Şimdi Ara

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
0
Favori
22.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende Canon SX210 ile Sony HX5 arasında kaldım. SLR Like düşünüyordum. Canon PowerShot SX30 IS vardı aklımda. Taşınabilirlik açısından vazgeçmek zorunda kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

sensör ebatları aynı değişik markaların sensör özelliklerinde tabiki farklılık var.
    birincisi cmos ve ccd sensör ccd daha hassaz keskin ve detaylı foto çekerken noise daha fazla verir.
    cmos noise daha az renkler ccd kadar canlı değil ama sensör fazla ısınmadığı için ccd'den daha az noise üretir.

ikincisi kompakt makinalarda diyelim karşılaştırma yaptığımız modellerin hepsi ccd sensöre ve hemen,hemen aynı ebata sahip.
    ben birtek fujide özel ccd ürettiler biliyorum. diğer markaların klasik sensörlerle devam ediyorlar.onuda şöyle söyliyeyim.
    pikseli hala aynı ebat sensöre kare halinde sensöre aldırıyorlar.işlemci ,ve yazılımlar'da geliştirme yaptılar.
    tamam işlemci ,ve yazılımlar'da yenilik yaptılar ama sensör aynı ebat teknolojisi aynı önceki modellerden foto kalitesinde fazla ne beklenir. yeni modeller g11,s95,lx3,f200,xz1 olsun benim için daha Canon PowerShot A630 fujif30,31 foto kalitesini yakalayamamış durumda.

ve birde aynı sensöre pikseli fazla koyarak noisenin çoğalması keskinlik,detay,ve daha doygun renklerin önüne geçtiler.

kompakt makinalarda sensör ufak olduğu için lens kalitesinin fazla etken olmadığını sayarsak en önemli olan
    makinada Pixel density düşük olması önemli etken olarak öne çıkıyor. mesela ben XZ1 fotolarını keskinlik ve detayda biraz daha iyi buldum. Pixel density çok az düşük bile olsa etkili olduğunu söylemek istiyorum.ama sizin için noise vermesi önemli olabilir.

tabiki diğerine göre noise verdi görünecektir. fotoyu işlerken noise giderici yazılım kullanmamış bu ondan kaynaklanıyor.
    ama cropta keskinlik ve detay diğerine göre biraz daha iyi olacaktır.burda tercih ön plana çıkıyor karpostal gibi foto isteyen,
    yazılımda nr kullananı alacak diğeri cropda birazdaha keskilik ve detay kaybı vermeyeni. bu anlattıklarım tamamen bunlara önem veren ve ilgilen kişileri ilgilendiriyor yoksa dünyanın her yerinde bir çok tüketici bizim kadar ayrıntıya girmiyor.
    bu etrafımızda eşimiz,dostumuz,arkadaşlarımız içinde geçerli birçok kişi kaç piksel diyor

Ben bu fikre katılmıyorum.Her makine kendi alanında güzel.Canon Powershot A630 gerçekten bir efsane;ama Canon Powershot S95 ve Panasonic LX3 gerçekten ciddi makineler ve daha önde olan makineler.Bu arada F30 ve F31 gerçekten çok iyi makineler ve F serisinin yeri asla doldurulamayacak en iyi iki makinesi;ama gerçekler de var.Canon S95 gibi makineler bu makinelerden çoğunlukla daha iyi sonuçlar çıkarabiliyor.Sizin Fuji hayranlığınıza saygı duyuyorum;ama gerçekleri de göz ardı etmeyelim.Sonuçta makinelerin neye göre kıyaslandığı da çok önemli hepsinin bir artısı ve bir eksisi mutlaka mevcut.

• Kronossus yaw fuji hayranlığını boş verin babamızın oğlumu

aslında ben yeni makina alacaklara fotoğraf makinlarının teknik özellikleri hakkında değerlendirirse çok
    önemli bilgiler veriyorum. siz tamamen fotoğrafa etki edecek bu özellikleri göz ardı ediyorsunuz.
    gerçi bazıları için bu konular hiç önemli değil onlar makinayı alıyor sadece bas çek kullanıyor.

bende diyorum acaba yeni kompakt modellerde benim bilmediğim teknolojimi üretildi foto kalitesini arttıracak
    bir bildiğiniz varsa yazın bizlerde öğrenelim.yoksa sizinmi marka fanitikliğiniz var.

ben elimdeki dlux-3 bile yerden yere vurduğumu biliyorum(tabii mecazi anlamda)
    yeni çıktığında değerlendirme siteleri amma şişirmişlerdi alınca öğrendik öyle olmadığını.
    neyse denemeden bazı bilgileri öğrenmeden bazı şeyleri kabullenmek zor..

yani katılmıyorum demekle olmaz nedenlerini biliyorsan yaz ikna olalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: netün

Kronossus yaw fuji hayranlığını boş verin babamızın oğlumu

aslında ben yeni makina alacaklara fotoğraf makinlarının teknik özellikleri hakkında değerlendirirse çok
    önemli bilgiler veriyorum. siz tamamen fotoğrafa etki edecek bu özellikleri göz ardı ediyorsunuz.
    gerçi bazıları için bu konular hiç önemli değil onlar makinayı alıyor sadece bas çek kullanıyor.

bende diyorum acaba yeni kompakt modellerde benim bilmediğim teknolojimi üretildi foto kalitesini arttıracak
    bir bildiğiniz varsa yazın bizlerde öğrenelim.yoksa sizinmi marka fanitikliğiniz var.

ben elimdeki dlux-3 bile yerden yere vurduğumu biliyorum(tabii mecazi anlamda)
    yeni çıktığında değerlendirme siteleri amma şişirmişlerdi alınca öğrendik öyle olmadığını.
    neyse denemeden bazı bilgileri öğrenmeden bazı şeyleri kabullenmek zor..

yani katılmıyorum demekle olmaz nedenlerini biliyorsan yaz ikna olalım.

Birincisi benim marka fanatikliğim yok! Bu iyi bilinsin.İkincisi fotoğrafa etki edecek teknik özellikleri göz ardı ettiğim yok! Bu teknik özellikleri çok iyi bilirim demiyorum;ama bildiğim kadarını da iyi bilirim.Bilginizin ve tecrubelerinizin boyutu benim ne demek istediğimi anlamanıza yeterli olacak kadar iyi olduğunu düşünüyorum;yoksa yanılıyor muyum?Canon S95,Panasonic LX3 ve LX5 gibi modeller teknolojinin yeni nimetlerinden kısmen ya da bir bütünün paydasını kapsıyacak kadar nasibini alıyor.Mesela aspherical lens örneğini verebilirim bu modeller için.Aspherical lens bir de 6 yönlü olunca bu daha da ileri boyuta taşıyan önemli bir faktör yine bu modellerde kullanılan opsiyonel viewfinder gibi olması(bazılarında)işlemcilerinin daha iyi performans sağlaması bazılarının sensör tipinin dslr makinelerde kullanıldığı sensör işlemci tipi daha iyi ve geliştirilmiş IS faktörü özellikle panasonic lx serisinde farklı focus seçenekleri mesela makinede hdr yapılabilmesi bütün teknik unsurları saymama gerek yok;çünkü siz de ben de iyi biliyorsunuz.Sensor edge cut-out da belirteyim.Sensor edge cut-out nedir diye sorarsanız buyrun google.

• Forumlardan takip edebildiğim kadarı ile Olympus XZ-1 ile ilgili bazı kullanıcı yorumları pek parlak değil. Karanlık ortam çekimlerinde yüksek ISO'nun fotoğrafı ciddi olarak bozduğundan bahsediliyor. Ayrıca, video çekimde olduğu gibi fotoğraf çekiminde de arasıra otomatik fokuslama sorunu yaşandığı belirtiliyor. Kararlı bir makina olmadığından bahsedilmiş. Kimileri güncellenecek firmware ile çözüm gelmesi umudunu taşırken, kimi amerikalılar da ürünü geri vermiş ve XZ-2 çıksın belki o zaman alırım diyor. Bu forumda alan olur ise onların tecrübe ve yorumlarını merak ile bekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

O zaman takoz gibi DSLR taşımana gerek yok, S95-Lx5 arasında seçim yapmalısın. Gece çekimleri oldukça iyidir.

Arkadaşlar! Bunu söylemekten bıkamayacağım ve yineliyorum Panasonic LX3-5 tip modellerden uzak durun gerçekten ciddi bir noise sorunu var o makinelerde tamam detay güzel veriyor ama kimsenin rahatsız edici noise oranını dikkate aldığı yok.Ben deneyimli biri olarak söylüyorum bu tip modelleri alırsanız sonra gerçekten hayal kırıklığına uğrarsınız.LX modellerini tercih dışı bırakmak en mantıklısı.

Mart ayında yaptığınız yorumlarda F/P ürünü olarak LX3'ü şiddetle tavsiye ettiğinizi gördüm. Şubat ayında yaptığınız yorumlarda -özellikle gece çekimi ve noise konusunda- ise kesinlikle tavsiye etmediğinizi gördüm. Acaba değişen nedir? Daha sonra edindiğiniz bilgi ve tecrübe mi oldu?
    Bunları sormamdaki sebep LX3 modeli ile ilgilenmem. Gece çekimleri benim için önemli ve yurtdışında bulunduğum için bu modeli uygun fiyata alma durumum var. Lütfen bu model hakkındaki olumlu ve olumsuz tecrübelerinizi, düşüncelerinizi tekrar yazar mızınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetmuhsin

quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

quote:

Orijinalden alıntı: arandur

O zaman takoz gibi DSLR taşımana gerek yok, S95-Lx5 arasında seçim yapmalısın. Gece çekimleri oldukça iyidir.

Arkadaşlar! Bunu söylemekten bıkamayacağım ve yineliyorum Panasonic LX3-5 tip modellerden uzak durun gerçekten ciddi bir noise sorunu var o makinelerde tamam detay güzel veriyor ama kimsenin rahatsız edici noise oranını dikkate aldığı yok.Ben deneyimli biri olarak söylüyorum bu tip modelleri alırsanız sonra gerçekten hayal kırıklığına uğrarsınız.LX modellerini tercih dışı bırakmak en mantıklısı.

Mart ayında yaptığınız yorumlarda F/P ürünü olarak LX3'ü şiddetle tavsiye ettiğinizi gördüm. Şubat ayında yaptığınız yorumlarda -özellikle gece çekimi ve noise konusunda- ise kesinlikle tavsiye etmediğinizi gördüm. Acaba değişen nedir? Daha sonra edindiğiniz bilgi ve tecrübe mi oldu?
    Bunları sormamdaki sebep LX3 modeli ile ilgilenmem. Gece çekimleri benim için önemli ve yurtdışında bulunduğum için bu modeli uygun fiyata alma durumum var. Lütfen bu model hakkındaki olumlu ve olumsuz tecrübelerinizi, düşüncelerinizi tekrar yazar mızınız?

Hayır değişen birşey olmadı ve düşüncem hala aynı LX3 fotoğrafı keskin vereceğim diye noise'u zorluyor.Ben piyasadaki hemen her compact makineyi kullandım.Ben yalnızca fiyata göre alınabilecek en uygun makine olduğunu belirtmeye çalıştım.Tabi bir kaç artısı var.Mesela perde hızı 1/2000,opsiyonel viewfinder ve daha uzun ömürlü batarya ömrü S95'E göre.Fiyat konusu aradan çıktığı zaman evet makineyi önermiyorum.LX1,LX3,LX5,S90,S95,F30,F31 ve tüm F serisi,G tüm serisi ve daha bir çok compact makineyi kullanma fırsatı yani tecrübe edebildim.Bana göre küçük gövde yapısıyla S95 ilk sırada yer alabilecek bir makine.

• Bu arada LX3 te gece çekimlerinde iyidir;ama özellikle resmin odak dışında ve karanlık tarafında kalan kısımlarında noise göze çok çarpıyor.Detayı daha iyi verdiğini kabul ediyorum;ama makine detayı tam vereceğim diye noise'u zorluyor.Her ne kadar keskin olsa da imaj bozuluyor.Ben LX3 te en güzel resmi ISO 400'e kadar alabiliyordum gece çekimlerinde;ama S95'te ISO 1600'a kadar çok olmasa da kullanabiliyorum.Zaten S95 2010 dünyanın en iyi compactmakinesi ödülü almış ve fotoğraf sitelerinde IQ'su 5 üzerinden 4.5 olarak değerlendiriliyor.Son olarak fiyata göre performansa bakıldığında kesinlikle öneriyorum LX3'ü. Sadece kişisel fikrimi söyleyeceğim.Ben her iki makineyi kullanmış birisi olarak seçimim S95 olur..
  • LX3'te normal modda aşrı keskinlik var, ben kullanırken keskinlik ayarını -1'e getiriyordum.
  • bir yenilik varmı? xz1 alan oldumu hiç?
  • ev yıkar bu makinalar ya
  • hem güzel çekim kalitesi hem kolay taşınabilirlik istiyorsanız LEİCA M9 gerisi boş laf.
  • Konuyu açan arkadaş belli bir kapital sınırı içinde arayışta yalnız. Ha M9 1000 lira civarına düştüyse mars ya da başka bir gezegende yer ayıralım hemen bir sonraki mekikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighVoltage
    Konuyu açan arkadaş belli bir kapital sınırı içinde arayışta yalnız. Ha M9 1000 lira civarına düştüyse mars ya da başka bir gezegende yer ayıralım hemen bir sonraki mekikte.

yok yok konuyu açan arkadaş kapital sınırı filan koymuş değil... baba alete baba para verilir demişti biryerlerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer
    hem güzel çekim kalitesi hem kolay taşınabilirlik istiyorsanız LEİCA M9 gerisi boş laf.

güzelde digital rangefinder camera değilde premium compact bir makina arayışı içindeyim....s95 gibi...yada xz1
  • M9 un baba değil süper+baba fiyat etiketine sahip olduğu için konuştuğumuz makinaların fiyatları çerçevesinde bir sınır olarak demek istedim. Yoksa 5000 avro muydu neydi alet. O rakam germeyecekse Leica Leica dır tabi ki...
  • quote:

M9 un baba değil süper+baba fiyat etiketine sahip olduğu için konuştuğumuz makinaların fiyatları çerçevesinde bir sınır olarak demek istedim. Yoksa 5000 avro muydu neydi alet. O rakam germeyecekse Leica Leica dır tabi ki...

5000 euroya orjinal m9 varsa hemen getirin alıyorum. normalde 17.000 dolar .fiyat sınırı görmedim de ondan yazdım.hem kolay taşınabilir hem kaliteli hem ucuz niteliklerine sahip makina zordur beh:D hem ucuz hem kaliteli gibi kendi içinde derin çelişkiler barındıran bir ifade bu :)

adını hatırlayamadım dslr kalitesinde ama kompakt büyüklüğünde bir makina vardı.samsungmuydu neydi üretici.objektif sökülüyor falan filan ama lumix büyüklüğünde ilgimi çekmişti.
    buradakilerden farklı bir alternatif olarak sony nin 3d fotoğraf çeken nex3 serisi ilginç olabilir.ben çekilmiş fotoğrafını gördüm cidden yeni bir vizyon ve oldukça etkileyici.10 seneye kadar dslr lerdestandart olabilecek bir özellik bence.çünkü bundan 10 sene önce eos 300d gelmişti biz dijital fotoğraf fotoğraf mıdır falan filanı konuşuyorduk:) şimdi ne kadar uzak ve komik geliyor.

• Orjinal olmayan M9 mu var? Body olarak en son bakındığımda o rakamlardaydı (Body olarak konuşuyoruz değil mi?). Ondan o rakamı telaffuz ettim. Elbette Leica ve benzeri füturstik fiyatlara sahip cihazlara göre ucuz diyebilsek de 1000-1500 TL nin (Konuşulan cihazlar çerçevesinde, belki de 2000 TL) çok da ucuz ve kaliteli fotoğraf kıstası sınırlaması içinde olduğunu düşünmüyorum. (Tabi kimine göre 1000-1500 lira da cep harçlığı. Genel çerçevede değerlendirme manasında bu cümlelerim.) Yani konu halihazırda dSLR ile belli bir imaj kalitesine sahipken ufak boyutlarıyla cepte taşınabilecek ama iyi ürünler verebilen bir cihaz olduğundan M9 noktasında eleştirimi dile getirdim :)
  • @memotembelgezer,
    OOO ppp ! durun biraz ezidunuz ondilûnu ! 17.000 $ mı? Ya oldukça nostaljik şimdi CCD sensörünün mecrasını söylesek ayıp olacak bir çok özellikleride kısıtlı vizörü tarihte kalmış Bulb modu bilem olmayan en düşük çekim hızı 4 sn olan bir rangefinder FF makinadan bahsediyoruz. (İp ucu: Bit Depth:14-bit) Bu arada 2 tip (M 9 kasa) var Bunu da atlamayalım İlki LEICA M9 Titanium +35mm Summilux-M ASPH lensle birlikte fiyatı 19-20.000 € arası, Diğeri LEICA M9 Black ve Grey. İç organizasyonu Titanium ile bire bir aynı. Bunun fiyatı ise buyrun 3-4 örnek link.
    http://www.amazon.com/Leica-M9-Digital-Steel-Gray/dp/B002NX13NA
    http://www.getprice.com.au/Leica-M9-Digital-Camera.htm (Australia)
    http://www.shopbot.ca/pp-leica-m9-leica-price-199480.html (Canada)
    Birde o kadar büyütmeyin. Bazı modellerde LEICA, OLYMPUS ile bazı modellerde Panasonic ile çalışır. Nostalji kasaların M gibi içi ya Panasonic-ya Olympus ya da sensörü ve işlemcisini temin ettiği üreci firmanın dizayn ettiği malzeme ile doludur. Canon gibi. Örneğin Leica V-Lux 2= Panasonic DMC-FZ50 , V-Lux 20=Panasonic DMC-ZS7/ TZ10, Leica D-Lux 5 =Panasonic Lumi DMC-LX5 (daha pahalı ama tam klon), Leica X1 =~Olympus E-P1 malzemesi veya şölede diyebiliriz M9' un APS-C sensörlüsü, Leica C-LUX 3=Panasonic Lumix DMC- FX37 dir. Ha ! Daha BABA fiyatlısı da yok mu? VAAAA ! Örneğin. Leica S2 37.5 megapixel 30x45mm sensör (FF' den 56% daha büyük) ama CCD sensör ve bu CCD sensörün getirdiği tüm olumsuzluklarda cabası.... Fiyata gelince kim alıyor merak ediyorum....Tam 28.000 USA $
    İşte linki de :http://www.amazon.com/Leica-Interchangeable-Sapphire-Platinum-Service/dp/B002NPCJ0Y
    Birde lens fiyatlarını da yazayım....
    SUMMARIT-S 1:2.5/70 ASPH £3,096.00
    SUMMARIT-S 1:2.5/70 ASPH CS £4,025.00
    APO-TELE-ELMAR-S 1:3.5/180 £4,541.00
    APO-TELE-ELMAR-S 1:3.5/180 CS £5,160.00
    APO-MACRO-SUMMARIT-S 1:2.5/120 £4,541.00
    APO-MACRO-SUMMARIT-S 1:2.5/120 CS £5,160.00
    SUMMARIT-S 1:2.5/35 ASPH £3,612.00
    SUMMARIT-S 1:2.5/35 ASPH CS £4,231.00
    LEICA FANATİKLERİNE DUYURULUR.......
    quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

M9 un baba değil süper+baba fiyat etiketine sahip olduğu için konuştuğumuz makinaların fiyatları çerçevesinde bir sınır olarak demek istedim. Yoksa 5000 avro muydu neydi alet. O rakam germeyecekse Leica Leica dır tabi ki...

5000 euroya orjinal m9 varsa hemen getirin alıyorum. normalde 17.000 dolar .fiyat sınırı görmedim de ondan yazdım.hem kolay taşınabilir hem kaliteli hem ucuz niteliklerine sahip makina zordur beh:D hem ucuz hem kaliteli gibi kendi içinde derin çelişkiler barındıran bir ifade bu :)

adını hatırlayamadım dslr kalitesinde ama kompakt büyüklüğünde bir makina vardı.samsungmuydu neydi üretici.objektif sökülüyor falan filan ama lumix büyüklüğünde ilgimi çekmişti.
    buradakilerden farklı bir alternatif olarak sony nin 3d fotoğraf çeken nex3 serisi ilginç olabilir.ben çekilmiş fotoğrafını gördüm cidden yeni bir vizyon ve oldukça etkileyici.10 seneye kadar dslr lerdestandart olabilecek bir özellik bence.çünkü bundan 10 sene önce eos 300d gelmişti biz dijital fotoğraf fotoğraf mıdır falan filanı konuşuyorduk:) şimdi ne kadar uzak ve komik geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 14 Nisan 2011; 17:41:26 >

• yuh yani birazda para ekleyip hasselband alınır
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.