Şimdi Ara

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
0
Favori
22.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sony dsc-wx1 modelini inceledinmid dostum _?

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası

http://forum.donanimhaber.com/m_47419635/tm.htm çektim fotoğrafları ekledim birkaçtane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Loney -- 13 Mart 2011; 9:52:50 >

• Olympus XZ-1, sahibinden ve gg üzerinde satılmaya başlandı. Komisyon dahil 1150 lira gibi bir fiyatı var.
    Bu da demek oluyorki, normal şartlarda bir kullanıcı bunu 950-900 lira aralığında getirebilir. Gözümüz aydın..
  • Teşekkürler DoSöDoKöKo

bana göre arada öyle fark yok. zoom yapılmış fotolarda bile baktıgında çok belirgin değil. s95 taşınabilirliği nedeniyle bana göre daha önde bir makine. Daha öncede dediğim gibi yabancı forumlarda bile s95 tavsiye ediliyordu. lx5 kötü deil ama s95 den büyük olması ve biraz daha pahalı olması nedeniyle s95 tercihimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 13 Mart 2011; 18:39:39 >
  • Sadece taşınabilirlik olarak bakarsanız tabi s95 avantajlı gelecektir. NR mevzusunu tekrarlamaya gerek yok. Ancak beklentiniz ergonomi ve hot-shoe vb unsurlara doğru kayınca S95 den uzaklaşırsınız ister istemez. Nihayetinde her daim asıl olan kişinin beklentileridir tabi ki.

@NovariX

900-950 lira gibi bir rakamdan getirtebilirsek hakikaten şahane olur. Ben dürtmeye başladım dışardaki arkadaşları. En kötü GG den alacağım tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage

@NovariX

900-950 lira gibi bir rakamdan getirtebilirsek hakikaten şahane olur. Ben dürtmeye başladım dışardaki arkadaşları. En kötü GG den alacağım tabi.

bende sabahtan beri yurtdışındaki arkadaşlarla iletişime geçmeye çalışıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage

@NovariX

bende sabahtan beri yurtdışındaki arkadaşlarla iletişime geçmeye çalışıyorum..

:D

Kolay gelsin hepimize bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mussti19
    Teşekkürler DoSöDoKöKo
    bana göre arada öyle fark yok. zoom yapılmış fotolarda bile baktıgında çok belirgin değil. s95 taşınabilirliği nedeniyle bana göre daha önde bir makine. Daha öncede dediğim gibi yabancı forumlarda bile s95 tavsiye ediliyordu. lx5 kötü deil ama s95 den büyük olması ve biraz daha pahalı olması nedeniyle s95 tercihimdir

birşey değil hocam...
    ben karşılaştırmalar için ayrıcahttp://www.imaging-resource.com sitesini çok yoğun kullanırım.....ama sadece ona bakarak karar vermem tabiii
    ancak dikkatlice fotoları incelersen s95 lehine önemli bir fark görürsün....

o zaman oradan da bir karşılaştırma yapalım

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası -  Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası -  Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası

fotodaki dokusal detaylara ve hatların keskinliğe özellikle dikkat edin.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 14 Mart 2011; 3:47:07 >

• http://www.imaging-resource.com/ dan alıntı ile Canon S95 ve Olympus XZ-1 crop foto karşılaştırmaları

YORUMLARINIZI ALALIM ???

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası -  Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası -  Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 14 Mart 2011; 3:46:53 >

• Verdiğin örneklere bakınca S95 detaylarda daha başarılı. Amatör gözle bakınca XZ-1 daha fazla keskinleştirme yapıp renkleri daha fazla verdiğinden ilk etapta daha iyi gözükebilir ama işin gerçeği öyle değil. Düşük ISO değerlerinde pek farkları olmamakla beraber Xz-1 daha başarılı gibi geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Orijinalden alıntı: hotvote
    canon s95'in bataryası ile ilgili yetersiz odluğu yönünde eleştiriler var. en fazla 200 poz fotoğraf çekimine izin verdiğinden yakınılıyor. olympus xz-1'in bataryası ile ilgili bir bilgim yok. canon ile ilgili duyduğum bu bilgiyi paylaşmak istedim.

doğrudur....kompakt makinalarda 1000mah civarında akü kullanılması normaldir....ve yaklaşık 200 fotoya yetmesi ise yine normal sayılır
    daha uzun süreli dayanabilecek bir batarya ile almak daha mantıklı ama o zaman fiyat biraz artacaktır illaki...çoğu zaman paranız olsada daha uzun süreli akü bulamazsınız o da ayrı bir konu

canon s95 ile gelen standart akü nb-6l olarak geçer ve lityum-iyon, 1000mah ve 3.7v değerlerinde bir akü
    olympus xz-1 aküsü li-50b olarak geçiyor ve 925mah, 3.6v değerlerinde bir akü...yine o da fotoların %50 sinde flaş kullanmak şartı ile yaklaşık 200 foto çekebiliyor....

bu iki fotoğraf makinasınında akü ömrü eşdeğer sayılır
    lumix gf-2 de ise yine benzer şekilde 1010mah, 7.2v değerlerinde akü var

ancak fujinin yeni çıkacak sansasyonel x-100 makinasında np-95 olarak adı geçen 1800mah, 3.7v akü var
    sıra dışı makinalarda sıradışı aksesuarlar olabiliyor tabiki...çünkü fiyatları da sıradışı

kıssadan hisse; bir kompakt makinanın dolu aküsü ile en fazla fotoların yarısında flaş kullanarak oortalama 200 foto çekebiliyorsanız normaldir
    fotoların yarısında daha fazlasında flaş kullanmaya başladığınızda 200 den daha az foto çekersiniz...
    tabii bu olay lcd ekranın ne kadar açık kaldığı ile de orantılı oluyor...sadee foto çekmek için gerekli olan süre kadar açık kaldığı varsayılmıştır...yoksa eşe dosta çektiğin fotoları birde lcd ekrandan izlettireyim dediğinde şarj çok daha kısa zamanda biter ve 200 den çok daha az foto çekebilirsiniz....
    bunlar bir kompakt makina için normal sayılır......anormal bir durum sayılmaz....

Ek olarak;

Pili S95 in az gidiyor diye eleştrileri sanırım Canon un diğer kompakt makinalarına göre oluyor.Örneğin normal gezen ve hemen hemen gördüğü tüm yerlerin fotoğrafını çeken birisi NB-4L ile sabah İstanbulda gezmeye başlarsa 2 adet pil ile akşama çıkar fakat NB-6L ile çıkılmaz,en az 3 pil gerekir.Kompakt beklentisini NB-6L pek karşılamıyor.Az daha güç lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Verdiğin örneklere bakınca S95 detaylarda daha başarılı. Amatör gözle bakınca XZ-1 daha fazla keskinleştirme yapıp renkleri daha fazla verdiğinden ilk etapta daha iyi gözükebilir ama işin gerçeği öyle değil. Düşük ISO değerlerinde pek farkları olmamakla beraber Xz-1 daha başarılı gibi geldi bana.

açıkcası son verdiğim karşılaştırmayı refereans alırsak ben s95 i çok daha başarılı buldum.... hem doku detayı hem keskinlik ve hemde renkler anlamında....
    sadece fotoların bazılarında test edicilerin eşdeğer fokus başarısı sağlayamadıklarını görmek ve hesaba katmak lazım... buna rağmen s95 daha iyi diye düşünüyorum... (dpreview testinde ise durum daha farklıydı)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Verdiğin örneklere bakınca S95 detaylarda daha başarılı. Amatör gözle bakınca XZ-1 daha fazla keskinleştirme yapıp renkleri daha fazla verdiğinden ilk etapta daha iyi gözükebilir ama işin gerçeği öyle değil. Düşük ISO değerlerinde pek farkları olmamakla beraber Xz-1 daha başarılı gibi geldi bana.

açıkcası son verdiğim karşılaştırmayı refereans alırsak ben s95 i çok daha başarılı buldum.... hem doku detayı hem keskinlik ve hemde renkler anlamında....
    sadece fotoların bazılarında test edicilerin eşdeğer fokus başarısı sağlayamadıklarını görmek ve hesaba katmak lazım... buna rağmen s95 daha iyi diye düşünüyorum... (dpreview testinde ise durum daha farklıydı)

Başından beri söylüyordum ben bunları;ama demek ki görmek gerekiyormuşCanon S95 ile Olympus arasında fark yok.Özellikle son karşılaştırma resimlerinde şaşırtıcı şekilde S95 daha kararlı.Canon S95'e rakip değil alternatif olabilecek bir makine sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus
    Başından beri söylüyordum ben bunları;ama demek ki görmek gerekiyormuşCanon S95 ile Olympus arasında fark yok.Özellikle son karşılaştırma resimlerinde şaşırtıcı şekilde S95 daha kararlı.Canon S95'e rakip değil alternatif olabilecek bir makine sadece

yok yok senin durumun biraz farklı... .... başından beri farkındayım
    sen s95 sahibi olup ona aşık birisin

• Ya bu test sonuçlarında baktıgımızda şuna dikkat edersek daha kolay seçim olur. Biz fotografa 19 inç 22 inç ekranlarda bakıyoruz dolaysıyla bu kadar zoom hakim değil. Yani karşılaştırmalarda zoom crop falan oldugu için çok çok küçük detaylarda çok küçük farklılıklar belli oluyor. mükemmeliyetçilik çizgisine işi taşırsak işin içinden zaten çıkamıyoruz.

bence kibar küçük performans fiyat bakımından canon s95 tek geçerim. tabi benim seçimim bu. daha fazlasını isteyen çok küçük farklılıklarla ugraşmak yerine slr geçmesi daha mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mussti19 -- 14 Mart 2011; 20:27:22 >
  • quote:

quote:

yok yok senin durumun biraz farklı... .... başından beri farkındayım
    sen s95 sahibi olup ona aşık birisin

Ama aşık olunmayacak gibi değil kiTabiki ona aşığım niye yalan söyleyimMakine hakkını veriyor sonuçta.Doğru ve en uygun makine tercihini yaptığımı bilmek çok güzel.Canon S95 rocks!!!
    Olympus XZ1'i görünce makinem daha da bir büyüdü gözümde

• DoSöDoKöKo s95 büyük sensör sayılı kompakt katağori'de iyi makinadır. ama 800 ısoya kadar çekilen fotoyu kullanılır sayarsak.
    Olympus XZ1 bırakın keskinlik,detayda s95'i lx5 bile ezmiş geçmiş.

yoksa benim gözlerimmi yanlış görüyor.

yoksa hemen gözlüğü değiştireyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün
    DoSöDoKöKo s95 büyük sensör sayılı kompakt katağori'de iyi makinadır. ama 800 ısoya kadar çekilen fotoyu kullanılır sayarsak.
    Olympus XZ1 bırakın keskinlik,detayda s95'i lx5 bile ezmiş geçmiş.
    yoksa benim gözlerimmi yanlış görüyor.
    yoksa hemen gözlüğü değiştireyim?

hocam olayı kişisel algılama lütfen ama şu ezmiş geçmiş kısmını biraz açarmısın??? mesela fotolar ile örneklerde verebilirsin

ben bırak ezme geçme olayınıhttp://www.imaging-resource.com/ sitesi fotolarına bakarak s95 i daha başarılı buldım AMA verdiğim 3. örnek dışında...
    yani 9 örnek aldım ve bunların çoğunda detaylarda keskinlikte ve renklerde s95 bana daha başarılı geldi
    bunları arzu ederseniz her foto üzerinde ayrı ayrı gösterebilirim.....ama aralarında ezer geçer bir fark asla göremedim....tam tersine s95 at başı biraz daha iyi sonuçlar üretmiş gib geldi
    sizin ezer geçer gördüğünüz kısımları açmanızı anlatmanızı isterim......tşkler

• quote:

Ama aşık olunmayacak gibi değil kiTabiki ona aşığım niye yalan söyleyimMakine hakkını veriyor sonuçta.Doğru ve en uygun makine tercihini yaptığımı bilmek çok güzel.Canon S95 rocks!!!

iyi güzel ama o zamanda sözüne güvenilirliği kaybediyorsun.....ben kendi malını övenlerin yorumlarını kaale almayangillerdenim
    etrafta kendi malını öve öve bitiremeyenden bool birşey yok....öylelerinden öyle bıktıkki anlatamam

• nasıl bir karşılaştırma yapmışlar anlamış değilim. keza polonyalı fotoğrafçı bir arkadaşım var. profesyonel fotoğrafçı yani hayatını bu şekilde kazanıyor. 5D Mark II, 60D, G11, S95 gibi genelde Canon ekipman kullanıyor. ama sonuna kadar objektif olabilen yorumları vardır ve ben fazlasıyla dikkate alırım. XZ-1 geçmiş eline ve onun bana söylediği gerek keskinlik gerekse ISO başarımı konusunda S95'ten daha başarılı olduğu. Özellikle az ışıklı ortamlarda günümüzün DSLR makinelerine bile rahatça kafa tutabildiği..

Hal böyleyken, bu inceleme sitelerindeki karşılaştırmalar bana enteresan geldi..
  • quote:

quote:

iyi güzel ama o zamanda sözüne güvenilirliği kaybediyorsun.....ben kendi malını övenlerin yorumlarını kaale almayangillerdenim
    etrafta kendi malını öve öve bitiremeyenden bool birşey yok....öylelerinden öyle bıktıkki anlatamam

Dostum ben sadece latife yapmaya çalıştım.Ciddiye alma.Eğer söylediklerim ciddiye alınacak olsa benim burda söz hakkım olamaz.Ne olursa olsun ben iyi olana iyi,kötü olana kötü demeyi çok iyi bilirim.Sonuçta fotoğrafçıyız yi veya kötü.Ben birçok kişiye compact makine alması konusunda farklı önerilerde de bulunabiliyorum.Bence şuan fiyat/performans konusunda Panasonic LX3 mükemmel bir makine.Şunu da rahatlıkla söylüyorum S95'ten bile artıları olan makine.Keşke biraz bekleyip f/p göre bu makineyi bazen alsaydım diyorum;ama sonuçta bu tür modeller pahalarının hakkını veriyor.Benimkisi sadece espiri.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.