezon genelinde, kalan pistler Mercedes'lere daha uygun ve Mercedes sıralamadaki o ekstra gücü + Hamilton'ın bir anda cebinden çıkarabildiği o 0.2 - 0.3 saniyeler Hamilton'a şampiyonluğu getirecek.]

• Ñolofinwë kullanıcısına yanıt
    Monza'da ben de Mercedeslerin duble yapacağını düşünüyorum. Her ne kadar Ferrari'nin pisti de olsa Monza karakteristik özelliği ile Mercedes'e daha uygun. Özellikle ilk ve son sektörde Mercedesler daha hızlı olacaktır, Ferrari ise ikinci sektörde bir nebze Mercedes'e yanıt verebilir.

Dediğin gibi ben de Kimi'nin cezasının çok ağır olduğunu düşünüyorum. En kötü 5 saniyelik zaman cezası ile olay kapatılabilirdi. Ama yarış komiserleri bu ihlalde en yüksek cezayı vermeyi uygun gördü. Ceza bu kadar ağır olmasa Kimi podyumda olabilirdi.

Perez-Ocon temasında hata kesinlikle Perez'e aitti. Perez, Ocon'a hiç yer bırakmadı. Gerçi Ocon da atak yapmak için acele etti, Perez'i uzun düzlükte daha rahat geçebilirdi. Ama bu temas yarışa heyecan kattı. Temas olmasa yarışın son bölümleri de tıpkı yarışın geneli gibi sıkıcı geçecekti.

Alonso'nun takımına oldukça sert yüklendiğini düşünüyorum. Hemen hemen her yarış telsizden adeta tüm McLaren Honda takımını haşlıyor. Zamanında McLaren'in Honda birlikteliğinden bir şey olmayacağını düşünüyordum, ama Alonso hayatının kumarını oynayarak Ferrari'yi bırakıp oraya gitmeyi tercih etti. Kumar tutmadı, Honda yokları oynuyor, Alonso'nun da bu durumda başını taşlara vurmaktan başka bir şansı yok. Kapalı kapılar ardından dilediği şikayeti dile getirebilir ama bunu telsizden tüm dünyaya duyurması bana göre doğru değil. Üstüne dediğin gibi gridin en yüksek maaşlı pilotlarından birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 28 Ağustos 2017; 21:41:7 >

• aradaki farklar birbirine çok yakın gibi gözüksede hala ibre mercedesten yana..
    perez balon bir pilot olduğunu bir kez daha gösterdi..bu ne büyük bir egodur arkadaş..
    paralı pilot devride bir yere kadar.
    mclarenden kovuldun
    sauberde sadece bir podyum gerisi olmayan bir performans..
    ferrari güncellemeleri bakalım durumu değiştirecekmi.
    gönlüm ferrarinin şampiyon olması ve mercedesin eteklerinin tutuşması..
    Alonsoya gelirsek yaptıklarında sonuna kadar haklı hatta daha fazla baskıyı artırmalı..
    yapılan sözleşmede verilen vaadler ve sonuç arasındaki fark bunları gerektiriyor.
    mclaren motor konusundaki kararınını vermeli.
    honda ile olacak gibi gözükmüyor.
    geçtim tüneli ve ışığı etraf zifiri..
  • Bazen sıkıcı bazen heyecanlı geçen genel anlamda sıkıcı bir yarışı geride bıraktık, genel anlamda sakin bir yarıştı palmet ve kyvat kaza yapar dedim çok sakin gitti onlarda neyse Hamilton motor avantajından dolayı yumuşak lastikle bile geçilmedi

Ocon Perez olayında Force india nın pilotları rakip olsa bu kadar çok kaza yapmazlardı Perez ocon un gelişimini kabullenemiyor gibi Ocon her yarışta bir tık üstü çıkıyor Perez ise hala stabil bir yükselişe geçemedi Force india iyi işler çıkarıyor ciddi anlamda bu bütçeyle pilotlar üstüne düşeni tam yapsa çok iyi puanlar toplarlar

Redbull cephesinde ise max yine yarış dışını abdestsiz midir nedir bitirdiği yarış sayılı çocuğun max ve babası da redbulla sallamaya başladı daha 20 olmadan en prestijli takımlardan birinde ve şikayet ediyor sanki araç çok iyi olsa şampiyonluğa oynacak daha çocuk çocuk hareketleri var redbull motorunun bu kadar kolay pes etmesi de redbulla yakışmıyor açıkçası neyse adamım daniel yine boşluğunu buldu rai ve bottas kapışırken üçüncülüğü aldı son atakla yarışı çıkardı

Mercedes cephesinde bottas bu yarış kendini gösteremedi nedendir bilinmez en zevksiz yarışlarındandı

Alonso amcam yine motor patlattı mclaren i dünyayı rezil ediyor adam telsizden doğru bir davranış değil tabi de dünya şampiyonu adam elinden geleni yapıyor düzlükte geçiliyor koyar gerçekten mercedes veya ferraride olması gereken bir pilot gerçi bundan sonra dünya şampiyonu olması pek olası değil gibi

...

• Bundan sonra Mercedes'i kolay kolay durduramazlar. Monza'da duble gelir ve Hamilton'a yeni sözleşme hazırlayarak şov yaparlar. Bu sezon Monza'yı kazanan şampiyon olur ben öyle görüyorum.

Ferrari'nin sezon başındaki lastik avantajı bence testlerde azaldı. Mercedes lastikleri bir nebze olsun çözdü. Ferrari Monza'ya detaylı bir güncelleme getirmezse şampiyonluğu kaçırırlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • --------- FORMULA 1 2017 -- 13. yarış -------

-- İtalya ----- Monza ----- Monza --- -----

FORMULA 1  2017 -- sezonu --- L.Hamilton 363 puan -- - Mercedes 668 puan

tur sayısı ---------- 53 tur
    1 tur uzunluğu ---- 5.793 km
    toplam uzunluğu -- 306.072 km

en hızlı tur ---- 1.21.046 -- Rubens Barrichello Ferrari 2006

hafta sonu yarış programı

1 eylül cuma ------- 1. antrenman - saat 11.00 - 12.30 ----- 2 . antrenman - saat 15.00 - 16.30
    2 eylül cumartesi -- 3. antrenman - saat 12.00 - 13.00
    2 eylül cumartesi -- sıralama turları -- saat 15.00
    3 eylül pazar -------- büyük yarış saat 15.00

F1 2017 13. hafta İtalyanın Monza pistindeki yarış türkiyede S SPORT kanalından canlı yayınlanacak
    S SPORT kanalını D-SMART 87. kanal , DİGİTÜRK 77.kanal TÜRKCELL tv 77. kanaldan izleyebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 29 Ağustos 2017; 20:59:8 >

• Hamilton geçen sene arıza çıkaran araç yüzünden şampiyonluğu kaptırmıştı.

Bu sene Vettel ile kapışır ama sonunda şampiyon olur bence.
  • Monzada haftasonu yağmur ihtimali var
    Ferrari bunu değerlendirebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 1 Eylül 2017; 10:27:44 >
  • Monza kırılma noktası olabilir.Mercedes mutlak favori,duble yaparlarsa yada Hamilton alırsa Ferrari tarafının işe çok zor.Yine de belli olmaz motorsporu bu.
    Güzel bir yarış bizi bekliyor.İtalya gp'si takvimde en fazla merakla beklediğim yarış.
  • Hocam internetden türkçe anlatımlı bir yer önerirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sfiber

Hocam internetden türkçe anlatımlı bir yer önerirmisiniz.

Motorsports.com.tr de Türkçe anlatim mevcut.

• F1 2017 13. yarış italyanın monza şehrindeki sıralama turlarında şuanda yağmur yağıyor ..
    pist ıslak pilotlar mavi renkli yoğun yağmur lastikleriyle piste çıktılar ..

sıralama turları 1. bölüm başladı
    1. bölümde 13.31 dakika kala grosjean hızlı turunu atarken düzlükte kontrolünü kaybetti ve spin atarak duvara çarptı ve kırmızı bayraklarla yarış durduruldu ..

sıralama turlarında 1. bölümde şu ana kadar atılan turlarda lewis hamilton 1.40.128 lik derecesiyle lider durumda 2. vettel 3. gosjean ancak yarış dışı kaldı

sıralama turları yağmur devam ettiği için devam edemiyor .
    güvenlik aracı pist üzerinde yaptığı kontrollerde , ıslak olan pist güvenli olmadığı için 3 defa 15 dakika erteledi.. .

pazar günü büyük yarışdada yağmur bekleniyor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 2 Eylül 2017; 16:14:6 >
  • Eskiden olsa cok heyecanli sıralama turlari izleyecektik.Yeni F1 de kırılgan araçlar, pirelli nin lastikleri ile heyecan falan da kalmadı.

• 5 çeşit kuru zemin lastiği yapacaklarına 3 - 4 çeşit yoğun yağmur lastiği yapsalar çok daha iyi olurdu ..
    F1 pilotları heyecanlı yarışlar çıkarırken , taraftarlarda heyecanlı yarışlar izlerdi .....

zaten bu aptal lastikler sonucu F1 yarışları ölürken , F1 pilotları yarış içinde araçlarından istedikleri performansı gösteremiyorlar .
    eskiden pilotlar araçlarını sonuna kadar zorlayıp motor patlatıyorlardı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 2 Eylül 2017; 16:24:20 >
  • Geçtiğimiz yıllarda bundan 2-3 kat fazla yağmurda yarışılırdı ne olaylar ne olaylar yaşanırdı formula 1 ruhu oydu az da olsa risk kazalar heyecan katardı iyi sürücü kendini belli ederdi zaten ama şimdi tamam güvenlik önemli ancak %100 risksiz olmasını bekleyemez kimse 2 saate yakındır seans yok.
  • Hamilton son turunda tarih yazdı.

Ferrariler berbattılar yağmurda, yarın zor bir gün bekliyor özellikle Rai'yi.
  • F1 2017 13. yarış İtalya Monza daki sıralama turlarında pol pozisyonunu , Mercedes pilotu Lewis Mamilton 1.35.554 lik derecesiyle kazandı
    Hamilton böylece bu sezon 8. kariyerindede 69. pol pozisyonunu kazandı ..
    Hamilton Monzada 69. polünü kazanarak F1 tarihinde en çok pol kazanan pilot oldu ..
    F1 de daha önce rekor 68 pol kazanan efsane pilot Michael Schumachere aitti ..

efsane pilot M. Schumacher 68.pol pozisyonunu 2006 yılında ferrari takımında Fransada kazanmıştı .

monzada sıralama turlarında gün boyu yağan yağmur damgasıın vurdu ..
    sıralama turlarının 1. bölümünde , daha 2. dakikada grosjeanın yaptığı kaza sonucu kırmızı bayraklar çıktı . yağmur nedeniyle 1.5 saat yarış yapılamadı

1. bölümde pilotlar , mavi renkli yoğun yağmur lastikleriyle yarışırken , seansın sonlarında yeşil renkli geçiş lastiğe geçtiler ..
    1. bölümde en iyi dereceyi , mercedes pilotları 1. bottas 1.35.716 - 2. hamilton 1.36.009 lik dereceyi yaptılar .
    2. bölümde pilotlar yarış esnasında 2 yağmur lastiğide kullandılar .
    2. bölümde en iyi dereceyi yine mercedes pilotları 1. hamilton 1.34.660 - 2. bottas 1.35. 396 lık dereceyi yaptılar .
    3. ve final bölümünde tam bir taktik ve lastik savaşı vardı .
    pilotların bir kısmı yoğun yağmur lastiği ile başlarken , bir kısmıda geçiş lastiği ile başladı ..
    yağmurun hızını arttırması sonucu daha sonra tüm pilotlar yoğun yağmur lastiğine geçtiler ..
    hamilton 3.5 saat süren sıralama turlarında 1.35.554 lık derecesiyle zafere ulaşırken , aynı zamanda kariyerinde 69. pol pozisyonunu kazanarak , F1 tarihinde en çok pol kazanan pilot olarak adını tarihe yazdı ..
    2. ve 3 red bull pilotları 2. verstappen 3. ricciardo olurken ,
    4 stroll 5. ocon 6. bottas 7. raikkonen 8 vettel 9. massa 10. vandoorne oldu ..
    redbull pilotları aldıkları cezalar sonucu yarınkı yarışda verstappen 14.sıraya düşerken ricciardo 17. sıraya düştü.
    red bull pilotlarının aldıkları cezalar sonucu , lance stroll 2. ve esteban ocon ise 3. sırada başlayacak ..
    ferrari pilotları ise 7. ve 8. olarak büyük hayal kırıklığı yaşattılar ...
    red bull pilotları aldıkları cezalar sonucu yarınkı yarışa ferrariler 5. ve 6. sırada başlayacaklar ...

monzada cezalardan sonra oluşan sıralama

1 lewis hamilton -- 1.35.554
    2 lance stroll ------- 1.478
    3 esteban ocon ---- 2.165
    4 valtteri bottas ---- 2.279
    5 kimi raikkonen --- 2.433
    6 sebastian vettel -- 2.510
    7 felipe massa ------- 2.697
    8 stoffel vandoorne -- 3.603
    --------------------
    9 sergio perez ---------- 1.37.582
    10 nico hulkenberg --- 1.38.059
    11 daniil kvyat ----------- 1.38.245
    12 kevin magnussen -- 1.40.489
    13 ---

F1 2017 13.yarış italya monza yarışı 3 eylül pazar günü yapılacak
    saat 15.00 da başlayacak olan yarış
    S SPORT kanalından canlı yayınlanacak ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 2 Eylül 2017; 22:38:26 >

• F1 2017 İtalya Monza da Lewis Hamiltonun kazandığı 69. pol pozisyonu turu

https://www.youtube.com/watch?v=ifvbapD8B2Q

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.