Şimdi Ara

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
0
Favori
22.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkesin bildiği gibi bazı ciddi araştırma sitelerinin özellikle canon noktasında ciddi duygusal bağlantıları olduğu ortadayken bana kalırsa regüler kullanıma girip kullanıcı fotoğraflarıyla daha net karşılaştırma yapılabilir her zaman olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 19 Şubat 2011; 0:38:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus
    Bu özelliklere bakılacak olursa Olypmus XZ-1 galip diyemeyiz;çünkü aralarında gerçekten ciddi farklar yok..Ciddi karşılaştırma siteleri Canon S95'in daha iyi olduğu yönünde hem fikirler...

hocam sende onları azıcık bir açıklama yapıp foruma (yanı bu konu altına) koyuver...bi zahmet

Seve seve ama benim bir sitede bulduğum kıyaslama gerçekten uzun ya Zamanımı alır ama çevireceğim faydalı olması için..

• http://www.aputure.com/blog/2011/01/24/olympus-xz-1-vs-canon-powershot-s95/ size linki versem daha iyi olacak ama kısaca şunu söyleyeceğim

on DPReview, the XZ-1 is impressively sharper, while the S95 is a bit cleaner. The quality of the noise is different too, with the XZ-1 being more splotchy, and the S95 being more hazy. In the end, it’ll come down to your personal preference
    DPReview de XZ-1 etkileyici şekilde daha keskin S95 daha netken noise seviyeleri de farklı XZ-1 daha çok noktalı benekliyken S95 daha puslusonuç olarak kişisel tercihe kalmış seçim

• zurnanın zurt dediği yerlere gelelim birazda

mesela alttaki fotoda xz-1 fotosundaki detay g12 veya s95 den (s95 ile g12 yi aynı makinalar gibi kabul edebiliriz) daha iyi

amcam espris olsun diye d3s i koymuş.....yani iyininde iyisi misali....bir laf vardır...çok böbürlenme padişahım senden büyük king kong var yani ona benzemiş

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 19 Şubat 2011; 0:53:56 >

• hocam alttaki karşılaştırmada bariz farkla xz-1 daha iyi (g12 veya s95 den)

• d3s i ciddiye almayalım yine burada xz-1 daha iyi

• quote:

zurnanın zurt dediği yerlere gelelim birazda

mesela alttaki fotoda xz-1 fotosundaki detay g12 veya s95 den (s95 ile g12 yi aynı makinalar gibi kabul edebiliriz) daha iyi

amcam espris olsun diye d3s i koymuş.....yani iyininde iyisi misali....bir laf vardır...çok böbürlenme padişahım senden büyük king kong var yani ona benzemiş

Keşke Canon S95 de dahil olsaydı.Bu sonuca göre Canon S95 çıkarımı yapamazyız.Canon G12 ile Canon S95 sensör boyutu aynı;ama ikisinin lens yapısı ve lens bileşenleri farklı.Canon S95 Double sided aspherical lens yani çift yönlü aspherical lens kullanıyor...Ama bu karşılaştırmada kaba tahminde bulunabiliriz.

http://www.flickr.com/search/?q=Olympus+XZ-1 Olympus kullanıcıları tarafından çekilmiş test fotoğraflarının yer aldığı bir link.Umarım faydalı olur...

• ve diğerleri

alttaki linktende görebilirsiniz (g12 ile s95 i aynı makina gibi düşünebilirsiniz, resim kalitesi olarak tamamen aynılar)

http://kimletkeman.blogspot.com/2011/01/olympus-xz-1-versus-canon-g12-panasonic.html

(YORUMLARINIZI ALALIM)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 19 Şubat 2011; 1:23:37 >

• Söylemeyi unuttum verdiğim o linkte digitalbear'in resimlerine güvenebilirsiniz çünkü arkadaşım ve resimler de orjinal.Benim devamlı iletişim halinde olduğum biriOna mesaj gönderdim fikrini almak için cevap geldiğinde sizinle de paylaşacağım..
  • hocam karşılaştırdığım makinalar

- olympus xz-1
    - canon s95
    - panasonic lx5
    - samsung tl500

ISO BAŞARIMLARI (JPEG FOTOLARDAKİ)

ISO-100

ISO-200

ISO-400

ISO-800

ISO-1600

ISO-3200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 19 Şubat 2011; 1:25:31 >

• ISO başarımlarına dikkatlice bakarsanız.....biraz canoncu olduğum için canon resim işleme karakterini biraz bilirim....
    canon s95 yüksek ıso da noise bastırmak için fotoları yumuşatmış (flulaşma) ve diğerlerine göre detay kaybı yaşanmış (bir canon klasiği)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 19 Şubat 2011; 1:23:03 >
  • Evet arkadaşlar cevap geldi sonunda.Değerlendirme şöyle.digitalbear'a göre kendisi uzman fotoğrafçıdır ikisi arasında seçim yapmak çok zoe sonuçka ikisi de kuvvetli makineler dedi canon s95 ya da olypmus xz-1 hangisini alırsan biri diğerini aratmaz.Bana da merak etme canon s95 hala yerini koruyor aynısı da ben de olduğu için dedi
  • quote:

ISO başarımlarına dikkatlice bakarsanız.....biraz canoncu olduğum için canon resim işleme karakterini biraz bilirim....
    canon s95 yüksek ıso da noise bastırmak için fotoları yumuşatmış (flulaşma) ve diğerlerine göre detay kaybı yaşanmış (bir canon klasiği)

Değerlendirmelere göre evet detay kaybı yaşanmış.Canon S95'e artık ciddi bir rakip doğduEğer ciddi bir fark olsaydı almayı düşünebilirdim;ama gereksiz

• önemli olan RAW fotolar dedim ve değişik ISO larda makinaları karşılaştırdım

yine makinalar aynı

- olympus xz-1
    - canon s95
    - panasonic lx5
    - samsung tl500

BÖLÜM - 1

ISO-100

ISO-200

ISO-400

ISO-800

ISO-1600

ISO-3200

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 19 Şubat 2011; 2:41:07 >

yine makinalar aynı

- olympus xz-1
    - canon s95
    - panasonic lx5
    - samsung tl500

BÖLÜM - 2

ISO-100

ISO-200

ISO-400

ISO-800

ISO-1600

ISO-3200

yine makinalar aynı

- olympus xz-1
    - canon s95
    - panasonic lx5
    - samsung tl500

BÖLÜM - 3

ISO-100

ISO-200

ISO-400

ISO-800

ISO-1600

ISO-3200

• quote:

Evet arkadaşlar cevap geldi sonunda.Değerlendirme şöyle.digitalbear'a göre kendisi uzman fotoğrafçıdır ikisi arasında seçim yapmak çok zoe sonuçka ikisi de kuvvetli makineler dedi canon s95 ya da olypmus xz-1 hangisini alırsan biri diğerini aratmaz.Bana da merak etme canon s95 hala yerini koruyor aynısı da ben de olduğu için dedi

o bildik hikaye.....herkes sahibi olduğunu över...bir nevi ego tatmini
    ancak xz-1 birdakika s95 kardeşim sen hele dur şurda demiş yani

• Evet testler gösteriyor ki Olympus XZ-1 ISO da daha kararlı detayları daha iyi koruyor.Bu arada bu makine Türkiyeye ne zaman gelecek bilgisi olan var mı?Türkiyedeki fiyatı 1500TL ve üstü olacaktır.Öyle olursa kesinlikle compact makineye bu kadar para verilmez.Bu kadar para veren olursa da pek iyi şeyler düşünmem o kişi hakkında
    Sonuç olarak Canon S95'i gerçekten devirecek bir makine değil;ama ona artık ben de varım der.Piyasada gerçekten birbiriyle yarışacak bir makine.Lens tipi de inanılmaz 6 yönlü aspherical lens ve 11 elements in 6 groups.İzninizle diyorum..

• biraz çalışıp karşılaştırma yapabileceğiniz kadar fotoğrafta koydum.............
    hadi arkadaşlar yorumları alalım!!!!!!!!!!!!!!!
  • quote:

Evet testler gösteriyor ki Olympus XZ-1 ISO da daha kararlı detayları daha iyi koruyor.Bu arada bu makine Türkiyeye ne zaman gelecek bilgisi olan var mı?Türkiyedeki fiyatı 1500TL ve üstü olacaktır.Öyle olursa kesinlikle compact makineye bu kadar para verilmez.Bu kadar para veren olursa da pek iyi şeyler düşünmem o kişi hakkında
    Sonuç olarak Canon S95'i gerçekten devirecek bir makine değil;ama ona artık ben de varım der.Piyasada gerçekten birbiriyle yarışacak bir makine.Lens tipi de inanılmaz 6 yönlü aspherical lens ve 11 elements in 6 groups.İzninizle diyorum..

hocam bu arada samsung tl500 (ex1) için düşüncelerin nedir?
    fena alete benzemiyor gibi geldi bana

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.