Şimdi Ara

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
0
Favori
22.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HighVoltage

Hiç fotoğraf makinası olmayan ve yeni makina alacak biri lensmiş görece daha komplike ayarlamış uğraşmak istemeyebilir. Sadece anı kaydetmektir amaç kocaman bir dSLR taşımak istemeyebilir vs. Basçek olarak kullandıktan sonra da dSLR almaya gerek yok. Ki O 300 üzerine daha daha harcama yapılacağı tartışmasız. Bu prem. compactlarla beraber bence artık o parayı verene kadar mantığından çıkmak lazım artık diye düşünüyorum. Kısıdöngüye giriyor iş.

Bu arada bu s95, housing ile birilikte sualtı için güzel bir ikili oluşturur mu acaba? Bir arkadaş niyetlendi de.

5 tane kompakt makina aldım simdiye kadar yine gittim kompakt aldim (canon g12) pre kompakt olayi bana kalirsa da bu kısır döngüyü yıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage

Beyaz renk şahane bence de :)

Siyah bence daha çekici ve asıl duruyor.Bu yüzden de siyahı çok seviyorum.Bu makine uygun bir fiyata yani cebi yakmayacak bir fiyata gelirse hemen bir tane siyah sipariş edeceğim
  • (işlerin arasında yazıyorum...pek fazla araştıramadım.....)

canadada olan bir arkadaşım şu an indirimde olan leica v-lux 20 alayımmı diye sordu....
    v-lux 20 ile birlikte hakiki deri çanta ve 8gb sandisk bellek ile fiyatı 800$ dan 600$a inmiş...yani bizim paramızla 1000tl altına bana mal olacak

ne diyorsunuz? alet nasıl bir alettir? parasından çok aletin foto (görüntü) kalitesi yönünde yorum yaparmısınız?

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası

• http://www.thephoblographer.com/2010/04/27/leica-v-lux-20-review-based-on-the-panasonic-zs-7/
    quote:

With the release of Leica’s new V-LUX 20 camera, it has quickly been deduced that it is really just a Panasonic ZS-7.

http://snapsort.com/compare/Leica_V-LUX_20-vs-Panasonic_Lumix_DMC-ZS7/specs

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

(işlerin arasında yazıyorum...pek fazla araştıramadım.....)

canadada olan bir arkadaşım şu an indirimde olan leica v-lux 20 alayımmı diye sordu....
    v-lux 20 ile birlikte hakiki deri çanta ve 8gb sandisk bellek ile fiyatı 800$ dan 600$a inmiş...yani bizim paramızla 1000tl altına bana mal olacak

ne diyorsunuz? alet nasıl bir alettir? parasından çok aletin foto (görüntü) kalitesi yönünde yorum yaparmısınız?

1/2.33 sensör üzerine 12MP ve 3.3'ten başlayan diyafram ile 12 optical zoom.Böyle bir sensör üzerine 12MP ve bu kadar fazla optical zoom ile çok vasat kalır.Her zaman söylüyorum zoom faktörü fazla olan makineden uzak durun diye eğer gerçekten imaj kalitesi istiyorsanız.Bu model cidden göze görünür farklılığı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Eğer video önemli değil diyorsan ve ucuza bulabilirsen S90 tercih edebilirsin. Aynı G11-12 gibi S90 ve S95 aynı kalitede fotoğraf çeker.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissMyBro

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Eğer video önemli değil diyorsan ve ucuza bulabilirsen S90 tercih edebilirsin. Aynı G11-12 gibi S90 ve S95 aynı kalitede fotoğraf çeker.

+1

Gece çekimlerinde ISO performansında S95,S90'na göre daha iyi sonuçlar veriyor.Genel olarak evet ikisinin fotoğraf kalitesi aynı;ama iso da S95 daha iyidir.
  • Hocam al artık millet o kadar yazmış
  • canon s95'in bataryası ile ilgili yetersiz odluğu yönünde eleştiriler var. en fazla 200 poz fotoğraf çekimine izin verdiğinden yakınılıyor. olympus xz-1'in bataryası ile ilgili bir bilgim yok. canon ile ilgili duyduğum bu bilgiyi paylaşmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotvote
    canon s95'in bataryası ile ilgili yetersiz odluğu yönünde eleştiriler var. en fazla 200 poz fotoğraf çekimine izin verdiğinden yakınılıyor. olympus xz-1'in bataryası ile ilgili bir bilgim yok. canon ile ilgili duyduğum bu bilgiyi paylaşmak istedim.

doğrudur....kompakt makinalarda 1000mah civarında akü kullanılması normaldir....ve yaklaşık 200 fotoya yetmesi ise yine normal sayılır
    daha uzun süreli dayanabilecek bir batarya ile almak daha mantıklı ama o zaman fiyat biraz artacaktır illaki...çoğu zaman paranız olsada daha uzun süreli akü bulamazsınız o da ayrı bir konu

canon s95 ile gelen standart akü nb-6l olarak geçer ve lityum-iyon, 1000mah ve 3.7v değerlerinde bir akü
    olympus xz-1 aküsü li-50b olarak geçiyor ve 925mah, 3.6v değerlerinde bir akü...yine o da fotoların %50 sinde flaş kullanmak şartı ile yaklaşık 200 foto çekebiliyor....

bu iki fotoğraf makinasınında akü ömrü eşdeğer sayılır
    lumix gf-2 de ise yine benzer şekilde 1010mah, 7.2v değerlerinde akü var

ancak fujinin yeni çıkacak sansasyonel x-100 makinasında np-95 olarak adı geçen 1800mah, 3.7v akü var
    sıra dışı makinalarda sıradışı aksesuarlar olabiliyor tabiki...çünkü fiyatları da sıradışı

kıssadan hisse; bir kompakt makinanın dolu aküsü ile en fazla fotoların yarısında flaş kullanarak oortalama 200 foto çekebiliyorsanız normaldir
    fotoların yarısında daha fazlasında flaş kullanmaya başladığınızda 200 den daha az foto çekersiniz...
    tabii bu olay lcd ekranın ne kadar açık kaldığı ile de orantılı oluyor...sadee foto çekmek için gerekli olan süre kadar açık kaldığı varsayılmıştır...yoksa eşe dosta çektiğin fotoları birde lcd ekrandan izlettireyim dediğinde şarj çok daha kısa zamanda biter ve 200 den çok daha az foto çekebilirsiniz....
    bunlar bir kompakt makina için normal sayılır......anormal bir durum sayılmaz....

• Şimdi bakamadım tekrar ancak XZ-1 de OLED ekran vardı yanlışım yoksa bu batarya açısından olumlu katkısı olacak bir etken. Zaten taşınabilirlik ve batarya performansı terazinin farklı kefelerinde olan etkenler. Aradaki fark belli teknolojilerin ilerlemesiyle kapanabiliyor ancak (OLED de olduğu gibi. Ya da ileride çıkacak yeni teknolojilerle.) Mesela vizör olması da (G12 mesela) batarya açısından avantaj ancak yine bu sefer yukarıdaki cümlemdeki terazi mevzusu devreye giriyor. Eski Ixuslarda mesela bu güzeldi vizör de bulunuyordu. Ama üretim teknolojileri komplike bir hal aldıkça devre kartlarının vs tasarlanması daha zahmetli oluyor ve bizim için alt tarafı bir vizör bakışı tasarım açısından büyük handikaplar getirebiliyor. (Tabi üreticiler açısından daha fazla batarya satma gibi bir bakış açısı da olabilir :) ) Her halükada DoSöDoKöKo dediği gibi cihaz üzerindeki ekranı başlıbaşına görüntüleme için kullanma durumunda zaten batarya çok daha hızlı tükenecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

Gece çekimlerinde ISO performansında S95,S90'na göre daha iyi sonuçlar veriyor.Genel olarak evet ikisinin fotoğraf kalitesi aynı;ama iso da S95 daha iyidir.

Bununla ilgili bir kaynak gösterebilirmisiniz?

İkiside aynı sensör, aynı işlemci, aynı optik elemanları kullanıyor. Bu yüzden çokta mantıklı gelmiyor bana ISO performansında fark olması?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

İkiside aynı sensör, aynı işlemci, aynı optik elemanları kullanıyor. Bu yüzden çokta mantıklı gelmiyor bana ISO performansında fark olması?

Söyledikleriniz ksinlikle doğru.Ben aralarında teknik bir fark olduğunu iddia etmedim.Sadece S95 gece çekimlerinde iso da S90'a göre daha kararlı.Bununla ilgili bir kaynak ancak şöyle bulabilirim.S90 ve S95 ile gece aynı modda,ayarda açıda ve ortamda fotoğraf karşılaştırmaların olduğu bir değerlendirme sitesi ya da S90'nı olan birini bulup benim S95 ile belirttiğim hususta örnek fotoğraflar çekip paylaşmak.Sonuç olarak aralarında bir fark yok;ama S95 iso konusunda daha kararlı bu da çift IS'dan kaynaklandığını düşünüyorum.

• quote:

Söyledikleriniz ksinlikle doğru.Ben aralarında teknik bir fark olduğunu iddia etmedim.Sadece S95 gece çekimlerinde iso da S90'a göre daha kararlı.Bununla ilgili bir kaynak ancak şöyle bulabilirim.S90 ve S95 ile gece aynı modda,ayarda açıda ve ortamda fotoğraf karşılaştırmaların olduğu bir değerlendirme sitesi ya da S90'nı olan birini bulup benim S95 ile belirttiğim hususta örnek fotoğraflar çekip paylaşmak.Sonuç olarak aralarında bir fark yok;ama S95 iso konusunda daha kararlı bu da çift IS'dan kaynaklandığını düşünüyorum.

İşte bende tam olarak bu yüzden kaynak istemiştim. Hani acaba bir yerde profesyonel anlamda testi yayınlandıda benmi atlıyorum diye düşünmüştüm. Çünkü sizin 1-2 sayfa öncede benzeri bir iddianız vardı, araştırdım araştırdım ama bununla ilgili tek bir dökümana dahi rastlayamadım. Buna benzer bir iddiayıda açıkçası 'dünyada' bir tek sizden duydum. Bu sebeple merak ediyorum..

Bulursanız paylaşmanızı rica ediyorum. Teşekkürler şimdiden.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

Şunu iyice belirtmek istiyorum ve yanlış anlaşılmak istemiyorum.Benim S95'in S90'dan daha iyi fotoğraf çekiyor gibi iddiam yok.Anlatmaya çalıştığım sadece S95 iso konusunda daha kararlı S90'a oranla.Demek istediğim bu.Bu arada ben de deliler gibi kaynak arıyorum ve hatta S90 sahibi olan bana e yakınlarda olan birini de arıyorum.Bu konuda hangi tür kaynak olursa olsun hemen paylaşacağım.

• Başlıkta olduğu gibi "Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası" arıyorsanız ve fiyatı çok dert eden biri değilseniz "Fuji FinePix X100" isteklerinizi tam tamına karşılar gibi geliyor bana. Çünkü, çekilmiş örnek fotolarına baktığımda D-SLR performansında ya da çizgisinde bir kalite sezdim. Benim aklıma yatan bir ürün oldu.
  • en çok tartışılan şeylerden biride canon s95 & LX5. lx5 en büyük avantajı olarak sensör daha büyük deniliyor ama çekilen fotograflara bakıyorum arada fark göremiyorum yani yabancı forumlarda da böyle küçük olması sebebiyle s95 tercih edebilirsiniz diyorlar. yada ben mi yanlış anlıyorum. fotograf kalitesi açısından baktıgımızda bana lx5 üstünlüklerini sıralayabilecek kanıtlayabilicek biri varmı ? fiziksel şu özelliği üstün demek yeterli değil pratikte gösterilebilir mi ?
    yanlış anlaşılmayım bilgilendirilmek istediğim için soruyorum çünkü bu konularda pek bilgi sahibi değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mussti19

en çok tartışılan şeylerden biride canon s95 & LX5. lx5 en büyük avantajı olarak sensör daha büyük deniliyor ama çekilen fotograflara bakıyorum arada fark göremiyorum yani yabancı forumlarda da böyle küçük olması sebebiyle s95 tercih edebilirsiniz diyorlar. yada ben mi yanlış anlıyorum. fotograf kalitesi açısından baktıgımızda bana lx5 üstünlüklerini sıralayabilecek kanıtlayabilicek biri varmı ? fiziksel şu özelliği üstün demek yeterli değil pratikte gösterilebilir mi ?
    yanlış anlaşılmayım bilgilendirilmek istediğim için soruyorum çünkü bu konularda pek bilgi sahibi değilim.

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ - 1

quote:

önemli olan RAW fotolar dedim ve değişik ISO larda makinaları karşılaştırdım

yine makinalar aynı

- olympus xz-1
    - canon s95
    - panasonic lx5
    - samsung tl500

BÖLÜM - 1

ISO-100

ISO-200

ISO-400

ISO-800

ISO-1600

ISO-3200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 13 Mart 2011; 5:01:34 >

• quote:

en çok tartışılan şeylerden biride canon s95 & LX5. lx5 en büyük avantajı olarak sensör daha büyük deniliyor ama çekilen fotograflara bakıyorum arada fark göremiyorum yani yabancı forumlarda da böyle küçük olması sebebiyle s95 tercih edebilirsiniz diyorlar. yada ben mi yanlış anlıyorum. fotograf kalitesi açısından baktıgımızda bana lx5 üstünlüklerini sıralayabilecek kanıtlayabilicek biri varmı ? fiziksel şu özelliği üstün demek yeterli değil pratikte gösterilebilir mi ?

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ - 2

quote:

yine makinalar aynı

- olympus xz-1
    - canon s95
    - panasonic lx5
    - samsung tl500

BÖLÜM - 2

ISO-100

ISO-200

ISO-400

ISO-800

ISO-1600

ISO-3200

• quote:

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ - 3

quote:

yine makinalar aynı

- olympus xz-1
    - canon s95
    - panasonic lx5
    - samsung tl500

BÖLÜM - 3

ISO-100

ISO-200

ISO-400

ISO-800

ISO-1600

ISO-3200

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.