Şimdi Ara

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
344
Cevap
0
Favori
22.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk yorum benden olsunKesinlikle tercih edilebilecek bir makine.TR fiyatı çok pahalı olmazsa almayı düşünebilirim.Artık kesin olan o ki gerçekten detaylarda S95'ten iyi.Umarım TR fiyatı fazla pahalı olmaz;ama ben 1500TL cıvarında olacağı kanısındayım.Bu arada Türkiyeye ne zaman gelecek yeni devimiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kronossus
    ilk yorum benden olsunKesinlikle tercih edilebilecek bir makine.TR fiyatı çok pahalı olmazsa almayı düşünebilirim.Artık kesin olan o ki gerçekten detaylarda S95'ten iyi.Umarım TR fiyatı fazla pahalı olmaz;ama ben 1500TL cıvarında olacağı kanısındayım.Bu arada Türkiyeye ne zaman gelecek yeni devimiz?

hocam hangi makina için bunu söylüyorsun? son sorumla birlikte hatlar karıştıda biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

quote:

Evet testler gösteriyor ki Olympus XZ-1 ISO da daha kararlı detayları daha iyi koruyor.Bu arada bu makine Türkiyeye ne zaman gelecek bilgisi olan var mı?Türkiyedeki fiyatı 1500TL ve üstü olacaktır.Öyle olursa kesinlikle compact makineye bu kadar para verilmez.Bu kadar para veren olursa da pek iyi şeyler düşünmem o kişi hakkında
    Sonuç olarak Canon S95'i gerçekten devirecek bir makine değil;ama ona artık ben de varım der.Piyasada gerçekten birbiriyle yarışacak bir makine.Lens tipi de inanılmaz 6 yönlü aspherical lens ve 11 elements in 6 groups.İzninizle diyorum..

hocam bu arada samsung tl500 (ex1) için düşüncelerin nedir?
    fena alete benzemiyor gibi geldi bana

Samsung TL500 de tercih edilebilecek bir compact.Çok fazla kullanma fırsatım olmadı ama Canon S95 kadar başarılı değil.O da piyasa iyi makinelerden biri.Benim sıralamam şöyle

1.Olympus XZ-1
    2.Canon S95
    3.Panasonic LX5
    4.Samsung TL500

• quote:

quote:

ilk yorum benden olsunKesinlikle tercih edilebilecek bir makine.TR fiyatı çok pahalı olmazsa almayı düşünebilirim.Artık kesin olan o ki gerçekten detaylarda S95'ten iyi.Umarım TR fiyatı fazla pahalı olmaz;ama ben 1500TL cıvarında olacağı kanısındayım.Bu arada Türkiyeye ne zaman gelecek yeni devimiz?

hocam hangi makina için bunu söylüyorsun? son sorumla birlikte hatlar karıştıda biraz

Olympus XZ-1 için dedimKarşılaştırmalara göre şuan Olympus XZ-1 önde ISO da.Bu arada Türkiyeye ne zaman geleceği ile ilgili bilsi olan var mı?

• bende beyaz renk olanını sevdim.... alırsam beyaz alırım herhalde...şimdilik fikirlerim bu tabiki yarın ne olur bilinmez

Fotoğraf kalitesi çok iyi olan kolay taşınabilir fotoğraf makinası

• ancak xz-1 in ufak ama bana göre önemsiz sayılmayacak bir dezavantajı var...... lens kapağı klasik sonradan elle takmak plastik birşey....ben unuturum onu biryerlerde kesin.....s95 gibi otomatik açılan kapanan bir lens koruması yok....

inceleme sırasında makinayı açar açmaz lens kapağının düştüğü bölüme dikkat @ 01:28

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 19 Şubat 2011; 3:12:11 >

• quote:

bende beyaz renk olanını sevdim.... alırsam beyaz alırım herhalde...şimdilik fikirlerim bu tabiki yarın ne olur bilinmez

Ben fiyatının uçuk olacağı kanısındayım.Bugün Canon S95 1000TL üzerindeyse kim bilir Olympus XZ-1'in fiyatı ne olur.Eğer makul bir fiyatta gelirse Türkiyeye ben de alabilirim.Bu arada ben siyah hastasıyım doğal olarak ben de siyası sevdim
    Bu arada kaç defadır soruyorum Türkiyeye ne zaman geleceğini ama cevap alamadım yahu

• quote:

ancak xz-1 in ufak ama bana göre önemsiz sayılmayacak bir dezavantajı var...... lens kapağı klasik sonradan elle takmak plastik birşey....ben unuturum onu biryerlerde kesin.....s95 gibi otomatik açılan kapanan bir lens koruması yok....

Bak bu çok doğru bir tespit.Çizilme ve lekelenme riski de yüksek.Çok uçuk fiyat olmazsa alınmalı;ama fiyat çok yüksek olursa en mantıklısı Canon S95.Çünkü fiyat yüksek olursa ki kesinlikle olacak çok fazla beklemek gerekecek...Beklerken başka bir makine çıkacak bir de onu bekle derken makine alınmaz.

Türkiyeye ne zaman geleceğini ben öğrenmek istiyorum...

• quote:

Bu arada kaç defadır soruyorum Türkiyeye ne zaman geleceğini ama cevap alamadım yahu

bana sorduysan bilmiyorum....tahminim mart ...hadi salladım işte
    fiyat beklentimde garantili ve faturalı olarak internet marketlerinde 1500-1600tl olur diye düşünüyorum

mesela
    800uz hızlıal da 1100tl (indirimli 660tl) .... amazon da ise liste fiyatı 380$
    xz-1 de amazon da liste fiyatı 550$ gözüküyorsa yaklaşık 1600tl gibi bir hesap çıkıyor ortaya
    en iyimser tahminle gg de bile 1100-1200tl altına inmez gibi geliyor bana...

yani bu hoş bir durum değil tabiii.... s95 in şansı daha çok artar... bekleyip görmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 19 Şubat 2011; 3:30:06 >

• quote:

quote:

bana sorduysan bilmiyorum....tahminim mart ...hadi salladım işte
    fiyat beklentimde garantili ve faturalı olarak internet marketlerinde 1500-1600tl olur diye düşünüyorum

mesela
    800uz hızlıal da 1100tl (indirimli 660tl) .... amazon da ise liste fiyatı 380$
    xz-1 de amazon da liste fiyatı 550$ gözüküyorsa yaklaşık 1600tl gibi bir hesap çıkıyor ortaya
    en iyimser tahminle gg de bile 1100-1200tl altına inmez gibi geliyor bana...

yani bu hoş bir durum değil tabiii.... s95 in şansı daha çok artar... bekleyip görmek lazım

Hocam bence sallamadınÇİyi bir tahminde bulundum.Eğer Türkiyeye o fiyatla gelirse kesinlikle önermem.Çünkü o fiyata D-SLR alınır yahu
    Böyle uçuk bir fiyatta Canon S95 pazarda yerini kesinlikle korur.Sanırım Canon S95 almaktan vazgeçtin gibime geliyor

• Japonya'da XZ-1'in demosunu inceledim. Kendisi henüz yok, sadece ön satış yapılıyor. Boyut olarak LX-5'ten büyük G12'den küçük. B&H'in sitesinde $499 yazıyor fakat Japonya'da $715!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywings -- 19 Şubat 2011; 4:57:51 >
  • Karşılaştırmalı örneklere göre XZ-1 biraz daha iyi.Ama beklemeye deyecek kadar mı bence değil.Ayrıca demoyu inceleyen arkadaş LX-5 ten büyük demiş ki bana göre cepte taşınabilirlik aşısından büyük sorun.
  • benim şahsi kararım XZ-1 -s95 birini alacak olsam. fotoğraf ön planda olduğu için XZ-1 alırdım.zaten canon nr kullanıp noiseyi azalttığını bilen biliyordur. XZ-1 noisenin olması nr kulanmadığını gösteriyor.zaten keskinlik ve detayda belli oluyor.

heleki bu değer Aperture range F1.8 - F2.5 ışığın yetersiz zoomlu çekimlerde çok faydası olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

benim şahsi kararım XZ-1 -s95 birini alacak olsam. fotoğraf ön planda olduğu için XZ-1 alırdım.zaten canon nr kullanıp noiseyi azalttığını bilen biliyordur. XZ-1 noisenin olması nr kulanmadığını gösteriyor.zaten keskinlik ve detayda belli oluyor.

heleki bu değer Aperture range F1.8 - F2.5 ışığın yetersiz zoomlu çekimlerde çok faydası olacaktır.

@netün
    Kendi şahsi fikrinde haklı olabilirsin.Olympus XZ-1 evet keskinlik ve detayda biraz daha iyi;ama Canon S95'in bu konuda kötü olduğunu düşündürecek kadar değil.Kaldi ki makine LX5'ten bile büyük ve sensör kapak olayı çok sıkıntılı olmuş;çünkü açtığında pat diye düşüyorBen gerçekten tarafsız yaklaştığımda evet XZ-1 detaylarda farkettiriyor,şu da var ki Canon S95 gerçekten taşınabilirlilik konusunda tam uygun bir makine.Bu arada zaten imaj kaliteleri aynı.
    Yalnızca şunu söylemek istiyorum Olympus XZ-1'den daha fazla kalite beklentisi içindeyim;çünkü 6 yönlü Aspherical lens ve 11 elements in 6 groups donanımlı bir lensi var.
    Sonuç olarak Canon S95 hala kendine has konumunu korumaktadır.

• quote:

ancak xz-1 in ufak ama bana göre önemsiz sayılmayacak bir dezavantajı var...... lens kapağı klasik sonradan elle takmak plastik birşey....ben unuturum onu biryerlerde kesin.....s95 gibi otomatik açılan kapanan bir lens koruması yok....

inceleme sırasında makinayı açar açmaz lens kapağının düştüğü bölüme dikkat @ 01:28

Sunucu bayan dikkatimi çekti gayet sıradan biri.Bizdeki sunucular hep taş mı olmak zorunda

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu
    Sunucu bayan dikkatimi çekti gayet sıradan biri.Bizdeki sunucular hep taş mı olmak zorunda

hocam onlar bizim gibi "gelişmekte olan" (senelerdir aynı laf, bir türlü gelişemedik) milletten değillerki
    bazı milletlerde kadının kafasının içindeki daha önemli olabiliyor.....bizde kadın "tahrik unsuru" olmanın ötesine geçemedi... dikkatini çekerim liberali içinde muhafazakarı içinde "tahrik unsuru".... biri soymaya çalışıyor diğeri iyice her tarafını örtmeye.... beyni ile kimsenin alakası yok yani neyse böyle gider işte..... uzatmayayım.... konumuza dönelim

• quote:

benim şahsi kararım XZ-1 -s95 birini alacak olsam. fotoğraf ön planda olduğu için XZ-1 alırdım.zaten canon nr kullanıp noiseyi azalttığını bilen biliyordur. XZ-1 noisenin olması nr kulanmadığını gösteriyor.zaten keskinlik ve detayda belli oluyor.

hocam xz-1 kağıt üzerinde iyiydi..... çekilen foto karşılaştırmalarında yine daha iyi olduğu görülüyor..... açıkçası s95 ile arasında çok uçuk fiyat farkı olmaz ise alacağım makinadır.... doğubankta çok rahatlıkla 800tl ye s95 bulunabiliyor.... xz-1 içinde beklentim 1000tl olur....daha üstü pahallı kaçar....1000tl altı olursa da cazip bir fiyattan satılıyor diyebiliriz....çünkü amazonda s95 i 400$ dan xz-1 i ise 500$ dan satıyorlar.... yani lafın özü bugünkü şartlara göre xz-1 e verilebilecek makul fiyat 800-1000tl arasıdır.... fazlası bir kompakt için fazla kaçar....bana göre bu dur

• quote:

quote:

hocam xz-1 kağıt üzerinde iyiydi..... çekilen foto karşılaştırmalarında yine daha iyi olduğu görülüyor..... açıkçası s95 ile arasında çok uçuk fiyat farkı olmaz ise alacağım makinadır.... doğubankta çok rahatlıkla 800tl ye s95 bulunabiliyor.... xz-1 içinde beklentim 1000tl olur....daha üstü pahallı kaçar....1000tl altı olursa da cazip bir fiyattan satılıyor diyebiliriz....çünkü amazonda s95 i 400$ dan xz-1 i ise 500$ dan satıyorlar.... yani lafın özü bugünkü şartlara göre xz-1 e verilebilecek makul fiyat 800-1000tl arasıdır.... fazlası bir kompakt için fazla kaçar....bana göre bu dur

Hocam söylediklerin akla ve mantığa uygun.Compact gövdelere 100TL üstünde verene de üzülürüm verilen paraya da;çünkü çok gereksiz.Bu arada bu makine kesinlikle 1000TL altında gelmez benim tahminim 1500TL+ olacağıdır.Şayet böyle olursa zaten uzun bir süre alan olmayacaktır.Alanların da aklında şüphe ederim.Düşünsene 1500TL alınan bir compact makineyi.O kadar para veren olursa direk D-SLR al derim.Olympus XZ-1 gerçekten iyi makine ve Canon S95'i ciddi olarak sarsmaz.Aralarında gerçekten çok fazla bir fark yok.Eğer Türkiyeye makul bir fiyatta gelirse almayı düşünebilirim yoksa düşünmem bile

• quote:

Hocam söylediklerin akla ve mantığa uygun.Compact gövdelere 100TL üstünde verene de üzülürüm verilen paraya da;çünkü çok gereksiz.Bu arada bu makine kesinlikle 1000TL altında gelmez benim tahminim 1500TL+ olacağıdır.Şayet böyle olursa zaten uzun bir süre alan olmayacaktır. Alanların da aklında şüphe ederim.Düşünsene 1500TL alınan bir compact makineyi.O kadar para veren olursa direk D-SLR al derim.Olympus XZ-1 gerçekten iyi makine ve Canon S95'i ciddi olarak sarsmaz.Aralarında gerçekten çok fazla bir fark yok.Eğer Türkiyeye makul bir fiyatta gelirse almayı düşünebilirim yoksa düşünmem bile

Compact makinalarla DSLR makinaları neden aynı kategoride görüp fiyat değerlendirmesi yapıyorsunki?

DSLR sahiplerinin kaliteli compact makina almak isteyebileceğini zaten bu tarz ileri seviye compact makinaların 'genelde' DSLR sahipleri tarafından sürekli yanlarında taşıyabilecekleri alternatifler olarak tercih edildiğini bilmiyormusun yada düşünemiyormusun?

Adamın parasıda varsa ve tercihi 'compact' makina ise, neden aklından şüphe edilsinki böyle tercihler yaptığında?..

DSLR makinalarım var. Ve yanlarına ek olarak almak niyetindeyim bu makinayıda. Zekamla yada aklımla ilgili şüphe gerektirecek bir durumumda yok.

Yorum yaparken daha dikkatli olmalı insan. Ucunun nerelere gideceğini düşünmeli. Tabii düşünme yetisi varsa.

• quote:

Samsung TL500 de tercih edilebilecek bir compact.Çok fazla kullanma fırsatım olmadı ama Canon S95 kadar başarılı değil.O da piyasa iyi makinelerden biri.Benim sıralamam şöyle

1.Olympus XZ-1
    2.Canon S95
    3.Panasonic LX5
    4.Samsung TL500

tl500 aralarındaki en iri makina olmasının dışında fotoğraf kalitesi olarak ben oldukça tatmin etti...
    ayrıca tl500 ün tasarımı, tuşların yerleşimi ve fonksiyonel kullanımı, izleme ekranının daha fonksiyonel oluşu görsel olarak beğendiğim unsurlar

benim gördüğüm ve araştırdığım kadarı ile üst seviye kompakt makinalarda öne çıkanlar

Olympus XZ-1
    Canon PowerShot S95
    Panasonic Lumix DMC-LX5
    Samsung TL500
    Nikon Coolpix P7000

bunların arasından bir seçim yapmak en doğrusu....fotoğraf kalitesi olarak birbirlerine yakın kalitede aletler, aralarında dağlar tepeler yok.....hangisini seçseniz pişman olmazsınız....ancak aralarının fiziksel boyut ve video özellikleri nedeniyle oluşan önemli farklar var...bunları göze alıp bir seçim yapmak gerekiyor

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.