Şimdi Ara

FORMULA 1 2017 -- sezonu --- L.Hamilton 363 puan -- - Mercedes 668 puan (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
7
Favori
18.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Spa'ya göre daha heyecanlı bir yarış oldu. Hamilton adım adım şampiyonluğa yürüyor ama bana göre bu yarış Bottas onu zorlayabilirdi. Sanırım bunda da Bottas'ın adım adım şampiyonluktan uzaklaşması etkili oldu. Bundan sonra Hamilton a yardım etmek babında onu zorlamayacağını öngörebiliriz.

Raikkonen sözleşmesini bir yıl daha uzattı ama buna pişman olmuş gibi bir Monza yarışı sergiledi. Durumu kotarmak adına da yer kazanmaya çalıştı.

Günün adamı Ricciardo, onun ters lastik stratejisi ile bu kadar sağlam tırmanışı şaşırtıcı. Otomobil ise gayet iyi, güç olarak da Renault kendini kanıtlamış oldu.

Redbull'un başarısı bu yarışta McLaren 'in dikkatini daha çok çekmiş oldu. Önümüzdeki yıl McLaren - Renault ortaklığına %75 olarak bakıyorum. Honda her ne kadar Singapur için iddialı konuşsa da, 3 senenin sonunda elde var 0. Açıkçası bu sene Honda için 2001 Benetton benzetmesi yapardım, yıl sonunda podyum için yarışan bir Alonso görürüz derdim, artık buna inancım da yarı yarıya azaldı. Olaylı bir yağmurlu hafta sonuna denk gelmedikçe Alonso 'nun podyum yapması artık rüya.

Williams 'a gelirsek, şaka gibi ama çeyrek yüzyıllık Williams, Force India 'yı kopyalıyor. Dolayısıyla tek rakipleri de Force India. Önümüzdeki yıl Mercedes 'in motor ve şanzuman ikilisini komple satın almayı ve Force India gibi motor konumunu alçaltmaya çalışacaklar. Sanırım Williams ve Renault gibi teknolojide isim yapmış takımların çağı bitmek üzere. Ferrari dahi Mercedes 'e yetişmek adına çok fazla can yaksa da karşılığını %100 bulabilmiş değil. Mercedes'in başarısının biraz da kural açıklarından kaynaklandığını düşünüyorum. Tüm yarış organizasyonlarında iyi bilinir ki kural kitapçığını iyi okuyan 1-0 önde başlar.

• Singapur haftası geldi çattı. 2008 de burada Nelson Piquet Jr. 'ın sansasyonel kazası ile başlayan Crashgate skandalını o seneyi takip edenler hatırlayacaklardır. Briatore, Alonso'yu Renault'da tutabilmek için ona şike ile yarış kazandırmıştı. Şimdi de aynı yarış haftasında Singapur'dayız ve bu sefer de McLaren, Alonso'yu takımda tutabilmek için Renault ile motor anlaşması imzalamaya çalışıyor. :)
  • F1 2017 14.yarış SİNGAPUR

tur sayısı ----------- 61
    1 tur uzunluğu ----- 5.065 km
    toplam uzunluğu -- 308.828

en hızlı tur 1.47.187 Daniel Ricciardo Redbull 2016

Singapur hafta sonu yarış programı
    15 eylül cuma 1. antrenman --- saat 13.00 - 14.30 ----- 2. antrenman 16.30 - 18.00
    16 eylül cumartesi 3. antrenman --- saat 13.00 - 14.00
    16 eylül cumartesi sıralama turları --- saat 16.00
    17 eylül pazar büyük yarış --- saat 15.00

F1 singapur yarışı S SPORT kanalından canlı yayınlanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 12 Eylül 2017; 21:14:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün okuduklarım doğruysa ki özellikle McLaren cephesinden geçen hafta Honda F1'de ki tüm planlarında başarısız oldu açıklaması bunu doğruluyor. McLaren ve Honda birlikteliği gelecek sezon sona erecekmiş. Bunda Her ne kadar yalanlasa da Alonso'nun ya Honda yada ben resti etkili gözüküyor. Bana göre Alonso Schumi sonrası dönemde marka değerimi diyebiliriz bilmiyorum fakat en büyük pilottur.

Takımı son sıralarda olmasına rağmen her gün onun hakkında haberler çıkıyor. Hamilton, Rosberg şampiyon oluyor hatta son şampiyon Rosberg ani kararla F1'i bırakıyor Alonso üzerinden haberler dönüyor. Eğer McLaren'de son üç sezonda Alonso olmasa şuanda insanların gözünde Williams'tı. Hala büyük takım imajları biraz olsun korunuyorsa bunda Alonso'nun etkisi fazla. Gerçi bugünden sonra Alonso>McLaren denilebilir. Ben 2002-2003'ten beri takip ederim takıma kendi kararını geçiren bir pilot görmedim.

• F1 2017 14.yarış Singapur da pol pozisyonunu , ferrari pilotu sebastian vettel 1.39.491 derecesiyle kazandı. vettel bu sezon 3. kariyerindede 49. pol pozisyonunu kazandı ..
    ferrarinin diğer pilotu kimi raikkonen ise 4. olurken , ferrari takımı yarınki yarışda her 2 pilotuda mercedeslerin önünden start alacak ..
    vettelin hemen arkasında 2 redbull pilotu yer alırken , verstappen 2 ricciardo 3. oldu .
    şampiyona lideri lewis hamilton 5. olurken bottas 6. olabildi
    böylelikle mercedes takımı yarınki büyük yarışda startta 3. çizgiden başlayacak ..

2 mclaren pilotu 3. bölümde finale kalarak , fernando alonso 8. stoffel vandoorne 9. oldu ..
    2 force india pilotu 2. bölümü geçemediler , segio perez 12. esteban ocon 14. olabildi
    2 wiiliams pilotu 1. bölümü geçemediler , felipe massa 17. lance stroll 18.olabildi .

pilotlar sıralama turlarının tamamında , mor renkli ultra yumuşak lastiklerle hızlı turlarını attılar .

F1 2017 Singapur sıralama turları sonuçları

1 sebastian vettel ---- 1.39.491
    2 max verstappen ----- 0.323
    3 daniel ricciardo ------- 0.349
    4 kimi raikkonen -------- 0.578
    5 lewis hamilton -------- 0.635
    6 valtteri bottas ---------- 1.319
    7 nico hulkenberg ------- 1.522
    8 fernando alonso ------- 1.688
    9 stoffel vandoorne ----- 1.907
    10 carlos sainz ----------- 2.565
    ------------------------------
    11 jolyon palmer ------- 1.42.107
    12 sergio perez -------- 1.42.246
    13 daniil kvyatt --------- 1.42.338
    14 esteban ocon ------ 1.42.760
    15 romain grosjean -- 1.43.883
    ------------------------------
    16 kevin magnussen -- 1.43.756
    17 felipe massa ---------- 1.44.014
    18 lance stroll ------------- 1.44.728
    19 pascal wehrlein ------ 1.45.059
    20 kevin magnussen --- 1.45.570

F1 2017 SİNGAPUR büyük yarış 17 eylül pazar günü saat 15.00 başlayacak
    S SPORT kanalından canlı yayınlanacak ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formula 1 -- 16 Eylül 2017; 17:29:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Verstappen'e F1 ehliyeti verenin ben....
  • Şimdi bu VER ceza almayacak mı? 2 Ferrari'yi de kitledi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verstappen yüzünden Ferrari sezonu kaybedebilir. Bu işler bu kadar basit olmamalı..

• Vers pit duvarına gelince Horner efendinin yüzündeki gülümseme gözlerden kaçmamıştır umarım.
    Benden kaçmadı..

Bilerek mi yapıyorlar anlamıyorum.
    Bi kere de mercedese vur be çocuk
  • Klasik Verstappen...Kimi liderliği alacak iken Verstappen sayesinde yarış dışı kaldı. Vettel ve harika start alan Alonso'ya da yazık oldu.

Kimi de artık Verstappen'i velisine mi şikayet eder ne yapar bilemem ama son iki sene de Verstappen'in Kimi'ye yaptıkları saçmalık derecesine ulaştı.

Edit: Start anını tekrar izledim, kaza anında Vettel'in de masum olduğunu söyleyemeyiz. Vettel'in agresif şekilde Verstappen'in üstüne kapanması kazayı tetikleyen en önemli unsur olmuş. Ama orada Verstappen yerine Alonso gibi bir pilot olsaydı, bu kaza önlenebilirdi diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 17 Eylül 2017; 15:42:7 >
  • Bende başta Verstappen'e kızdım fakat orada yapacak bir şeyi yok. Kimi ile Seb'in arasında skışmış durumda hatta Vettel Verstappen'e geçilmemek için sıkıştırıyor. Vettle geçen sene Çin'de de benzeri bir şekilde Raikkonen'in kaza yapmasına sebep olup suçu Kvyat'a atmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Butterflyman

Bende başta Verstappen'e kızdım fakat orada yapacak bir şeyi yok. Kimi ile Seb'in arasında skışmış durumda hatta Vettel Verstappen'e geçilmemek için sıkıştırıyor. Vettle geçen sene Çin'de de benzeri bir şekilde Raikkonen'in kaza yapmasına sebep olup suçu Kvyat'a atmıştı.

Sağından Vettel seni geçmiş, senden önde, solundan Kimi seni geçmiş, arada sıkışmaya başlayınca neden hala gaza basarsın?
    O noktada gaza basınca ikisini de geçip aradan sıyrılacağını mı düşünüyorsun?

Orda Vettel viraj avantajını almak için pisti ortalamaya başladığında artık Vers ayagını gazdan çekecek.
    Çünkü sol tarafa da kaçamıyor. Eğer inatla gaza basmaya devam ederse bu oluyor işte.
    Tecrübesiz birini bu kadar önlerden başlatırsan, bu kadar önlerde bir takımda yer verirsen önüne gelene çarpar.
    Bir adamı şampiyonluktan ediyor. Az boz bir şey değiş yaptığı.
    Zaten dikkat et hep Ferrariye çarpıyor, mercedese çarpmadı hiç.

Ekleme:

Aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere Vettel çok önde, Rai de geçmiş.
    Vers'in sağ tarafı boş, oraya kaçmak yerine düz gidiyor. Hem de tam gaz.
    https://images.spot.im/image/upload/q_70,fl_lossy,dpr_3,c_limit/v200/25b35135a865bed6c56024ca56fce213

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 17 Eylül 2017; 15:54:12 >

• Ferracici fanboylar sabıkasından dolayı suçluyu bulmuşlar bile. He he versin suçu kesin. Bütün suç Vettelin ne rainin ne de versin suçu yok. Çocuk arada pastırma oldu ama hala suçu ona atıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senna Sempre

Ferracici fanboylar sabıkasından dolayı suçluyu bulmuşlar bile. He he versin suçu kesin. Bütün suç Vettelin ne rainin ne de versin suçu yok. Çocuk arada pastırma oldu ama hala suçu ona atıyorsunuz.

Bir üst mesajda resim var.
    Zahmet edip baktın mı acaba?
  • 12 yıldır Ferrari desteklememe rağmen bugünkü kazanın tek sorumlusu Vettel'dir. Bu kazanın suçunu Verstappen'e atmaya çalışan arkadaşlar gidip Formula 1 yerine su topu falan izleyebilirler. Verstappen'den hiç hazzetmem, kendisine ettiğim beddualar dağ olur ama adamın şu startta en ufak bir hatası yok. Bütün suç aynadan Raikkonen'in kalkışına bakmayıp, aracı Verstappen'in üstüne kıran Vettel'dedir.

Çok iyi oldu, elleriyle verdi Hamilton'a şampiyonluğu. Kına yaksın şimdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

Ferracici fanboylar sabıkasından dolayı suçluyu bulmuşlar bile. He he versin suçu kesin. Bütün suç Vettelin ne rainin ne de versin suçu yok. Çocuk arada pastırma oldu ama hala suçu ona atıyorsunuz.

Ya Öner misin nesin kimsin kime ne anlatıyorsun dostum Allah aşkına? Fotoğraf falan vermeye çalışmıssın bir de o saçmasapan tezini desteklemek için. Arkadaşım bak, üstte yazdım, bu kalkışta şu Raikkonen, Verstappen, Vettel üçlüsünden suçu olan tek insan evladı Vettel'dir. Ne Raikkonen'in, ne de Verstappen'in suçu yok. Raikkonen çok güzel bir kalkış yaptı, eğer Vettel aracını Verstappen'in üstüne kırmayıp, kazaya sebebiyet vermeseydi büyük ihtimalle Raikkonen birinci olacaktı ve arkasında da Vettel olacaktı. Yani 1-2 Ferrari'de olacaktı. Zaten ondan sonra Vettel istediği zaman 1. liğe geçebilecekti.
    Ama Vettel efendi ayna kontrolü yapmadan, soldan hızla çıkan Raikkonen'i görmeyip Verstappen'i Raikkonen ile kendi arasına sıkıştırdı. Orda Verstappen'in yapabileceği hiçbir şey yok. Arabayı yavaşlatsa arkadan gelenler çarpacak, hızlansa bu sefer kendi girecekti, sağa kırsa Vettel'e, sola kırsa Raikkonen'e girecekti, yani Vettel yüzünden bu kaza oldu ve olacaktı, hiçbir şey bunu değiştirmezdi. Tek suçlu Ferrari pilotu Vettel'dir. Ek olarak FUTBOL TAKIMI TUTAR GİBİ FORMULA 1 TAKIMI TUTMAYIN!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Butterflyman

Bende başta Verstappen'e kızdım fakat orada yapacak bir şeyi yok. Kimi ile Seb'in arasında skışmış durumda hatta Vettel Verstappen'e geçilmemek için sıkıştırıyor. Vettle geçen sene Çin'de de benzeri bir şekilde Raikkonen'in kaza yapmasına sebep olup suçu Kvyat'a atmıştı.

Sağından Vettel seni geçmiş, senden önde, solundan Kimi seni geçmiş, arada sıkışmaya başlayınca neden hala gaza basarsın?
    O noktada gaza basınca ikisini de geçip aradan sıyrılacağını mı düşünüyorsun?

Orda Vettel viraj avantajını almak için pisti ortalamaya başladığında artık Vers ayagını gazdan çekecek.
    Çünkü sol tarafa da kaçamıyor. Eğer inatla gaza basmaya devam ederse bu oluyor işte.
    Tecrübesiz birini bu kadar önlerden başlatırsan, bu kadar önlerde bir takımda yer verirsen önüne gelene çarpar.
    Bir adamı şampiyonluktan ediyor. Az boz bir şey değiş yaptığı.
    Zaten dikkat et hep Ferrariye çarpıyor, mercedese çarpmadı hiç.

Ekleme:

Aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere Vettel çok önde, Rai de geçmiş.
    Vers'in sağ tarafı boş, oraya kaçmak yerine düz gidiyor. Hem de tam gaz.
    https://images.spot.im/image/upload/q_70,fl_lossy,dpr_3,c_limit/v200/25b35135a865bed6c56024ca56fce213

"Tecrübesiz birini bu kadar önlerden başlatırsan, bu kadar önlerde bir takımda yer verirsen önüne gelene çarpar."
    Ben dün sıralamayı takip edemedim acaba FIA Verstappen'e gel biz seni ikinci sıradan başlatalımmı dedi yoksa kendisi mi kazandı?

"Zaten dikkat et hep Ferrariye çarpıyor, mercedese çarpmadı hiç."
    Ben bunda art niyet olduğuna inanmıyorum. Tamam hata yapar birine çarpar ama özellikle Ferrari görünce şuna bir kamikaze yapayım demez.

Verstappen bir Maldonado olma yolunda fakat bugün suç onda değil. En başta Vettel Verstappen'in üzerine kırmaya başlıyor. Bu sayede sağ koridor boş kaldığından ordan iyi start alan hem Hamilton hemde tecrübesi ile o boşluğa geçen Alonso boşluk buldu.

Ayrıca gönderdiğiniz resimde ayağını gazdan çekse bile Rai'nin arka lastiği yine Verstappen'e temas edecek. Yağmurlu havada öyle direk yön değiştirmek kolay değil, arabanın kontrolünü kaybeder bu sefer arkasında 4-5 arabayı biçer.

• quote:

quote:

Baktım abicim baktım. Sende buraya bak lütfen;

Vers dümdüz giderken sağlı sollu tost oluyor açık bir şekilde. Versten hazetmem bu arada kontrolsuz bir sürücü ama açık şekilde görülüyor işte. Üstelik kaza anında Vers tam olarak geçilmemiş bile düz giderken olan ona oluyor.

• Bunu yazmaya geldim kesinlikle haklısın hocam.
  • quote:

quote:

quote:

Baktım abicim baktım. Sende buraya bak lütfen;

Vers dümdüz giderken sağlı sollu tost oluyor açık bir şekilde. Versten hazetmem bu arada kontrolsuz bir sürücü ama açık şekilde görülüyor işte. Üstelik kaza anında Vers tam olarak geçilmemiş bile düz giderken olan ona oluyor.

Anlamaz boşver. Şu Vettel'in gelişe bak Allah aşkına ya. Adam pistin sahibiymiş gibi bütün pisti ekarte etti arkasına bakmadan ya.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.