Şimdi Ara

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
0
Favori
22.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • f/p ve sabit objektif açısından maalesef fazla satamıyor bu makinalar. sensör olarak dslr makina sensör ebatına sahip dp2x olsun fuji x100 fotoda tabiki bu makinaları katlar. ama alıcı nerede?
    quote:

Orijinalden alıntı: Lubitel2

Tüm bu tartışmaların arasında af hızı ve iso performansı gibi handikaplarına rağmen bence s95'den çok daha iyi imaj kalitesine sahip ve sığ alan derinliği sensor boyutuyla ilgili çok daha başarılı Sigma Dp2x unutuluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

f/p ve sabit objektif açısından maalesef fazla satamıyor bu makinalar. sensör olarak dslr makina sensör ebatına sahip dp2x olsun fuji x100 fotoda tabiki bu makinaları katlar. ama alıcı nerede?

iyide, neden alalımki?

düşünüyorum.. Bu makina 23mm sabit lensli. Üzerinde APS-C cmos sensör var.
    fiyat tahminim en azından 600$ olacağı yönünde. Fazlası olur, eksiği olmaz..
    hal böyleyken; kim neden bu makinayı alsın?
    tabiiki çok çok nadirde olsa satın alanlar çıkacaktır.
    fakat bizim gibi, hobi amaçlı kullanıcılar için asla öncelikli bir makina olmayacak.
    prime lens yerine en azından 3-4x tele koysaydı tadından yenmezdi, fazlasıyla alınabilir olurdu.
    ama mevcut haliyle çok komik satış rakamlarında kalacağına adım gibi eminim. sigma da aynı şeyi yaptı geçmişte ve elinde patladı nitekim. ama aynı sensöre kaliteli ve optimum aralıklı bir lens koyan Sony (R1) satış rekorları kırdı. halada elmas tadında değerli bir makine..

üst seviye compact sınıfta mevcut modeller arasında S95, EX1, G11 ve LX5 en iyiler. XZ-1 çıktığında tüm dengeler değişebilir. bekleyip görmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocake

quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus

quote:

Orijinalden alıntı: kocake

Konu kapanmadan tecrübeli arkadaşlara birşey sorabilir miyim ?
    Ben de compact bir makine almak için yola çıkmıştım.

HX5 - SX210 - TZ10 derken forumu biraz kurcaladıktan sonra lens büyüklüğü, mega zoom, megapixel derken S95 de karar kıldım gibi.
    Bu konunun da seçimim için çok faydası oldu.

Yalnız aklıma takılan bir soru var. Benim alacağım makineden bir diğer beklentim de güzel HD video çekimi (HD Ready olabilir)
    Yukarda saydığım 3 makinanın sanırım video çekimi daha başarılı S95 e göre.
    İnternetten izlediğim örneklere göre konuşuyorum.

Bu tespitim doğrumudur acaba ? S95 fotoğraf üzerine yoğunlaştığı için HD Ready video performansı diğer makinelere göre geride midir ?

Eğer durum böyle ise biraz sınıf dışına çıkacak belki ama yeni çıkan Panny GF12 yönüne kayma ihtimalim olabilir.

Bu arada konu kapanmasın. Benim gibi başka arkadaşlara da bu konu ışık tutacaktır diye düşünüyorum.

edit : imla

Bu modellerin kıyaslamasından önce habgi önceliğe göre makine aradığınızı sizin kendiniz belirlemeniz lazım.Eğer video öncelikli istiyorsanız size tavsiyem Full HD çekim yapan bir makine almanız;ama imaj kalitesi öncelikli makine arıyorsanız Canon S95 tercih edilebilir.Şunu da belirteyim Canon S95'in HD videosu yeterli olacaktır.Eğer bu konuda daha detaylı bilgi almak isterseniz gerek Flickr da gerek Youtube da S95 ile çekilmiş gece videoları var ve oldukçada iyi.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
    Benim için 720p yeterli olacaktır. Sadece gece çekimlerinde noise ya da makul bir hızda hareket ederken kare atlama vs gibi problem olmasın yeter benim için

Rica ederim.Eğer bilgi verebildiysem.Gece çekimlerinde S95 2.0 ile başlayan diyaframı ile diğer bir çok compacttan farklı çift yönlü aspherical(küresel olmayan) lens yani ışığı ayni orantıda doğru bir düzlem üzerinde eşit şekilde karaler olarak merceğe yansımasını sağlayan lens ile çok gerçekçi,net ve doygun fotoğraflar elde edilebilir.Bu tür lensin kullanıldığı LX3,LX5 ve Canon S95 gibi makinelerinde pahalı olma sebebdir çünkü üretimi oldukça zordur.Umarım açıklayıcı olmuştur...

• NovariX zaten yukarda belirttim sabit objektif bak sende zoom arıyorsun? ama inan bana zoom lazım değil.
    ev içi eş dost çekimi manzara bana yeterli .ama işte şu fiyat yüksekliği beli büküyor x100 600$ felan olsa hiç düşünmem alırım .
    uzun seneler kullanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElmaKent

@DoSöDoKöKo kardeşim,

Ben de 'advanced compact' arayışı içindeyim. Hem de uzun bir süredir. Şu an geldiğim noktada bulabildiğim diğer tüm alternatifleri eleyerek; Canon PowerShot S95 ile Olympus XZ-1 gibi iki seçenek arasında kaldım. Eğer çok aceleniz yok ise, size önerim; 'Olympus XZ-1' ülkemize gelmeden ve elinize alıp incelemeden 'Canon PowerShot S95' almaya sakın kesin bir karar vermeyin. Her ikisini de görmek lazım.

Ayrıca, yazınızda ayılara haksızlık ettiğinizi düşünüyorum, hatta bir parça ayılara hakaret etmişsiniz. Ancak görüşlerinizdeki ana fikire aynen ben de katılıyorum. Eğer imza kampanyası gibi birşey düzenleniyor ise, bende sizin yazdıklarınızın altına imzamı atarım ve hatta yazdıklarınızın altına imza atacak bir çok insan da biliyorum. Normal akıl sağlığı yerinde bir insana; 'tilki kadar kurnaz adam', 'çakal gibi fırsatçı adam', 'kedi gibi sinsi kadın' v.b. gibi benzetmeler aşırı kaçmaz ve dokunmaz, ancak yazınızda biraz kendini gören var ise tepki vermesi elbette normal karşılanmalı.

Kolay gelsin, saygılarımla.

İlave: Eğer incelemediyseniz; Canon PowerShot S95 ile Olympus XZ-1'i birbirine rakip gösteren aşağıdaki gibi yazıları internetten araştırıp okumanızı öneririm.
    http://www.zdnet.com/blog/digitalcameras/ces-new-olympus-xz-1-challenges-canon-s95-for-high-end-compact-camera-crown/4484

Bu makine çıksa bile bu kağıt üzerindeki özelliklerle teknik olarak S95'ten çok farklı bir makine olmayacak.Önemli olan lens tipi,lens bileşenleri ve elementleri eğer makinenin sensör donanımına göre lens bileşenleri iyi olursa S95'e fark atacaktır.Sonuç olarak Bu model çıksa bile Canon S95 kullanıcıları pişman olmayacaktır..çünkü S95 gerçekten teknik donanımlarıyla rakipleri arasında hep ciddi bir yer alacaktır.

• Kronossus

lens LX3,LX5 ve Canon S95 gibi makinelerinde pahalı olma sebebimidir bilmiyorum ama
    lens kalitesinin 1,7 sensörle kompakt makinalar'da ıso keskinlik,detaya fazla etkisi olmadığını biliyorum.heleki Pixel density düşük olmadığı sürece.
  • SLR ci arkadaşlar alışmışlar birçok çekim kombinasyonu çeşitliliğine, acaba bunları içeren kompakt ne zaman çıkacak diye tetikte bekliyorlar Arkadaşlar kompakt makina kullanıcıları için inanın S95 oldukça üst seviyede.Bir sürü ayar yapma şansın varki çoğu kompaktçı için bunlar yeni şeyler ve yeterde artar. Ayrıca şu bi gerçek ki bütün özellikleri barındıran bir kompakt piyasaya en azından kısa sürede çıkmayacak,şu anki teknoloji belli. Hepsinin birbirine göre avantajlarıda var dezavantajlarıda.XZ-1 de öyle çığır açacak bir makinaya benzemiyor.Kaldı ki yeni çıktığı için ilk olarak pahalı olacak,ilk serilerde acaba hata var mı diye bekleme derken 6 ay daha bekle,tam alacakken biri diyecek gene dur alma bak KF-7 çıkarıyor şu firma,haydaaa

Tabi birde fiyat meselesi var, S95 in bile fiyatı hala oldukça pahalı. 2 yıl garantili S95 ler 900-1000 arası, yukarıda verilen XZ-1 ve Fuji X100 spot piyasası anca bu kadar olur. 1000 sınırını açtıktan sonra kompakt almak biraz mantıksızlaşıyor sonuçta. Gönül isterki hepimiz Leica alalım ama

• fuji x100 fiyatı nerde? o fiyat 1.199,95 dolar olarak açıklanmış . oda avrupa satış fiyatı burda uçar fiyat ya burdaki s90,g11
    satış fiyatına bakın kompağa bu kadar para verilirmi yaw.

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?sp=brand%3dcanon&categoryID=248
  • Fiyatlar zaten pahalı ama hepsiburada iyice uçmuş,şu anda 2 sene garantili S95 1000 TL civarı birşey.Gerçi spotçularda bu aralar yüksek 800 den aşağı satan oldukça az.
  • s95 ile xz-1 i karşılaştıran inelemeler arıyorum internette.....yine kaldık iki arada bir derede
  • bu konu benim içinde çok faydalı olacak merakla ve heyecanla takip ediyorum yalnız bu ikisi arasında kalma olayı hiç bitmicek sanıyorum bende lx5 ile s95 arasında kalmıştım s95te karar kıldım ucuz bulurmuyum diye araştırırken şimdide xz1 çıktı vitrine bu tip bi makine almak isteyenlerin işi çok zor gibi gözüküyor sonuçta verilen karara bende uyacağım
  • http://www.aputure.com/blog/2011/01/24/olympus-xz-1-vs-canon-powershot-s95/

Image Quality: Tie (görüntü kalitesinde berabere)
    Lens: Olympus (lens de olympus önde)
    Features: Olympus (özelliklerde olympus önde)
    Controls: Canon (kontrollerde canon önde)
    Body: Canon (gövde yapısında canon önde)
    Screen: Olympus (ekranda olympus önde)
    Price: Canon (fiyatta canon önde)
    Conclusion: Both (sonuçta ikisi arasında karar verememiş)
    yukarıdaki yazıya göre kesin kazanan yok

• casıo 14.1 mp işini görür
  • http://www.pocket-lint.com/news/37591/olympus-xz-1-vs-canon-powershot-s95

Lens (olympus daha iyi)
    1st: Olympus XZ-1
    28-112mm, f/1.8-2.5 Zuiko
    2nd: Canon S95
    28-105mm, f/2.0-4.9

Image Sensor (görüntü sensöründe olympus daha iyi)
    High sensitivity 1/1.63-inch CCD (10.1 MP)
    High sensitivity 1/1.7-inch CCD (10MP)

Display (ekranda -lcd ekranda- olympus daha iyi)
    3-inch, 610k-dot, OLED
    3-inch, 461k-dot, LCD

Video (video da olympus daha iyi)
    720p @30fps, mono mic
    2nd Canon S95
    720p @24fps, stereo mic

Usability (kullanılabilirlikte olympus daha iyi)

Modes & Features (çekim modları ve özelliklerde canon daha iyi)
    1st: Canon S95
    2nd: Olympus XZ-1

Accessories (aksesuarlarda olympus daha iyi)
    Lots
    Um...a printer?

Price (fiyatta canon daha iyi)
    £286.95
    £399

Conclusion (neticede olympus daha iyi)

yukarıdaki sitenin kısaca değerlendirmesi

• quote:

Orijinalden alıntı: evomit

casıo 14.1 mp işini görür

Bu başlık için epic fail bir mesaj olmuş yalnız :D
  • ciddi hayranı olan bir siteye göre ise canon s95 daha iyi

http://snapsort.com/compare/Canon_PowerShot_S95-vs-Olympus-XZ-1

• @netün S95 gibi makinelerin kullanıldığı lens tipi olmasından dolayı pahalı evet bu sebeblerden biri çünkü aspherical lens tipleri çok zor üretiliyor ve üstelik s95 te bu çift yönlü tabi buna ek olarak bileşenleri de oldukça iyi 9 elements in one group bu yüzden s95 1000TL üstünde

@DoSöDoKöKo
    Karşılaştırmaların olduğu bir kaç site var;ama ingilizce.Benim ileri düzeyde ingilizcem olduğu için rahatlıkla anlayabiliyorum.İsterseniz link gönderebilirim;ama şunu söyleyeyim Olympus XZ-1'in Canon S95'in önüne geçebileceği bir özelliği yok.

Hepsiburada.com hep pahalı bir alış veriş sitesi olmuştur.1399 küsür TL verilmez.1000Tl de fazla bir compact için;ama değiyor en azından ben pişman değilim
    Bu arada anladığım kadarıyla LX-5 teki noise sorunu bu makinede de olacak gibi çünkü slightly olympus larger sensor will perform sharper images while s95 is cleaner a bit bakın şu ibare herşeyi anlatıyor when compared to at noise levels XZ1's noise is more SPLOTCHY than s95's case Helal olsun açıkça söylemişler splotchy küçük benekler noktacıklar anlamına gelmektedir. Bilmeyenler için yazdığım kısımların ingilizce çeverisi: Biraz daha geniş sensörü olan olymus daha keskin resimler üretecektir s95 biraz daha netken.Noise seviyeleri kıyaslandığı zaman olympus resimler daha noktalı olacak yani noise oranı daha belirgin olacak anlamında.Şimdi düşünme sırası sizde...

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

http://www.pocket-lint.com/news/37591/olympus-xz-1-vs-canon-powershot-s95

Lens (olympus daha iyi)
    28-112mm, f/1.8-2.5 Zuiko
    28-105mm, f/2.0-4.9

Image Sensor (görüntü sensöründe olympus daha iyi)
    High sensitivity 1/1.63-inch CCD (10.1 MP)
    High sensitivity 1/1.7-inch CCD (10MP)

Display (ekranda -lcd ekranda- olympus daha iyi)
    3-inch, 610k-dot, OLED
    3-inch, 461k-dot, LCD

Video (video da olympus daha iyi)
    720p @30fps, mono mic
    2nd Canon S95
    720p @24fps, stereo mic

Usability (kullanılabilirlikte olympus daha iyi)

Modes & Features (çekim modları ve özelliklerde canon daha iyi)

Accessories (aksesuarlarda olympus daha iyi)
    Lots
    Um...a printer?

Price (fiyatta canon daha iyi)
    £286.95
    £399

Conclusion (neticede olympus daha iyi)

yukarıdaki sitenin kısaca değerlendirmesi

Bu özelliklere bakılacak olursa Olypmus XZ-1 galip diyemeyiz;çünkü aralarında gerçekten ciddi farklar yok..Ciddi karşılaştırma siteleri Canon S95'in daha iyi olduğu yönünde hem fikirler...

• genelde birbiri ile karşılatırılar üst sınıf kompakt makinalar

Olympus XZ-1 vs Canon S95 vs Panasonic LX5 vs Canon G12
    http://www.digitalrev.com/en/olympus-xz-1-vs-canon-s95-vs-panasonic-lx5-vs-canon-g12---comparison-review-7763-article.html

Olympus XZ-1 versus Canon S95, Canon G12, Panasonic LX5 and Samsung TL500
    http://kimletkeman.blogspot.com/2011/02/olympus-xz-1-versus-canon-s95-canon-g12.html

Olympus XZ-1 versus Canon G12, Panasonic LX5 and Nikon D3s (d3s burada biraz ağır kaçmış)
    http://kimletkeman.blogspot.com/2011/01/olympus-xz-1-versus-canon-g12-panasonic.html

Canon S95 vs Nikon P300 vs Olympus XZ-1
    http://gadgetmu.net/canon-s95-vs-nikon-p300-vs-olympus-xz-1

Panasonic LX5 vs Canon PowerShot S95 vs Samsung TL500
    http://camera.downloadatoz.com/tutorials,1250,panasonic-lx5-vs-canon-powershot-s95-vs-samsung-tl500-which-has-best-sensor.html

cidden s95 ile xz-1 in birbirine rakip gösterilmediği karşılaştırma yok gibi neredeyse.............

• quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus
    Bu özelliklere bakılacak olursa Olypmus XZ-1 galip diyemeyiz;çünkü aralarında gerçekten ciddi farklar yok..Ciddi karşılaştırma siteleri Canon S95'in daha iyi olduğu yönünde hem fikirler...

hocam sende onları azıcık bir açıklama yapıp foruma (yanı bu konu altına) koyuver...bi zahmet
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.