Şimdi Ara

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
0
Favori
22.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ken Masters

quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

Boyut sorun değilse:

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası

iyi güzelde,mont cebine nasıl sokucak o makinayı

cepten cebe değişir bence arkadaş cebinin ölçülerini vermeliydi

• quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

nasıl bir karşılaştırma yapmışlar anlamış değilim. keza polonyalı fotoğrafçı bir arkadaşım var. profesyonel fotoğrafçı yani hayatını bu şekilde kazanıyor. 5D Mark II, 60D, G11, S95 gibi genelde Canon ekipman kullanıyor. ama sonuna kadar objektif olabilen yorumları vardır ve ben fazlasıyla dikkate alırım. XZ-1 geçmiş eline ve onun bana söylediği gerek keskinlik gerekse ISO başarımı konusunda S95'ten daha başarılı olduğu. Özellikle az ışıklı ortamlarda günümüzün DSLR makinelerine bile rahatça kafa tutabildiği..

Hal böyleyken, bu inceleme sitelerindeki karşılaştırmalar bana enteresan geldi..

Aslında bu tür modellerin yapıldığı kıyaslamada makineyi daha belirleyici kılmak için uygun ortam,dogru mod,uygun kompozisyon,doğru pozlama ve odaklama ve yeterli ışık ortamıyla beraber kişinin kendi becerisinin yer aldığı durumlar da çok önemli hususlardır.Sonuçta ben de yaptığım uzun araştırmalarda Canon S95 ile Olympus XZ-1 arasında ciddi bir fark gözlemleyemedim.İkisinin de imaj kalitesi oldukça yüksek.
    Bu arada sanki Olympus XZ-1'in kırmızısı bana daha yoğunmuş gibi geldi.Yanılıyor da olabilirim;ama bakınca öyle duruyor özellikle gece çekimli test fotoğraflarında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus
    quote:

nasıl bir karşılaştırma yapmışlar anlamış değilim. keza polonyalı fotoğrafçı bir arkadaşım var. profesyonel fotoğrafçı yani hayatını bu şekilde kazanıyor. 5D Mark II, 60D, G11, S95 gibi genelde Canon ekipman kullanıyor. ama sonuna kadar objektif olabilen yorumları vardır ve ben fazlasıyla dikkate alırım. XZ-1 geçmiş eline ve onun bana söylediği gerek keskinlik gerekse ISO başarımı konusunda S95'ten daha başarılı olduğu. Özellikle az ışıklı ortamlarda günümüzün DSLR makinelerine bile rahatça kafa tutabildiği..
    Hal böyleyken, bu inceleme sitelerindeki karşılaştırmalar bana enteresan geldi..

Aslında bu tür modellerin yapıldığı kıyaslamada makineyi daha belirleyici kılmak için uygun ortam,dogru mod,uygun kompozisyon,doğru pozlama ve odaklama ve yeterli ışık ortamıyla beraber kişinin kendi becerisinin yer aldığı durumlar da çok önemli hususlardır.Sonuçta ben de yaptığım uzun araştırmalarda Canon S95 ile Olympus XZ-1 arasında ciddi bir fark gözlemleyemedim.İkisinin de imaj kalitesi oldukça yüksek.
    Bu arada sanki Olympus XZ-1'in kırmızısı bana daha yoğunmuş gibi geldi.Yanılıyor da olabilirim;ama bakınca öyle duruyor özellikle gece çekimli test fotoğraflarında.

http://www.imaging-resource.com/ sitesinde yaptığım foto karşılaştırmasına göre konuşuyorum...

aşağıdaki iki karşılaştırmaya bakarsanız s95 daha keskin (net) fotolar çekmiş ancak detaylarda ikiside aynı.....ancak bu iki fotoda test edicinin fokusun doğru yapılmasını sağlama konusunda biraz hatalı olabileceğini düşünmek lazım.... bu ihtimal hesaba katıldığında eşit foto kaliteleri ortaya çıkıyor..
     Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası -  Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası

aynı sitenin başka bir fotosunda ise bu sefer olay tam tersi oluyor.... xz1 daha başarılı gözüküyor....ama ikisininde fokusu aynı şekilde başarılımı acaba? birde renklerde görülen farklar... mantar ve bakır reklerinde xz1 daha başarılı gözüküyor..derkennnnn arka duvarın rengi ortamın ışığı konusunda beni kaygılandırıyor... bu fotoda kesin karar vermek için şüpheli duruyor

renklere söz gelmiş iken belirtmem lazım ki s95 daha doğal renklere sahip diye düşünüyorum
    alttaki renk tablosunda hemen sağ üst köşedeki cyan rengini karşılaştıralım....doğru renk s95 de....
    zeytinyağı benzeri sıvının rengine dikkat edelim... doğruya yakın renk s95 de ve şişenin içinde ne var ise o daha net ve belirgin

zurnanın zırt dediği nokta ise 1600 gibi yüksek bir ISO da yaptığım karşılaştırmada xz1 in fotoyu s95 e kıyasla çok fazla mahvetmesi oldu
    yaprağın kendisine ve civarına bakın....foto mahvolmuş... s95 hala anlaşılır ve kullanılabilir.... bu önemli bir fark...

aralarında ciddi foto kalitesi farkı göremediğim bu örnek karşılaştırmalarda bir tek net olarak söyleyebildiğim şey s95 in daha doğru renkler ile fotoyu çektiği oldu

sonuç olarakhttp://www.imaging-resource.com/ sitesindeki fotolarda test edicinin olası fokus başarısızlıkları gözönüne alındığında iki makinada eş değer IQ lere sahip ancak s95 daha doğru renkler üretiyor.....

bu tarz karşılaştırmalar yapar isek tartışmalarımız daha renkli ve doyurucu olur düşüncesindeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 15 Mart 2011; 1:55:57 >

• düşüncelerimi olgunlaştırmaya çalıştığım şu günlerde burada düşüncesini belirten bazı arkadaşların aksine olympus xz-1 in hemen üzerine atlanacak bir makina olmadığını düşünüyorum..... bazı sitelerde IQ yüksek deniliyor ancak karşılaştırmalarda aleyhinde tam tersine bazı hususları ben görüyorum

birde bunlara ilave aşağıdaki gibi bir video fokus sorunu bu aletin henüz benim düşüncelerim gibi teknik olarak olgunlaşmadığı düşüncesini kuvvetlendiriyor

ben şu an xz-1 konusunda tam anlamıyla tatmin olmuş değilim....biraz daha analize ihtiyacım var.... elinde karşılaştırılabilir doğru düzgün örnekler olan arkadaşlar katkı sağlarsa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 15 Mart 2011; 2:03:26 >

• Dostum öncelikli olarak netün hocam'ın Canon düşmanı olduğunu belirteyim, ondan kolay kolay Canon yandaşı yorum duyamazsın, bol bol Fuji makineleri över. Hatta ona göre Fuji F200EXR Canon G11'i ezer geçer Ama bunun yanında bilgi olarak üst düzeydedir kendisi.

Bahsettiğin gibi yüksek ISO değerlerinde tüm inceleme istelerinde XZ-1 çarpılmış resmen. Bu makine 1600-3200 çekmek isteyenlere uygun değil. Fakat Canon'un genel problemi olan 'sümüksü görünümlü foto' bence bazılarının bu makineyi sevmemesinin nedenidir. Gerçi bu kusur yardımcı programlarla kolayca giderilebiliyor.
  • Fotoğraflara daha dikaktli ve yakından bakınca Olympus XZ1'in kırmızısının yoğunluğu ortam ışıklarında dahi belirgin bu arada keskinlik konusunda gerçekten fark göremedim.Bir de kırmızısı yoğun olduğu için dağılıyor renk.Ben de bu örneklere bakarak söyleyebilirim ki Canon S95 renkleri daha doygun ve doğru veriyor.Olympus'un ISO daki başarı resmen katliam olmuş(örnek fotoğraflar dahilinde)
    DoSöDoKöKo arkadaşımız gerçekten dikkate değer başarılı gözlemlerde bulunmuş.Teşekkür ediyorum.
    Aklıma takılan tek şey iki makine de gerçekten doğru focus değerlerinde olup olmadığı.Kafamı karıştırdı bu durum.
  • bence bu arkadaşın istediği makine daha üretilmedi :)
  • Arkadaşlar dikkatinizi çekmek istiyorum.Hep başından beri bahsediyorum uygun mod,doğru ayar,yeterli ışık ve doğru focus diye.
    Bu fotoğrafa bakın ne demek istediğimi anlayın.

http://www.flickr.com/photos/38181551@N07/5315232710/ (fotoğraf orjinaldir)
    Bu foroğraf sayesinde adam Flickr admini olmuş.
  • arandur iyiki canonun var laf söyletmiyorsun
    yeri gelir canon da överiz fujiyide döveriz fujinin hs10 ve bazı modellerini çok eleştirdiğimiz olmuştur.
    ben şahsen nr kullanan makina almam alana'da saygı duyarım.

bence paraya kıy fuji x100 geç ömür boyu kullan.yok ıso,keskinlik,detay iyidir kötüdür dert etmezsin eleştirilere'de kulağını
    kaparsın.
  • arkadaşlar belgeler ve somut gerçekler ile tartışalım...... bana göre ile sana göre ile bir yere varamayız...

birde olayları kişileştirmeyelim.....
    kanlı tartışmalar olabilir ama kişiselleşmesin yani gün bitiminde beraber içmeye gidecek kadar birbirimizin yüzüne bakacak halimiz olsun
  • DoSöDoKöKo kompakt makinalarda aynı sensöre sahip bu makinaların birbirlerine hatrı sayılır foto üstünlükleri yoktur.

video üstünlüğü, kullanım açısından kısa tuşlar, imaj kalitesi f/p kendine özgü fotoda renk tonları ikinci elde değer kaybı sizin için önemliyse size hangisi uyuyorsa onu alın.
    ben eski model olduğu halde DLUX- 3 ve F50 kompaktlarımı kullanıyorum. sanki bunlardan birini alsam onlardan daha iyi foto kalitesine sahip he x100 olsa tamam.
  • Daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama
    Sony NEX-5'in ISo performansı burada konuşulanları katlıyor gibi.
    AF perfeormansı vb hakkında bir şey demiyorum ama küçük ve ISO performansı çok iyi.
    Selamlar.
    TAbi Panasonic GF, Olympus EP PL serisi Sony NEx serileri değişebilir lensli olduğundan objektif boyutu bakımından
    taşınabilirliği tartışılabilir.
    LX5, XZ1, Sigma DP, FUji F serisi değişmeyen lens olduğundan daha bi taşınabilirdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün
    DoSöDoKöKo kompakt makinalarda aynı sensöre sahip bu makinaların birbirlerine hatrı sayılır foto üstünlükleri yoktur.
    video üstünlüğü, kullanım açısından kısa tuşlar, imaj kalitesi f/p kendine özgü fotoda renk tonları ikinci elde değer kaybı sizin için önemliyse size hangisi uyuyorsa onu alın.
    ben eski model olduğu halde DLUX- 3 ve F50 kompaktlarımı kullanıyorum. sanki bunlardan birini alsam onlardan daha iyi foto kalitesine sahip he x100 olsa tamam.

kompakt makinalarda foto kalitesi farklıları çok fazla ve bariz belli oluyor.... d-slr tiplerinde fark bu kadar açık değil.... slr-like larda foto kalitesi farkı d-slr lardan fazla ama kompaklardan az... bu böyle gidiyor....

yani fotoğraf makinalarının sınıfları yükseldikçe kendi aralarındaki fotoğraf kalitesi farkları küçülüyor

dediğinizin tam tersine
    kompakt makinların kendi aralarında fotoğraf kalitesi farkı çok daha fazla ve dolayısıyla seçim yaparken çok daha dikkatli olmak gerekiyor

x100 ü de iyice incelemek istiyorum...şu an internette yeterince güvenilir inceleme yok... fujiye olan güvenim hs10 dan (ve arkadaşımın çantası içinde tosta dönmüş pert f200exr ını gördükten) sonra azalmadı desem yalan olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 16 Mart 2011; 1:44:19 >

• quote:

arandur iyiki canonun var laf söyletmiyorsun

İlgisi yok hocam, Canon'da o kadar çok eksik var ki... İsterseniz sayarım, ciddiyim bak. Ama sizin Fuji hastalığınızı bütün forum bilir Fuji Hs10'u da eleştirmezseniz zaten üstat konumunuzu kimse kaale almamaya başlardı.

Nex-5'i ben de takip ediyorum. Basçek'te de makalesi yayınlandı. Giriş seviyesi DSLR ayarında ve 16mm lensle süper taşınabilir boyutlarda. Ah bir de fiyattan yana yüzümüzü güldürse...

• kısmetse XZ-1'i yurtdışından 800 liraya (tax free) 1 yıl uluslararası garantiyle getirecek bir arkadaşım. olympus'un uluslararası garantiyi Türkiye'de kabul eden tek firma olduğunuda belirtmekte yarar var. fakat bekleme süreci biraz uzun sürebilir. bilgileri paylaşmaya devam edicem.
  • Hayırlı olsun şimdiden, çok uygun fiyat Örnek fotolar bekleriz.
  • quote:

kısmetse XZ-1"i yurtdışından 800 liraya (tax free) 1 yıl uluslararası garantiyle getirecek bir arkadaşım. olympus"un uluslararası garantiyi Türkiye"de kabul eden tek firma olduğunuda belirtmekte yarar var. fakat bekleme süreci biraz uzun sürebilir. bilgileri paylaşmaya devam edicem.

Süper, şimdiden hayırlı olsun. Darısı başıma :D
  • bakın NovariX işi bilmiyormu ? XZ-1 talip olmuş

NovariX hayırlı olsun. artık makinanın artı ve eksilerini paylaşırsın.

arandur

bizlerde zaten aynı sınıfta makinaların artılarını eksilerini paylaşmakla alacak olan arkadaşlara ihtiyacını
    belirlemede katkımız oluyorsa ne mutlu bize.
    üstad söylemi teveccünüz Hs10"u eleştirmemi ona bağlıyorsanız bir şey diyemem.
    f300 içinde eliştirdik f50,f200"ü 6,7 piksel yapmadıklarını eleştirdik yapsaydılar fotoda şuan bir numaraydılar.
    fuji aslında ben istersem makina yaparım dedi. x100 yalnız fiyat uçuyor. aslında maliyeti düşürüp bu modele
    birde 3x felan zoom eklese rakipleride onu takip etmek zorunda kalacak.bizler ıso,keskinlik,detayları dslr yakın harika kompaktlar.
    kullanacağız.belki zamanla üretirler.

DoSöDoKöKo
    kompakt makinalarda foto kalitesi farklıları çok fazla ve bariz belli oluyor. burda yanlış anlaşılma var.
    sensör büyüklüğü 1,6 ayarında olan kompaktlar"dan daha ufak sensörlü kompakt makinalar için geçerli. burda hemfikiriz.herhalde?

ben zaten yazımı iyi okursanız aynı sensöre sahip makinalarda bariz farklılık yoktur dedim.
    aynı fikirde değilseniz? değerlendirme beklerim.

• quote:

ben zaten yazımı iyi okursanız aynı sensöre sahip makinalarda bariz farklılık yoktur dedim.
    aynı fikirde değilseniz? değerlendirme beklerim.

aynı sensöre sahip derken???????? açarmısınız ????

eğer aynı üreticinin aynı model sensörü derseniz...evet... optiklerde bir fark yok ise aralarında önemli bir fark olmuyor....mesela g12 ve s95 gibi
    sensör boyutu olarak aynı ebatta olan (alanda) sensörlerde farklılık yok derseniz...hayır buna katılmam....aynı ebatta olup IQ ları dağlar taşlar kadar farklı makinalar var.... örnek vermye bile gerek yok..... ucuzlardan taramaya başlayıp en pahallılarına kadar gelin....100tl lik makinanın aynı ebat sensörü ile 1000tl lik bir makinanın aynı ebat sensörünü örnek verebilirim.....

• sensör ebatları aynı değişik markaların sensör özelliklerinde tabiki farklılık var.
    birincisi cmos ve ccd sensör ccd daha hassaz keskin ve detaylı foto çekerken noise daha fazla verir.
    cmos noise daha az renkler ccd kadar canlı değil ama sensör fazla ısınmadığı için ccd'den daha az noise üretir.

ikincisi kompakt makinalarda diyelim karşılaştırma yaptığımız modellerin hepsi ccd sensöre ve hemen,hemen aynı ebata sahip.
    ben birtek fujide özel ccd ürettiler biliyorum. diğer markaların klasik sensörlerle devam ediyorlar.onuda şöyle söyliyeyim.
    pikseli hala aynı ebat sensöre kare halinde sensöre aldırıyorlar.işlemci ,ve yazılımlar'da geliştirme yaptılar.
    tamam işlemci ,ve yazılımlar'da yenilik yaptılar ama sensör aynı ebat teknolojisi aynı önceki modellerden foto kalitesinde fazla ne beklenir. yeni modeller g11,s95,lx3,f200,xz1 olsun benim için daha Canon PowerShot A630 fujif30,31 foto kalitesini yakalayamamış durumda.

ve birde aynı sensöre pikseli fazla koyarak noisenin çoğalması keskinlik,detay,ve daha doygun renklerin önüne geçtiler.

kompakt makinalarda sensör ufak olduğu için lens kalitesinin fazla etken olmadığını sayarsak en önemli olan
    makinada Pixel density düşük olması önemli etken olarak öne çıkıyor. mesela ben XZ1 fotolarını keskinlik ve detayda biraz daha iyi buldum. Pixel density çok az düşük bile olsa etkili olduğunu söylemek istiyorum.ama sizin için noise vermesi önemli olabilir.

tabiki diğerine göre noise verdi görünecektir. fotoyu işlerken noise giderici yazılım kullanmamış bu ondan kaynaklanıyor.
    ama cropta keskinlik ve detay diğerine göre biraz daha iyi olacaktır.burda tercih ön plana çıkıyor karpostal gibi foto isteyen,
    yazılımda nr kullananı alacak diğeri cropda birazdaha keskilik ve detay kaybı vermeyeni. bu anlattıklarım tamamen bunlara önem veren ve ilgilen kişileri ilgilendiriyor yoksa dünyanın her yerinde bir çok tüketici bizim kadar ayrıntıya girmiyor.
    bu etrafımızda eşimiz,dostumuz,arkadaşlarımız içinde geçerli birçok kişi kaç piksel diyor

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.